Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra

Orbánból sem lesz a bolygó kapitánya!

A környezetvédelmi világnap magyarországi margójára

2019. június 05. - kingmaker

Egymillió faj pusztulhat ki a Földről az emberi tevékenység miatt. Már egy éve átlag feletti a hőmérséklet Németországban. Ijesztő ütemben olvad a legnagyobb selfjég. A klímaváltozás miatt egymilliárddal több ember lehet kitéve szúnyogok okozta betegségeknek. Vészesen fogy a madárpopuláció. Ausztráliában annyira meleg volt, hogy megfőttek a gyümölcsök a fákon. 206 melegrekord dőlt meg ott egyetlenegy nyár alatt. 1,3 méterrel növekedhet a világtengerek szintje 2100-ig. Az Alpok gleccsereinek fele eltűnik 2050-re. A tavalyi nyár volt a legmelegebb a Földön. Óriási aszály sújtja Magyarországot. Rekordalacsony vízállás a Dunán. 2050-re befellegezhet az emberi civilizációnak a klímaváltozás miatt. - Csak néhány cikknek a címe az elmúlt pár hónapból szemezgetve. Mindannyian látjuk és olvassuk hosszú évek óta, hogy valami nagyon nincsen rendben, de mégsem történik számottevő dolog. Kár volna hibáztatni bárkit is, hiszen mindannyian felelősek vagyunk a kialakult helyzetért. Legalábbis ez volt az én álláspontom, de aztán jött Bayer Zsolt múlt héten, aki nemes egyszerűséggel lehozott Bádog nevű blogján valami eszeveszett baromságot “Klímakamu” címmel.

captain_planot.jpg

Őszintén szólva nem igazán érdekelt soha a Bayer Zsolt körüli hisztéria meg hát elég sok idióta van a Tiszán innen és Tiszán túl is. Elég belenézni bármelyik komment folyamba, de nem akarok tippeket adni senkinek, hogy önként és dalolva rohanjon megbizonyosodni, hogy tényleg így van-e. Hogy miért? Mert nehéz elképzelni, hogy van olyan internet felhasználó a világon, aki nem szörnyülködött volna még el a sok elfajzott hülyén, aki szembe jön vele valamelyik közösségi oldalon, szóval nem akarok senkit biztatni, hogy elmerüljön az internet mocsarában és végleg meghaljon az emberiségbe vetett hite a kedves olvasónak. Persze tegyük hozzá, hogy sokan csak tudatlanságból veszik be például, hogy a Föld lapos, hogy gyíkemberek irányítják a bolygót, meg hogy chemtraillel permeteznek minket. Igazából holnap estig sorolhatnánk a megszámlálhatatlan agymenést. Az internet nagyon jó táptalajt biztosított mindenkinek arra, hogy a saját hülyeségeit megmutassa és követőket szerezzen hozzá. Na de nem így van ezzel Bayer Zsolt, aki volt annyira leleményes, hogy az internet kora előtt felületet találjon magának arra, hogy elkezdje pusztító misszióját a magyar közéletben és mára egy fáradt, végtelenül cinikus, kiégett bácsi képét mutassa nekünk a HírTV képernyőjén keresztül.

Bayer Zsolt többször foglalkozott már blogján a klímaváltozás kérdésével és most, hogy nem jött be a nagy nemzetek Európája koncepciójának diadala Orbánéknak, már meg is találták a bűnösöket, akik nem mások, mint Soros Györgyék, akarom mondani a klímakatasztrófa Soros Györggyel megfűszerezve. Bayer Zsoltra a Fidesz 5. párttagkönyvének tulajdonosára mindig lehet számítani, ha uszítani kell éppen valamely társadalmi csoport ellen, ha egy egészségeset cigányozni vagy zsidózni kell, de akkor is a segítségünkre siet, ha valami konteót kell gyártani. Hát így történt meg, hogy az Úr 2019. esztendejében, azon belül is május 28-án kedd reggel lehozott valami egetverő baromságot “Ez most tényleg fontos” címmel. Nincs mellébeszélés, nincs magyarázkodás és a nagy magyar lovagkeresztes uszító bele is csap a lecsóba:

Amit sokan sejtettünk, most itt olvasható. Igen, a "klímakatasztrófa" a legjobb üzletek egyike, a "zöldpolitika" pedig a globalizáció egyik fedőszerve.ű

Bayer Zsolt minden bizonnyal azzal töltötte az EP választások után azt a másfél-két napot, hogy összegyűjtse azokat az álláspontokat, amelyek egyszerűen tagadják azt, hogy a klímaváltozást az emberiség hathatós tevékenysége miatt van. Ehhez segítségül hívott rögtön három “szakértőt”, akik azt taglalják, hogy a klíma eddig is folyton változott; az emberi tevékenységnek erre nincs jelentős hatása; amúgy is halnak ki fajok tömegesen, nem nagy dolog az; az meg csak egy rémhír, hogy az embereknek ne lehetne optimális egy másik klíma is; szóval nem olyan nagy ügy ez az egész; a klímaügy politikai kártya meg nagy üzlet valójában erkölcstelen és pont hogy felpörgeti a környezetszennyezést.

Érdemes volna egy kicsit messzebbről közelítenünk meg, hogy mit is akar Bayer Zsolt, mert ne legyünk naívak: a haza XXI. századi nagy bölcse nem úgy kelt fel reggel, hogy basszák meg, a New York - Tel-aviv tengelyen lévő sorosista globalizáció szerelmesei a zöld politikába akarják újracsomagolni a világkormány nemzetpusztító terveit és elfoglalni a Dobogókőn található szívcsakrát. Már pár hete látjuk, hogy itt bizony a magyar jobboldali sajtó és az olyan nagy gondolkodók, mint Nógrádi György, Kövér László vagy G. Fodor Gábor is beleállt a kérdésbe.

Az európai populistákról tudvalevő már jó régóta, hogy a nagy orosz cár, Putyin kebelbarátai, akik nagy örömmel támogatják a bomlasztást szerte a kontinensen, legyen szó Franciaországról, az Egyesült Királyságról, Németországról, Olaszországról vagy éppen Magyarországról. A putyini illiberális propaganda és az általa megálmodott alternatív valóság már hosszú évek óta mérgezi az erre fogékony állampolgárokat. Csak, hogy az egyik legfrissebb példával hozakodjak elő: idén, május 6-án debütált az HBO legújabb minisorozata, ami 5 részen át a csernobilii katasztrófának és annak a számtalan embernek állít emléket, akik akár az életük feláldozásával, de megmentették Európát a még nagyobb atomkatasztrófától. Mindenkinek ajánlom, tényleg iszonyatosan igényes sorozat. A Csernobil sorozatot nagyon hamar felkapta mindenki, hirtelen mindenféle népszerűségi lista első helyére került, olyan sorozatokat letaszítva a trónról, mint a Trónok Harca vagy a Breaking Bad. Mi történik ilyenkor a Putyin által kézivezérelt Oroszországban? A putyini média igyekszik valami oroszellenes provokációnak vagy az orosz állami atomtröszt, a Roszatom elleni lejáratókampánynak beállítani az egészet. Az orosz NTV csatorna máris bejelentette, hogy elkészíti saját Csernobil-sorozatát, amely arra a „történészek által nem cáfolt” elméletre épül, hogy a CIA-nak sikerült beépítenie egy ügynököt, egy szabotőrt az erőmű dolgozói közé. Hát nem csodálatos? Mi az hogy? Nagyon is! - csak, hogy egy klasszikust idézzünk.

Tavaly augusztusban Greta Thunberg feltűnt a kis táblácskájával a svéd parlament előtt, azóta pedig a világon több millió diák követte a példáját és egy nagy nemzetközi mozgalmat hívott életre. Azóta a 16 éves lány minden nagyobb politikussal pacsizik, akik nem győznek a bolygó megmentője színben tetszelegni és készíteni a közös szelfiket meg a videókat Gretával, hogy a választóiknak az Instán, Twitetteren meg a Facebookon elő tudják adni, hogy ők mennyire aggódnak a klímakatasztrófa miatt. Persze ezek után beülnek a benzinzabáló autóikba meg a magánrepülőgépeikre és simán gombot nyomnak, ha gazdasági érdekből ki kell vágni egy erdőt, vagy egy iszonyatosan környezetszennyező vállalatnak kell adókedvezményt intézni. Na de mindegy is, ez már egy másik történet és elég messzire vinne.

Szóval mióta Greta Thunberg megjelent, elég nagy hájp lett körülötte. Ám a nagy orosz cár nem nézhette ezt tétlenül és ki is adta az ukázt: pusztítsátok el Gretát, meg az összes embert, aki szót emel a klímaválság miatt. Így történhetett az meg, hogy a Szputnyik német nyelvű kiadása szerint a svéd diák „politikai öngyilkosságot” követett el, mert szavazásra buzdított az EP-választáson. Thunberg a kormánypárti Magyar Nemzetnek is címlapjára került egy mérges arcú, riasztó lufi formájában. A cikk arról szólt: a klímamozgalom mögött is Soros György áll. Milyen érdekes… Mellesleg itt jegyeznénk meg, hogy az EP kampány idején a Political Capital kutatása szerint Magyarországon volt a legerősebb a dezinformációs kampány, a magyar kormánymédia és a Kreml üzenetei között nagyon sok volt a hasonlóság. Hát ha nem mondják, mi már észre se vettük volna, annyira természetes lett a padlásnyi hazugság, amit nap, mint nap az arcunkba tolnak.

Öröm az ürömben, hogy hiába a dezinformációs kampány, hiába az adófizetők milliárdjait propagandára elköltő magyar kormány, meg Putyin zsebéből előrángatott nagy populista vezérek szerte a kontinensen, valahogy annyira nem jött be ez a dolog most, ha az EP választásokat vesszük alapul. Csak egy kiragadott példa: Németországban vezető kampánytéma lett a klímaválság (ahogy számos civilizált országban nyugaton) és a német politika nagy szélsőjobboldali üdvöskéje az AfD hát fogta magát és beleállt a storyba és kampányuk egyik pillére a svéd Greta Thunberg lejáratása lett. Hát sajnos nem jött be! A német zöldek történelmi sikert arattak a választásokon, a második helyre jöttek fel és beelőzték a szociáldemokratákat is, az AfD-nek pedig be kellett érnie 11%-al és a negyedik hellyel. Nógrádi György a Fidesz háztáji biztonságpolitikai szakértője mindjárt meg is fejtette a dolgot: a klímaügy csak a bevándorlás elfedésére szolgál. No comment…

Bayer Zsolt és az összes többi fideszes véleményvezér évek óta hazugságokkal operál. Elég csak a Bayer show legutóbbi adásába beletekinteni, ahol ezzel a manipulált képpel akarta a miszter lovagkereszt bizonygatni, hogy micsoda buzi fertő van Brüsszelben, mert Junker szájon csókolt egy férfit. Hát így lesz itthon egy ártatlan homlokpusziból migráns símogató buzi fertő és így lesz a klímaválság miatt aggódókból soros bérenc.

junker.png

junker_2.jpeg

 

 

 

 

 

Sajnálaton tény, hogy ez rajtunk, egyszerű halandókon nem segít és nekem, személy szerint is szörnyű csalódottsággal kell konstatálom, hogy Magyarország politikai és gazdasági elitjének nem érdeke, hogy mihamarabb cselekedjen és felkészítse ezt az országot a klímaválságra, így nem maradt más hátra, minthogy nekünk kell majd a kezünkbe vennünk közös sorsunk alakítását

 

Segits minket, hogy vehessünk sört! Klikkelj egy reklámra az oldalon és kövess a Facebookon meg az instan is! Köszi!

A bejegyzés trackback címe:

https://voms.blog.hu/api/trackback/id/tr5914880796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

István Tamasi 2019.06.06. 09:37:42

Breaking news
tompika szerint újra teljes jogú tagja az epp-nek a fidesz. Így jár az aki túltolja az anyagot.

Szalay Miklós 2019.06.06. 10:59:44

Egy tömör, de alapos összefoglaló a globális problémákról, a felmelegedésről:

egyvilag.hu/temakep/078.shtml

I_Isti 2019.06.06. 11:07:11

"Egymillió faj pusztulhat ki a Földről az emberi tevékenység miatt."

Nahát, hogy mik vannak!?

Kivlov 2019.06.06. 11:19:53

Mert az emberiség épp azon része szaporodik, akinek nem kéne.

clemens 2019.06.06. 11:21:37

A környezetvédelemben csak akkor lehetne ÉRDEMI eredményt elérni ha alapjaiban változtatnánk meg a világgazdaság működését, de ez azonnali válsághoz, elszegényedéshez vezetne. Nincs olyan politikus aki ez felvállalná., de szóban természetesen mindegyik nagyon zöld, tettekben max odáig jutnak el hogy jól betiltják a szívószálat, aminek globálisan nullaegész,nullanulla hatása van.

nemecsekerno_007 2019.06.06. 11:32:15

Győzzétek meg Soros bácsit, meg a többi globális milliárdost, hogy NGO-k helyett olyan technológiákba fektessenek amelyekkel az emberek önellátóak lehetnek legalább az alapvető szükségleteik tekintetében. Aztán ezeket a technológiákat adják át a csóró országoknak.
Persze így nekik nem lesz profitjuk, de így legalább megmenekülünk...

enrikokaruszo 2019.06.06. 11:48:10

egyszerűen követhető a vörösök zöldbe öltözése
történelmi tapasztalat, ha egy ügyet kipécéznek és zászlóikra írják, annak annyi
lásd még: szabadság, egyenlőség, testvériség
kezdhetünk aggódni a bolygónkért

Ekrü 2019.06.06. 12:25:25

"lehozott Bádog nevű blogján valami eszeveszett baromságot “Klímakamu” címmel."-Nos ,ha jelen blog írója elolvasta volna a szóban forgó cikket (amit valószínű megtett,csak épp jobb elferdítve írni arról a cikkről,mert még a végén kiderülne ,hogy Bayer mennyire igazat ír),akkor tudhatná,hogy Bayer nem a klímaváltozást tagadta,hanem egyerűen arra világított rá,hogy a zöldek és a többi szervezet igazából nem akarja és nem is tudja megoldani ezt problémát ,hanem számukra kizárólag a kutatásra fordított pénzek lenyúlása a fontos.

konrada 2019.06.06. 12:33:49

@enrikokaruszo:
...mint a MecDöncinél??;))

simonpali 2019.06.06. 12:37:42

Olyanok vagytok ezzel a klímakatasztrófa dumával, mint a Jehova Tanúi. Most éppen 2050 körüli a világvége időpontja. És még ti rohogtétek ki a maya joslatokat.

antiinternáci 2019.06.06. 12:52:57

A klímaválságot mindenki komoly problémának tartja. Az ellen van a teljesen jogos fellépés, hogy az ennél sokkal hamarabbi katasztrófával fenyegető szervezett és erőltetett illegális bevándoroltatást a bolsevisták tagadják, elhazudják.

Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember · http://elmenypark.net 2019.06.06. 12:53:09

A bolygó egyik fele szerint egy kisember úgyse tehet semmit a klímaváltozás ellen, a másik fele pedig az ufóktól/megváltótól várja a segítséget, de tenni azt senki sem akar.

antiinternáci 2019.06.06. 12:54:23

"Political Capital kutatása szerint..."

Ez vicc akart lenni? Sikerült...

midnightcoder2 2019.06.06. 12:54:27

A zöldekkel csak az a baj, hogy baloldaliak, azokat pedig soha nem az eszükért szerettük. Pl. az elmúlt pár évtizedük leginkább az autózás elleni keresztes hadjárat jegyében zajlott, holott az autók a globális CO2 tortából úgy 8%-ban részesednek. Ergo, ha minden autós biciklire ülne, a CO2 kibocsájtás úgy 92 százaléka változatlanul velünk maradna. A másik nagy zöld dzsihad az atomellenes harc, amivel sok-sok fosszilis erõmû mûködését tették szükségessé, ami sok-sok millió tonna CO2-t jelent. Amit viszont valóban hangsúlyozni kellett volna, nevezetesen hogy a kicsi négereknek a fejlõdõ országokban nem kellene szaporodni mint a nyulaknak, valahogy nem nyomatták ennyire.

Szóval, lehet hogy Orbán és Bayer nem a bolygó kapitánya, de a zöld mozgalom is inkább probléma a bolygó szempontjából mint megoldás.

simonpali 2019.06.06. 12:56:27

Az, hogy mennyire kamu az egész aggódásotok, valahol az is mutatja, hogy pl a tengerek iszonyú mértékű elszennyeződésével, a tengeri élővilág, a halállomány drasztikus méretű csökkenésével kb ötöd annyit, ha foglalkozott mostanában a média. No persze, az európai civilizáció hanyatlásaval, eltunésével foglalkozni maga a tömény populizmus, összeesküvés elmélet és rasszizmus. Ellenben az egész világ elpusztulásával riogatni az embereket, azt már igen, azt lehet! Mentségetekre szóljon, hogy csak nyugati embertársaitokat kovetitek az idiotizmusban. Csak egy példa : nyugati országban élek már vagy másfél évtizede, ezalatt az ido alatt bőven betekintést nyerhettem ezen nyugati ország polgárainak mosogatási szokásaiba. Amit megállapítottam : 1. kb 10 emberből 8 (!) úgy mosogat, hogy rajtahagyja a mosogatószert az elmosott edényen, magyarul nem öblit semennyit. 2. Iszonyú mennyiségű szert használ el mindenki (!!)akár egy egy pohár elmosásához is annak ellenére, hogy a flakon hátoldalán aprobetuvel ugyan, de világosan ott van: a szer kártékony a vízi életre! Na most ha valaki azt hiszi, hogy ezzel a káros gyakorlattal bármikor, bárhol foglalkozott volna a média, az súlyosan téved! Na ennyit az őszinte aggodalomrol az emberi élet iránt. Csak Isten a tudója, hányan haltak meg eddig rákban vagy egyéb betegségekben emiatt az őrület miatt.

midnightcoder2 2019.06.06. 13:11:10

@simonpali: Mondjuk a tengeri élõvilág pusztulásának a fõ oka leginkább a drasztikus túlhalászás. A szennyezéssel már azért kezdenek folglalkozni, lásd mûanyagok visszaszorítása. Más kérdés, hogy attól hogy Pesten nem használsz mûanyag szívószálat, nemigen lesz kevesebb mûanyag a tengerben.

István Tamasi 2019.06.06. 13:23:24

@Kivlov:
Itt vagy például te akivel csak eggyel többen vagyunk, de hasznod semmi.

szepipiktor 2019.06.06. 13:23:30

Nem pontosan értettem az írást, most akkor mi van?
A csúti és bandája megint miért felelős a világon?
Hogy jön ide Csernobil?
Pontosabban egy idióta sorozat, putyin meg a többi...
Csernobil dokumentált, akit érdekelt, az megismerhette, de ugye most a marvel-filmek, sorozatok meg a genderfilozófia miatt lett egy sorozat és hirtelen az a tény és aki azt nem akarja, az mocskos világpusztító?
Orbitális ostobaság a méregzödektől, az ökoterroristáktól, hogy az evolúciót megasró leszarva a pillanatot nézik csak és ezt alárendelik a fizetett politikai céloknak.
Már látom az NGO-s aktivistákat, hogy a földtörténeti tankönyveket betiltják és lesz könyvégetés, mert ugye "akkor" is kipusztultak fajok, lettek újak stb.
Sokszor arra gondolok, hogy a lenini aljadék bolsevizmus is emberközelibb volt a mai neobolsevik aktivisták terveihez képest...
Környzetvédelem, menetből támadva, szivárványos zászló alatt - a Föld elpusztításáért.
Kürtszó, a paripák már prüszkölnek!
Hajrá! Támadás!

István Tamasi 2019.06.06. 13:26:05

@enrikokaruszo:
Bezzeg mennyivel hasznosabb ha a zászlóra az van írva, hogy: csüngőhasú suttyó, türkménbasi, strómanlölő, ugye?

szepipiktor 2019.06.06. 13:27:16

A Földünk gondja = Tulnépesedés = új fogyasztói halémaz megjelenése = a globalizált üzleti világ számára bevételforrás = a alapprobléma elfedése aktvista mozgalmakka = a létező civilizációk hátrébbsorolása.
Azaz a klímapobléma csak egy következmény, a megoldás pedig nem a civilizált világ elpusztítása!

stim 2019.06.06. 13:45:33

Szomorúan veszem tudomásul, hogy a kormánypárt retorikája sok helyen környezetvédelem ellenes. Szerencsére vannak idehaza olyan környezetvédelmi rendezvények amik a gyakorlati lépések mellett kötelezték el magukat.

Elég beszűkült gondolkodásra utal, hogy azért nem foglalkozunk a klímaváltozással mert az nem a migrációellenes retorika. Ha Fidesz nem foglalkozik a klímaváltozással és az emberek a saját bőrükön érzik majd a problémát akkor az emberek olyan pártokra fognak szavazni akik foglalkoznak a klímavédelemmel. A klímaváltozás ellen nem lehet kerítést emelni, az invazív fajok átjönnek a határon ahogy a hőség is. Ez ugyanolyan tény, mint a klímaváltozásnak is köszönhető népvándorlás.

A kormánynak sok jó ötlete és programja van államkötvények, hitelek vállalkozásoknak, család- és gyerekvállalás támogatása. Bérek emelése, a költségvetés stabil, hosszan sorolhatnám az eredményeket, hogy mi mindennek köszönhető az, hogy narancssárga lett a mostani választásokon Budapest és az egész ország is. Mindenhol. A győzelem győzelem, a vereség vereség. Aki nem tud a kettő között különbséget tenni az ködből épít magának várat és saját magát csapja be.

De meggyőződésem, hogy a klímaváltozással foglalkozni kell komolyan a következő évtizedekben. Mert vagy a kormány fog vele foglalni vagy majd szavaznak másokra akik foglalkoznak vele. Mert ez egy lényeges probléma. Persze tudni kell kiegyensúlyozottan meghozni az intézkedéseket. Ne váljon a gazdasági versenyképesség javára de legyen előrelépés is. Nem lehet igérgetési versenybe kezdeni és egymásra licitálni az ésszerűtlenség határáig és azon túl. Nem lehet sötétzöldekkel licitálási versenybe bocsátkozni. Ugyanakkor minden válság egyben lehetőség is. Ott kell lenni azokon a piacokon amik erősödni fognak a CO2 visszaszorítása miatt. Termékekkel, berendezésekkel. Újításokkal, szemléletváltással.
CO2 helyett zöld energiára és a hulladékkezelés hatékonyságának javítására van szükség.

A karbonkvótáról. Több ember több kényelmet akar. Több autót, több háztartási gépet. Több ember több igénye több CO2 kibocsátással jár.

1, nem Európában kell a gyermektelenséget reklámozni, az itt már megvalósult, sőt. Körbe kell nézni a világban hol a legmagasabb a termékenységi ráta és ott kell előadni a felelős családtervezési modelleket amik a népességnövekedés csökkenésével jár. Különben sose fogjuk tudni 1,5% alat tartani a hőmérséklet növekedést ami a metán elszabadulásával járhat. Aminek a következménye exponenciálisan növekedő hőmérséklet miatt vénuszi atmoszféra lehet.

2, nem szabad hagyni kiskapukat a CO2 szennyezés előtt mert akkor minden erőfeszítés hasztalan. Pl. karbonkvóta. A fosszilis energiák ideje lejárt. Kevesek érdeke miatt szív sokszázmillió ember és szó szerint belepusztulhat az emberiség. A zöldenergia ára drámaian csökken; ideje használni azt ami tiszta és az emberiség túlélését segítheti.

3, Azért mert a Bibliában Apokalipszis van még nem kell várni az eljövetelét. Tenni kell ellene. Több ember több lehetőség. Az emberek sírnak, hogy a kormányok nem tesznek semmit mert megszokták, hogy az adójukból intézményeket tartanak el ezért ha adóznak nekik már nem kell tenniük semmit mert majd az állam cselekszik helyettük. Ez tanult tehetetlenség. Az adómért cserébe nem kell tennem semmit.

Mennyi ideig tart rákeresni a neten, hogy hol van faiskola és rákérdezni egy önkormányzatnál, hogy hova lehet ültetni? Egy szabad hétvégén.

Aki pedig attól fél, hogy a zöldek belül pirosak az fogja ki a szelet a vitorlájukból és tegyen látványos eredményeket az asztalra a környezetvédelem terén. Vagy majd a belül piros zöldek teszik meg. Kormányon. Vajon hány fok lesz idén nyáron a legmagasabb hőmérséklet? Mennyire fogja sújtani az aszály a gazdákat? Mennyibe kerül ez az ország exportjának tehát a költségvetésnek vagyis közvetve a béreknek vagyis a szavazók zsebének? Nem az a homo idioticus akit érdekel a környezetvédelem hanem akit nem. Hallgassanak a józanabb, kellő rálátással rendelkező tudósokra akik politikai állásponttól függetlenül egyértelművé teszik, hogy a klímaváltozás komoly probléma ami ellen tenni kell. Értelmét veszti a haza fogalma is ha lakhatatlanná válik.

stim 2019.06.06. 13:48:18

* jav > ... Ne váljon a gazdasági versenyképesség kárára ...

Eugene Horse 2019.06.06. 14:04:23

@szepipiktor: láttad te a sorozatot fogyatékoskám? Merthogy totálisan tényszerű. És hogy jön ez ide egyáltalán, meg a Marvel filmek? Remélem lejár a netfélóra az öregek otthonában, és raknak vissza a rácsos ágyba.

pioneer2016 2019.06.06. 14:50:10

Nem is gondoltam volna, hogy valaki még néz Hír-tv csatornát, vagy M1-et.

kvadrillio 2019.06.06. 15:02:04

RENDKÍVÜLI HÍR ! ORIGO...Adatokat törölt a telefonjáról a Viking Sigyn kapitánya a baleset után

konrada 2019.06.06. 15:14:36

@István Tamasi: Valóban. Elég beteges dolog az is, ha valaki ilyen feliratos molinókkal vonulgat.
...de ez a demokrácia. Ha neki az a jó, akkor tegye azt. Teszem hozzá, ezek a felíratok még vissza is fogottak, van aki azt is kiírja teljes szövegben - rövidítés nélkül - hogy O1G, és azzal vonulgat.
Tele vagyunk hülyékkel...

stim 2019.06.06. 15:14:48

és ha valaki esetleg nem figyelt volna fel rá ajánlom a figyelmébe Áder János tevékenységét. Ha elhagyják az index, 444. hu buborékot akkor találkozhatnak üdítő hírekkel is:

www.hirado.hu/belfold/belpolitika/cikk/2019/06/06/ader-janos-az-embernek-a-sajat-termeszetevel-kell-megkuzdenie/

www.budapestwatersummit.hu/?fbclid=IwAR1YXdhQjLFwkCdRYBXtReelg6PSHuydiGns3yjXHLoArgaPcYud-nWq8Zk

Blockbustervideokölcsönző 2019.06.06. 15:21:07

Olyat tenni, ami mindenkinek jó és megfelelő, lehetetlen.
Olyat viszont könnyű, ahol csak egy egyén érdeke van fókuszban.
Aki viszont tagadja, hogy változik a föld klímája, az kb olyan, mint aki tagadja a holokausztot.
Akik nem a tények és adatok alapján alkotnak véleményt, hanem bármilyen egyéb nézet és hitvallás szerint, ŐK fogják magukkal rántani azt a kisebbséget is a pusztulásba, akik meg tudnák menteni a többséget.(A tudatlan birkákat)

midnightcoder2 2019.06.06. 15:42:31

@stim: " Aki pedig attól fél, hogy a zöldek belül pirosak az fogja ki a szelet a vitorlájukból és tegyen látványos eredményeket az asztalra a környezetvédelem terén."

Aki nem csinált semmit az elmúlt 50 évben, az már többet tett mint a zöldek akiknek az atomellenes tevékenysége miatt sok ezer tonna CO2-vel van több a levegõben mint nélkülük lenne.

midnightcoder2 2019.06.06. 15:46:22

@Blockbustervideokölcsönző: Ja. Tény például, hogy azok az autók amik ellen a zöldek a legnagyobb propagandát folytatták az elmúlt 30 évben, a szennyezés olyan 8%-áért felelõsek. Ha a gyártást is beleszámoljuk, akkor 16. Ergo az elköltött erõforrások nagy része a probléma 16%-ának a felszámolására ment el - ráadásul szinte teljesen eredménytelenül. Ha ehhez hozzászámoljuk az atomellenes propagandát, akkor azt kell mondjam, hogy a zöldek sem kevésbé kártékony társaság mint bárki más, beleértve Orbánékat is.

stim 2019.06.06. 17:27:54

@midnightcoder2:
egyetértünk, nincs köztünk vita.
az atomenergia valóban CO2 minimalizáló beruházás. Amikor a kormány az atomenergiát támogatja akkor az jó lépés a klímaváltozás ellen. A németeknél barnaszenet bányásznak mert úgy gondolták, hogy be kell zárni a zöldek nyomására az atomerőműveket. Egyetértünk, hogy ez minden volt csak klímabarát megoldás nem.

Nem elég ha valaki zöld, képben kell lennie azzal, hogy hol tart ma a tudomány. Mi az ami lehetséges és mi az ami még nem lehetséges. Mi az amivel ipari mennyiségben lehet ár-érték arányban, megbízhatóan, állandóan olcsón energiát előállítani kiszolgálva a lakosság igényeit és mi az ami még tervezőasztalon sem működik nemhogy a gyakorlatban.

rallus 2019.06.06. 17:52:03

A zöldek olyanok, mint az antifasiszták. Saját megélhetésük érdekében mindenképpen kell egy ellenfél. Ha nincs, csinálnak maguknak....

Alick 2019.06.06. 19:15:15

Tessék fásítani... aki pedig csak irtja a fákat nagyban és nem telepít, azt a hágai bíróság elé citálni.
Vagy az esőerdők irtását megengedő országokat szankcionálni.

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2019.06.06. 22:09:15

Hát ez tényleg olyan, mint a segglyuk.

m54 2019.06.07. 00:52:16

"A tavaszi erdősítési szezonban országosan 42 millió facsemetét ültettek el, ebből 22 milliót az állami erdőgazdaságokban.

Mintegy 1400 hektár új erdőt telepítettek, jellemzően a magángazdálkodók erdősítették a mezőgazdasági művelésre nem, vagy kevéssé alkalmas területeket a Vidékfejlesztési Program támogatásával. A meglévő erdők megújítása során mintegy 8000 hektárra ültettek facsemetéket, és e téren az állami erdőgazdaságok szerepe a nagyobb, hiszen több fiatalításra váró idősebb erdőt kezelnek. Akác és nemes nyár csemetéből ültettek a legtöbbet, ezeket követik az őshonos tölgy- és hazai nyárfajok, az utóbbiaknál azonban a szakemberek inkább a természetesen megújulást segítik. Az erdőt többségét hazánkban természetes úton újítják meg.
Idén várhatóan 6000 hektár erdő telepítésére adnak támogatást, 4800 hektárnyi erdőtelepítési kérelmet már jóváhagytak."

magyarmezogazdasag.hu/2019/04/11/42-millio-erdeszeti-facsemetet-ultettek

m54 2019.06.07. 00:53:02

"Tízezer új fát Budapestre!" - Tavasszal folytatódik a faültetés
2019. január 29. 09:36

1700 fát ültet a Főkert idén városszerte. Az őszi ültetési időszakban 2500 fát ültettek, három év alatt összesen 8350 facsemete került a fővárosba.

2016-ban indították el "Tízezer új fát Budapestre" programot Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére, amelynek keretében 2018 őszén rekordszámú, több mint 2500 fát ültettek. A Főkert úgy tájékoztatta a pestbuda.hu-t, hogy 2016-ban 1739 db, 2017-ben 2531 db, 2018-ban pedig 4081 db fát ültettek, tehát összesen 8350 körüli darabszámban ültettek eddig. A fennmaradó mintegy 1700 facsemete kiültetésére városszerte a 2019 tavaszi és az őszi során kerül majd sor.

pestbuda.hu/cikk/20190129_tavasszal_folytatodik_a_tizezer_uj_fat_budapestre_program

m54 2019.06.07. 01:03:29

"MAGYARORSZÁG TERÜLETÉNEK 24 SZÁZALÉKÁT BORÍTJA ERDŐ, EZEK FEDIK LE A LEGNAGYOBB TERÜLETET AZ ORSZÁGBAN A SZÁNTÓK UTÁN." index.hu/chart/2018/11/30/magyarorszag_foldtakaro_terkep/

m54 2019.06.07. 01:12:01

Üvegházhatású gázok hozzájárulása a földi klímához:

33 Celsius fokkal melegebb a Föld, mint a Nap - Föld távolság miatt lenne. Ezt az üvegházhatású gázok okozzák. Ebből a 33 fokból
20,6 fok a vízgőz
7,2 fok a széndioxid
2,4 az ózon
2,8 a többi

ábra: slideplayer.hu/slide/3657143/12/images/12/Az+%C3%BCvegh%C3%A1zhat%C3%A1s%C3%BA+g%C3%A1zok+hozz%C3%A1j%C3%A1rul%C3%A1sa+a.jpg

m54 2019.06.07. 02:01:32

A tengerjáró hajók szennyezőbbek, mint Európa összes autója együttvéve
2019. június 6. 21:18

A hajók kén-oxidot bocsátanak ki, amely károsítja az emberi légzőrendszert, valamint savasítja a szárazföldi és vízi környezetet.

A Carnival Cruise Line 2017-ben 10-szer több kibocsátást eredményezett, mint Európa összes autója – írja a The Brussels Times (www.brusselstimes.com/belgium/58031/cruise-ships-produced-more-emissions-than-all-european-cars-combined-report/ ) a „Közlekedés és környezetvédelem” fenntartható közlekedési szervezet közelmúltban kiadott adataira hivatkozva.

A tengerjáró hajók kén-oxidot bocsátanak ki, amely károsítja az emberi légzőrendszert, valamint savasítja a szárazföldi és vízi környezetet.

Spanyolországban, Olaszországban és Görögországban voltak a legszennyezettebb kikötők, Barcelona vezeti a listát. Ezeknek az országoknak a kikötői nagy idegenforgalmi célpontok, de lazán is szabályozzák a kén-oxid kibocsátást.

Kép: Wikimedia Commons

(The Brussels Times)

m54 2019.06.07. 06:59:46

libertarianizmus.hu/a-klimakutatok-jovendolesei-1970-tol-napjainkig/

Érdekes.

"Azonban egyetlen tudományos ágazat előrejelzései sem vallottak kudarcot olyan elképesztő mértékben, mint a zöld mozgalom
...
1970-ben, az évben, amikor először ünnepelte a zöld mozgalom a Föld napját, George Wald, a Harvard Egyetem biológusa kijelentette, „a civilizáció véget fog érni 15 vagy 30 éven belül, hacsak nem teszünk azonnali lépéseket az emberiség előtt álló problémákkal szemben.”
...
Az 1970-es éveket áthatotta a globális lehűléstől való félelem az azelőtti évtizedek hőmérsékleti trendjeire alapozva. Így az ökológus Kenneth E. F. Watt egy beszédében azt mondta: „a világ immár 20 éve meredeken hidegedik. Ha ez a trend tovább folytatódik, a világ 1990-re az átlaghőmérséklethez képest 4 fokkal, de 2000-re 11 fokkal hidegebb lesz.” És Dr. Carl Christian Wallén a World Meteorological Organization (Meteorológiai világszervezet) tudományos és technikai osztályának vezetője azt nyilatkozta: „az 1940 óta lezajlott lehűlés elég jelentős és konzisztens volt ahhoz, hogy nem fog egyhamar a visszájára fordulni.”
...
Az 1970. április 16.-i számában a Boston Globe cikkje hirdeti: „A tudósok új jégkorszakot jósolnak a 21. századra,” és idézi James P. Lodge Jr.-t, a Nemzeti Légkörkutató Központ tudósát, aki szerint „amennyiben növekedik az elektromos áramgenerálás jelenlegi rátája […] a kontinentális Egyesült Államok összes folyója és patakja ki fog száradni.”
...
A városi és a mezőgazdasági légszennyezés, az ember által termelt kondenzációs magok, az urbanizáció, az erdők kivágása és a sivatagok növekedése következtében – ami „felelős a felszíni hőmérséklet 0.2 °C-os lehűléséért az elmúlt negyed évszázadban” – egy új jégkorszak veheti kezdetét, aminek „a mezőgazdaságra és az emberi populáció ellátására gyakorolt hatását aligha kell részletezni. Azonban ennél is drámaibb következmények történhetnek: például “az antarktiszi jégtakaró hirtelen összeroskadása a megnövekedett tömeg hatására olyan szökőárat idézhet elő, aminek a mérete semmihez sem fogható az emberi történelemben.”

stb.

midnight coder 2019.06.07. 07:26:20

@stim: "Nem elég ha valaki zöld, képben kell lennie azzal, hogy hol tart ma a tudomány. Mi az ami lehetséges és mi az ami még nem lehetséges."

Nekem pont ez a bajon velük, lásd Pl. az indexes atomcsapda blogot. Az írója minden egyes poszttal hülyét csinál magából kb. mindenki elõtt akinek nem volt felmentése általánosban fizikából, de azért a csóka lelkesen folytatja, és fel is kerül vele a címlapra.

Az tény, hogy a bolygó bioszférájában a dolgok kezdenek katasztrófális irányot felvenni, és kétségkívül ez az emberi tevékenység hatása. Ezen valóban változtatni kell. De nem pár kommunista bölcsésznek a romkocsmából, mert ha valaki hülyén avatkozik bele a dolgokba akkor többet árt mint használ. Az zöldek tevékenysége pont errõl szól. Hülyeségre elpazarolt erõforrások, kimondottan kártékony kampányok amik utána rosszabb hellyé teszik a bolygót mint ha nem csinálnak semmit.

Amit szerintem ma valóban tenni kellene, arról pedig szó sem esik.
Szerintem CO2-ben kimondottan a quick win-re kellene menni. Pl. atomerõmûvek elleni kampány leállítása. Párhuzamosan a megújuló energiák túltolásának a leállítása: amíg nincs olyan akksi ami a téli-nyári ciklus közti különbséget tárolni tudja, vagy nem lesz _tényleg_ nagyon olcsó a napelem (kb. a jelenlegi ár 5-10%-a) addig ez csak a fosszilis energia politikailag korrekt neve.

Aztán szerintem jóval egyszerûbb lenne pár ezer tengerjáró hajón csökkenteni a CO2 kibocsájtást mint több mint egy milliárd autón. Lehetne a polgári repülést is adóztatni egy picit, nem biztos hogy mindenkinek minden nyáron fapadossal kellene átszelnie a fél bolygót, csak mert csak. Aztán az sem lenne hülyeség, ha valahogy a gyártókat is arra ösztönöznék, hogy ne gyártsanak Pl. olyan háztartási eszközöket amiknek a garancia idõ lejárta + 24 óra az élettartama.

Blockbustervideokölcsönző 2019.06.07. 08:17:48

@midnightcoder2: coub.com/view/1vf2ep
itt le is zárnám a vitát. Mindenki gondol mait akar.

citrix 2019.06.07. 09:18:50

Kövér szerint a klímaváltozás csak a nyugati liberális sajtóorgánumok hazugsága és figyelemelterelése a migrációról. Szó szerint ezt böfögte a parasztarcú házmester, itt tart agyilag.

kvadrillio 2019.06.08. 14:02:47

NA, MEGINT EGY "OKOSTOJÁÁÁS !""" NEMTOM, EZEK ÚGY SZAPORODNAK MINT A BOLONDGOMBÁK ESŐS ÉVSZAKBAN.....:o)))))))

Kerpel-Fronius: Ma a Momentum képviseli a polgári Magyarországot

A főpolgármester-jelölt vállalja korábbi posztját, amelyben a rasszizmus ellen kelt ki.

RÁADÁSUL MNÉL HÜJJÉBB VALAKI, ANNÁL TÖBB JAVADALMAZÁST KAP A BOHÓCKODÁSÉRT !

A SZÍNVONAL PEDIG CSAK ESIK, ESIK ÉS ESIK, FELTARTÓZTATHATATLANUL.........................................