Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra

A magyar emberek szerint: „#!@$*!!”

2019. május 30. - odamondvoms

Mióta a Fidesz kormány van, állandóan azt hallom, hogy a „Magyar emberek szerint”, meg hogy „Megsértették a magyar embereket!”. Mindig is utáltam, amikor az én nevemben nyilatkoztak valótlanságokat. Utálom, amikor egy bizonyos „többség” véleményét homogén egésszé nyílvánítják és azt állítják, hogy 50% + 1 = 100%. Az ember tűr, tűr, és feldolgoz. Aztán jön egy pont amikor anyázik. Szijjártó elérte ezt a pontot. Szerinte: „Magyarország nem támogatja, hogy Brüsszel az autóipar versenyképességét a környezetvédelemre hivatkozva ésszerűtlenül korlátozza!”. Kijavítom: „A Magyar kormány nem támogatja...”. Ez a nyilatkozat sajnos beleillik az új Fidesz kommunikációs koncepcióba, a klímaváltozás tagadásába, és abba a régi koncepcióba, hogy rövid távú célokért feláldozzuk a magyar emberek jövőjét.

madmax.jpg

A klímaváltozás nem vita tárgya, a kezelésének módja, az ártalomcsökkentés módja lehet az. Lehetne ezt úgy is tekinteni, hogy a kormány csak a realitás talaján a lassú átmenetet támogatná, a drasztikus változások helyett. Csakhogy közben beálltak a klímaváltozást tagadók sorába. Ez veszélyes. Nem a megoldásról vitatkoznak, hanem tagadják. Persze ez nem lephetett meg senkit, aki nyomon követte az elmúlt évek fakivágásait, a műanyag szatyrok szabályozásának kezelését, a Trump-i dörgölőzést.

Az elmúlt időszakban (sőt talán Magyarország rendszerváltás utáni történetét tekintve) a rövidtávú politikai és gazdasági célok, egy két elszigetelt eset kivételével, felülírták a hosszútávú az emberiség és a jövő generációja számára fontos célokat. A kormány minden figyelmeztetés ellenére beleállt „az összeszerelő üzem”koncepcióba, a tudás alapú társdalommal szemben. Hiába mondja mindenki, hogy jönnek a robotok és nem lesz szükség a kétkezi munkára, egyszerűbb azt mondani, most erre van szükség, a holnap meg kit érdekel. Ennek isszák/isszuk most a levét, mert a világ elment a Fidesz mellett. Nem látták előre, hogy a klímaváltozás kérdése ilyen erős fordulatokat hozhat. Mondanám, hogy nem látták a fától az erdőt, de nem lenne igaz, mert minden fát, ami az útjukba került kivágtak.

Autó (és egyéb) összeszerelő üzemmé avanzsáltunk, amely jelenleg fenntarthatlan,a környezet számára káros technológiát szolgál ki.Állhat piciny kis országunk szemben az emberiség jövőjével, de megállítani nem fogjuk tudni a változást, az el fog sodorni minket, ha minden így marad. Vagy azért, mert belepusztulunk, vagy azért, mert a világ irányt vált mi meg maradunk a kőkorszakban. Nyilván a Fidesznek mindegy, mivel csak 2030-ig tervez.

Európa szerte erősödnek a zöld mozgalmak (gondoljunk csak a zöldpártok szereplésére az Ep-n, vagy a svéd kislányra), terjed a zöld szemlélet. Erősödik a jövő generációjának hangja, akik szerint (idézve a Momentumot) zöldnek lenni alap. A mi dinoszaurusz kormányunk meg beleáll a világ pusztításába, figyelmen kívül hagyva gyerekeinket, a jövő szavazóit.

Jelenleg ott tartunk, hogy a klímaváltozás témája lehet az új migránstéma. Szijjártó, kinyilvánította a magyar kormány véleményét. Rövid távú politikai célok mindenek előtt. Bayer Zsolt klímakamunak nevezte . Kiszely és G. Fodor szerint a klímapolitika csak az elit trükkje, Nógrádi szerint meg a német közéletet azért uralja a környezetvédelem, „hogy ne kelljen a migrációról beszélni.”  Így vagy úgy ez a téma fogja meghatározni az elkövetkező éveket, és kétségeink ne legyenek, a kormány a médiatúlsúlyát olyan programozásra fogja használni, ami a rövidtávú érdekeiket szolgálja. Nincs klímaváltozás, harsogják majd. 

Jön majd a számháború, hogy Magyarország mit tudna tenni, hisz alig járul hozzá a klímaváltozáshoz és hogy igenis fontosabb a pillanatnyi gazdasági érdek, mint bármi más. Tévednek. A hozzájárulást nem csak a kibocsátott széndioxid százalékában kell mérni. Abban is, hogy a 10 millió ember mit és hogyan fogyaszt. Abban is, hogy mit tesz a globális klímaváltozás megakadályozásáért és abban is, hogy hogy mivel járul hozzá a romboló technológiák fennmaradásához. A mi kormányunk (és nem a magyarok) azok közé tartozik, akik nem csak passzív elszenvedői, de aktív alakítói is a klímaváltozásnak

Nem értem őket. Pénzt lopni a klímaváltozás elleni küzdelembőlis lehet. Plakátokat gyártani egyszerű üzenettel, szintúgy lehet („Üzenjük Brüsszelnek: a klímaváltozást, meg kell állítani!", vagy „Ez veszélyes”). Ugyanúgy lehet manipulálni az embereket és a félelemre építve választást nyerni ("Nekünk Magyarország fenntartható jövője az első”, „Csak a Fidesz képes megállítani a klímaváltozást”). Nem értem a lelküket. Ha én tévednék és nem következne be a klímakatasztrófa akkor sincs veszve semmi, legalább élhető jövőt teremtettünk. Ha viszont bekövetkezik, akkor azzal a tudattal kell élnünk, hogy megtehettük volna, de nem tettünk semmit. 

Apu dühös tüdeje vagyok!

A bejegyzés trackback címe:

https://voms.blog.hu/api/trackback/id/tr7314869882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.