Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra

A legújabb ellenzéki összefogás margójára

2019. április 13. - neolvasshanemtudsz

Mindenkinek van olyan ismerőse, akinek régen jól ment. M.nek hívták. M. sokat utazott, nagyvilági életet élt, szórta a pénzt, sok haverral járt a VIP bulikba, a társaság középpontjaként mindenkinek megmondta az atomfrankót.

Azóta kevesebbet találkozunk M-mel, de ha néha összefutunk vele, akkor még mindig úgy tűnik, ő még valaki. Nem változtak a dolgok… Menő éttermekben jár, vannak barátai sokan, beengedik a zártkörű helyeken is. Az autója már egy kicsit viseletes, de hát istenem, neki ez már nem számít annyira.

Aztán elkapunk egy sztori foszlányt, hogy M. valamilyen pitiáner dologban érintett. Sosem volt a becsületesség mintaképe, na de 50.000 Ft-ért? Az M.? Ez biztos? 

A történet ezen pontján felnyílik a szemünk. M. már nem a régi. Sőt, M. úgy néz ki, immár 10 éve próbálja elhitetni, hogy ő még tényező, ő még nagymenő, pedig nem az. Nagyon nem az, de olyan jól elhitette ezt velünk és a társasággal, hogy már megszokta mindenki. Megszoktuk, hogy neki van a legnagyobb lakása, a legjobb autója. Megszoktuk, pedig az autóját nem azért hagyta otthon, hogy tudjon inni, hanem mert egy 2009-es Dacia, a szuper lakását elvitte a bank és albérletben él, munkája… ja az nincs. A menő éttermekben, csak egy pohár vizet rendel és várja, hátha meghívja valaki. A régi idők emlékére.

Persze ha összefutunk vele (és meghívjuk egy italra), még mindig irigylésre méltónak tűnik az élete. Előadja magát, ismer ő mindenkit, jóban van mindenkivel, nélküle nem történik semmi.

És amikor az este végén hazamegyünk, a feleségünkek / férjünknek elmondjuk, hogy fúúú, találkoztunk M-mel, és hát M. szörnyű állapotban van. Nincs egy kanyija, nincs semmije, szar az élete.

Ennek ellenére, ha megint összefutunk M-mel, ezt nem mondjuk a szemébe. Közös játék ez, ő előadja magát, mi pedig úgy teszünk, mintha elhinnénk amit mond.

És a társaságban mindenki úgy tesz, hogy elhiszi M-nek, pedig ha M. nincs jelen, akkor a háta mögött nevetünk rajta. Vagy legalábbis nem vesszük komolyan.

Ám kívülről látnak minket, azt mondják ránk, hogy mi M. társasága vagyunk.

És eljön az idő, hogy M stikklijei immár vállalhatatlanok. Vállalhatatlanok és kellemetlenek, és emiatt az egész társaság aki M. köré gyűlt vállalhatatlan és kellemetlen.

Ki kellene löknünk magunk közül M.-et ha már magától nem takarodik el. Megmondani neki, hogy M. menj a *csába.

Hé M.! Mindenkinek kellemetlen vagy, szánalmasan nézel ki, büdös a szád, csak lehúzol minket.

De hát, megszoktuk, hogy M. befolyásos és nagymenő. Úgyhogy nem szólunk neki. Mindig ott volt, hát maradjon. És ő marad. Ahogy mi is.

Megjegyzés: Élünk a gyanúperrel a 3 millió Fidesz szavazó országában, hogy nem mindenkinek esett le, hogy ki "M". Nos:  M=MSZP

A bejegyzés trackback címe:

https://voms.blog.hu/api/trackback/id/tr2314762208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WhatHappenned 2019.04.13. 17:48:31

Jó írás lett nagyon, gratulálok! :)
Én most kezdtem a blogomat, az írást, ha érdekel valakit akkor szívesen látom az oldalamon! :) Örömmel veszek minden kritkát. Szép napot! :)

dare 2019.04.14. 01:04:35

M-nek azért még nagyon sok ismerőse van, akik ragaszkodnak az ő társaságához.
Ezért nem lehet M-nek azt mondani, hogy kapja össze magát, tegye magát elviselhetőbbé, és akkor újra tudunk majd a felszínes kapcsolat helyett normális kapcsolatba is kerülni egymással, mert M-nek azok a cimbik bőven elegek, és úgy van vele lesz ő még egyszer így is valaki, és akkor majd mi fogjuk keresni az ő társaságát.

Az a baj, az Mszp-nek van egy begyepesedett elképzelése a hatalomba kerülésről.
Összeszed maga mellé mindenkit aki az ellenzéki oldalon van (mínusz Jobbik), és azt az álláspontot képviseli, hogy a Fideszt csak balról lehet leváltani.
Egyébként lehetne a mostani harácsoló bandát balról is váltani, csak nem pont azoknak kéne, akiknek ugyanúgy volt valami ízlésficamuk akkor, amikor ők kormányoztak.
Nem akarnak összeállni a Jobbikkal, mivel nem akarnak osztozni a hatalmon.
Az ő elképzelésük az, hogy a Jobbik szavazói megosszák a Fideszt, az Lmp ha jön az nagyon jó lenne (már a szavazóik, a pártra nem kíváncsiak), ha nem jön, akkor legalább van valaki aki elviszi a balhét helyettük, és majd ők fogják leváltani a Fideszt.
Na erre mondja azt pár százezer szavazó itt 9 éve lassan, hogy márpedig ti itt nem fogjátok leváltani a Fideszt.
Ha ti vagytok az alternatíva, akkor inkább Lmp, vagy Jobbik, vagy Kétfarkú, vagy Momentum, vagy nem szavaz inkább senkire, helyette inkább otthon marad és azt mondja, hogy jó jó, nem tökéletes minden, de ha tényleg csak ez az alternatíva, akkor köszönöm szépen, kicsit még javítsatok rajta.
Annyit sikerült mostanra javítani, hogy szétverték az Lmp-t atomjaira, lassan már nagyítóval kell keresni az értelmes embereket a pártban, szétverték a Jobbikot, ami a Mi hazánk kiválásával még jó is lehet, de az hogy újra felrakták a náci lemezt ők is meg a Fidesz is, csak idő kérdése, hogy ez a párt is megroppanjon.
A Momentum inkább kirakta magára a ne lőj táblát, ők nem tudom még hogy fognak kijönni ebből az egészből, a Kétfarkút pedig nem piszkálják (még).

Csak balról lehet leváltani a Fideszt, és csak úgy, hogy ezt a "baloldalt" ŐK vezetik.
Ezért nem kell nekik a Jobbik, de ezért nem kell a Jobbiknak és az Lmp-nek se az ő narratívájuk.
Schiffer még nem jól gondolkodott ezen az összefogásos témában, gyorsan megrágták, és ki is köpték.
Vona már kicsit képlékenyebb volt, már hajlandó volt nyitni (igaz az mszp felé pont nem), gyorsan beárazták őt is.

És most eljutottunk végre 9 nyomorúságos év után oda, hogy lassan az Lmp, és lassan a Jobbik is fel bírja fogni végre ( egy részük), hogy koordinálni kell, mert koordináció nélkül nem fogják legyőzni a Fideszt.
Nincs az a program, nincs az a külföldi vagy hazai anyagi támogatás a részükre, ami hatékonyan fel tudná venni a harcot az állami gépezettel szemben.
Marad a koordináció, végre, lassan eljutottunk ide 9 év alatt, hogy csak közös erővel győzhetnek bármilyen választáson.
Erre az Mszp megint felrakja a szokásos lemezt, hogy nem kell a Jobbik, majd ők leváltják a Fideszt, ideológiai különbségek meg nácik , meg hasonló agymenések magyarázásával.
Nincs Schiffer, nincs már Vona se, van helyettük egy civil polgármester-jelölt (Puzsér), aki úgy nézett ki eddig képes lehet arra, hogy asztalhoz ültesse végre a feleket, és megállapodjanak végre valami koordinációban a fővárosban (vidékenpár helyen ez megy a pártok irányítása nélkül is mostanra), és közös erővel induljanak el végre a Fidesz ellen.
Már megint ki nem bírta ki ego nélkül?
Csak a szokásos, majd ők leváltják a Fideszt.
Nem voltak képesek a fene se tudja már hány választáson után se megtanulni azt, hogy azokkal az arcokkal, akik 2010 előtt is meghatározóak voltak a soraikban, tehát csak ilyen tessék-lássék megújulással, szóval nem fogták fel még most se, hogy így NEM FOGJÁK LEVÁLTANI A FIDESZT SOHA A BÜDÖS ÉLETBE!!!!!!
Én elhiszem, hogy ők jól szórakoznak, de sok ember az országban már kevésbé szórakozik ilyen jól.
Szóval üljenek az asztalhoz a Jobbikkal, felejtsék el végre azt a küldetéstudatukat, hogy majd ők, és koordináltan induljanak el végre innentől kezdve a választásokon (kivéve az EP-t, mert ott teljesen felesleges 2-3 ember be nem kerülése miatt elvtelen közös listát állítani).
Az Lmp hajlandó a koordinációra.
A Jobbik is hajlandó a koordinációra.
Puzsér is belemegy szerintem az előválasztásba.
De hogy az Mszp-Dk legyen a passzátszél, és ők úgy ugráljanak ahogy ők fütyülnek, abba 100% hogy nem fognak belemenni.
Nincs az a Závech mérés, ami után a megmaradt képviselőik csak úgy elvtelenül beállnának az Mszp-P és a Dk (plussz Momentum) MÖGÉ.

Úgy voltam vele, hogy a franc se fog menni szavazni a tavalyi után, ha ők ilyen jól szórakoznak, akkor innentől kezdve nekem is mindegy lesz.
De úgy láttam talán végre megértették mit ugat pár százezer választó nekik.
Nem értették meg, majd ők, most megerősödtek (????), majd ők megmutassák majd ősszel.
Pedig ha nem koordinálnak, akkor én tuti nem megyek el szavazni!
És szerintem nem csak én gondolkodok így.

HaCS 2019.04.14. 05:19:23

Amúgy egyébként végiggondoltátok, mit írtatok le? Nem érzitek kicsit kínosnak a sztorit?

Ha most eltekintek a politikai utalástól felétek tényleg ilyen a társasági élet? Befogadtok valakit csak a menőség miatt, majd amikor lecsúszik hátat fordítottok neki? Nem xy járt sok haverral VIP bulikba, hanem a sok "haver" járt vele. Felnyílik a szemetek, de eszetekbe sem jut érdeklődni mi a helyzet? Inkább nevettek a háta mögött, míg csak túl kínossá nem válik a külvilág felé?

Ez annyira reális, és hétköznapi, hogy példaként megállja a helyét?
Nálatok tényleg "Mindenkinek van olyan ismerőse..." ?

szepipiktor 2019.04.14. 07:55:20

Remek írás, gratulálok!
Nekem azért hiányzik, hogy a mostani bulikban meg a lilazakós makkoscipős L-ék hangoskodnak egy pici figyelemért, hogy ők mennyire más partit tudnak öszerántani, a sarokban meg enyhén kábult állapotban lévő m-gyerekek álmosoznak, hogy ők meg majd mekkora bulikat fognak rendezni...
De már nem mész el a meghívásukra , mert már nem érdekel a sok alpáriság és inkább moziba mész, kirándulni vagy kerti bulit rendezel pár barátoddal.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.04.14. 08:38:06

Jó az összefogás, együtt nagyobbat fognak bukni.

Blogolo Blogi 2019.04.14. 08:38:39

Ez a bejegyzes mar a jobboldali ujsagiras igenyessegenek es intellektualis folenyenek jegyeben szuletett vagy arra meg varni kell?

Zsuzsa Szecsenyi 2019.04.14. 09:26:03

aki a mai, náci magyarországon, egy elmebeteg tolvaj által vezetett érában az ellenzéket baszogatja, az az én szememben orbánseggnyaló patkány. vagy legjobb esetben ostoba.

te, szerzőcske, ezzel a klapanciával nem az mszp-t sértegetted, hanem azt a 682 ezer embert, aki tavaly áprilisban rájuk szavazott. én például azért, mert az mszp-t tartom az egyetlen baloldali pártnak magyarországon. és azt, hogy ki-mi a baloldal, mi, balodali érzelmű emberek mondjuk meg. nem pedig ti, akik láthatóan sokkal jobban gyűlölitek a baloldalt, mint az aljas, tolvaj, gonosz, népnyúzó, országrontó orbánt.

arckönyv 2019.04.14. 09:27:37

M nek vannak régi szeretői akik legalább olyan ostobák mint F kitartottjai. M nek az volt a hibája ezen a téren, hogy próbált értelmesnek tűnni (aztán az értelmesek számára kiderült, hogy nem az) míg F csak simán a faszlóbáló kant jácca 20 éve, kibassza a pultra a merci kulcsot amivel minden faludiszkóban könnyű megszerezni a szopni vágyó ostoba kurvákat.

the real fogash 2019.04.14. 10:53:33

@Zsuzsa Szecsenyi: te meg azt a hárommilliót, aki szerint ebben az országban ÖSSZESSÉGÉBEN jó irányba mennek a dolgok, lehet egyről kettőre jutni. Az összes többi, amit emlegetsz, az csak a te rémálmod...

BiG74 Bodri 2019.04.14. 11:35:16

@Zsuzsa Szecsenyi:
Bár az egységsugarú fityiszest, és a fityisztrollokat rühellem, de azért közel három millió embert nem leugatni kellene, hanem foglalkozni velük.
A baloldalon pedig senki nincs kiakadva, hogy baloldal, csak azon, hogy milyen.
Aki pedig leszólja az összefogásra képtelen ellenzéket, az nem a fityisz szekerét tolja. Az a köcsög ellenzéki politikus hajtja a miniduce malmára a vizet aki képtelen politikusként a koordinált összefogásra. Márpedig a moszop is pont ilyen.
Még valami újdonság: nem kell gyűlölködni, csak egyszerűen összefogni, hogy az arrogáns tolvaj banda menjen, persze az 682 ezer emberrel nem fog menni, soha!

ulpius66 2019.04.14. 12:46:38

De hát itt van pl. a Momentum!

Annak meg most jön be az M.
(persze a Momentum még új arc a homokozóban......őket mocsok könnyű átverni....)

Látens Inszinuáció 2019.04.14. 12:56:21

Nos, én már több alkalommal is megírtam:

Nem lehet egy párt úgy baloldali, hogy eközben totálisan kiszolgálja a tőkét!
Nem lehet egy párt baloldali, ha eladja a nemzeti közszolgáltató cégeket, holott gazdaságilag éppen a nagyobb állami szerepvállalás az egyik alapeleme.
Semmiképpen nem lehet egy párt baloldali, ha nem fektet nagy súlyt a társadalmi egyenlőség érvényre juttatására és az általános (szociális) jogokra!
Egy baloldali párt támogatja a kisebbségek és a hátrányosabb helyzetű csoportok jogait (lásd népszavazás a kettős állampolgárságról!) , illetve e jogok érvényre juttatását, támogatja a szabadságjogokat!

Konklúzió: Az MSZP minden, csak NEM BALOLDALI párt!

ulpius66 2019.04.14. 12:58:25

@BiG74 Bodri:

Aztán meséljél mán arról, hogy most az EU Parlamenti választásokon mért kéne "az ellenzéknek összefognia"? (néhány matematikai bűvészkedést leszámítva....)

Igenis mérettesse meg minden párt önállóan magát! Ahogy az EU többi 27 országában is történik.

Aztán kiderül, hogy melyik pártnak mekkora a támogatottsága!!!!
(a társadalom, a szavazópolgárok kire tartanak igényt, és kiket hajtanak el melegebb éghajlatra.....)

Azon persze egy pillanatig sem csodálkozom, hogy a Liberálisok nem indulnak a választáson, mert gyorsan kiderülne, hogy a támogatottságuk 0,0% körül mozog.
Meg persze azon sem csodálkozom, hogy a Párbeszéd sem mer önállóan indulni, mert róla is gyorsan kiderülne, hogy 1% alatt van a támogatottságuk, inkább belecsimpaszkodnak, abba az agynélküli M-be, azok majd becipelik a hátukon őket az EU Parlamentbe.....

Látens Inszinuáció 2019.04.14. 13:00:49

"...(lásd népszavazás a kettős állampolgárságról!) ,..."

Mielőtt!
Ez természetesen irónia volt, hiszen tudjuk, hogy az MSZP nem akart ilyen népszavazást, illetve a -nem- szavazatra buzdította a híveit.

ulpius66 2019.04.14. 13:13:25

@Zsuzsa Szecsenyi: "Én például azért szavaztam az mszp-re, mert az mszp-t tartom az egyetlen baloldali pártnak magyarországon. és azt, hogy ki-mi a baloldal, mi, baloldali érzelmű emberek mondjuk meg. nem pedig ti."

Kedves Széchenyi Zsuzsanna úrnő!

Csak gratulálni tudok a pártválasztásához!

Ha baloldali lennék biztos, hogy én is rájuk savaznék, esetleg a Kétfarkú Kutyusokra!
(mondjuk nekem azért annál több eszem van, minthogy baloldali legyek..... legyenek baloldaliak a "panel-prolik" és a migráncs-seggnyalók....)

BiG74 Bodri 2019.04.14. 13:17:37

@ulpius66:
Mesélek, kérlek alássan!
Nem az EU választásokról beszéltem. De még csak a főpolgi választásról sem!

Szabad kérdeznem a fityisz-kdnp az egy, vagy két párt?

ulpius66 2019.04.14. 13:24:56

@BiG74 Bodri:
Alázatosan jelentem, a fityisz-kdnp az két párt, amely már évtizedek óta minden választáson együtt indul, kb. mint Németországban a CDU/CSU.

Blogolo Blogi 2019.04.14. 13:45:34

@ulpius66: Drága Barátom, pár perc alatt sikerült a szádból un. relativizáló segget csinálni.

ulpius66 2019.04.14. 12:58:25
"Igenis mérettesse meg minden párt önállóan magát! Ahogy az EU többi 27 országában is történik."

Majd szűk fél óra múlva:

ulpius66 2019.04.14. 13:24:56
Alázatosan jelentem, a fityisz-kdnp az két párt, amely már évtizedek óta minden választáson együtt indul, kb. mint Németországban a CDU/CSU.

Az ezt megelőző hozzászólásod alapján tippelem, hogy nem vagy panelproli, sem migránssimogató, vagyis tipikus fideszbirkaként maradt a vidéki suttyó. Grat.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2019.04.14. 16:12:11

@Zsuzsa Szecsenyi: Nálatok többet senki nem tesz a fidesz 99%-os eredményéért.

FOLYTASD!

Pop40 2019.04.14. 20:39:19

Látom, jönnek a választások, ilyenkor úgy bújnak elő az ellenzéki összefogást köpködő fideszes fikablogok, mint eső után a giliszták.

Persze ez érthető, a Geci meg a bandája nagy szarban lesz, ha egyszer megvalósul.
Nem csoda, hogy a poszter is kirak ilyen álpoénkodó képeket: na ja, az ellenzéki összefogás eddig 2 helyen valósult meg, Vásárhelyen, meg Szombathelyen.

Igazad van, poszter: tényleg nem lennék a fideszes söpredék helyében egyik helyen sem. :-)

Pop40 2019.04.14. 20:42:24

@eßemfaßom meg áll:

Azért csak óvatosan, elvtárs.
A 99% még oké, csak nehogy addig álljon a szerver, amíg véletlenül 101%-ra csaljátok fel magatokat. Amennyi esze van a csontig szopott fideszednek, simán megeshet velük.

És azt már tényleg nehéz lenne megmagyarázni.

Pop40 2019.04.14. 20:48:28

@Blogolo Blogi:

Nézd el neki, a kdnp szimpla létezése is csak akkor jut az ember eszébe, amikor Tömjén Zsóti épp lehazudja az épp aktuálisat.

A kdnp az első "párt" a Néppárt történetében, amelyiket csak azért nem hajították ki a francba a fideszes bandával együtt, mert fel se tűnt nekik, hogy egyáltalán ott van.