Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra

A migránshordák vagy a föld pusztulása a fontosabb kérdés?

2019. május 12. - odamondvoms

Nem fogok olyan messzire menni, mint Bangóné, hogy lepatkányozzam a Fidesz szavazókat. Sőt lehülyézni sem fogom őket, mert az emberi hülyeség nem pártpolitikai kérdés. Minden oldalon vannak bőven hülyék, sőt biztos vannak olyanok is, akik engem is annak tartanak. Mindenkinek szíve joga lehülyézni a másikat szerintem (ebből is látszik mekkora lipsi vagyok), de egy bizonyos párt szavazóival ezt megtenni oltári nagy baromság. Így én sem teszem, csupán az emberek egy bizonyos halmazára mondom azt, hogy idióták. Mégpedig azokra, akik arra a kérdésre, hogy „Ön szerint mi a nagyobb probléma ma Magyarországon a migránshordák eljövetele vagy a klimaváltozás?” rezzenéstelen arccal rávágják, hogy a migráns. Szánni kellene őket, hogy az állami propaganda áldozatául estek, mégis az első érzés, ami kijön belőlem az a düh. Dühös vagyok, mert ez a válasz az én életemet, a leendő gyermekem és unokáim életét, de tovább megyek minden ember életét negatívan befolyásolja. Miket is beszélek?! Nem negatívan befolyásolja, egyszerűen kinyírnak minket.

 klima.jpg

Míg a hatalom egyszerű hatalomtechnikai okokból szépen átprogramozza a társadalmat, addig bizony szépen lassan elpusztul a föld. Nem, nem globális klímaváltozás van, hanem a föld pusztulása. Lehet szépen megfogalmazni, de ez csak maszatolás, a lényeg elfedése. Mindig is elismertem a Fidesz kommunikációs politikáját annak ellenére, hogy egy pillanatig sem tudtam vele egyetérteni. Elismertem, hogy hatékony, hogy működik, hogy egy olajozott gépezet, aminek a hazai ellenzék, nem hogy az ellenszerét nem tudja, de még csak lassítani, megakasztani sem képes. Ugyanakkor elképedek, amikor olyan videók jönnek velem szembe, amit a minap az Azonnali kirakott, ahol is egy Fideszes fórumon járva feltették a korábban említett kérdést, és egy pár perces anyagot állítottak belőle össze. Nem mondom, hogy reprezentatív, de feltételezem, hogy sajnos bizony Magyarországon a választókorú lakosság nagy része ugyanúgy gondolkodik, mint a videóban megszólaló személyek. Hadd tegyek ide pár idézetet:

„A klímaváltozáson lehet változtatni, de a migráción, ha az egyszer megtörténik soha többet”

„A klímaváltozás kérdése elodázható, viszont a migráció mostani probléma, ezt most kell megoldani”

„Nem vagyunk akkora széndioxid kibocsátó ország...Nálunk ez nem prioritás”

„A migráció veszélyesebb, mint a klímaváltozás, a klímaváltozás ellen lehet védekezni. Ha meleg van nem öltözködik föl...”

Nézd végig a videót elképedsz.

Nem akarom felhívni a figyelmet arra, hogy a nyilatkozó emberek többsége szép korú, és nem akarom azzal az arcpirító és populista mondattal leütni ezt, hogy neki nyilván mindegy, hol lesz ő már 20-30 év múlva. Nem és nem engedek a csábításnak. Azt viszont leírom, hogy ezek az emberek ostobák. És itt van pár ok.

A Migráció a föld pusztulásának egyenes következménye.

Tegyük fel, hogy valódi a migránsválság. Tegyük fel, hogy jogos a félelem, amitől ezek az emberek félnek, hogy idejönnek terroristáskodni, meg nőket erőszakolni „ezek”. De vajon, aki úgy nyilatkozik, hogy a migráció fontosabb a föld pusztulásánál tisztában van-e azzal, hogy a migránsok nagytöbbsége, éhinség, szárazság és/vagy háborúk miatt hagyja el a hazáját. A háborúk miért robbannak ki? Etnikai meg politikai okokból? Lehet, de sokkal valószínűbb okok a nyersanyagok birtoklásának igénye, az élelmiszer a víz felett gyakorolt hatalom, a földterület megszerzése. Ezek pedig, ahogy zajlik a klímaváltozás egyre súlyosabb problémák. Egyre nagyobb kérdés, ami azt mutatja, hogy nem csak a tőlünk távoli országokban, de sajnos itt nálunk is küszöbön a háború. Nincs messze az az idő, amikor a Fidesz és Orbán Viktor által, nagyra tartott nemzetállamok nem csak innen távol, hanem bizony a szomszédban is hasonló problémákkal fognak küzdeni. Kiszáradnak a tavak, a növények elpusztulnak, nem lesz víz és étel, ha nem foglalkozunk a klímaváltozás kérdésével. Felteszem ezután a bekezdés után ismét a kérdést. Mi a fontosabb? A migráció, vagy a föld pusztulása?

A migráció kezelése anélkül, hogy foglalkoznánk a föld pusztulásával olyan, mint sebtapaszt tenni a nyílt sípcsonttörésre.

A „most” másodlagos. Ma a holnap a fontos.

A csapból is a most generáció folyik. Kiváló fogalom, csak sajnos nem azokra utal, akik valóban a most generáció tagjai. Azok, akik a migránshordákat fontosabb kérdésnek tartják, mint a föld pusztulását az igazi most generáció. Most félünk, most oldjuk meg. Az meg hogy mi lesz itt pár éven belül, mi lesz itt holnap, lesz-e holnap, senkit nem érdekel. Mit érdekli őket, hogy nem lesz mit enni, nem lesz víz, amit megihatunk. A lényeg, hogy maradjunk keresztények, meg erős nemzetállam. Elmegy szépen szavazni, és megtette, amit megkövetelt a haza. Csupán azt nem tette meg, amit a gyereke, meg az unokája, a holnap generációja kér tőle. Nem adott neki esélyt az életre. Kíváncsi vagyok, hogy ha netalántán ezek az emberek megélik a küszöbön álló klímakatasztrófát milyen érzésekkel fognak belenézni az unokájuk/gyerekük szemébe. Bevallják-e neki, vagy önmaguknak, hogy bizony az a sok kín és szenvedés azért vár rá, mert nekik fontosabb volt Orbán Viktor hatalmon tartása, mint az, hogy egy fenntartható világot hagyjanak hátra maguk után.

A hatalom tehet mindenről, nekem nincs felelősségem.

Szánom azokat az embereket, akik átestek a hatalmasok agymosásán. Nem, nem csak itthon, nem csak Magyarországon, hanem a világon mindenhol. Tagadni a föld pusztulását, olyan mint belenézni a haldokló gyermek szemébe és azt mondani, nyugi túléled. Hazudnak nekik, ők hazudnak maguknak. Elhiszik, amit a több pénzzel rendelkező hatalmasok az arcukba tolnak, lecsukják a szemüket, és azt hiszik ezzel valóban jót tettek. Közben csak az éppen hatalmon lévők pillanatnyi hatalompolitikai érdekeit segítik, észre sem veszik, hogy kihasználják, hogy hülyére veszik őket. Elhiszik nekik, hogy fontosabb kérdés, hogy mindenki szüljön három gyereket, nehogy elfogyjon a magyar, mint az, hogy mit fog egyáltalán enni-inni majd az, aki most születik. Lesz-e egyáltalán belélegezhető levegő.

Simán átverik ezeket az embereket, ők meg még tapsikolnak is hozzá. Aztán majd amikor beüt a krach ők lesznek az elsők (ha még élnek) akik követelik az azonnali megoldást. És hol lesznek addigra a vezetőik? Sehol.

Ideje lenne gondolkodni, és a saját felelősséget firtatni. Nem bólogató Jánosként tapsikolni a föld jövőjét tönkretevő politikusok lakossági fórumain, hanem számonkérni őket most, hogy mi az, amit tettek a holnapért. 

Pártpolitika ide vagy oda, a mai politikai elit alkalmatlan arra, hogy a jövőbe vezesse a világot. Alkalmatlan arra, hogy legyen holnap. El lehet bohóckodni, a migránskérdéssel, meg Sorossal, el lehet bohóckodni az erős nemzetállam versus erős Európa kérdésével. El lehet bohóckodni a gazdasági kérdésekkel, a családpolitikával.

Egy dologgal már viszont nem lehet bohóckodni, a föld pusztulásával. És ez bizony pártállástól független kérdés. Ez az emberi intelligencia kérdése, ami viszont látszólag erősen beszakadt itthon. Örüljünk, hogy 2800 templomot felújítunk, lesz hol imádkozni az utolsó órákban. Örüljünk a stadionoknak, mert lesz minek az árnyékában megbújni, amikor már nem bírjuk a nap sugarait. Örüljünk a turizmus fejlesztésnek, kiváló látvány lesz a kiszáradt Balaton a luxusszálloda felsőbb emeletiről. Örüljünk a migránsok megállításának, mert legalább a sajátjainkkal összezárva pusztulhatunk ki. Egy dolognak ne örüljünk, hogy ma a lakosság nagy része, fontosabb kérdésnek tartja a migrációt, mint a föld pusztulását.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://voms.blog.hu/api/trackback/id/tr1114821922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jakab.gipsz 2019.05.13. 09:37:11

@nemecsekerno_007:

Pontosan ez a sátánfajzat Soros politológus csőcselékének a célja a bűntudat keltés.

arckönyv 2019.05.13. 09:37:35

én sem akarok itt senkit megbántani, csak a fidesz a hülyékre koncentrál már 20 éve, az ostobákat bátorítja megfoghatatlan dolgokkal amikre a lúzerek büszkék lehetnek. de nehogy lehülyézzük őket.

odamondvoms 2019.05.13. 09:38:52

@szepipiktor: Én azokra mondom, hogy idióták, akik szerintem nem gondolják fontos dolognak a világ pusztulását. Nem gondolom, hogy csak Fidesz szavazók lennének, ahog yazt sem, hogy minden Fidesz szavazó így gondolkodna. Ezt próbáltam leírni.
Egyébként nyugodtan lehet engem is ostobázni. Lipsi vagyok belefér:)

arckönyv 2019.05.13. 09:40:44

itt van a rengeteg migráns az országban, rettegni kell tőlük. évről évre többen jönnek ide. a saját szemükkel láthatták mennyire akarnak itt maradni, csak éppen gyalog is elindultak amikor vonatra szállni nem engedték őket. de nem hülye egyik sem.

odamondvoms 2019.05.13. 09:40:49

@Bravehearth: Semmi bajom azzal, hogy vannak emberek akiknek fontosabb a magyarsága, mint nekem. De ettől függetlenül azt gondolom elsődlegesen emberek vagyunk. ÉS pont ezért tartozunk embertársainkért és nem csak a magyarokért felelősséggel.

odamondvoms 2019.05.13. 09:44:58

@szepipiktor: "Tehát nem patkányozól, csupán a magyar társadalom meghatározó részét köpöd arcon?" - Pontosan

Aki ma marad, az ostoba és potyogtatja a gyerekeket?" Az első része igaz. A második részét annyival egészíteném ki, hogy az ostobák jobban és gyorsaban szaporodnak, mint a felvilágosult gondolkodók.

"Tényleg azt hiszed, hogy egy maximum 200 ezres mikroközösség - akik egymással sem értenek egyet - kisajátíthatja a komplett magyar társadalom gondolkodását? Hogy meghatárzohatja a döntő többségnek - nem a fidesz, mszp stb. híveknek, hanem mindenkinek! -, hogy mi a jó és mi a rossz?"
Pontosan ezt gondolom. De nem 200.000, csak pár ember, és azok akik vakon követik őket és nem fogalmaznak meg ellenvéleményt

Ad Dio 2019.05.13. 09:47:58

Kösz a posztért! A demagógiáról írott dolgozatomhoz kerestem éppen szemléltető anyagot.

BéLóg 2019.05.13. 09:55:18

Az persze eszedbe nem jut, hogy az illegális bevándorlók NEM menekülni akarnak a nyomorból, hanem azt akarják hogy ők is ugyanazon a színvonalon élhessenek (a TE károdra), amiben te. Legyen két autójuk, nyugdíjuk, utazhassanak és nyaralhassanak, meg ehessenek és ihassanak ami belefér a télen hűtött, nyáron fűtött házaikban, amiket direkt nekik építettek, mert ők ilyen menekültek.

BéLóg 2019.05.13. 09:58:19

@arckönyv: Figyelj ide szerencsétlen! Szerinted akkor a baloldal mégis KIKNEK a szavazatait akarja vért pisálva megszerezni mi? Azokét, akiket lepatkányoz, lehülyéz, lenyuggerez, leköp MERT nem rájuk szavaztak.
Annyira ostoba vagy mint a többi balliberális, saját magatok alatt vágjátok a fát és fidesz! fidesz! fidesz! kiáltásokkal rémüldöztök az egszre vékonyabb ágon.

szepipiktor 2019.05.13. 10:00:25

@odamondvoms: Miért tenném? Én vitatkozni szoktam és nálam az az alap, hogy annyit és úgy mondhatunk a másiknak, amit egy angyalföldi kocsmában is megtehetnénk anélkül, hogy bevernék az arcunkat a rakodómelósok...
Gondom viszont az, hogy ma nincs vita, hanem alapból kinyilatkoztatás létezik, így adott posztoknál sokszor az egymással köszönőviszonyban sem lévő kommentelők zárnak össze - a poszterrel szemben.
(Ami meg ugye csak azt jelenti, hogy valamivel nem értenek egyet és nem azt, hogy egymással egy gonolatúak lennének...)
Tudod azért bosszant az a mondatod, mert a környzetemben látom az embereket, gyakorlatilag a "legegyszerűbbek" is normális-tisztességes emberek, nem fideszesek, nem balosok - egyszerűen gondolkodó emberek. És jómagam is többször elmehettem volna még a 70-es és 80-as években, de maradtam. Most azért mert szeretem a hazámat (és mindazt, amit írtam még), és maradtam, saját pénzen tanultam, szereztem pár diplomát, értem el sok sikert és eredmény mindkét korszakban, voltam családos, vannak gyermekeim, unokám, és ma már elmenekültem a civilizációból és egy erdőből, saját erőforrásokat használva távdolgozom, szóval csak ezért lennék olyan, amit írtál, mert nem mentem el? A gyerekeim is ilyenek, mert ők sem mentek el???
Semmi bajom a liberálisokkal, pontosabban a ma nem észlelhető klasszikus liberálisokat tisztelem, ahogy az anarchistákat is, a neoliberálisokat is elfogadom, mert ők a kapitalizmus részei!
De nem tudom elfogadni a magukat libárilsnak hazudó balliberálisokat, hiszen az a lenini bolsevizmus modern reinkarnációja, a legaljasabb eszmék mai képviselői! Az diktatúra és engem pontosan emlékeztet a korai DISZ/KISZ meg mindenféle mozgalmak működési, retorikai módszereire.
Ezért tagadja ezt az ország 4/5-e, hiszen a magyarok nagy része még emlékszik azokra a gyalázatos tettekre, amit ellenük a baloldal elkövetett.
Hidd el, amit te szeretnél, az kényelmesen megoldható lenne a mai, nemzetállamokkal is! Sőt ha meghagyod az embereknek a múltjukat, eredetüket, hitüket, nyelvüket, kultúrájukat, akkor az sokkal erősebb kötelék lenne európai szinten, mint a tervezett kollektinizált világ.
Mert az nem társadalmi érdek, hanem kizárólag gazdasági, a globalizált pénzvilág érdekeit szolgálja, mint a kora szinglimozgalmak, a mai genderfolyamatok, a nemtelenség hirdetése, a család tagadása, a múlt szükségtelensége. Ez a egységes, hatékony piac számára kell és ehhez partner ma a balliberális aktivistamozgalom.
A történelemben ezeket már többször megélte az emberiség!És mindig háborúkat, halált eredményezett és emberek megnyomorítását.
Ugye ennek meg semmi köze a liberális világképhez?

odamondvoms 2019.05.13. 10:01:35

@Ad Dio: Nagyon szívesen. Ha keresel még témát javaslom a közmédiát és az utcai plakátokat is.

odamondvoms 2019.05.13. 10:06:43

@szepipiktor: És jómagam is többször elmehettem volna Tisztelem, hoyg maradtál, ahogy én is. Nem a tisztességel van a baj. És ahogy te is írtad nem midnenkibe szálltam bele, csak a többségbe.

"Hidd el, amit te szeretnél, az kényelmesen megoldható lenne a mai, nemzetállamokkal is! " Kétlem. Globális problémára globális megoldás kell. Együtt erősebbek vagyunk. És ahogy korábban mondtam elsősorban emberek.

"szinglimozgalmak, a mai genderfolyamatok, a nemtelenség hirdetése, a család tagadása, a múlt szükségtelensége. Ez a egységes, hatékony piac számára kell és ehhez partner ma a balliberális aktivistamozgalom." Szinglimozgalmak? Genderfolyamatok? Nemtelenség hirdetése???? Tudja Ön (és akkor most magázódom, mert ezek szerint ön idősebb) hogy ezek mit jelentnek? Vag ymondja el mit ért ezalatt

konrada 2019.05.13. 10:13:02

...egyébként tényleg hülye a kérdés, de ha már így tesszük fel:
A migráció oka a túlszaporodás, és emiatt a kibocsátó országokban az erőforrások túlhasználása, kizsigerelése.
Ha onnan a túlnépesedés egy részét exportálják, úgy a fogadó országokban is nő az erőforrások kihasználása - ráadásul a gazdagabb országokra jellemző sokkal nagyobb /fő mértékben.

Így az ilyen köldöknézegetős kérdésre a köldöknézegetős válasz: a föld erőforrásainak túlzó kihasználásának megelőzésére jobb, ha ott marad a túlszaporulat, ahol már nincs miből növelni a fogyasztást, mintha oda mennének, ahol a fogyasztásukkal növelnék azt...

nemecsekerno_007 2019.05.13. 10:13:17

@Jakab.gipsz: Nem kell ennyire dramatizálni, Soros nem sátánfajzat csak egy ember akinek túl sok pénze és befolyása van. Rajta kívül sok ilyen van és sajnos túl nagy a befolyásuk...

Ma Baker 2019.05.13. 10:18:58

Önmagát cáfolja a kedves posztoló. Mert mit is mond Orbán? Azt, hogy a migránsok problémáit ott kell megoldani, ahonnan jönnek. Ergo ott kell elkezdeni a talajerózió visszafordítását, a vízkörforgás visszaállítását.
Felesleges poszt.
A nálunk évszázadok óta jelenlévő szikes BELVIZES területek szenzációhajhász bemutatásával a fenti ellenkezőjét nem fogja tudni alátámasztani senki.

Bravehearth 2019.05.13. 10:19:31

@odamondvoms: "Semmi bajom azzal, hogy vannak emberek akiknek fontosabb a magyarsága, mint nekem."

Azt ugye tudod, hogy liberálisként akkor vitában állsz a téged épp képviselni akaró politikai erőkkel! Mert sem az mlp, sem a momentum nem tolerálja ezt a gondolatot.

"De ettől függetlenül azt gondolom elsődlegesen emberek vagyunk."

Ezzel azt feltételezed, hogy egy random magyar fehérember ugyanúgy kell toleráljon egy japán diákot, egy hasonló fehér sváb polgártársat, egy szlovákot, másik fehér magyart, mint egy cigányt, egy szírt vagy egy random fekete migrit. Nos, a hírem az, hogy ez nincs így, nem is volt így és sosem lesz így. Továbbá ezek viselkedése csak inkább erősíti ezt a folyamatot. Vagyis elsősorban emberek vagyunk mind. Biológiai értelemben.

"ÉS pont ezért tartozunk embertársainkért és nem csak a magyarokért felelősséggel."

Tévedsz! Egy szírért, egy nigériai vagy mali menekülő migriért, vagy egy bangladesiért SEMMIFÉLE felelősséggel nem tartozunk! SEMMIVEL sem tartozunk nekik! Értük a saját kormányzatuk és a saját társadalmuk tartozik felelősséggel. De a mellékelt ábra szerint ebben nem túl erősek... Ennek fényében érthető, ha egy szlovákot vagy magyart nem nagyon hat meg, hogy mi van Nigériában vagy Dél-Szudánban.
Mi elsősorban a magunk társadalmáért, magunkért vagyunk felelősek. Ebbe sajnos a cigányság is beletartozik. Ez a mi tragédiánk. Ennyi.
B.

midnightcoder2 2019.05.13. 10:20:09

@BéLóg: Alapvetõen nyilván menekülni akarnak a nyomorból, amit saját maguknak teremtettek. De ne hidd, hogy egy-két generáció múlva az ide került nyam-nyam unokája nem fogja feltenni a kérdést, hogy és nekem miért is nincs autóm ?

arckönyv 2019.05.13. 10:24:11

@BéLóg: a maradék hülyék szavazatait? jól látszik, hogy milyen sikerrel. a baloldal szavazóit korábban az mszp gyűjtötte össze, asszem nem kétséges, hogy a kihátrálással a baloldali szavazók már okosabbnak mondhatók mint a fidesz birkák. ma a baloldalon a fidesz ellen szavazás van mert az agyatlan fajtádnak elfogadható az állami maffia építése. de nem vagy patkány csak az értékrended olyan.

midnightcoder2 2019.05.13. 10:24:38

@odamondvoms: "ÉS pont ezért tartozunk embertársainkért és nem csak a magyarokért felelősséggel"
Tudod, anno volt egy olyan mondás, hogy Afrika az afrikaiaké. Mert hogy õk nagyfiúk, és szépen megvannak a gyarmatosító fehér emberek nélkül is, és elvezetik a saját országaikat. És lõn, a fehéreket elzavarták, és irányították az országukat. Az eredmény népességrobbanás, nyomor, háborúk. De ezek után, nekünk mi közünk ehhez ? Elvégre nagyfiúk, és Afrika az afrikaiaké. Ok. Európa viszont a miénk.

midnightcoder2 2019.05.13. 10:27:14

@arckönyv: Amikor pedig a szocik építették a saját maffiájukat, akkor az persze a számotokra volt elfogadható. De az akkor nem patkány értékrend volt, csak meg kellett teremteni a magyar tõkés osztályt. Az pedig nem megy szentekkel, illetve de, csak ugye a szentek keze is hajlik valamerre...

Luighi 2019.05.13. 10:30:38

Ez a bejegyzés éppen olyan tudományos mű, mint az amelyiknek a végkövetkeztetése: ha abolha minden lábát kitépjük, a bolha megsüketül!
A szerzővel nem az a baj, hogy liberális nézetű (bevallottan), hanem hogy széllel/ésszel szemben pisál/érvel. Gondolom ugyanúgy megrendelésre, mint a fideszes blogger zombik és hivatásos agyhalott /fideszes bérkommentelők.

Sir Galahad 2019.05.13. 10:31:21

Szerintem meg a kérdés ostoba. Nem lehet összevetni, méricskélni, hogy melyik a fontosabb, mert mind a kettő nagyon fontos, csak másképp. A különbség annyi, hogy egy ilyen kicsi ország egymaga nem tud tenni érdemben semmit a klímaváltozás ellen, a határait viszont egyedül is le tudja zárni a migránsok elől. A kormány kommunikációja és cselekvése tehát praktikus: az áll a középpontjában, amire száz százalékban befolyással tud lenni, nem egy olyan dolog, amire egymagában minimális a befolyása.

venszivar 2019.05.13. 10:32:56

2016-ben elterveztük,hogy úgy 3hétre utazgatnánk Franciaországba. DE már NEM ! Olyan helyre nem vágyunk, ahol az utcákon, tereken fetrengenek a szír,afgán, nigériai, paki, stb. hordák + azóta kialakult 6-8 hónapja tartó kormány ellenes tüntetések.... Itt mindenki csak Mo-ra gondol, de min. Európában kéne. Bécsben az isk. alsó tagozatának 40-50% muzulmán gyerek. 25-30 év s a különböző "szarságok" miatt annyi nekünk!

arckönyv 2019.05.13. 10:34:24

@midnightcoder2: mondanál egy olyan magyar tőkést abból az időből aki a Lölőhöz fogható? vagy Garancsihoz? vagy Tiborczhoz? és még folytathatnám.
esetleg ha ez nem megy el tudod-e mondani mit jelent a szavazók kihátrálása az mszp mögül? ez nálad tényleg az elfogadhatót jelenti?

BéLóg 2019.05.13. 10:35:07

@midnightcoder2: Nem ezt mondtam? Csak ezt NEM az unokája teszi föl, hanem már az is aki megérkezett. Hol az autó, a lakás, az ingyenvifi és a zsebpénz?

szepipiktor 2019.05.13. 10:35:10

@odamondvoms:
A 200 ezer nem a fidesz szavazók száma...
Az össz aktivista alapú mikroközösségek támogatottsága.
Azaz én arra utaltam, hogy 200 ezer emberke akarja a saját életfelfogását ráerőszakolni a társadalmitöbbségre.
Mert a szavazói raányok kicsit másabbak!
A legnagyobb halmaz a pártnélküli passzív állampolgároká (35-37%)
A második a fidesz szavazótábor ( 32-34%)
A harmadik az össz ellenzéké, de abból ismét meghatározó a baloldal és a jobbik.
A magukat liberálisnak bevezők összesen 6-7% körül mozognak, ugye a két leghangosabb az lmp és a momentum éppen a határon billeg.
Azaz ma az utóbbi két mozgalom hívei akarják a komplett többség számára, az ellenzéki közvéleménykutatók szerint is 2/3-nyi állampolgárnak megmondani, mi a jó, hogy KELL gondolkodni, élni.
Na ez a gond...
Én demokrácia párti vagyok, nekem az 50%+1 jelenti a többséget és nem 2-4%-os mozgalmak és mikroközösségeik. Anno a KISZ és az MSZMP sem volt számomra elfogadható, miért lenne ma az valamelyik mozgalom?
A környező falunkban nincs lmp-s és momentumos (pontosabban nyilt "terepen" nem észlelhetők), a régi szsdsz-es vonal paszív lett, nem szerik a fideszt, de még jobban utálják a baloldalt.
A jobbikra meg jellemző, hogy szombaton a szomszég kisvársban egymástól 100 méterre torborzott a jobbik és a kivált nácihalmaz. Utobbinál senki nem állt meg, a jobbiknál 15-20 ember állt folyamatosan sorban... (érdekes lett volna látni a balosok és a balliberálisok standjait, de ők éppen nem próbálkoztak...)
Tehát 9,798 millió vs. 0,2 millió
Én ere céloztam.
Ha a többség ezt a mai világot akarja, hát legyen, a régit is túléltük, és azt fegyverekkel vigyázták.
Ma gazdasági lobbi van a háttérben, ezerszer erőssebbek a fegyvereknél, és ezek ellen flashmobokkal, fészbúk akciókkal, zászlós "tömeg"tüntetésekkel harcolnának az aktivisták.
Nem alternatívával, nem programokkal, nem értékelhető tervekkel... Ráadásul amit "ígérnek" az meg nem kompatibilis az erurópai emberek alapjaival sem, így tömeges az elutasításuk, száguld a kontinens a pupulisták és a szélsőjobb felé.
Önvédelemből.
Mert nem akarnak rosszat, de a múltat modern köntösben, a baloldali terrort meg végképp nem...

BéLóg 2019.05.13. 10:37:29

@arckönyv: Tehüly-e? Milyen fidesz ellen szavazás van? Ma kizárólag a zsigerileg ballibek szavaznak a ballibre, hiszen még a hülye de azért merengeni képes balos is tudja, pl. ha NINCS kerítés, akkor nincs nyugalom és nincs béke. ANNYIRA hülye ugyanis még ő sincs, illetve nyilván volt már kapcsolata a cigány-cigányokkal hogy TUDJA.

Luighi 2019.05.13. 10:39:21

Maga a kérdés felvetése így olyan ökörség, mintha arra kellene válaszolnod szomjan akarsz halni vagy éhen.

Ad Dio 2019.05.13. 10:44:12

@odamondvoms:

Azokat már belinkeltem. Csak sajnos az, hogy ők hülyék, nem ment fel téged sem...

arckönyv 2019.05.13. 10:46:38

@BéLóg: tényleg, az ország azon fele amelyik nem a fideszre szavaz akkor mit csinál? a kis pártok nem létező programját támogatja?
csak szólok még kerítés nem is volt akkor történt, hogy a migránsok inkább gyalog elindultak nyugatra amikor nem engedték őket vonatra szállni annyira akartak maradni. ez a nagy veszély a békére és nyugalomra. de persze nem vagy hülye csak olyannal tartod magad rettegésben ami nincs.

szepipiktor 2019.05.13. 10:46:46

@arckönyv: Klaszikus mai ellenzéki stílus...
Aki nem a mi csordánkban béget vezényszóra, az KIZÁRÓLAG fideszes lehet...
Kolletív bűnösség hirdetése = pontosan mint a fidesz teszi.
A nem ránk szavazók egységes gyalázása = ezt tette korábban a fidesz is, de ők ma ezzel leálltak, amire azellenzéknek nincs lépése.
A társadalom gondjait nem a fideszes "patkányok" jelentik, hanem az ellenzék, az ellenzék kollaboráns megmodóemberkéi, akik elvadítják az állampolgárokat. Nem szavazatokat hoznak, hanem a passzív halmazt gyarapítják, csak ugye abból meg a fidesz ügyes trükkökkel tud magának továbbiakat szerezni.
Sokadszorra: akik nem az ellenék hazugságait akarják, azok nagy része nem fideszes.
Csak az ellenzék szemében...
A fidesz bababprogramjára adott primitív ellenzéki válasz hatalmas szavazat veszteséget eredményezett (azok kívül, hogy önmagában is becsületsétő volt)
A migrán-retorikára adott ellenzéki probálkozás is hatástalan, mivel nem veszi figyelembe az emberi alapokat! A fidesz az önvédelmet generálja, az ellenzék az önvédelem feladását!
Na melyik az eredményesebb?
Az ellenzék hibát hibára halmoz, szinte nincs értékelhető lépése, ebbe most beletartozik a társadalom többségének egységes támadása is. A fidesz rántotthúst, kajajegyet osztogat, így az addig gyalázottak is odateszik az X-et. Az ellenzék "korbáccsal" akar nevelni, ami ellenállást, agreszív jellegű ellenlépéseket eredményez a társadalom részéről. Nem teszik oda nekik az X-et.

arckönyv 2019.05.13. 10:51:51

@szepipiktor: elkaszálom az értékezésedet egyetlen mondattal. nem szavazok senkire sem 2004 óta mert nem tartom érdemesnek arra, hogy támogassam bármelyiket is. na most akkor hülye vagy-e?

szepipiktor 2019.05.13. 10:56:52

@arckönyv:
"mit jelent a szavazók kihátrálása az mszp mögül"
Mondjuk tisztességes állampolgár be sem állt mögéjük soha!
Ahogy a nácik mögé sem...

szepipiktor 2019.05.13. 10:59:48

@arckönyv:
Könyörgöm, Te írtad:
"nem megy el tudod-e mondani mit jelent a szavazók kihátrálása az mszp mögül? ez nálad tényleg az elfogadhatót jelenti?"
Ez nem azt jelenti, hogy egyetértenél ezekkel...
Egyébként én sem járok, pontosan 2006 óta...

arckönyv 2019.05.13. 11:01:07

@szepipiktor: jó, hogy a nácikat emlegeted, a fideszre most pont illik. akkor a patkányozással mégis egyetértesz.

arckönyv 2019.05.13. 11:02:08

@szepipiktor: találd már ki még egyszer mire gondoltam mert most már tényleg nem értem.

steery 2019.05.13. 11:02:44

A migráció a Föld pusztulásának a következménye, mellékhatása. A kettő együtt jár, ezért már az a gondolkodásmód is hibás, amivel felteszik azt a kérdést, hogy melyik a fontosabb? A betegség vagy a tünete? Mindkettő fontos. Mindkettőt kezelni kell. Viszont nem oldhatjuk meg a világ problémáit a világ helyett. 10 millió ember nem menthet meg egy 7,5 milliárdos lakoságú civilizációt, ami láthatóan képtelen észnél lenni és leszabályozni, visszafogni önmagát. Ha 1 milliárd migránst befogadnánk és valahogy ellátnánk, az sem oldaná meg a Föld problémáit, de a mi problémáinkat sem (viszont alaposan megnövelné őket).
Amivel most szembenézünk, az a korábbi évszázadokban sorozatosan meghozott rossz és felelőtlen döntéseink felhalmozódott következménye. Mi, meg az őseink építettük fel ezt a nagy trágyakupacot és most az egész a fejünkre dől és maga alá temet minket. És nincs az az ember, szuperhős vagy isten, aki megmenthetne minket a saját kollektív hülyeségünktől.

Ma Baker 2019.05.13. 11:12:54

Elég egybites gondolkodásra vall levezetni az éghajlatváltozásból a migrációt mint egyedüli okból.
Ez kb olyan, mintha azt mondanám, hogy a CO2 okozza a klímaváltozást (és semmi más) emiatt elindulnak a migrik, CO2 meg azért van mert sok az ember és sokat fogyaszt.
Tehát menj haza, húzd le magad a vécén, de előtte költöztess be pár migrit a saját helyedre, de majd nemsoká ők is húzzák ám le magukat a vécén, mert ez az egyetlen megoldás.

Véletlenül se foglalkozzon senki a túllegeltetéssel, a vízgazdálkodással, a háborúkkal és kormánypuccsokkal, mert még a végén kezelni lehetne a problémát!

Hozzászólok 2019.05.13. 11:32:14

Valamilyen módon mégiscsak összefügg: az anyagi és szellemi tőke, amit a Föld megmentésére felhasználhatott volna az emberiség a fejlett nyugati országokban állt rendelkezésre, és most éppen elköltjük egyenlőre reménytelennek látszó integrációs intézkedésekre.

Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember · http://elmenypark.net 2019.05.13. 11:33:50

"A migránshordák vagy a föld pusztulása a fontosabb kérdés?"

A migránshordák miatt előbb pusztulunk el és nem kell megvárni a Földét. Mint abban a viccben. Megy három ember a sivatagban és már majdnem éhen haltak, amikor szomjan haltak.

konrada 2019.05.13. 11:34:41

@szepipiktor:
...akkor meg nincs mit csodálkozni azon, hogy azon opportunisták döntenek, akik azt gondolják magukról, hogy tudják, mi számukra a kevésbé rossz, illetve mi az, ami meg biztosan az...

Ad Dio 2019.05.13. 11:35:24

@Ma Baker:

Sajnos a blog pont olyan egybites polidilit nyom, mint a kormányplakátok. Nevetséges.

A migráció EGYIK - még csak nem is legfontosabb - összetevője a klímaváltozás. A legnagyobb problémát az ottani kultúra okozza. jobban mondva az eltérő kultúrák találkozása. A túlnépesedés oka az, hogy a nyugati egészségügy jótékony hatása miatt ma már nem minden 3.-4. afrikai nő fel, hanem szinte minden megszülető. Ehhez egy kultúra nem tud gyorsan adaptálódni.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.05.13. 11:44:28

a ketto kozott semmi de semmi összefüggés nincs...
aha

Jakab.gipsz 2019.05.13. 11:44:55

@nemecsekerno_007:

Sajnos nem dramatizáltam Soros tevékenységét, hidd el nekem szívesen bocsánatot kérnék tőle, ha nem lenne igazam, vagy tévedésből rágalmaznám.

Sorost a tevékenysége tette sátánfajzattá, az a módszer amit folytat, habár mentségére szólva nem Ő találta ki, Soros a zászlóvivő, és pénzeli a politikailag korrekt elmebajt.

БУММЕР 2019.05.13. 11:50:00

Micsoda népszerü kérdések pàrhuzamba àllitàsa!

Hogyan csinàljunk pàrtpolitikai vélekedést a klimavàltozàsba burkolt migrànsozàsba!

1. Ki nem szarja le a migrànsokat! Oldjàk meg a dolgukat az arab vilàgban! NEM a mi dolgunk az ö problémàik pàtyolgatàsa! Foglalkozzon velük Németorszàg, Franciaorszàg és Anglia + USA akik kizsàkmànyoltàk ezeket a nyomorultakat!

2. A klimavédelm sem a hülye EU-s irànyelveken meg szabàlyozàsokon fog mulni! 500M hülye VS összes többi...India+Kina önmaga 2.8 milliàrd + délamerika 500M...olyan mélyen szarnak erre az egészre...ott ràzzàtok a tarisznyàt - Mo-n is böven van mit fejlödni...de ott %-ban lehetne komoly dolgokat elérni...

Javaslom, tipegjenek ki az emberek a nyugatinak mondott orszàgokba és nézze meg a török/algir etc negyedeket, hogy milyen kosz és mocsok van a legtöbben (nem mindben)...aztàn rà lehet jönni, hogy olyanoktol vàrunk modern és felelös gondolkodàst akiknek fingjuk nincs erröl!

KÉPTELENEK AZ OK_OKOZATI ÖSSZEFÜGGÉST ÀTLÀTNI!

György Csaba Nagy 2019.05.13. 12:09:58

@Sir Galahad: Neked és másoknak: a 2 probléma párhuzamba állítása sztem nem ostoba. Kis ország vagyunk egy nagy világban, nem tudjuk megoldani egyiket sem, mondjátok. Nos, akkor ugye mindkettő másodlagos kérdésként kap helyet a központi propagandában? Európa nyugati fele helyett ágálunk, úgy hazudva, hogy az ő problémájuk a mienk is, miközben a kerítéssel csak vasúti baktert játszva más útvonalra tereljük a migránsokat, akik kerítés nélkül csak átvonulnának rajtunk. A csalást és a csalókat utálom és megvetem, ezt engedjétek meg nekem.
A klímaváltozás ellen pedig tehetnénk egye s mást. Sztem a legrosszabb hatás az élelmiszer-termelésre esik. A krumpli-ügy már aggasztó, de veszélybe kerülhet a búza és kukorica is. Nem kellene állami forrásokat összpontosítani egy öntözési programra, még időben?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.05.13. 12:25:35

@szepipiktor:

"Ha az orbán éás mások gondolatai következnének be, hogy az adott helyre kell ipart, életet vinni, akkor mi változna? Még nagyobb lenne a szaprodási ráta és még nagyobb a fogyasztás!"

Nőne a fogyasztás, ez igaz, viszont egy idő után a magasabb életszínvonal és a jobb eü. ellátás következtében csökkenne a fertilitás. Mert úgy általában azért elmondható, hogy az életszínvonal és a világra zúdított gyerekek száma, vagyis a fertilitás fordítottan arányos egymással - általában, de kisebb kivételek lehetnek.

Vagyis ha marad a mostani fejlettségi/fejletlenségi szint, akkor tovább fennmarad a magas népszaporulat, ami a migráció erősödése mellett előbb-utóbb még magasabb fogyasztást eredményez. Ha ipart vuóiszünk a érintett területekre, akkor viszont hamarabb csökken a szaporulat és végül is eg yjóval alacsonyabb szinten stabilizálódik a népesség.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.05.13. 12:29:16

@odamondvoms:

"ÉS pont ezért tartozunk embertársainkért és nem csak a magyarokért felelősséggel."

A magyarok neked nem embertársaid???

odamondvoms 2019.05.13. 12:35:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Dehogynem. Ők IS embertársaim. És neked bármilyen más nemzetiségű, bőrszínű vallású EMBER nem embertársad?

Kivlov 2019.05.13. 12:37:49

"Ön szerint mi a nagyobb probléma ma Magyarországon a migránshordák eljövetele vagy a klimaváltozás?”

A kettő között összefüggés van, kishaver...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.05.13. 12:44:52

@odamondvoms:

Azok, de én elsősorban a saját hazámnak, a saját népemnek tartozom felelőséggel. A többieknek lehetőségeim és saját módszerem szeint próbálok segíteni - ez pedig számomra azt jelenti, hogy oda viszem a segítséget, ahol szükség van rá, és nem Európába, nem Magyarországra hozom a bajt.

Afrika lakossága évente kb. 50 millióval nő. Ha az 500 milliós EU ezt mind, ismétlem: MIND az 50 milliót (persze a felnőtteket) befogadja, akkor is csak szinten marad Afrikában a népesség. Vagyis ott érzékelhető segítség nem lesz, viszont Európa 1 év alatt belerokkanna. Évi pármillió befogadása pedig érdemben semmit nem segít, hiszen tökmindegy, hogy évi 50 millióval vagy 48 millóval nő a lakosság Afrikában - ezzel szemben ennyi bevándorló is már alaposan felborítja Európa etnikai összetételét - lásd Svédország egyes területeit vagy Bécset -, a nagyobb szaporodásuk miatt nagyon durván, viszont legalább a szociális rendszert is tönkreteszi.

Ezen felül melegen a figyelmedbe ajánlom @midnightcoder2: kommentjét.

Sir Galahad 2019.05.13. 12:57:30

@György Csaba Nagy: Ne haragudj, de szerintem te úgy válaszoltál, hogy el se olvastad, amit írtam. Én olyat nem írtam, hogy "nem tudjuk megoldani a migrációt". Pont az ellenkezőjét írtam: meg tudjuk oldani, mert a határainkat le tudjuk zárni - szemben a klímakérdéssel, mert az éghajlatot, az időjárást, a csapadékot nem lehet csak határokon belül kezelni. És mivel az előbbit meg tudja oldani a kormány, logikus, hogy többet foglalkozik vele.

midnightcoder2 2019.05.13. 13:01:43

@arckönyv: "mondanál egy olyan magyar tőkést abból az időből aki a Lölőhöz fogható? vagy Garancsihoz? vagy Tiborczhoz? és még folytathatnám."
Volt errõl valami könyv, vörös milliárdosok címmel. De ez a megteremtjük a magyar tõkés osztályt egy olyan molinió volt, ami alatt valamelyik MSZP-s nagyágyú, már nem emlékszem Horn, vagy Fletó mondott beszédet. Csak azért volt emlékezetes, mert egybõl az jutott eszembe, hogy csesszétek meg, 40 évig ezek ellen harcoltatok, most meg megteremtitek ?

"esetleg ha ez nem megy el tudod-e mondani mit jelent a szavazók kihátrálása az mszp mögül?"
Szerintem a kihátrálás egyrészt megoszlást jelent. Ugye kivált a DK. Aztán egy rakás átment a Jobbikba amikor már huszadszor hallotta, hogy a csirkéinek az ellopása megélhetési bûnözés, és ezért tolerálandó. Egy rakás ment az LMP-be is, meg Momentum, stb. Minden új formációt tapsolva ünnepelt a balfék sajtó, holott ezek mind csak szeletelik a szalámit. Aztán egy rakás nyugdíjas, akik azért szavaztak rájuk, mert õk a Párt, simán kiöregedtek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.05.13. 13:02:41

@odamondvoms:

Természetesen nem kívánlak meggyőzni, mert nem lehet. A fenti kommentemet is azoknak írtam, akik nem libbant ELVEK, hanem racionális gondolkodás alapján döntenek, cselekszenek.

De hogy világosan megértsd: Miután Magyarország fizeti a cech rá eső részét, a demokratikusan megválasztott magyar kormány joga eldönteni, miképpen kívánja nyújtani a segítség rá eső részét. A magyar kormány úgy döntött, hogy helybe viszi a segítséget. Ha ezzel nem értesz egyet, 2012-ben a migránsmilliók Európába telepítésének programjával nyerj ogy. választásokat, aminek utána annyi migránst telepíthetsz le Magyarországon, amennyit csak akarsz.

Cycmen 2019.05.13. 13:09:51

Jól van poszter, ti libsik küzdjetek a klímaváltozás ellen, a migránsokat pedig bízzátok ránk. Magyarországnak lófasz köze sincs a klímaváltozás okaihoz te degenerált és anyádat oktasd ki hogy mi fontos és mi nem, nem ilyen tepsiszájú libsi dolga hogy kérdezés nélkül pofázzon.

odamondvoms 2019.05.13. 13:16:27

@Cycmen: Neked is szép holnapot :) De ha esetleg egy kommentet megengedsz. AZ okokhoz ha kevesebb is de van körünk. Viszont ugyanúgy elszenvedő alanyai leszünk mint bárki más.

csúti csüngőhasú tolvaj 2019.05.13. 13:18:51

"hogy neki nyilván mindegy, hol lesz ő már 20-30 év múlva. Nem és nem engedek a csábításnak. Azt viszont leírom, hogy ezek az emberek ostobák. "

Maradjunk a valóságnál. Te vagy ostoba. Méghozzá nagyon. Te is el fogsz jutni ha megéred abba a korba amikor egy ledolgozott élet után telibe leszarod, hogy mi lesz azokkal akik utánad élnek.
Segítek, hogy még a nagyon ostoba fajtád is felfogja:

Amíg én a mobiltelefon korban kb. a negyedik mobilomat használom, addig a buta, ostoba fajtád már az általános végére eléri ennek a számnak a többszörösét. Apuci, anyuci pénzéből. Én az elsőért is megdolgoztam.
Amíg én 12 éve használom az autómat, addig a te ostoba, buta, fiatal fajtád ugyanennyi idő alatt volt, hogy 4 nullkilométerest és még mellé négy használtat mutatott fel.
Amíg én nem a fakivágásért háborgok, hanem az eldobható, nem javítható eszközök miatt, addig a te ostoba fajtád meg sem érti, hogy a hozzád hasonló konzumidióták a lassan havi avulással eldobott szemetekkel miért teszitek tönkre a világot amibe esetleg fiatalon még csak most mentek bele.

Ostoba barmok, ha meg akarjátok menteni a világotokat, akkor tegyetek is ellene, tettekkel, de ugye akkor nem lehet villogni az ájfon 33ésféllel a buliban, és az már nem annyira tetszik a buta fajtátoknak.

midnightcoder2 2019.05.13. 13:19:22

@Cycmen: Valójában közünk is van - mi is gyártjuk a CO2-t szorgalmasan. És szívunk is miatta, Pl. évtizedek óta nem nagyon volt normális tél.

wigman 2019.05.13. 13:21:25

@Wrex: Te az elmúlt 2 évben hány menekülttel (migráns - ahogy otthon hívják) találkoztál? Honnan tudod, hogy tevepásztorok és nem foglalkoznak a klimaváltozással - akár sokkal többet mint pl. te? Ja a magyar médiából és Vikrortól...?

Cycmen 2019.05.13. 13:21:37

@odamondvoms: . ÉS pont ezért tartozunk embertársainkért és nem csak a magyarokért felelősséggel...........

Semmilyen felelősségük nincs a magyaroknak a migránsokkal szemben. Máshol keresd a felelősöket. Egyébként milyen alapon játszod itt a kollektív lelkiismeretet?

csúti csüngőhasú tolvaj 2019.05.13. 13:22:10

@Cycmen:

Agyhalottkám, a klímaváltozást még az ostoba kangecigányod sem tudja kizárni egy ócska kerítéssel.
Az mindenkit érint, csak amíg te éhen halsz a kiszáradt pusztában, addig a kangecigány a tőled is ellopott pénzből vidáman elköltözik olyan helyre ahol az összes koszos szarospelenkazabáló fattyával röhög rajtad és a többi ostobán aki ezt neki lehetővé tette.

odamondvoms 2019.05.13. 13:23:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Azok, de én elsősorban a saját hazámnak, a saját népemnek tartozom felelőséggel. A többieknek lehetőségeim és saját módszerem szeint próbálok segíteni - ez pedig számomra azt jelenti, hogy oda viszem a segítséget, ahol szükség van rá, és nem Európába, nem Magyarországra hozom a bajt."

Az hogy hova születsz nem egy döntés kérdése, ők sem választották, hogy oda ilyen körülményke közé születnek.

A nem europába részt nem értem. Azzal hogy mi kerítést húztunk, csak más útvonalra kényszerítettük az embereket, nem megállítottuk a migrációt. ÉS hogy hogy nem ők europába mennek, vagyis áttoltuk oda bajt. Azt mondd már meg, hogy azzal mit segítünk Europának, hogy minden a dolog rendezésére történő lépést megakadályozunk, és megvétózunk? csak az a jó, amit mi magyarok akarunk?

Tudod kedves kommentelő, biztos vagyok benne hogy sok dologban igazad van és egy csomó mindenben egyet is tudnánk érteni. Egy dolog akadályoz meg minket ebben, az pedig a politika, mert szerinted azért mert énmást akarok ellenség, a hazám ellensége vagyok. Pedig én csak egy kevésbé gyűlölettel teli környezetet akarok magamnak és a családomnak. Nem akarok gyűlölni más embereket csaka bőrszínük, vagy a szerencsétlen sorsuk miatt. Nem akarok gyűlölni más embereket (téged sem) politikai hitvallása miatt. Egyszerűen egy fenntartható világot szeretnék. Egy kerítés ezt nem oldja meg. ÉS hát a kerítésnek van egy olyan hatása is, hoyg nem csak befelé, de kifelé sem engedi az embereket, a gondolatokat. Sajnos ma itt tartunk magyarországon, hogy nem csak a határon, hanem a tudatban is kerítést húztak. A magyarságod fontos, mégis kirekeszted a magyarságból azokat akik nem úgy gondolkodnak szavaznak, ahogy te. Hogy is van ez?

György Csaba Nagy 2019.05.13. 13:27:19

@Sir Galahad: Elolvastam és megértettem, amit írtál, de mivel kis hazánkban migráns nincs és nem is lehet fejletlenségünk okán, tehát nálunk a migránskérdés propagandatrükk, azt európai kérdésként szemlélem. Ilyen síkra írtam amit. Sztem ez korábbi kommentemben is félreérthetetlen. Ami véleménykülönbség van köztünk az, hogy te, mint a habonyálás, bűnöző tömegként szemléled a migránsokat, én pedig beolvasztható és hasznosítható munkaerőnek. Tatok attól, hogy ez a véleménykülönbség feloldhatatlan, de maradok javíthatatlan optimista.

Cycmen 2019.05.13. 13:29:08

@midnightcoder2: Az iparunk okán és a méreteinkből kifolyólag elhanyagolható a szerepünk és ebből adódóan az is, amit a megoldásáért mi tenni tudunk. Úgyhogy ez ebben a formában hülye libsi fingfűrészelő agyalgás és különösen degenerált gondolatmenetre vall mindezt a magyar migrációellenes hozzáállással összekapcsolni. Szokásos zavaros libsi agyrém, megint jóemberkedtek, meg hülyének néztek mindenkit.

odamondvoms 2019.05.13. 13:29:39

@csúti csüngőhasú tolvaj: Kicsit benéztél engem, megfogadtam, hogy a személyeskedésre nem válaszolok, de erre hadd de. A harmadik autóm van 20 év alatt autóm van, egyiket sem nullkilóméteresen vettem. 1996-óta használok mobiltelefont ez az ötödik, mindegyikért megdolgoztam és megvan még mind. Nem dobtam ki. egyetértek a dolgok javításával, ahogy a saját környezetmben is megteszek mindent amit tőlem telik (szelektív gyűjtés, komposztálás, tömegközlekedés használata stb). És igen emellet próbálok véleményformálni is, amihez nekem pont ugyanannyi jogom van, mint neked kommentelni. Sőt örülök, hogy megteszed, mert legalább láthatod mennyire heterogének vagyunk mi magyarok is.

És nyugodtan dühöng és ostobázz le ha jól esik. Inkább itt töltsd ki a frusztrációdat.

Remélem nem jutok el soha oda ahol te vagy, hogy leszarom a másik embert. Szerintem ennél lejjebb nincs nagyon.

odamondvoms 2019.05.13. 13:31:43

@Cycmen: Gondolj majd erre akkor amikor nem lesz mit enni inni, vagy a kórházban fekszel tüdőrákkal, amit a káros levegő (amit nem mi okoztunk) váltott ki. Nem kívánom, hogy így legyen, sőt remélem neked lesz igazad. De én inkább tartok ettől, mint amigránsoktól.

György Csaba Nagy 2019.05.13. 13:39:19

@Cycmen: Ez ugye egy nyilvános fórum, ahol bárki véleményt írhat, akinek ilyen van. Akinek semmi érdemi mondanivalója nincs a témához, az maradjon távol. Az anyázás és minősítgetés pedig nem érdemi mondanivaló, csak a primitív és erőszakos egyént leplezi le.

ZX 2019.05.13. 13:43:15

@Cycmen: " elhanyagolható a szerepünk és ebből adódóan az is, amit a megoldásáért mi tenni tudunk. "

Így van, és ezért te a WC-re is padlógázzal közlekedsz meg két kézzel dobálod el a szemetet. Mert ugye sok kicsi nem sokra megy hanem semmire ugye? Pff. Ezt az idióta hozzáállást!?

wigman 2019.05.13. 13:43:26

@szepipiktor: "Ugyanakkor a kifosztást a gazdasági lobbi teszi és a fejletlenebb régiók rohamosan növekedő lakossága. Nem a pár fejlett régió lakossága.
A fejlett rész fogy - fejletlen rohamosan nő
A fejlett rész elkezdett tudatosan élni - a fejletlen meg elkezdett fogyasztani."

Erre csak egy adatot tudok figyelmedbe ajánlani. A fejett tudatosan élő észak-amerikai lakos 10 éve 87,216 kWh energiát használt évente.
A fejletlen Afrikai (beleértve Dél Afrikát is az átlagba) pedig 7,792 kWh-t.
source: data from IEA Energy Balances of Non-OECD countries 2010. web.archive.org/web/20120301212427/http://www.iea.org/textbase/nppdf/free/2010/key_stats_2010.pdf

Amerika (US) lakossága kb 320 millio ma. Ahhoz hog Afrika teljes lakossaga ugyanannyi energiát használjon mint az amerikaiak, Afrka lakosságának 3.8 milliárd főt kéne elérni..
Ennyit arról, hogy a "fejletlen meg elkezdett fogyasztani" és akkor nekünk végünk..

Cycmen 2019.05.13. 13:57:54

@ZX: Látom hozod a szokott egyszerű formádat.

midnightcoder2 2019.05.13. 14:00:39

@odamondvoms: "Az hogy hova születsz nem egy döntés kérdése, ők sem választották, hogy oda ilyen körülményke közé születnek."

Errõl a kedves apukájuk és anyukájuk tehet, aki megcsinálta a tizedik kicsi négert ott, ahol már az elõzõ kilencnek sem volt mit ennie. Az õ felelõsségük, nem a mienk. Ha Európa holnap elsüllyedne, az afrikiaiak ugyanúgy szaporodnának.

"ÉS hogy hogy nem ők europába mennek, vagyis áttoltuk oda bajt."
Az már legyen az ottaniak baja. Õk is visszazavarhatják õket a fészkes szavannára ahonnan indultak.

"Azt mondd már meg, hogy azzal mit segítünk Europának, hogy minden a dolog rendezésére történő lépést megakadályozunk, és megvétózunk? csak az a jó, amit mi magyarok akarunk? "
Biztos, hogy a kicsi négerek baját a Nagy Fehér Embernek kell megoldani ? Egyáltalán, szerinted van erre esély ? Vagy ez is csak fingreszelés ?

_B_ 2019.05.13. 14:02:05

A migránshordák és a bedurvult klímaváltozás oka közös:
Az ember túlszaporodott.

midnightcoder2 2019.05.13. 14:02:42

@Cycmen: Annyiban van igazad, hogy ez azon kevés dolgok egyike, amit nem lokálisan lehet megoldani. De ettõl nem játszhatjuk a kívülálló kényelmes szerepét, mert nem vagyunk azok.

Sir Galahad 2019.05.13. 14:12:44

@György Csaba Nagy: 1. Magyarországon a határvédelem miatt nincs migráns, nem azért, mert "fejletlenek" vagyunk. Ahonnan ezek jönnek, ahhoz képest azért fejlettebbek vagyunk; ha nem így lenne, az idei évben csak a déli határszakaszon nem próbálták volna meg az illegális behatolást 3360-an.
2. "bűnöző tömegként szemléled a migránsokat, én pedig beolvasztható és hasznosítható munkaerőnek." - nem tekintem bűnöző tömegnek. Annyit mondok, hogy vannak köztük bűnözők is, és van bűnözőből itt is elég, nem kell még pluszban beengedni, egyet sem. Te azt mondod, hogy bár vannak köztük bűnözők, összességében megéri őket befogadni, mert a többség "beolvasztható és hasznosítható munkaerő". Nos, egyrészt én nem tudnék a megkéselt, elgázolt, felrobbantott emberek hozzátartozóinak szemébe nézni azzal, hogy bocs, ők a járulékos veszteség azért cserébe, hogy kapunk plusz munkaerőt - tehát egyrészt ezért nem éri meg. Másrészt azért, mert mint kiderült, és számtalan cikk íródott róla, hogy bizony a migránsoknak csak egy része hajlandó egyáltalán dolgozni. Itt az egyik: www.origo.hu/nagyvilag/20170621-a-menekultek-haromnegyedenek-5-ev-mulva-sem-lesz-munkaja.html

ZX 2019.05.13. 14:16:58

@Cycmen: Mégse sikerült még soha egyszer sem érdemben cáfolnod amit szoktam írni. Ezek szerint te még egyszerűbb vagy.

ZX 2019.05.13. 14:24:18

@midnightcoder2: "Biztos, hogy a kicsi négerek baját a Nagy Fehér Embernek kell megoldani ?"

Mondjuk - ahogy te fogalmazol - a kicsi négerek baját főleg a Nagy Fehér Ember okozta.

Cycmen 2019.05.13. 14:25:42

@ZX: Mégse sikerült még soha egyszer sem érdemben cáfolnod amit szoktam írni. .........

Mégis mit cáfoljak? Hasból írsz ilyen baromságot hogy: " Így van, és ezért te a WC-re is padlógázzal közlekedsz meg két kézzel dobálod el a szemetet. " ????????????
Annyira infantilis szerintem és te erre vagy büszke mint leküzdhetetlen érvre és érdemi választ hiányolsz?

odamondvoms 2019.05.13. 14:25:44

@midnightcoder2: "Errõl a kedves apukájuk és anyukájuk tehet, aki megcsinálta a tizedik kicsi négert ott, ahol már az elõzõ kilencnek sem volt mit ennie. Az õ felelõsségük, nem a mienk. Ha Európa holnap elsüllyedne, az afrikiaiak ugyanúgy szaporodnának."
A gyermek felelős-e a szülők bűneiért? Ha a klímakatasztrófa miatt az unokáink egy élhetetlen bolygón sínylődnek majd, akkor arról ők sem tehetnek mégis ők szenedik el.

"Az már legyen az ottaniak baja. Õk is visszazavarhatják õket a fészkes szavannára ahonnan indultak." gratulálok, nem csak az emberiség nem érdekel téged de még európa sem ahová tartozunk. Dögöljön meg a szomszéd tehene, mi meg rohadjunk meg magunk. Csak tudod akikre rátoljuk éppen a szart és akadályozzuk a probléma kezelésben, ők zúdítják ránk elmaradott keletközépeurpára a lóvét és adnak munkát. Sztem legalább ennyivel tartozunk európának. Tudod közösség.

"Biztos, hogy a kicsi négerek baját a Nagy Fehér Embernek kell megoldani ? Egyáltalán, szerinted van erre esély ? Vagy ez is csak fingreszelés ?" Mitől gondolod hogy a néger kicsi a fehér meg nagy? rasszista-e vagy? Szerinted a Nagy fehér embernek semmi felelőssége nincs abban ami ott vagy bárhol máshol zajlik?
Fingreszelés szót nem értem, nálunk ezt nem csinálják.

odamondvoms 2019.05.13. 14:29:47

@Sir Galahad: "Ahonnan ezek jönnek, ahhoz képest azért fejlettebbek vagyunk; ha nem így lenne, az idei évben csak a déli határszakaszon nem próbálták volna meg az illegális behatolást 3360-an."

3360-an??! jó ég 5 hónap alatt? De durva... Sztem kezdjünk rettegni. Többen vannak mintha 3359-en lennének. Még az MSZP-nek is több szavazója van :)

2. "- nem tekintem bűnöző tömegnek. Annyit mondok, hogy vannak köztük bűnözők is, és van bűnözőből itt is elég, nem kell még pluszban beengedni, egyet sem. " szerintem csináljuk azt, hogy minden magyart tereljünk ki az országból és a nem bűnözők visszajöhetnek. JA de ez nem jó. Akkor inkább ne engedjünk vissza senkit. Álljunk őrt a határnál, de kívül :) Király lesz.

ZX 2019.05.13. 14:36:21

@Cycmen: Írtál valami eget verő baromságot, amire azt várod, hogy akadémiai stílusban válaszoljon bárki. Ki kell ábrándítsalak. Így is elég nehéz lesüllyedni arra a szintre amit képviselsz.

nemecsekerno_007 2019.05.13. 14:38:46

@Jakab.gipsz: Hát én se azt gondolom, hogy szentté kéne avatni :))))

Cycmen 2019.05.13. 14:42:26

@midnightcoder2: : Annyiban van igazad, hogy ez azon kevés dolgok egyike, amit nem lokálisan lehet megoldani. De ettõl nem játszhatjuk a kívülálló kényelmes szerepét, mert nem vagyunk azok.........

Magyarország mérete és iparosodottsága okán nem érzem felelősnek magam a klímaváltozás kialakulásáért.... PONT!
Ennyit mondtam! Utálom azokat akik kollektív bűntudatkeltésben utaznak. Ennyi. Mindez nem jelenti azt, hogy nem zavar a klímaváltozás és nem is következik az irományomból, csak jó libsi szokás szerint vaddisznó módjára nekiesnek azoknak akik nem állnak bele teljes mellszélességgel a debil agyrémeik hozsannázásába.

Cycmen 2019.05.13. 14:47:28

@ZX: Akkor ne válaszolj. Nem lesz hiányérzetem elhiheted, te az egyik reménytelenül idiótának vagy elkönyvelve nálam és ebben a mostani dialógusunk is megerősített.

Sir Galahad 2019.05.13. 15:01:31

@odamondvoms: 1. Lehet kevesellni az illegális határsértők számát, de nyilván azért ennyi, mert ők is tudják, hogy erős határőrizet van, ha nem lenne, nyilván többen jönnének. Szerintem jobb, hogy nem jönnek.

2. A Mi Hazánk Mozgalom egyik programpontja hasonló: szibériai bérrabtartás. Ha ennyire tetszik, szavazz rájuk.

ZX 2019.05.13. 15:13:32

@Cycmen: Úgy látom a "vonzalom" kölcsönös.

György Csaba Nagy 2019.05.13. 15:14:14

@Sir Galahad: 1. Az élet cáfol: kerítés előtt sem maradtak a migránsok nálunk, csak átvonultak. Annyira tájékozottak a német, svéd és UK viszonyokról, hogy ha már eddig eljutottak, érdemes továbbmenniük. Ezért mondom, hogy nem a kerítés, hanem fejletlenségünk a hatékony migrációvédelem, egyben ez magyarjaink tömeges kivándorlásának oka.
2. A migránsbűnözés megítélésében ellentmondásba kerülsz önmagaddal, de sztem jó irányban. Akkor már csak abban kellene egyetértésre jutnunk, vajon beolvaszthatók, mindenek előtt munkára foghatók-e. A lecke nem könnyű, sokkal átgondoltabb, profibb kezelése szükséges, mint a Merkel-féle Willkommenskultur-lózung, és a civil jogvédők akciói. Szabályozott létszámú és szakma szerint válogató beengedési rendszer, hatékony nyelvoktatás, a munkába állás megkövetelése, a családegyesítés korlátozása, akár tilalma, a radikalizálódást megelőző rendőri munka, benne az imámok felügyelete és ha kell kipaterolása, meg amit a profik még szükségesnek tartanak, mind helyénvaló, és mind kifizetődik a migránsmunkával. Tetszik a kis Svájc: a lakosság negyede migráns, benne egy halom muszlim (török, albán, bosnyák, koszovár) és a Föld minden egyéb népe, munkára fogva, rendőrtől szemmel kísérve, minimális közbiztonsági problémát okozva gazdagítják az országot. A probléma megoldható.

konrada 2019.05.13. 15:23:55

@György Csaba Nagy:
...azért menj egyszer autóval Bécs felé, és a határnál majd tapasztalsz valamit.
Ha elgondolkodsz az okán, akkor rájössz arra, miért nem lehet arra bazírozni, hogy úgyis tovább mennek...

Sir Galahad 2019.05.13. 15:36:37

@György Csaba Nagy: 1. Az átvonulást is érdemes megelőzni.
2. Majdnem egyetértünk. Ha Magyarország megválogathatná, mennyi és milyen migránst fogad be, illetve hogy hogyan kezeli őket, hajlanék rá, hogy ezt a rendszert elfogadjam. Sajnos azonban e helyett azt akarják ránk erőltetni, hogy bizonyos számú migránst (kvóta) engedjünk be minden válogatás nélkül. Emiatt utasítom el én, meg a józanul gondolkodó emberek általában a migrációt.

Hozzáteszem, annak jelenleg sincs akadálya, hogy érvényes útiokmányokkal munkát vállaljon valaki Magyarországon. Személyesen is ismerek kínai kereskedőt, török éttermest. De gondolom, ők nem a zöldhatáron jöttek csapatostól, útlevél nélkül, semmihez sem értve, azonnal segélyt követelve. Bizonyos hiányszakmákban még jól is jöhet, ha van külföldi munkaerő.

György Csaba Nagy 2019.05.13. 16:01:34

@Sir Galahad: Örülök, hogy "majdnem egyetértünk". Csak 2 rövid megjegyzés:
-ugye tudod, hogy a kvótakényszer valótlan, kommunikációs termék?
-a külföldiek itteni munkavállalása engedélyhez kötött.

György Csaba Nagy 2019.05.13. 16:06:01

@konrada: Öreg vagyok az autózáshoz, segíts. Tudom, hogy az osztrákok szigorodtak. Azok csomósodnak a határ előtt, akiket mi be sem engedtünk?

Sir Galahad 2019.05.13. 16:40:57

@György Csaba Nagy: 1. Sajnos nem. hu.wikipedia.org/wiki/Kv%C3%B3taper "Az Európai Bizottság a kötelező betelepítési kvóták szerint osztaná szét az EU területére érkező menedékkérőket az Európai Unió tagállamai között. A bizottság az európaiak egymás közötti szolidaritására hivatkozva tett javaslatot egy olyan mechanizmus elfogadására, amely az egyes országok adottságainak és teherbíró képességnek figyelembe vételével kialakított arányszám (kvóta, arányos rész, hányad) szerint, automatikusan osztaná szét a menedékkérőket."
2. Nagyon helyes, hogy így van.

György Csaba Nagy 2019.05.13. 18:19:42

@Sir Galahad: Volt egy ilyen ET-határozat, majd egy általunk indított, vesztes per 3 éve, de mint az általad hívatkozott wikipedia oldal zárja: A nemzetközi védelem területén Olaszország és Görögország érdekében elfogadott átmeneti intézkedések megállapításáról szóló (EU) 2015/1601 tanácsi határozat,[3] amelynek megsemmisítését Szlovákia és Magyarország kérte, két évre fogadtatott el, 2017. szeptember 22-én hatályát vesztette. Az Európai Unió tagállamai a Tanács keretében folyamatosan dolgoznak egy új, immáron végleges menekültügyi rendszer felállításán, ám ez a továbbra is merev álláspontok miatt egyelőre vontatottan halad.
A magyar kvóta 1,79 % volt (lett volna), ami ugye jóval alatta marad a beengedett pénzes állampolgársági üzleti, ill. keresztény kedvezményezettek számának, de mára ez irattárba süllyesztett téma, amit az EU vissza nem vont, nyilván presztízsokból, de 3 éve félrerakott. Ez nem zavarja pártunkat és kormányunkat abban, hogy a kvótázást élő fenyegetésként kommunikálja.
A külföldiek munkavállalásának engedélyezési kényszere nem épp időszerű, rá lehetne bízni a foglalkoztatóra, kit alkalmaz, de borúsabb időkben szükség lehet rá.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.05.13. 19:05:11

@odamondvoms:

"Az hogy hova születsz nem egy döntés kérdése, ők sem választották, hogy oda ilyen körülményke közé születnek."

Ahogy az sem, hogy nem még gazdagabb országba születtem. Mindenki boldoguljon ott, ahová született. Az lehet a migráns döntése, hogy a magyar, német, francia stb. emberek által létrehozott jóba bele akar ülni, az viszont a mi döntésünk, hogy ezt megengedjük-e neki.

Tudod, mit szólnál, ha egy rászoruló cigány beköltözne a budai házadba azzal a felkiáltással, hogy nem az ő döntése, hogy nem gazdag családba született? Tudom, erre nem lesz válaszod, mert ha lesz, a szemközti cigány szomszédasszonyom lesz az első, aki beköltözik hozzád.

Most komolyan, ha engednénk a bevándorlást, ha alapvető emberi joggá tennénk a migrációt, ahogy az ENSZ nevú, szerencsére csak sóhivatal már megtette, fél Afrika Európába és az USA-ba költözne. Vagy inkább az egész. Szerinted mi lenne ennek az eredménye?

"Azzal hogy mi kerítést húztunk, csak más útvonalra kényszerítettük az embereket, nem megállítottuk a migrációt."

Mi csak ennyit tudtunk tenni. Az az osztrákok, németek stb. döntése, hogy ők nem építettek kerítést.

"ÉS hogy hogy nem ők europába mennek, vagyis áttoltuk oda bajt."

Ez nem igaz. Ők is megléphették volna ugyanezt, ehelyett Merkel muszlimokkal szelfizett és tolta a Willkommenskulturt.

"Azt mondd már meg, hogy azzal mit segítünk Europának, hogy minden a dolog rendezésére történő lépést megakadályozunk, és megvétózunk? csak az a jó, amit mi magyarok akarunk?"

A kötelező kvótákra gondolsz? Mert a törökökkel kötött megállapodást nem akadályoztuk, abba viszont természetesen nem mehettünk bele, hogy Magyarország területén hotspotokat állítsanak fel, mert az Magyarország szuverenitásának feladását jelentette volna. Ahogy az is, ha az EU valamely intézménye dönhetné el, kit vagyunk kötelesek befogadni a hazánkba.

"Tudod kedves kommentelő"

Van nekem nevem/nickem is, marhára nehéz lenne úgy szólítanod?

"biztos vagyok benne hogy sok dologban igazad van és egy csomó mindenben egyet is tudnánk érteni. Egy dolog akadályoz meg minket ebben..."

Tehát azért nem tudsz egyetérteni velem abban sem, amiben amúg egyetértenél, mert más dologban nem értünk egyet. Tipikus libbant attitűd, csak a totális egyetértést, meghunyászkodást tudjátok elfogadni, és aki nem ért veletek mindenben egyet, azt megbélyegzitek mint gyűlölködőt, nácit, rasszistát, akármit, ami épp a legalkalmasabb az illető dehonesztálására.

"az pedig a politika, mert szerinted azért mert énmást akarok ellenség, a hazám ellensége vagyok."

Nem azért vagy a hazám és a magyarság ellensége (ezt amúgy nem én állítottam, hanem te vádolod ezzel a váddal :) a veled egyet nem értőket), mert valami mást akarsz, hanem azért, mert konkrétan olyasmit akarsz, ami tönkreteszi az országot, megsemmisíti a magyarságot. Persze nem rövid távon, csak középtávon.

"Pedig én csak egy kevésbé gyűlölettel teli környezetet akarok magamnak és a családomnak."

Én is. Épp ezért nem akarok egy intoleráns, a nyugati kulltúrával szemben drasztikusan ellenséges, azt elutasító népséget a hazámban látni.

"Nem akarok gyűlölni más embereket csaka bőrszínük, vagy a szerencsétlen sorsuk miatt."

Én sem gyűlölöm a migránsokat, még a velünk szemben ellenségeseket sem. Az, hogy nem akarom a hazámban látni őket, még messze nem gyűlölet. Téged sem gyűlöllek, a szomszédomat sem gyűlölöm, mágsem akarom a házamba beköltöztetni sem őket, sem téged. Ahogy te sem engem vagy a szemközti szomszéd cigányasszonyt.

Sőt örömmel és készséggel nyújtok segítséget a rászorulóknak az adómból, a kormány politikája révén. De a saját belátásom szerint akarok segíteni nekik, ne más mondja meg nekem, hogyan.

"Nem akarok gyűlölni más embereket (téged sem) politikai hitvallása miatt. Egyszerűen egy fenntartható világot szeretnék. Egy kerítés ezt nem oldja meg."

Amíg jobb nincs, marad a kerítés. Mihelyt az EU letesz a muszlimok és négerek, vagyis a kultúridegen, a mi kultúránkat elutasító, hozzánk alkalmazkodni nem hajlandó milliók betelepítéséről mint "megoldásról", az elsők között leszek, aki nekiáll lebontani a kerítést, jól jön a drót a telkem köré a gyümölcsfáimat védendő a szarvasoktól.

"ÉS hát a kerítésnek van egy olyan hatása is, hoyg nem csak befelé, de kifelé sem engedi az embereket, a gondolatokat."

Mikor akadályozott m,eg téged a kerítés abban, hogy bárhová utazzál? Mikor akadályozta meg a kerítés a migriket abban, hogy visszamenjenek Szerbiába?

És mikor állítja meg a kerítés az internetet, a rádióhullámokat stb.?

"Sajnos ma itt tartunk magyarországon, hogy nem csak a határon, hanem a tudatban is kerítést húztak."

Ez a te véleményed. A többség ezt másként látja.

"A magyarságod fontos, mégis kirekeszted a magyarságból azokat akik nem úgy gondolkodnak szavaznak, ahogy te. Hogy is van ez?"

Hol is tettem ezt? Már megint jössza a libbant vádaskodásoddal. :(

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.05.13. 19:14:54

@odamondvoms:

És még egy kérdés hozzád, kedves odamondvoms. Magyarországon több tízezer kínai migráns él. Vajon velük miért nincs senkinek semmi problémája? Vajon az ő itt-tartózkodásuk ellen miért nincs szinte senkinek semmi kifogása? Ha annyira idegengyűlölők lennenk mi magyarok, akkor őket is gyűlölnénk, kiutálnánk - vajon miért nem tesszük mégsem? Pedig ők is legalább annyira különböznek tőlünk mind vallásban, mint kultúrában, mint szokásokban, mid megjelenésben, mint a muzulmánok vagy a négerek. Mondjuk nem barnák, hanem sárgák. de kit zavar?

OK, a feketék valamennyire azért zavarnak, mert nem kevés fotós tapasztalat szükséges a négerek fotózásához, erről a divatfotósok sokat tudnának mesélni neked. :P

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.05.13. 20:03:20

@odamondvoms:

Bocsáss meg, hogy még egyszer szólok hozzád:

""Sajnos ma itt tartunk magyarországon, hogy nem csak a határon, hanem a tudatban is kerítést húztak.""

Úgy mégis milyen magyar az, aki a hazájának a nevét kis kezdőbetűvel írja??? Mert ha jól látom, a billentyűzeteden vannak nagybetűk is, szoktad használni őket pl. mondat elején. . :P

venszivar 2019.05.13. 20:20:23

hirtv.hu/hirtvkulfold/ismet-a-marokkoi-spanyol-hatart-ostromoltak-a-migransok-2480938

jönnek a gyapotszedők! majd Európa átáll annak a termesztésére!!! IS!