Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra

Gyurcsányt lenézni nem kell félnetek jó lesz!

2019. május 27. - ATorzAtka

Töredelmesen bevallom nem láttam jönni. Május 26 eredményei, nem vágtak úgy tarkón, mint április 8, de korántsem vagyok boldog. Azt eltaláltam, hogy az MSZP, a Jobbik és az LMP bezuhan. De azt legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy a Momentum 10%-al 2 mandátumot szerez, a DK pedig 16%-al a legerőseb ellenzéki párttá válik. A Momentumnak gratulálok, szép eredmény. A DK eredménye viszont elszomorít. Alig pár nappal több, mint 10 év után az ország legkárosabb figurája, az, akinek a 2/3-ot, az ország kvázi csődjét, az utcai zavargásogat és az ellenzék 10 éves mélyrepülését köszönhetjük, újra porondon van és tényezővé vált.

gyorcsany.jpg 

Lettem volna a Momentumosok helyében vasárnap este. Az az eufória, amit átélhettek olyan lehetett, mint amit én a Portugália elleni 3-3-nál éreztem az EB-n. Tele voltam örömmel, bizakodással. Életem egyik legnagyobb élményeként tartom számon a Lyon-ban töltött napokat. Valahogy így lehettek a Momentumosok is. Tényleg jó volt látni a fiatalokat, ahogy felszabadultan örömködtek, ahogy ölelték egymást, hogy a gesztusaik őszinték voltak (kivéve talán Fekete-Győr manírkodását). Nagy eredmény ez a 10% na. But.

Nagyon-nagyon remélem, hogy kielemzik a sikert és nem gondolják azt magukról, hogy mekkora királyok. Nagyon remélem a helyén kezelik a dolgot és kellő alázattal látnak neki a további munkának és nem lesz ebből megint Nolimpia utáni párt. Nagyon remélem, hogy a siker miatti belső helyezkedés nem fogja újra a béka segge alá lökni a pártot. Remélem a srácok a helyén tudják kezelni és amit már többször leírtam, nem folytatják az utat az Együttesedéshez. (Emlékezzünk csak: anno 7%-ot elért az Együtt az EP-n, most meg csak az emlékeinkben léteznek). Nagyon remélem nem követik el ugyanazokat a hibákat.

Őszinte véleményem, hogy ha valamikor, akkor most kellenek a külső tanácsadók a hozzáértők, a tapasztaltak. Az ember arra van berendezkedve, hogy feldolgozza a kudarcot. Kinek könnyebben, kinek nehezebben megy, de mégis az életünk általában arról szól, hogy hogyan dolgozzuk fel azokat a dolgokat, amik nem úgy sikerültek ahogy akartuk. Arról kevesebb szó esik, hogy a sikert ugyanilyen kemény munka megemészteni. Hosszú távon akkor lehet valaki, vagy valami sikeres, ha ismeri a siker okait. Azt hiszem ezúttal ez a siker nagyrészt nem a Momentumon múlott. Nem akarom elvenni tőlük a győzelem örömét, de ahhoz, hogy tovább tudjanak menni, be kell látni, hogy nem a politikájuk, vagy a mozgósításuk volt a siker valódi oka, hanem a külső környezet. Sok elemzést lehet majd olvasni arról, hogy kikből állt össze a Momentum szavazótábora, hogy az LMP szavazókat behúzták, hogy balról is egy csomót átcsábítottak. De nem a karakteres politizálással tették ezt sokkal inkább annak hiányával, a legkisebb rossz ígéretével. És persze kellett hozzá a többi ellenzéki párt szétesése is. Érdemes elolvasni ezt a blogbejegyzést, ahol egy konzervatív beállítottságú választó kifejti miért szavaz a Momentumra. idézek:

„A Momentum elviselhetetlenül progresszivista, sőt ami ennél is rosszabb, zagyva párt. Fogalmi vakság, elkerülés és hiperbolikusan értelmezett cselekvési puhaság váltakozik benne önmaga túlértékelésével és a magyar valóság iránti vicces érzéketlenséggel, ami miatt kétséges, hogy abban a hipotetikus helyzetben, ha kormányra kerülne, mit csinálna egyáltalán. A vezetői meglehetősen zavaros fejűek, könnyű súlyúak, rendre nem tudják komolyan venni a saját misszójukat a NER leváltására, hiszen opportunista módon visszatérően összeállnak a posztkommerekkel, a posztnácikkal és általában mindenkivel, akiről úgy gondolják, hogy szavazatot hozhat nekik. Kritikus kérdésekben (migráció, az EU kritikája, gazdaságpolitika, foglalkoztatás) elkerülők és sokszor manipulatívak. A fiatalságra való kínos apellálásuknak semmi hozománya azon túl, amit csak a látványuk is hozna nekik -- remélhetőleg észreveszik, mire a vezetőség átlagéletkora eléri a negyvenet. És akkora talán megtanulnak jelen lenni valahol, ahol figyelmet akarnak maguknak. Nincs narratívájuk, nincs meséjük az országról, az országnak. Ez mind nyilvánvalóan diszkvalifikálna egy pártot...

 

...Unalmas, de igaz: a legkisebb rossz, viszont lehet belőle még elég jó (és ne feledjük, itt a mérce nem az örökkévalóság erkölcsi kódja, hanem a magyar politika).”

Mindezek tudatában őszintén remélem, hogy felnőnek. Kitörnek a „pultozós”, „instagramos”, „mindenre is aláírástgyűjtős”, a „fiataloknak szexi” körből és elkezdenek valóban politizálni. Talán a legfontosabb, hogy megértsék, a 10% nem az elvégzett munkájuk gyümölcse, hanem egy megelőlegezett bizalom a választóktól, hogy ebből bizony még jó is lehet. De amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is mehet, ha nem kezelik a helyén.

A DK-nál más a helyzet. Gyurcsány tehetséges politikus, egy évtizedbe telt, de visszahozta magát a politika élvonalába. A mi legnagyobb fájdalmunkra. Politizált. Markánsan, erős mondatokkal, konzekvensen. Ráérzett, hogy ő legalább akkora gátja pártja fejlődésének, mint amennyire a motorja, így a feleségét előretolta. És mivel Klára homlokára nincs rátetoválva, hogy ő bizony Gyurcsányné, az ország második legutáltabb emberének (első Soros) felesége, az egyszeri választó be is kajálta (BTW: Klára is ügyes politikus, nem lennék meglepve, ha 2022-ben ő lenne Orbán kihívója a DK részéről). Az egyetlen előnye Gyurcsány ténykedésének, hogy régi vágyát beteljesítette, az MSZP-t legyőzte. Ennek örülhetnénk is. Csakhogy a győzelem után előbújt kis odujából és már megint osztja az észt, alapot szolgáltatva az elmúlt nyolcévezéshez. Amennyit hozott nekünk a vámon az MSZP kinyírásával, annyit vesztettünk a réven az ő visszatérésével. Sajnos sok szavazó azt sem tudja ki volt ő. Sokaknak, főleg az új választóknak, csak egy aranyos bácsi a mémekből. Szomorú, hogy 10 évvel az eltakarítása után visszakerültünk ugyanoda: Orbán vs Gyurcsány..

Említettem már, hogy Fleto tehetséges politikus? Bizony az. És ez komoly probléma lehet a Momentum számára. Bár most látszólag egy oldalon vannak, de biztos vagyok benne, hogy már töri a fejét, hogy mit kezdjen velük, most, hogy a szocikat bedarálta. Két út áll előtte. Az egyik, hogy benyomul a Szocik által hagyott űrbe és egyetlen baloldali pártként szépen elveszi a Momentumtól a baloldali érzelmű szavazókat. A másik, hogy kihasználva EP győzelmét, fogja magát odadörgőlőzik Macronhoz (aki ugye a valódi centrista, és ahogy most tűnik nem megy az ALDE-ba) így lenyúlja a Momentumtól a középpárt szerepet liberális irányba tolva a lilákat. Liberálisnak lenni Magyarországon pedig semmi jóval nem kecsegtet.

Gyurcsányt lenézni nem kell félnetek jó lesz! Üzenem a Momentumnak. Ősszel elválik, hogy a Momentumosok mennyire jó politikacsinálók. Kispártból ez a választás kicsit nagyobb párttá változtatta őket, de hogy ez ne legyen pünkösdi királyság tehetség kell. Nem tudom megvan-e bennük.

Izgalmas időszak elé nézünk.

UPDATE:

A bejegyzés trackback címe:

https://voms.blog.hu/api/trackback/id/tr6714865116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mikimackó 2019.05.28. 00:30:55

ez elég gyatrára sikeredett..........., ha fáj a hasad, oldd meg magad, arra nem kiváncsi senki !

maxval birca man · http://bircahang.org 2019.05.28. 05:20:08

Kiváló eredmények, biztos a ballibek hatalomtól való távillére még 20 évig.

Éhes_ló 2019.05.28. 07:12:15

Nehéz és nyogvenyelős dolog a momentum teljesitményét ilyeten módon felértékelni.
Ez egy egyszeri baleset volt.
A NOmentum csak egy folyamatos vezetési valsággal küzdő, sorosfinanszírozta szdv v3.0, ami most, amikor a sorosmédia felkapja őket, mindenkinek világos lesz.
Nem mellesleg felzabálja őket elqró és buktor sec perc, mert amatőrök és az aktáik (az ávós/kommunista/szadeszes szüleikevel együtt) ott vannak a polcokon.
A jobbik, az lmp és a maszop tallózó hulla, most ők következnek.

h.kovacs 2019.05.28. 08:04:36

"az ország legkárosabb figurája"

tévedni tetszik !
az ország legkárosabb figurája orbán !

ulpius66 2019.05.28. 09:41:13

index.hu

"A Demokratikus Koalíció négy EP-képviselője az ALDE képviselőcsoporthoz tart, Gyurcsány Brüsszelbe készül, ahol Guy Verhofstadttal fog tárgyalni a DK képviselőinek ALDE-frakcióhoz történő csatlakozásáról."

Mi lesz így a szocikkal az EP-ben?

Nem elég, hogy itthon szétverte őket, még az EP-ben is erre készül?

ulpius66 2019.05.28. 09:43:35

Tényleg!

A két Momentumos csajszi melyik frakcióba ül be?

A Liberálisba vagy a Zöldekhez?
(azt tudjuk, hogy a JOBBIK-ot a - magyar libsikkel ellentétben - akkora náciknak tartják, hogy EGYETLEN FRAKCIÓHOZ SEM CSATLAKOZHATNAK......)

ulpius66 2019.05.28. 09:46:03

Amekkora barmok a szocik, ezerrel tapsikolnak a gyurcsányi sikeréhez!

Mikor jönnek már rá, hogy őket tönkretéve politizál?
(persze, ha a szociknak az a céljuk, hogy megszűnjenek, akkor igazuk van....)

ATorzAtka 2019.05.28. 09:48:55

@ulpius66: Az ALDE-ba ülnek be, amennyire tudom.

ulpius66 2019.05.28. 09:49:26

A Momentumot meg a gyurcsányi megeszi reggelire!

Főleg, ha az ilyen politikai kalandorok, mint a Széll Berni, a Hadházy vagy a Karácsony feltűnik a Momentumnál.....

ATorzAtka 2019.05.28. 09:50:40

@ulpius66: "A Demokratikus Koalíció négy EP-képviselője az ALDE képviselőcsoporthoz tart, Gyurcsány Brüsszelbe készül, ahol Guy Verhofstadttal fog tárgyalni a DK képviselőinek ALDE-frakcióhoz történő csatlakozásáról."

NA az egy szép helyzet lesz, hogy Fleto ugyanabban a frakcióban ül majd, ahol a le az elmúlt 30 évvel Momentum :)

ulpius66 2019.05.28. 09:52:15

@ATorzAtka:

Köszi!

Ezek szerint hat, azaz hat magyar EU Parlamenti képviselő fog ülni az ALDE-ban!
(a szociknál meg csak egy......a Zöldeknél meg 0......a JOBBIK-os meg független lesz)

ulpius66 2019.05.28. 09:56:02

Most már csak az a kérdés kit küldenek ki a szocik, ha már a pártvezér lemondott mandátumáról.....

Van ugye az Újhülye aki úgy szétbaszta az MSZP kampányt, mint kampányfőnök, hogy annál jobban mán nem is lehet...

Aztán van a Szanyi kapitány, aki egyadta alkesz (mint az isiászos Junkcer)......

Meg van a Jávor.... aki meg persze Párbeszéd és ő ülne be a Zöldekhez...

Aztán mán csak a Tüttő Katta van....

István Tamasi 2019.05.28. 11:04:20

Úgyis az az ára annak, hogy a csúti suttyó visszasomfordálhasson a szőnyeg alatt az epp-be, hogy abba kell hagyni a kedvenc hazugságait a migráncsokról és majd újra előveszi a gyurcsányozást.

ulpius66 2019.05.28. 11:37:57

@István Tamasi:

Istváni Tamás!

Macron csak és kizárólag akkor működik együtt a Néppárttal, ha az előbb kizárja a Fideszt!

István Tamasi 2019.05.28. 11:54:19

@ulpius66:
Valóban. Már az epp-ben is vannak akik okádnak a csúti suttyótól.

Peter Götz 2019.05.28. 12:20:44

Szóval,Van itt egy Orbán aki KIRABOLJA az országot,az emberei 3-4 évig szajkózták,hogy Feri egy senki
ekkora lejáratás cunami után itt van mint a második legerősebb párt vezetője,és Téged csak ő zavar,nem a fidesz,meg viktor akik nemcsak kirabolják,de közben tönkre teszik az országot......

ulpius66 2019.05.28. 12:50:45

"Az Európai Néppártnak ki kell zárnia soraiból Orbán Viktort, hogy Emmanuel Macron pártja bármilyen európai parlamenti koalíciós megállapodásba belemenjen – erről Pascal Canfin beszélt a France Internek. Canfin az En Marche EP-választási listájának második helyéről jutott be, nyilatkozatát a Reuters idézte.
A francia elnök pártja az EP-ben a harmadik legnagyobb szövetséghez, a liberális ALDE frakciójához készül csatlakozni. A Reuters-cikk kitér arra, hogy az európai parlamenti többséghez szükség lesz az ALDE-ra is, miután a két legnagyobb szövetség, a Néppárt és a szociáldemokraták együtt sem alkotnak többséget a testületben. Canfin arról is beszélt, hogy „Merkel kedvenc jelöltjét” az Európai Bizottság élére, vagyis Manfred Weber néppárti csúcsjelöltet alkalmatlannak tartják."

ATorzAtka 2019.05.28. 13:08:36

@Peter Götz: Ezt nem tudom miből szűrted le. Igen zavar Orbán ténykedése is, de meggyőződésem, hogy semmivel nem leszünk előrébb, ha Gyurcsány, vagy az MSZP váltja őket. Sőt szerintem velük nem is lehet váltani. Amíg ők porondon vannak addig nem fejlődhet ki egy normális alternatíva. Ha gondolod minden bejegyzésbe beleírhatom hoyg Orbán takarodj, de ettől még nem lesz reális korményzóképes alternatívája. Mszp a megszűnés küszöbén van (hallelujah) Gyurcsány meg erősödik, sajnos. Erről szólt a cikk.

érintett 2019.05.28. 13:51:01

emlékezzünk már, milyen körülmények között hagyta ott Gyurcsány az mszp-t. ellehetetlenítették, kiutálták, azt mondták, hogy ő az akadálya a párt fejlődésének. mellesleg, azóta sincs hasonló tehetséges politikus az mszp-ben. két dolgot tehetett, vagy örökre elhallgat (de miért is hallgatott volna el, ha van mondanivalója), vagy alakít egy saját pártot. az mszp-t nem sajnálom, magára vessen, amiért hagyta (!) elmenni. most azért köpköditek, mert fel tudta hozni a pártját a legerősebb ellenzéki pártnak? mi bajotok van vele? a fidesz szándékosan leamortizálta (karaktergyilkolta), mert tisztába volt vele, hogy ő az igazi kihívója orbánnak. még mindig ennek a karaktergyilkolásnak a bűvöletében ítélitek meg? sokat hibázott, valóban, de soha nem volt olyan kártékony, mint orbán az országra nézve. azóta ő is fejlődött, tanult a hibáiból, ha van egy csepp esze az ellenzéknek, nem köpködi, hanem mellé áll.

ATorzAtka 2019.05.28. 14:16:43

@érintett: hazudtunk reggel délben meg este. Én ezt nem nevezném bocsánatos bűnek egy államfőtől sem. Akkor sem ha bevallja és akkor sem ha megbánja. Itt nem szabadna lennie második esélynek... Gyurcsány nem karaktergyilkosság hanem a saját múltjának áldozata. Az pedig hogy nem vonul vissza szimpla önzőség, nem az országért hanem csak és kizárólag saját maga miatt akar politizálni. Az esélye megvolt, elkúrta. Nem kicsit nagyon.
Lehet mutogatni a szocialista pártra, de ő maga volt a szocialista párt.
Igen nincs ilyen tehetséges politikusa a szociknak. Nem is sajnálom, hogy elsüllyedtek. Azt viszont igen, hogy Gyurcsány ismét meghatározó... Nem tudom kedves érinett hol volt az öszödi beszéd kiszivárgásánál, vagy az azt megelőző években, de egy országnak okozott maradandó károsodást ő és pártja (nem csak a pártja)

érintett 2019.05.28. 14:37:36

@ATorzAtka: azért nem volt könnyű dolga, harcolni kellett az szdsz-szel, a belső ellenfeleivel, a nagyon erős külső ellenzékével, volt a gazdasági világválság. nála nem egyszemélyes kormányzás volt, mint most, gáncsolták, ahol tudták. a demokratikus normáknak is próbált megfelelni, orbánt ez most nem akadályozza. itt voltam az öszödi beszédnél is, ha azt mondta "elkurtuk", hazudtunk", a pártra értette, éppen ezen akart változtatni, azért volt az öszödi beszéd. méghogy nem karatergyilkosság áldozata lett? nagyon is tudatosan ki akarták nyírni, mert csak így tudott a fidesz ilyen erős lenni.

érintett 2019.05.28. 14:42:57

@érintett: persze, megtehetjük azt is, hogy várunk még pár évet, évtizedet, amíg kialakul egy erősebb párt, vagy egy jobb államférfi, de jelenleg abból főzünk, amink van. ha tudsz jobbat, kiváncsian várom, nevezd meg. vagy szerinted maradjon még orbán pár évtizedig?

ATorzAtka 2019.05.28. 14:53:24

@érintett: Szegénynek harcolnia kellett a saját pártjával? Brühühü. ez olyan mint azt mondani, hogy ismeretlen tettes elleni nyomozás amikor ott az aláírás a papíron. Érdekes hogy az osztrákoknál bukik az egész kormány egy ember hibájából. Ha ő ilyne nagy államférfi, akkor az első ilyen pillanatban miért nem állt fel és mondta azt hogy vége a szoci kormányzásnak. Meg akarta változtatni? De azért 2004 és 2006 között csak ő volt a miniszterlnök. És persze újal mutogat az MSZP-re miközben tevékenyen részt vett egy III/3-as hatalomra juttatásában majd megbuktatásában. Ne mosdassuk már. Az ő történelmi bűne sem kisebb mint Orbáné. ÉS valóban nincs jelenleg karizmatikusab vezető az ellen oldalon. De biztos vagyok benne, hogy amig fletó porondon van meg az mszp (egy kutya) egyikük sem érdekelt hogy feltűnjön az a valaki. Karaktergyilkosság? Ne már. Fletó a történelmi bűne miatt utált nem a Fidesz ténykedése miatt

érintett 2019.05.28. 15:01:19

@ATorzAtka: "utált"? talán nem is annyira. a tények nem ezt mutatják. "történelmi bűn"? azt minek neveznéd, ami most van?

érintett 2019.05.28. 15:03:43

@érintett: "egyikük sem érdekelt, hogy feltűnjön egy karizmatikusabb személy"? nem is tudják megakadályozni, ha jönne. hol van?

ATorzAtka 2019.05.28. 15:42:25

@érintett: ugyanannak. Sosem értettem a gyurcsány fanokat, hogy miért mentesülne azért ő bármi alól, mert Orbán ugyanat tolja...

a nagy hohoohooo 2019.05.28. 16:02:06

@ATorzAtka: Azért mindig jót lehet röhögni az ilyen hozzáértésmentes hozzászóláson .....hehee...ha a hülye gondolatok tesznek gazdaggá te már milliomos vagy,...csak senki nem látja hehee...mint Pomádé király új ruháját hehee..
Az a baj, hogy mindenkit megtanítunk írni...Nem sok sikerrel.
Ha gondot okoz az olvasás a kurucon,vadjhajtáson,888-on tudod gyakorolni. Ott pont a dedósoknak jó szofisztikált minden szöveg, így akár te is érteni fogod - szuper érzés ám, ki ne hagyd!

És olvasni értően?
Hát aztmeg minek?Az öszödi beszéd arról szólt :hazudtunk,és nem hazudtam,hazudtunk a rendszerváltástól,a bajok mindjárt a rendszerváltásnál kezdődtek,egyik kormány sem csinált reformokat ,hogy talpraállítsa a gazdaságot.
Nem Gyurcsány Ferenc hazudott, nem a Szocialista Párt, nem a szociálliberális kormány, hanem az egész magyar politikai társadalom!
Erről szólt az öszödi beszéd,először 1990-ben amikor elvakult a jónép a Marihilfer kirakataitól,attól ,hogy végre nem lesz ha jól emlékszem 300 dolláros valutakeret,nem kell a nagyikat beültetni az autóba amikor Bécsbe mégy a pénzed költeni,amikor elhitte,hogy az utazás szabadsága egyet jelent a szabadsággal,és az említett Mariahilfer kirakatai által elvakítva nem látta,hogy szegénységet is "árukapcsolsz"magadnak ahhoz a nagy szabadsághoz,minden négy évben dönthettél kiket veszel a nyakadba ,előrevinni,a magad,a gyerekeid ,az ország sorsát boldogulni a jövőért ,vagy vissza az urambátyám Horthy korrupt világba.Antallnál már tapasztalhatta a nép hová vezet a jobboldal fasiszta múltat visszahozó uralma ,Antall megalapozta a mai milliárdosok jólétét minden eladhatót eladott köztük jól működő vállalatokat dohánygyár konzervgyár stb ami nem lenne olyan nagy gond hiszen én is tudok a piacosítás szentségéről mégis ő indította el egyáltalán nem olyan szakszerűen az a folyamatot aminek a végét most élvezhetjük.Az elmúlt négy ciklus alatt egyik kormány sem vállalta, hogy kilépjen belőle. Nem tette meg Antall József, elállt tőle Horn Gyula, nemzeti mázzal öntötte le és kikerekítette Orbán Viktor, végül rossz lelkiismerettel folytatta a Medgyessy-, Gyurcsány-kormány. Ennek következtében fokozódtak a bajok, a társadalom helyzete szempontjából a szakadék felé közeledtünk. A magyar társadalom olyan mélyen merült bele ebbe a hazug hipokrízisorgiába, hogy már nem lehetett belőle egyetlen könnyed lépéssel kilépni, fájdalmasan és kegyetlenül kellett belőle kiszakítani. Egyszer el kellett kezdeni az igazmondást! Ezt tette meg Gyurcsány Ferenc. 1994-re az Antall kormány a nyugat kérése ellenére erőszakolta a hitelek fizetését,amit a nyugat nem is kért,sőt figyelmeztették ők megvárják míg megerősödünk ,de nem, Antall fizetett mint a katonatiszt ha az ország beledöglik is,jött a kárpótlás és az esztelen privatizáció.,Hornéknak is csak az Antall okozta csőd tűzoltására jutott idejük a Bokros csomaggal ,a hülye ,felhergelt nép leváltotta őket ,éppen akkor amikor beértek a Bokros csomag eredményei,aztán 1998-2002 között Orbán abból dőzsölt:Happy End kft,koronaúsztatás,12 állami gazdaság lenyúlása ,a FideSS oligarchabirodalom megágyazása,Simicska APEH elnök,vagyonfelhalmozás és FideSS pártvagyonná,valamint Orbán személyes vagyona megalapozása ,majd 2001-ben a választásra elfogyott a Bokros csomag pénze,osztogatni akart,jött a lakásdevizahitel,abból lett Járaival a devizapokol,amit az ÁSZ,de még Gyurcsány is ellenzett,ezzel eladósította a költségvetést a következő kormányoknak.
Ebben az állapotban érte az országot az USA-ból induló lakáshitel -pénzügyi válság,amit Gyurcsány az IMF hitellel kivédett ,majd Bajnai 4%-ra egyensúlyba hozta a gazdaságot. ,aztán a megvezetett jónép megszavazta Orbánt,jött a forintbedöntés,Kósa és Szíjjártó.Oda van a magánnyugdíj 3000 milliárdja, nem 3.000 Mrd, hanem 2.950+1.200 és minden évben emelkedik 350-320 milliárd forinttal. Orbán elzavarta az olcsóbb IMF-t ,helyette a drágább kamatozású dollárkölcsönöket bocsájtott ki.S jöttek a nemmegszorítások,amiket ugye nemhárítottak át. százezreket ott hagytak ellátás nélkül, Magyarország az EU tagországai között az utolsó helyek egyikén áll, az EU-ban itt az egyik legnagyobb szegénység, az egészségügyből százmilliárdokat vontak ki, az oktatás szintén padlón van.Pont az történik kicsiben, mint a 2008-as világválságot kirobbantó bankszektorban nagyban.Hogy miért volt 2006?Orbán észlelte-,tudta,hisz ott volt,ő dolgozta ki az EU csatlakozás folyamata,szabályai,a vállalt kötelezettségek mintegy 80%-át-mekkora pénzözön fog ránkömleni a felzárkóztatás éveiben,Orbánnak irtózatos nagy megalázás volt ,hogy az EU csatlakozást nem ő hanem Medgyessy írta alá,mert minden előzetes felmérés ellenére ami az ő győzelmét mutatta 2002-ben, elvesztette a hatalmát,holott már beígérte az őt pénzelő oligarcháknak,csakhogy hatalomra jusson,illetve a hatalommal megszerezhető pénzekhez.

rovid 2019.05.28. 16:31:17

@h.kovacs: Mo. számára ez a "dobogó" egy iszonyat! mindegy ki van "élén"!

érintett 2019.05.28. 17:21:07

@a nagy hohoohooo: köszi, helyettem szóltál...

ATorzAtka 2019.05.28. 17:57:29

@a nagy hohoohooo: Tökéletesen egyet értek veled, madj minden betűddel. A fideszről, Antallról, Bokrosról szóló rész majdhogynem tűpontos.
Már csak azt nem értem, hogy ha ilyen jól látod a dolgokat, egyetlen egy embert hogy tudsz kiemelni a felelősség alól. "majd belepusztultunk, hogy úgy csináltunk mintha kormányoztunk volna".
Nem gondolom, hogy nem volt benne az egész rendszerváltás utáni társadalom kritikája. De Gyurcsány nem a nulláról katapultát a miniszterelnöki székbe majd onnan a káoszba. Nem. Aktív részese volt a rendszer kiépítésének és kiszolgálásának. Nem az apja, nam az anyja, hanem ő maga. Majd amikor már megfulladt a saját maga tevékeny részvételével kiépített rendszer folytogatásától, kiáll és azt mondja eddig és ne tovább. Bocs de ettől még az én szememben pont ugyanolyan gazfickó, mint az elmúlt közel 30 év hatalmi elitje.
Felteszem a kérdést. Ha holnap Orbán kiállna és at mondaná, bocsánat magyarok elbasztam kiloptam a szemeteket, és tönkretettem az oktatást az egészségügyet Mészárost és a családomat strómanként hazsnálva megggazdagodtam, milliókat kényszerítettem a sezegénységi küszöb alá és gyűlölettel töltöttem meg az országot, de sajnálom holnaptól minden más lesz, mit mondanál? Fátylat rá? Nem hiszem.

Morp65 2019.05.28. 18:41:47

@ATorzAtka: Azt hiszem, az a különbség strache (és mondjuk Orbán), ill. GyF között, h míg az egyik köztörvényes bűnöket követett el, a másik politikait (azt pedig a győztesek írják) Míg az egyik saját hasznára tette, a másik nem egzisztenciája miatt akarta megváltoztatni a rendszert (és ezért is bukott, mert párttársai nem engedték ki kezükből a húsosfazekat) Szerintem nem azonos kategória, bár szeretik sokan "egybemosni" és ezzel is legalizálni a regnáló rendszert - szerintem.

a nagy hohoohooo 2019.05.28. 22:46:33

@ATorzAtka: Nemkicsit bajok vannak a gondolkodásoddal,nem emeltem senkit ki,le vagyon írva :az egész magyar politikai osztály,de én hozzáteszem az agyhalott választókat,akik beszopták 89-ben az üres koporsók felett a hatalomért rikoltozó szakállas őrült kamudumáját,meg a nyugodt erőt a tehetségtelen MDF-es ,parókás horthyújratemető könyvtár-múzeumigazgatóval.

Morp65 2019.05.29. 10:49:42

@a nagy hohoohooo: Szia! Szerintem sokkal jobban odafigyelnének mondandódra (ugyan nem vok járatos blogtéren, de az itt leírt meglátásod többségével egyetértek), ha nem személyeskednél. Szerintem