Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra

Puzsér bántalmazó kapcsolata!

2019. június 03. - odamondvoms

Valahogy mindenki találkozott már bántalmazó kapcsolattal. Vagy volt már benne, vagy ismer olyat, aki átélte, esetleg tudja valakiről, hogy most is ilyen a kapcsolata, vagy egyszer már volt benne része. Ez amolyan se veled se nélküled dolog. Benne lenni szar, kilépni belőle nehéz. Az ember megpróbálja, de annyira megszokta már, hogy inkább mindig visszakúszik, "most majd minden jobb lesz" felkiáltással, aztán persze minden rosszabbra fordul. Puzsérnak ilyen ez az előválasztósdi.

rebell.jpg

Először minden szép és jó, óriási ambíciók. Aztán ahogy derül ki, hogy mégsem minden fenékig tejfel, megpróbálja megváltoztatni. Mivel ez nem sikerül, nagy dirrel-durral kilép belőle. A magányban viszont meggyőzi magát, hogy lehet jobb. Visszamegy, de feltételekkel, amik persze újra nem teljesülnek, pedig ígéret az van. Tudjuk mi a vége? Hiszti, sírás, depresszió, fájdalom és hosszú gyász.

Ha jól számolom, másodszor szakít Puzsér az előválasztás koncepciójával. De az is lehet, hogy harmadszor. Az első az nem biztos, hogy szakítás volt, csak olyan fenyegetőző szünet. Követni már nem bírja az ember. Ahogy a baráti társaságban Margitka vergődését sem értem Zozoval, úgy ezt sem. Együtt vannak, külön vannak? Nem lehet követni. Lassan már oda jutok Puzsérral kapcsolatban, mint a Margitka – Zozo párossal. Leszarom. Mondhattunk vagy tehettünk bármit, ők folytatták. Most már csak bólogatok a baráti találkozásokkor egy sör mellett, bármelyik fél is kezdjen bele a szappanoperába és várom, hogy mielőbb hasson az ital. Vagy rúgjak be tőle mihamarabb, vagy kelljen kimennem a mosdóba a lehető leggyorsabban és szabaduljak, mert mire visszajövök, már valaki mást boldogítanak. Puzsérral kapcsolatban talán csak annyi a különbség, hogy kicsit nagyobb hatással van az életemre politikai mivolta miatt, szóval Unicumot kéne rendelnem és csak a lerészegedésre játszanom, gyorsabban megy.

Puzsér ebben a kapcsolatban egyszerre a bántalmazó és a bántalmazott. Hogy melyik volt előbb azt a jóisten se tudja. Ő kezdte el előbb köpdösni azokat, akikkel meg akart állapodni, vagy őt vegzálták az első pillanattól? A fene sem tudja. De talán mindegy is. Az biztos, hogy nem működik és ha nem működik akkor el kell felejteni. Bár most a felejtés nem azt jelenti, hogy a koncepcióval kell szakítani, hanem hogy Puzsérnak kellene a politikával.

Hisztis, hülye képét mutatja és legkevésbé sem egy érett felnőtt emberét, urambocsá egy politikusét. Nyilván tudhattuk róla, hogy így lesz. Soha nem volt normális kapcsolata, legalábbis a „köz”-zel biztosan nem. Érdemes lenne elgondolkodnia, hogy ha mindenki szembe megy vele az autópályán, akkor nem ő megy-e a rossz irányba. És lehet van igazság abban, amit mond, de baromira nem mindegy, hogy hogyan mondja, kinek és mikor mondja.

A jó párkapcsolat alapja - ahogy az egyik exem mondta egyszer - egy rém egyszerű hármas szabályon alapszik. Jó szex, kommunikáció és pénz. A pénz alatt nem az értendő, hogy sok legyen belőle, hanem hogy egyforma szinten legyen a kapcsolat minden szereplője, így nem alakul ki alá-felé rendeltségi viszony és egyformák lesznek az igények. Puzsér politikai kapcsolataiban egyik sem volt megfelelő.

Pénz: Neki nincs, így számára fontos volt, hogy maga mellé állítson olyan támogatókat, akár párt formájában, akik anyagilag/erőforrásokkal támogatják. A pénznek van viszont egy olyan aspektusa, hogy aki ad, az előbb-utóbb elvár érte valamit. No meg van, aki nem akar adni, inkább csak magára költ. Ha meg az, akinek kevesebb van, kérne, de nem kap, na az is konfliktusforrás. Puzsér esetében nyilván a pártok és az előválastás intézménye lehettek volna az adakozók. De mivel a befektetés után kecsegtető haszon alacsonynak tűnik, inkább a befektetők prostituálják magukat.

Kommunikáció: Puzsér esetében erről csak egyoldalúan lehet beszélni. Olyan sokat és olyan hangosan beszél, hogy a másik fél hangját meg sem lehet hallani. Felteszem oda sem figyel arra, más mit mond neki. Elképzelhető, hogy tényleg elmondta igényeit a tárgyalásokon, csak nem finoman duruzsolva kompromisszumra készen, hanem üvöltve kiabálva, mint Margitka amikor félrészegen az éjszaka közepén váratlanul beállít Zozohoz, aztán meg ki van akadva, hogy Zozo épp félkómásan, kócos fejjel, nyálfolttal a pólóján nyit ajtót. Margitka ilyenkor kiabál csapkod, hogy ő mennyire nem ezt érdemli.

Jó szex: Puzsérról sok mindent el lehet mondani, de hogy az együttlét vele jó lett volna azt biztosan nem. Szeret baszogatni, de nem úgy. És még csak nem is úrinő, le sem nyeli (ezúttal a saját és mások véleményére gondolok). Csak akkor van együttlét, ha ő akarja és akkor is róla szól minden. Ezt a helyzetet senki nem akarja hosszan fenntartani. 

Ez lehetett volna jó is, gondolhatja a két fél. De ahogy a párkapcsolatoknál, itt is halálra volt ítélve, csak az újdonság varázsa elnyomta a valóságot. Mindenki látja ezt, kivéve a benne lévők. Nem volt ebben több. Létrejöhetett volna A Centrum? Tényleg kétpólúsúvá válhatott volna az ellenzék, ahogy eredetileg akarták és aminek mutatkoztak már a jelei? Igen. De nem ezekkel a szereplőkkel vagy nem most. Talán, ha máskor más körülmények között találkoznak. Akárcsak Margitka és Zozo.

A bejegyzés trackback címe:

https://voms.blog.hu/api/trackback/id/tr2214877278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Toportyán Zsóti 2019.06.04. 07:10:42

Puzsér mint főpolgármester....igazi rémálom.

mikimackó 2019.06.04. 07:20:13

lapátot neki, aztán mehet !

István Tamasi 2019.06.04. 09:06:16

Az ordibálós-sivalkodós szőrmók majom ritka józan pillanatában maga is látja, hogy esélye csak a sz@rkavarásra van, a főpolgármesteri székre semmi.

ulpius66 2019.06.04. 09:21:18

Hát kibaszott nagy szerencséje a ballibsiknek, hogy ez a momentumos gyerek bejelentkezett főpolginak!

Mert az mégiscsak elég hülyén hatott volna, ha a ballibsi "előválasztáson" csak a Karigeri indul!
(bár lehet, hogy akkor sem győzött volna.....)

ulpius66 2019.06.04. 09:25:33

Ha ezek után a Puzsér mégis elindul ősszel, az amolyan "BOSSZÚ INDULÁS LESZ"!

Szarik mindenbe bele, csak bosszút akar állni a ballibsiken!

Abba mán bele sem gondol, hogy ezzel a Tarlóst segíti.......
(arról az esetről most szerényen hallgassunk, hogy alternatívát ad azoknak a szavazóknak, akik egyformán útálják a Fideszt és a ballibsiket is....)

ulpius66 2019.06.04. 09:33:36

Abban meg tök igaza van a Puzsérnak, hogy az LMP-t a ballibsi politikusok, "megmondóemberek" firkászok, és blogírók stb. küldték padlóra, és még véletlenül sem a Fidesz "karaktergyilkolta le"!

Mert ugye egy éve mást sem hallani, olvasni a ballibsiktől, mint:
- " az LMP miatt van a Fidesznek kétharmada, mert nem léptek vissza"
- "az LMP fideszbérenc"
- "az LMP-t a Fidesz pénzeli"
- az LMP-ben fideszesek ülnek
stb, stb,

EZEKET MIND A BALLIBSIK ÁLLÍTOTTÁK AZ LMP-RŐL!

MEG IS LETT AZ EREDMÉNYE!!!!!!!!!!!!!!!!!

EZEK UTÁN PERSZE CSAK AZT CSODÁLOM, HOGY AZ LMP MÉG MINDIG A BALLIBSIK SEGGÉT NYALJA!

pucki 2019.06.04. 15:29:25

Azért nem karaktergyilkolta le a fidesz, mert mindez igaz! Ez, egyúttal a bizonyíték is arra, hogy miért bánt hímes tojásként a fidesz az "lmp"vel. Tulajdonképp Puzsért is azért indították, hogy megossza az ellenzéket és Tarlós legyen a befutó. Ez annyira nyilvánvaló volt első pillanatban, hogy aki ezzel nem volt tisztában az vak is volt meg süket is. Az lmp most koppant mert arra számítottak a fidesz valamilyen módon megtámogatja őket: hát ez most nem jött össze.Orbánék annyira be voltak szarva, hogycsak magukkal törődtek.

Fragreg 2019.06.04. 16:38:27

@pucki: Orbánék elit választói csapata (értsd: taktikai szavazásra koordinálhatók) a DK-t tolta, nem értek rá LMPzni.

nemecsekerno_007 2019.06.04. 17:24:55

Az ellenzék már csak hobbi szinten politizál...

nemecsekerno_007 2019.06.04. 17:25:49

@ulpius66: Egyedül indul, oszt második lesz... :))))))))))))))))))))

Dr.Démonmac1 2019.06.04. 18:03:35

@maxval birca man: Persze persze, csakhogy a fityisz, nem fizeti valami jól az alkalmazottait, egyesek ingyen dolgoznak...:)

szepipiktor 2019.06.04. 19:10:08

Természetesen az ellenzéki hangadók szerint puzsér kezdte...
Valójában viszont azonnal össztűz indult ellene, jobban leköpdösték, mint tarlóst szokták.
Csak!
Mert nem az ő táborukba sorolt be, mert elutasította az a rengeteg mocskot, amit az ellenzék folyamatosan a választókra önt.
Puzsér tele van hibákkal, de nem többel, mint akár a krákogó kollaboráns törpe vagy az ellenzék megéherési celebjei is rendelkeznek.
Puzsérnak van egy előnye, mondjuk a momentum cilinderből előrántott noname "nyulával" szemben, hogy ismert, gyakorlatilag támogatás nélkül is összeszedhet 10-15%-ot.
Nem lesz sokkal kevesebbje, mint a hatalmas erőket mozgósító "ellenzéki" jelöltnek.
Sajnos együtt sem kapnak annyit, ami a krahácsoló törpével szemben elég lenne...
(Ha holnap Szent István indulna függetlenként, az ellenzék ellene is mindent bevetne, lejáratná, sértegetné...)

Mankel 2019.06.04. 20:06:27

Igazából azt az egy dolgot nem értem pontosan, hogy miért a kívülről jövőket ostorozzák azok az erők meg a kommentelők akik immáron 3. alkalommal hozták össze a Fidesznek a kétharmadot.
Valójában ha a DK-ra szavazol a fideszre szavazol
Ha a Mihazánkra szavazol a fideszre szavazol.
Ha az MSZP-re szavazol a fideszre szavazol.
Most már ha az LMP-re szavazol a fideszre szavazol.
Miért nem lép mindenki vissza a és marad a Puzsér?
Mitől alkalmasabb a Karigeri?
Mert kevesebbet kiabál?

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.06.04. 20:07:27

Jó szex,kommunikáció,pénz..Ha megnyerem a lottó ötöst én is ilyen ideális kapcsokatban szeretnék élni egy luxusprostival..:)

nts 2019.06.04. 20:23:17

Azt szeretem a ballibsikben, hogy állandóan a demokrácia elvesztése miatt picsognak, de aztán kiborulnak, ha valaki el akar indulni egy választáson.

LoMPos álellenzék 2019.06.04. 20:57:50

@ulpius66: miből gondolod, hogy ennek az izének eszébe sem jut? Simán kinézem belőle .

LoMPos álellenzék 2019.06.04. 20:58:50

@nts: azt szeretem a nácikban, hogy olyan "gerincesek".

ben2 2019.06.04. 21:09:02

Puzsérnak ez az egész egy szimpla médiahack, trollkodás. Nem főpolgármester akar lenni, hanem jelölt.
És az is lesz.
Mindezt úgy, hogy közben a lehető legtöbb kárt okozza a posztkommunista ellenzéknek.
Nem azért, mert a Fidesz embere lenne, ezzel aztán messze nem lehet Puzsért vádolni, hanem sokkal inkább mert elege van abból, hogy a Fidesszel szemben még mindig a megélhetési balosok és a Gyurcsány szekta jelenti az alternatívát, miközben a Fidesz köszöni szépen azt csinál, amit akar.
Puzsér a legjobb példa arra, hogy mekkora a vákum az ellenzéki politikai térben: még egy olyan alak is tényező lehet, mint ő.
És mindeközben remekül szórakozik.
Aztán ha vége a műsornak, mondja tovább a magáét mint megmondóember, közben el sztorizgat arról, hogy kik hogyan, milyen szánalmas trükkökkel és fenyegetésekkel próbálták eltéríteni attól, amit valójában sosem akart.

odamondvoms 2019.06.04. 21:20:22

@ben2: HA ez valóban így van akkor ALI G. szavaival élve RESTECP. Egyébként ha így van mondd már el a karácsonyt mér nem üti rendesen. AMikor leültek vitázni sme szállt bele olyan puzsérosan. Olyankor hol volt a töke?

Alba Volán hokirajongó 2019.06.04. 23:01:49

Márpedig akkor is neki van igaza, sajnos az emberek röpke 30 év után sem ébredtek fel idehaza. mandiner.hu/cikk/20190604_puzser_robert_nem_orban_nem_gyurcsany

6 Lenin 2019.06.04. 23:25:10

Tik mit csináltok amikor nem gyön ki a kaka?

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.06.04. 23:28:59

@nts: Valamint szerintük akkor egyenlőek a feltételek egy 100 m-es futóversenyen,hogyha ők 60 m-es előnnyel indulnak..

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.06.04. 23:35:01

@Mankel: Ti ugyanezt játszottátok el annak idején a Kupa-féle Centrumpárttal..

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.06.04. 23:41:56

@Mankel: Semmivel..A különbség,hogy Puzsér tisztában van a saját alkalmatlanságával,és csak trollkodik,hogy beszéljenek róla.Esetleg némileg hasznosnak érzi magát,hogy a totálisan inkompetens bumburnyák égimeszelő főpolgármesterré válssztásának esélyét csökkenti..

acycloren 2019.06.05. 04:48:40

Puzsér egy troll. Mindig is az volt. Nagy hangon toporzékol, de ez egy szerep. Minden műsorában szerepet játszott, most ez a jelöltségi erőlködés is egy ilyen médiahack.
Úgyis a fideszes nyer.

Nyomek 2019.06.05. 06:11:28

Próbáltam megállapítani, hogy miről szól ez a poszt. Végül arra jutottam, hogy a posztíró frusztráltságáról, képzelgéseiről, Puzsér-gyűlöletéről. Ez utóbbi honnan ered - erről kellett volna csak írnia.
"Ő kezdte el előbb köpdösni azokat, akikkel meg akart állapodni, vagy őt vegzálták az első pillanattól? A fene sem tudja. De talán mindegy is. " Mit nem tud a fene sem? Mi mindegy? Akkor minek írod? Miről beszélsz? :-))))
"Hisztis, hülye képét mutatja és legkevésbé sem egy érett felnőtt emberét, urambocsá egy politikusét."
Tehát az emberi minőségnek ezek a szintjei? Felnőtt embernél egy magasabb szint van megjelölve: a politikus. Ez komoly?
"Mindenki szembe jön az autópályán." Magyarországi politikára ez jellemző a leginkább, igen.
"A jó párkapcsolat alapja - ahogy az egyik exem mondta egyszer - egy rém egyszerű hármas szabályon alapszik. Jó szex, kommunikáció és pénz." - Hát igen, még szerencse, hogy ez a szabályrendszer, (amit az "exed" iránymutatásai alapján állítottál fel) a jelenlegi politikában milyen szépen működik. A NER-t szépen támogatja az ellenzék és viszont. De kivel van baj? Puzsérral. Hiszen ő nem felnőtt, urambocsá, politikus, ugye? :-)))
"Elképzelhető, hogy tényleg elmondta igényeit a tárgyalásokon, csak nem finoman duruzsolva kompromisszumra készen, hanem üvöltve kiabálva, ....." Hogy mit képzelsz el, az rólad szól, nem Puzsérról.
"És még csak nem is úrinő, le sem nyeli (ezúttal a saját és mások véleményére gondolok). " Legalább egy konkrétumot mondtál volna a poszt végére! Minek használsz metaforákat, lehet, hogy a konkrétumokkal nem állná meg a helyét, amit mondani akartál volna?
"De nem ezekkel a szereplőkkel vagy nem most. " Szereplőket mondasz, de csak Puzsért emlegeted, csak negatív színben. Annyira vagy objektív, mint az MTV Híradója.
Ha találok ennél semmitmondóbb, elfogódottabb posztot, majd szólok.
Hogyan került az index oldalára? Jó a szex a posztíró és az index között? :-)))

szepipiktor 2019.06.05. 08:40:31

@ben2: Minden szavaddal egyetértek!
Puzsér nem lenne jó főpolgármesternek.
De semmivel sem rosszabb az összes ellenzéki celebjelölttel!!!!
És az embereknek ebből van már elege, hogy még mindig ugyanaz a sokszor leszerepelt vagy időről időre pillanatnyi érdekek miatt "felbukkanó" politikusok, pártok akarják "képviselni" az embereket.
Nem, az ellenzék sokszor bebizonyította már, egyáltalán nem érdekli őket a társadalom, aválasztók, egyszerűen a jól fizető, munka nélküli jólét mozgatja őket.
Orbánék nagyon jól látják, hogy az ő hatalmukat ma semmi nem veszélyezteti, hiszen nincs olyan ellenzéki erő, összeadva sem, ami képes lenne annyi választót megmozdítani, amivel legyőzhetők lennének.
Egy éve írtam: elment a hajó!!!!
Most 20-25 év garantált a fidesznek, mert csak egy ÚJ párt vehetné fel a verseny a fidesszel, de bármely új ellen az ellenzék lép fel azonnal!!!!
Ez kb. olyan mint az anarchizmus, az ellen is összezár minden politikai oldal, mert ugye a hatalom, a pénz a lényeg.
Puzsért csak egy "új", semmi több.
De veszélyes az ellenzéknek, mert ha hiteles lenne, az az ő végüket jelentené, így minden megtesznek az eltaposására.
És maradnak a mai, már nevetség tárgyát jelentő nullaértékűek.
Most a társadalom számára fontosabb lenne a mai ellenzék lebontása, mert a váltás elsőszámú akadályozói ezek.

odamondvoms 2019.06.05. 09:22:53

@Nyomek: Néha nem minden az aminek látszik. Sőt az is lehet, hogy pont az ellenkezője. De még talán az is elképzelhető, hogy pont az.
Egyébként Puzsért nem gyűlölöm. Sőt. Az amit kitalált szerintem még akár működhetett is volna, csak sajnos, nagyon rosszul kommunikál. Azt nem tudom hogy a tárgyalásokon is így tesz e vagy csak a médiában. Ez valóban tipp volt. Olvasd el ezt, amit Puzsér terveiről és a kétpólusú ellenzékről írtunk: voms.blog.hu/2019/04/15/ket_polusu_ellenzek

Vagyis összességében nem utálat van Puzsér felé, csupán a viselkedését kritizálom.
Egyébként Puzsér nem politikus. Ezt ő is állítja magáról. Ahhoz viszont, hogy elérje amit akar politikusnak kellett volna lennie (nem a munkakör megnevzésére értem, hanem a viselkedésére) értem én hogy a célja az volt, hogy beleszarjon a ventillátorba, de jelenleg úgy tűnik tök hatástalan volt a mód amit választott. vagyis pontosan ugyanott tartunk, mintha ő meg sem jelent volna a színen. Hát így

Nyomek 2019.06.05. 11:27:43

@odamondvoms:
Köszönöm, hogy válaszoltál. Meglepődtem a normális hangnemen, ahhoz képest az én kommentem fröcsögés. :-((
Szóval igen, ez volt a bajom a poszttal, hogy Puzsér annyi mindent annyiszor elmondott már az egész politika és az ő politikussá válásával kapcsolatban, hogy ebből szemezgetve simán lehetne kritizálni is, viszont a poszt inkább tűnt egy meghosszabbított kommentnek (amiket épp a posztod alatt is lehet olvasni), tehát jelzőkkel való ellátásnak - ez pedig a trollok (kommentelők) feladata, nem a posztíróé.
Az érveket hiányoltam, természetesen láttam a linket a kétpólusú ellenzékről a posztodban is. De abban sincs kivesézve Puzsér. Szerintem legitim dolog utálni is Puzsért (vagy bárkit), de ha valaki posztot ír róla, akkor tudjon már mondani egy vagy két dolgot, hogy mi nem tetszik rajta/benne. Metaforákon kívül.
Attól tartok, hogy az index pont emiatt a szexi címválasztásért és a poszt szóhasználataiért tette az oldalára. Én meg emiatt kattintottam rá. :-)) Bocs, de szerintem viselkedéskritikaként nem állja meg a helyét a poszt. Inkább valami szarkasztikus gúnyiratféle.
(ezen a ponton még egyszer végigolvastam a posztod és igen, annak, kifejezetten jó!!:-)))
Még egyszer kösz, hogy reagáltál és elnézést, ha durván fogalmaztam.

odamondvoms 2019.06.05. 11:54:38

@Nyomek: Ugyanmár. Nem kell elnézést kérned. Ilyen az Internet:) És valóban jól látod a provokatív címadásnak és stílusnak clickbait oka volt :) Szarkasztikus gúnyirat kifejezés tetszik. Használni fogom.

Kösz hogy olvasol minket. Maradj velünk lezs még tartalom, job is mint ez.