Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra

Feltettünk 25 kérdést a főpolgármesterjelölt-jelölteknek!

2019. június 09. - ATorzAtka

Talán naívak voltunk, de úgy gondoltuk, hogy a pártok, ha „csak” egy viszonylag új blog is vagyunk (ami a 2018 augusztusi indulása óta közel 500.000 lapletöltést produkált), veszik a fáradtságot és válaszolnak a kérdéseinkre vagy tekinthetjük úgy, hogy átlag választópolgárok kérdéseire. Tévedtünk. Hogy miért nem válaszoltak, abból több verzió is lehetséges. Nem kapták meg (nyilvános e-mail címekre küldtük), esetleg nincs erőforrásuk válaszolgatni a választók kérdéseire (ha így van az nagyon nagy baj) vagy csak egyszerűen szarnak bele (ami legvalószínűbb és a legnagyobb probléma). Sejthettük volna, de mégis úgy voltunk vele, hogy minden jelöltnek különböző okokból, de érdekében állhat válaszolni.

talktothehand.jpg 

Tovább

5 javaslat, hogy kit indítsanak a kétfarkúak az előválasztáson!

Nagyot csalódnék a kétfarkúakban, ha most kihagynák ezt a csodás lehetőséget. Az előválasztás a Momentum Sanders ezredesével és a Dk „riporterével” tényleg izgalmassá vált. Kár, hogy a valódi verseny az őszi önkori, egyelőre úgy tűnik nem lesz az. De ez most izgis. Itt van 5 tipp kit indíthatna Kétfarkú Kutyapárt.

Tovább

Orbánból sem lesz a bolygó kapitánya!

A környezetvédelmi világnap magyarországi margójára

Egymillió faj pusztulhat ki a Földről az emberi tevékenység miatt. Már egy éve átlag feletti a hőmérséklet Németországban. Ijesztő ütemben olvad a legnagyobb selfjég. A klímaváltozás miatt egymilliárddal több ember lehet kitéve szúnyogok okozta betegségeknek. Vészesen fogy a madárpopuláció. Ausztráliában annyira meleg volt, hogy megfőttek a gyümölcsök a fákon. 206 melegrekord dőlt meg ott egyetlenegy nyár alatt. 1,3 méterrel növekedhet a világtengerek szintje 2100-ig. Az Alpok gleccsereinek fele eltűnik 2050-re. A tavalyi nyár volt a legmelegebb a Földön. Óriási aszály sújtja Magyarországot. Rekordalacsony vízállás a Dunán. 2050-re befellegezhet az emberi civilizációnak a klímaváltozás miatt. - Csak néhány cikknek a címe az elmúlt pár hónapból szemezgetve. Mindannyian látjuk és olvassuk hosszú évek óta, hogy valami nagyon nincsen rendben, de mégsem történik számottevő dolog. Kár volna hibáztatni bárkit is, hiszen mindannyian felelősek vagyunk a kialakult helyzetért. Legalábbis ez volt az én álláspontom, de aztán jött Bayer Zsolt múlt héten, aki nemes egyszerűséggel lehozott Bádog nevű blogján valami eszeveszett baromságot “Klímakamu” címmel.

captain_planot.jpg

Tovább

Puzsér bántalmazó kapcsolata!

Valahogy mindenki találkozott már bántalmazó kapcsolattal. Vagy volt már benne, vagy ismer olyat, aki átélte, esetleg tudja valakiről, hogy most is ilyen a kapcsolata, vagy egyszer már volt benne része. Ez amolyan se veled se nélküled dolog. Benne lenni szar, kilépni belőle nehéz. Az ember megpróbálja, de annyira megszokta már, hogy inkább mindig visszakúszik, "most majd minden jobb lesz" felkiáltással, aztán persze minden rosszabbra fordul. Puzsérnak ilyen ez az előválasztósdi.

rebell.jpg

Tovább

Az önkormányzati helyzet fokozódik!

Az EP-választás után itt az idő, hogy ráforduljunk az önkormányzati választásokra. Annak ellenére, hogy már korán elkezdődött a helyezkedés az önkormányzati helyek kapcsán, a váratlan EP eredmény rengeteg dolgot megváltoztatott. Egyetlen egy párt tudott azonnal átállni önkormányzati kampány üzemmódra és ez a Momentum, ezúton is gratu nekik. A többiek csak kapkodják a levegőt. A kérdés, hogy mi lesz most.

mind.jpg

Tovább

A Momentum az új LMP?

A múlt hétvégén tartott Európai Parlamenti választáson a Momentum okozta az egyik legnagyobb meglepetést. A várakozásokkal ellentétben nem egy, hanem mindjárt két képviselői helyhez jutottak, s a 3. legtámogatottabb párt lett az országban. Kevesebb mint két évvel a párt megalakulása után olyan eredményt tudtak felmutatni, amire a modernkori magyar politikatörténetben csak az LMP 2010-es szereplése lehet a példa. De vajon vannak-e további párhuzamok a két párt felemelkedésében? És vajon a Momentum jobban ki tudja használni a kapott lehetőséget, vagy ők is rálépnek egy olyan rögös útra, ahonnan csak lefelé ível a pályájuk?

momentum-lmp.jpg

Tovább

Viktor becsicskult, a játszótéren alulmaradt!

2018 augusztusában írtunk Orbán Viktor európai álmairól ebben a cikkben: Viktor kilép a homokozóból. Bár legutóbb az EP választás eredményét tippelve tévedtünk (mondjuk nem voltunk sokkal rosszabbak azoknál, akik a tippelést hivatásként űzik) a tavaly augusztusi eszmefuttatás úgy tűnik helytálló volt.Mert mit mondtunk akkor? „Viktor megcélozza az EU vezetését. És talán eljött az a pont, amikor végre hibázott. Stratégiai hibát vétett.”

 homokozo.jpg

Tovább

A magyar emberek szerint: „#!@$*!!”

Mióta a Fidesz kormány van, állandóan azt hallom, hogy a „Magyar emberek szerint”, meg hogy „Megsértették a magyar embereket!”. Mindig is utáltam, amikor az én nevemben nyilatkoztak valótlanságokat. Utálom, amikor egy bizonyos „többség” véleményét homogén egésszé nyílvánítják és azt állítják, hogy 50% + 1 = 100%. Az ember tűr, tűr, és feldolgoz. Aztán jön egy pont amikor anyázik. Szijjártó elérte ezt a pontot. Szerinte: „Magyarország nem támogatja, hogy Brüsszel az autóipar versenyképességét a környezetvédelemre hivatkozva ésszerűtlenül korlátozza!”. Kijavítom: „A Magyar kormány nem támogatja...”. Ez a nyilatkozat sajnos beleillik az új Fidesz kommunikációs koncepcióba, a klímaváltozás tagadásába, és abba a régi koncepcióba, hogy rövid távú célokért feláldozzuk a magyar emberek jövőjét.

madmax.jpg

Tovább

Európai Parlamenti választások - A fekete bárány

Az Európai Parlamenti voksolás a választások fekete báránya. Teljes mértékben érdektelenségbe fullad ötévente, folyamatos negatív rekordokat döntögetve Európa-szerte mindannak ellenére, hogy az Unió az EP szerepének erősítésén dolgozik. Az elmúlt héten azonban a folyamatos negatív-rekord döntögetés átfordult egy régen látott aktivitás-hullámba, megfűszerezve az ugyancsak évek óta látható nagy pártok és euroszkeptikusok erősödésének visszaszorulásával a liberális-zöld vonal javára. Mi okozhatta ezt a fordulatot? Hirtelen ennyien belátták, hogy ez fontos, vagy ennyivel jobban kampányoltak a pártok egész Europában?

2.jpg

Tovább

Gyurcsányt lenézni nem kell félnetek jó lesz!

Töredelmesen bevallom nem láttam jönni. Május 26 eredményei, nem vágtak úgy tarkón, mint április 8, de korántsem vagyok boldog. Azt eltaláltam, hogy az MSZP, a Jobbik és az LMP bezuhan. De azt legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy a Momentum 10%-al 2 mandátumot szerez, a DK pedig 16%-al a legerőseb ellenzéki párttá válik. A Momentumnak gratulálok, szép eredmény. A DK eredménye viszont elszomorít. Alig pár nappal több, mint 10 év után az ország legkárosabb figurája, az, akinek a 2/3-ot, az ország kvázi csődjét, az utcai zavargásogat és az ellenzék 10 éves mélyrepülését köszönhetjük, újra porondon van és tényezővé vált.

gyorcsany.jpg 

Tovább