Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra

Gulyás Marci tényleg Partizán!

2019. május 05. - ATorzAtka

Gulyás Marci kétségkívül a 2018-as országgyűlési választások egyik legkárosabb figurája volt. Bár a cél nemes volt, amit maga elé tűzött, de sajnos a végrehajtással pont hozzásegítette a kormánypártot az újabb kétharmadhoz. Azóta viszont irányt váltott és úgy tűnik rátalált az igazi hangjára. Az összefogás mantra helyett elkezdett valódi dolgokkal foglalkozni és érdemi munkát végezni. A rablópártok videója kétségkívül az utóbbi évek egyik legerősebb ellenzéki ténykedése, annak ellenére, hogy Marci (még) nem ellenzéki politikus. A Partizán nevű kezdeményezése pedig igencsak szórakoztató. Főleg a legutóbbi rész, ahol a budapesti ellenzéket...khm hogy is mondjam szépen... lealázta. Ha még nem nézted meg katt ide (1 óra 44 perc), minden pillanata arany. Ha nincs ennyi időd akkor is elolvashatod ezt a spoilereket tartalmazó írást.

A képen a következők lehetnek: 2 ember, emberek színpadon és belső tér

Partizán: Kinek az ellenzéke? - Választások Budapesten

Kezdjük is a bemelegítéssel, amiben Marci, Tarlós bábut visz az ellenzéki vezetőknek, akik majd a műsor vendégei lesznek és ezzel tökéletesen elő is készíti azt, hogy milyen műsor várható. Először Molnár „azMSZPnemkorrupt” Zsoltot látogatja meg, aki zsigerből hozza is, amit az MSZP-től várunk. Virslivel és sörrel, akarja lekenyerezni a Partizán stábját, úgy ahogy náluk ez szokás. Ez nem korrupció, hanem ajándék. Rettenetesen kellemetlen jelenet az egész. MSZP-n belül ez biztos mindennap szokás („ajándékot” adni). A második csúcspontja ennek a jelenetnek egy Horn Gyulás festmény. Leírom még egyszer mert én sem hittem el: Horn Gyulás festmény. Tartja a mondás, hogy az idő mindent megszépít. Ezt a festményt nem sikerült. Borzasztóan szocialista időket idéz, ahogy ennek az embernek a képe lóg a jobb napokat látott szocik irodájában.

Bencsik János (ne nézz ilyen kerek szemmel én sem tudtam, hogy létezik) a jobbik budapesti elnöke, pont olyan jellegtelen dumával veszi át a tarlós bábut, amilyen jellegtelenné vált a Jobbik az elmúlt időszakban. Mivel ő maga az élő műsorba el se ment ugorhatunk is Momentumra. Itt legalább egy kicsit mosolyogtam, három dolgon is. Hajnal Miklós ingén, a Németh Szilárd bábú előkerülésén (WTF?!) és az összefügéstelen hadováláson, amit a Momokák a főpolgármester és előválasztás kapcsán az utóbbi időben, és ebben a videóban is nyomnak..

Ennél már csak az LMP-s Moldován László hablatyolása összeszedetlenebb. Az volt róla a benyomásom (és nem csak a bevezető kisfilm alatt, hanem az egész műsor alatt), hogy azt sem tudja mit nem tud. Bevallom itt egy kicsit ugrottam, mert Zaránd Péter a sétáló Budapest kampányfőke volt előbb a kisvideóban, de tőle, viszonylag ismeretlen szereplőként és nem is valódi párt képviselőjeként nem tudtam mire számítsak. Kb annyi jutott eszembe róla, hogy oké.

Aztán jött Gy. Németh Erzsébet, akinek a nevében valószínűleg a ‘Gy’ Gyurcsányt jelentheti (nem lepődnék meg, ha ez a nő fanatikus rajongásának kifejezéseként vette volna fel, a ‘Gy’ betűt a nevébe). Na ő aztán pont olyan, mint Fletó. Harsány, rendíthetetlen még a hülyeségben is. Mondjuk ezt a fajta arroganciát inkább a Momentumtól vártam, de ha már pártszövetség, akkor a DK-nál is jó helyen van.

Az ellenzék kivégezve

Az élő műsorra, hatukból csak négyen jutottak el. Molnár „azMSZPnemkorrupt” Zsolt; egy, még a jobbikos budapesti elnöknél is ismeretlenebb Momentumos, alias összellenzéki újpesti polgármester-jelölt Déri Tibor; Zaránd Péter a Sétáló Budapesttől és Moldován László, az LMP budapesti elnöke. Az eredmény: 4 győzelem Gulyás Marci javára.

Az egész műsort esélytelen leírni, de még a legjobb pillanatokat is nehéz kiemelni. Egyszerűen Marci, úgy sarokba szorított mindenkit a kérdéseivel, hogy bármelyik elégedetlen ellenzéki szavazó hosszú idők óta először érezhetett némi elégtételt az elmúlt sok év töketlenkedése miatt. A műsort nem is írom le (tényleg nézd meg) inkább csak azokat a benyomáskat, amiket az egyes szereplők elértek nálam:

Kezdjük a két rutinos közül az rutinosabbal, Molnár „azMSZPnemkorrupt” Zsolttal. Fő konzekvencia: De az MSZP korrupt. Bárhogy is próbálta Zsolt a nem létező báját, és ügyvédi tapasztalatát latba vetni, egyszerűen épelméjű ellenzéki szavazó, az ebben a műsorban mutatott viselkedése miatt, inkább távolodik az MSZP-től, mint közeledik hozzá. Zsolt olyan volt, mint a magát vagánynak képzelő teljes testképzavarral küzdő túlsúlyos gyerek az osztályban. Aki felkészült azt azért fikázza, aki nem, azt azért. Ha egy vitában alul marad, akkor majd utána a suli WC-ben lerendezi (remélem nem vert meg senkit a műsor után) Pofákat vág, sugdolózik, be akar nyalni a tanárnak (aki ezúttal Marci), de ezzel csak ássa el magát. Had emeljek ki egy ultimate érvet, amit a mi Zsoltunk előhúzott egy vitában (Zaránd Péterrel arról vitatkoztak, hogy a 27-3-as ajánlat az LMP-nek anno mennyire volt fair) „Honnan tudod ott se voltál (csak a bazdmeg hiányzott a végéről)”. És ahogy ebben a vitában is alul maradt az MSZP, alul maradt szinte az összesben, amit Marcival folytatott. A zagyva zuglói parkolási ügy, kilencedik kerületi ügyek, Tüttő Kata (azt találta mondani, hogy Kata nem áll szoros kapcsolatban a NER-lovag élettársával, aki gyerekei apja) és még sok minden más. Mondjuk ezt Zsolt nem annyira vette zokon, az MSZP-sek nem szokták, intravénásan kapják a hazugság és valóságtagadás drogot.

A másik rutinosnak tekinthető vitapartner az LMP-s volt. Kicsit az volt az érzésem, hogy az „öreg” bár kora nem indokolja, demenciával küzd. Egyszerűen összefügéstelenül hadovált. „Igen, nem, deigen.” Ráadásul, mint kiderült ő volt az LMP etikai bizottságának elnöke, akinek a választások után a perpatvart köszönheti az LMP. Most már értem miért. Szegénynek kellett volna megvédenie a Jobbikkal kötött szövetséget, de szemmel láthatóan ő sem érti és nem is hisz benne. Próbálta a paneleket eldurrogtatni, de valószínűleg azokat sem igazán tette magáévá.  Marci ellenben úgy megdöngette Moldován Lászlót (nem Marci szexuális irányultságára célzok), úgy megfarkalta verbálisan, hogy szem nem maradt szárazon. Kicsit meg is sajnáltam szegényt, de tényleg. Annyira, hogy lehet LMP-re szavazok legközelebb, ha még lesznek.

És most jöjjön a két új szereplő. Déri Tibor az újfiú. Róla az jutott eszembe, hogy „de én készültem tanár úr kérem”. Olyan érzésem volt, mint a középiskolában, amikor a legjobb tanuló osztálytársamat szólították fel. Mindig rendesen készült, betanulta az anyagot szóról szóra, de amikor önálló gondolatokra lett volna szükség elvérzett. Mindig élveztem a vergődését ennek az osztálytársamnak. Eleinte próbálta a tananyag és a könyv szavait más sorrendbe helyezve önálló gondolatként feltüntetni azokat, de leginkább kínos vonaglás lett a vége. A magolás bizonyos tanároknál elég volt, másoknál meg nem. Itt most nem. Szegény Tibort felkészítetlenül belökték az oroszlánbarlangba. Ő a legjobb példája annak, hogy az összefogás lemondott Újpestről. Az óbaloldal, ha nyerni akarna, nem engedné oda ezt a srácot. Szegény Tibor a legjobb példája annak, hogy a Momentumot a nagy öregek, hogy verték át a palánkon. Ha a Momentuosok elhiszik, hogy ezzel a sráccal be lehet húzni Újpestet, akkor nagyobb vakvágányon vannak, mint amit eddig gondoltunk róluk. Nem kétlem, hogy aranyos fiú és igyekszik (még azt is elhiszem, hogy van benne ambíció és tenni akarás, jószándék), de egy Molnár Zsolt (ha nem lenne épp közösködés), vagy bármelyik random Fideszes úgy szedné darabokra egy vitában, hogy szegény sírva szaladna haza mamihoz.  

Végül de nem utolsó sorban jöjjön Zaránd Péter. Marci javára legyen mondva, hogy Péter előéletét nem firtatta (tudniillik egykor Momentumos kampányfőnök volt), csak és kizárólag a sétáló Budapestre fókuszált. Amilyen jól kezdett Péter az elején, Molnár „azMSZPnemkorrupt” Zsolt megszorongatásával, olyannyira maradt alul Gulyás Marcival szemben. Egyrészt Puzsér korábbi vállalhatatlan kijelentéseinek felhánytorgatására látszólag nem volt felkészülve (és Puzsénak még csak nem is az emlegetett NANE elleni kirohanása volt a legdurvább, csoda hogy nem a nyugdíjas ellenességet hozta fel Marci), és hát arra sincs mondás, hogy a Jobbik múltjával mi van. Kár érte. Ettől függetlenül azt gondolom négyük közül még Péter volt a legvállalhatóbb, nem lepődnék meg ha találkoznánk vele az országos politikában is a jövőben. De tény, hogy a képernyőt meg a valódi kédéseket még szoknia kell.

Összefoglalva: ebben a műsorban egy győztes volt, és az Gulyás Márton. Neki köszönhetően kiderült, hogy ha az ellenzéki politikusok nem hazai terepen, finomkodó az újságírás szabályait betartó, vagy netalántán baráti kérdezővel állnak szemben, akkor elvéreznek. A paneljeik mit sem érnek. Marci nem tett fel nehéz kérdéseket a műsorban, egyszerűen azokat a dolgokat kérdezte meg, amit egy bizonytalan vagy kiábrándult, vagy kormánypárti szavazó is nekiszegezne az ellenzéki politikusoknak és ezekre bizony nincs válaszuk.

Marci ezzel a szememben jóvá tett valamit a korábbi bűnéből. Most már csak arra vagyok kíváncsi, hány elvakult Momentumos, DK-s, MSZP-s, Jobbikos, LMP-s fog neki esni Marcinak, hogy Fideszes lett, csak azért mert rá mert mutatni az ellenzék tehetetlenségére, felkészületlenségére, gyengeségére.

Innen azt üzenem: szép volt Marci, szadizd őket tovább, hátha egyszer felébrednek.A bejegyzés trackback címe:

https://voms.blog.hu/api/trackback/id/tr6814808674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.