Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra

Koronavírus más nézőpontból

2020. március 25. - neolvasshanemtudsz

Az elmúlt időszak egyetlen témája a koronavírus. Repkednek a számok, fertőzöttek, halottak, átlagéletkor, másodlagos fertőzés, percről percre tudjuk meg, hány ember van a Szent Lászlóban, Győrben, Tápiószentmárton mellett. A rengeteg információ, ami ér minket, mindenkiből egy kis járványszakértőt hozott elő, és ebben én sem vagyok kivétel :) Hogy mi lesz a járvány vége? Azt nem tudom megmondani, de ahogy telnek-múlnak a napok, egyre inkább körvonalazódik bennem egy elképzelés a helyzetről. És itt nem egy divatos összeesküvés-elméletről van szó - abból tele a padlás: Kínaiak, Izrael,  USA, Soros - tulajdonképpen már ciki kimaradni azok köréből, akire valaki nem mutogatna: Ő szabadította ránk ezt a járványt!

Képtalálatok a következőre: operativ törzs

Kép forrása: olkt.hu

Én nem gondolom,  hogy ez egy mesterséges járvány lenne, hisz nem az. Tudósok megállapították, hogy természetes úton fejlődött ki, hát ki vagyok én, hogy ezzel vitatkozzak. Amiről teljesen más a véleményem, az a járvány kezelése. Az én válaszom, hogy nem megfelelő emberek kerültek döntéshozói pozícióba. Nem megfelelő hírek kerültek rossz kezekbe. Az, hogy rossz, nem jelenti azt, hogy rosszindulatú, csupán alkalmatlan!

Azt gondolom, hogy nem véletlen szokták a kormányok az alábbi döntéseket hozni egy kabinet kinevezésekor: Katonát ne tegyél a honvédelem élére, mert katonaszemmel lát, orvost ne tegyél egészségügy miniszternek, mert mindent orvos szemmel lát.

Egy orvos egy járványnál azt látja, hogy a végtelenségig túl lesz terhelve az egészségügyi rendszer, és azt vizionálja, hogy az emberiség 5%-a meg fog halni (350 millió ember). Nem tehet róla, kalapácsos ember mindent szögnek lát, leterhelt orvos pedig mindenhol halottakat. Nem képes egy lépést hátrébb lépni, és áttekinteni a helyzetet, hisz pánikszerűen csak a számokat nézi és látja… várja, az ő országába, városába, korházába mikor csap bele a mennykő. 

Az orvos lobby megnyerte magának a világot. Egy olyan járvány, ami az emberiség 0,001%-át érinti, olyan intézkedés sorozatot vonz magával, ami az egészségügyi kiadásokat 10.000%-kal (vagy több?) megnövelte. Nincs olyan kérés, ami ha az egészségügyből jön most, ne teljesítenék.

New York állam kormányzója (az ember, aki eddig nem adott pénzt), kiáll a kamerák elé, és kér 30.000 lélegeztetőgépet a szövetségi államtól. És meg fogja kapni!  Európai országok egymás maszkjait tartják vissza a kikötőkben, majd repülővel idehozatnak 0,01 dolláros maszkokat kb 2 dollárért. Az USA-ban, ahol magánbiztosítók finanszírozzák az egészségügyet, elrendelték, hogy az 1000 dolláros koronavírus teszteket ingyen adják, az állam finanszírozza, ami 400 millió emberrel számolva 400 milliárd dollár!. 

Ha van most esze egy kérvényezőknek, mindent a koronavírusra fog rá...

Persze mondhatod, hogy nézd meg Olaszországot, mennyi a halott… mennyi? Mennyivel több, mint tavaly vagy tavalyelött ilyenkor? Én megnéztem, 2018-ban 636.710 ember halt meg Olaszországban. Ez átlagosan 1744 főt jelent naponta. A koronavírus járványban a napi halottak száma 600 és 800 között van. Ez a szám vajon mennyire van átfedésben az 1744-el. Most 2500 fő (1700 + 800) halottunk van egy nap? Vagy azok a szegény emberek, akiknek egyébként sem volt sok hátra haltak meg a koronavírusban? Ha utóbbi, akkor ismét alátámaszt engem abban, hogy az egészségügyi lobby nyerésre áll.

Persze a pánikhullámra azonnal felkapaszkodik a politika. Fontoskodó emberek fontoskodnak, törzsek állnak fel, fontoskodva nem válaszolnak kérdésekre, hisz nincsenek válaszaik. Ők azt tudják, hogy valaki azt mondta nekik, helyzet van, intézkedni kell - és ők intézkednek. És mivel ez áramlik mindenhonnan, az emberek elhiszik, szigorúbb fellépés kell ide! Miért nem rendelik már el a kijárási tilalmat? Egy erős vezetőre van szükségünk, nem lehet itt, most ebben a helyzetben szarakodni! És a politika - mi mást tenne - meghallgatja a válaszokat és cselekszik.

Az egyik helyen a saját állampolgárok ellen aktivizálják az eddig terroristákra szabott informatikai rendszert, a másik helyen elmaradnak a választások, a harmadikon a népképviseletet függesztik fel… határozatlan ideig.

Meddig tart ez? Az index.hu, ami a járvány pocsolyáiban a legmélyebben úszkált a járvány első szakaszában, kis túlzással minden egyes koronavírusosról Breaking News-ként számolt be. Most - kb 200 betegnél - eljutottunk oda, hogy már csak minden reggel kapunk egy “RENDKÍVÜLI! Már 200 fertőzött a Lászlóban!” üzenetet tőlük. Valószinűleg itt is eljutunk oda, mint a fociban, hogy már csak a jubileumok lesznek említésre méltóak: 1000, 5000, 10.000. És akkor mi lesz? Ülünk bent az önkéntes karanténunkban és éhen halunk vagy megunjuk?

Nem azt mondom, hogy a járvány nem létezik, azt mondom, rosszul kezeljük.

Ha egyszer vége a karanténnak és újra kimehetsz az utcára, étterembe és jönnek a hírek, hogy megint támad a koronavírus… akkor hinni fogunk neki? Vagy ez egy egyszeri alkalom volt? Meglátjuk. Addig is:

Vigyázzatok magatokra, vigyázzunk egymásra!A bejegyzés trackback címe:

https://voms.blog.hu/api/trackback/id/tr2915556934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Galahad 2020.03.26. 21:03:43

Nagyon kényesen kell egyensúlyozni. Nem könnyű. Egyrészt van az a jogos igény, hogy minél kevesebben haljanak meg, de ehhez minél szigorúbb karantén kell - és ettől leáll a gazdaság, így meg egy idő után nem lesz miből finanszírozni a vírus elleni harcot, ráadásul nagyobbak lesznek a veszteségek a járványnál is. Tegyük hozzá az emberi tényezőt is: idővel egyre többen fogják azt mondani, hogy elég volt, inkább haljon meg, akinek meg kell, de a többi élhessen normális életet.

Ebből így együtt szinte lehetetlen jót kihozni.