Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra

Félelem és reszketés a Fideszben?

2019. február 17. - Filterr

Az utóbbi hetekben egyre többször lehet hallani ellenzéki politikusoktól, hogy elkezdtek félni a Fideszben. Sőt, többen azt állítják, hogy személy szerint Orbán Viktor is fél. Legutóbb az MSZP kongresszusán hangzott ez el Karácsony Gergő szájából. Vajon tényleg elkezdett tele lenni a NER fenegyerekeinek gatyája, vagy csak az ellenzéki hoppmesterek kezdtek nagyot-mondási versenybe, ha már a tüntetés-hullámot sikeresen agyoncsapták, s elvették az emberek kedvét a pártzászlók mögötti céltalan sétálgatástól?

fear-and-loathing-in-da-fidesz.jpg

Orbán Viktor és mélyen megvetett rablóbandája is emberből van, akárhogyan is próbálják patás ördögnek és pokolfajzatnak beállítani őket. Emberből vannak, s az emberi természet részét képezik a félelmek is, tehát okkal és joggal feltételezhetjük, hogy ők is tudnak félni. Valószínűleg őket is nyomasztják a mindennapi élet problémái, aggasztják a jövőre vonatkozó kérdések, s félnek az ismeretlentől, a bizonytalantól. De azt valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy a harmadik kétharmad első évében lenne olyan politikai folyamat, vagy téma, esetleg pártpolitikai szerveződés, netán ellenzéki pártvezér, aki, vagy ami félelmet keltene bennük.

Persze egy kétharmados hatalom is félhet, ahogy volt erre már példa a netadós-tüntetések idején, amikor egy át nem gondolt lépés tízezreket terelt ki az utcára pillanatok alatt. Akkor láthatóan és érezhetően visszahőkölt a NER-gépezete, ami utána még hónapokig csak nyikorgott és kattogott mint egy kertben felejtett talicska, míg nem az ölükbe nem pottyant a migráns kérdés. A rogyadozó támogatottságuk a határozott fellépésüknek köszönhetően ismét felívelő pályára került, a kormányzásuk alapját adó népszerűségük hamar visszaállt a korábbi szintre, sőt, jócskán túl is szárnyalta azt. Ezt azóta senki és semmi nem tudta kikezdeni, amit mi sem bizonyít jobban, hogy tavaly áprilisban nagyobbat nyertek, mint arról álmodhattak volna. Azóta maximum akkor okoztak kellemetlen pillanatokat Orbánnak, amikor Tordai Bence élőben közvetítve az arcába nyomta a mobil-telefont.

Aztán jött a tavaly december, amikor is egy rég nem látott mértékű tiltakozás-hullám söpört végig az országon a rabszolga-törvény elfogadása miatt. Fel is lelkesedtek az ellenzéki vezetőcskék, hogy itt a várva várt lehetőség a NER falának megrepesztésére. Azért akkor már beírtuk a piros-pontot a rovókkal teli ellenőrzőjükbe, hogy végre kiléptek a Fidesz által számukra kijelölt szerepkörből, s képesek voltak túllépni saját árnyékukon. Jó témát találtak az ellenállás kifejeződésére, jól is kezdték megzenésíteni, ám miután egyre több zenész állt be a zenekarba, annál jobban csúszott szét a hangzás. A vége akkora ricsaj lett, hogy az elégedetlenségből utcára vonult emberek  olyan gyorsan szétszéledtek, mint amilyen gyorsan befarcol a fáradt fesztiváltozó a Balaton Sound utolsó napján, amikor már szétreped az agya a 4 irányból jövő ütemes lüktetéstől.

Valamikor ez idő tájban ütötte fel a fejét a gondolat az ellenzéken belül, hogy Orbán Viktor elkezdett félni. Ebbéli gondolataikat csak megerősíteni látszott, hogy a miniszterelnök reagálni kezdett a tiltakozásokra, hogy szájára vett ellenzéki politikusokat, hogy kiállt a nem baráti sajtó képviselői elé kérdésekre válaszolni. Tény, rég volt már olyan, hogy a Fidesz első embere ne teljes mértékben szarja le az ellenzék jajveszékelését és kapálózását, ám ebből miért vonták le azt a következtetés, hogy félni kezdett tőlük, az egyelőre rejtély.

A NER-vonat azóta is robog tovább, tolják a migráns-Soros kampányt, mintha attól lenne olcsóbb a kenyér, sőt, rá is pakoltak még némi fűtőanyagot, lévén nyakunkon az EP-választás, amin jól akarnak szerepelni, hogy erősítsék a pozícióikat a jobboldali populisták szólamaira egyre inkább fogékonnyá váló európai konzervatív pártcsaládban. Magabiztosságukat pedig mi sem támasztja alá jobban, mint a 7 pontos családvédelmi akcióterv névre keresztelt látszat-intézkedéscsomag, amitől Vitya bácsi azt várja, hogy népének leányai majd jól teleszülik Mária országát. Ezzel a témával pedig olyan szépen zárójelbe is tették a rabszolga-törvény körül hajcihőt, hogy ha a ballaib sajtó nem tartaná fenn az érdeklődés őrlángját, akkor az emberek nem is nagyon emlékeznének másra, csak Kunhalmi Ágira, aki úgy pappant le ajtóról, mintha Hodor állt volna annak túloldalán.

Szerintem egész egyszerűen arról van szó, hogy az ellenzék kiskakasai saját, félelmekkel teli, sötét éjszakába borult lelki világukat kezdték el kivetíteni a gyűlölt ellenségükre, a Fideszre. A magát igazán tehetséges módon egyharmad alatt tartó ellenzék koncepciótlan próbálkozásainak sikertelensége, a pusztába kiáltott szó módján semmibe vesző rikácsoló és tartalmatlan tüntike-beszédeik hatástalansága, a földönfetrengős és korlátmászós fizikai megfeszüléseik hiábavalósága visszarántotta őket a rögvalósába. Az az évek alatt megszokottá vált realitás lett rajtuk úrrá ismét, amit Viktorunk játékszabályai határolnak egyfelől, s önnön tehetségtelenségük és tehetetlenségük szorít korlátok közé évek óta.

Ahonnan én látom, sem Karácsony Gergely, sem a többi kis ellenzéki barátkája a DK-tól a Jobbikig nem tudatosította magában, hogy tulajdonképpen ők félnek. Pedig lenne okuk a félelemre. Félhetnének, hogy kevés dobásuk van már csak hátra, mert nagyon sokáig már nem játszhatják tovább a tartalmatlan és nem éppen előremutató politikájukat, ami kimerül a puszta Orbán-ellenességben. Félhetnének, hogy már csak egyszer vethetik be az örök csodafegyverüket, az összefogást, mert többször már nem lesz erre vevő az ország nem fideszes fele. Félhetnének, hogy pártjaik hiába számosak és sokszínűek, úgy fognak sorban kimúlni az érdektelenségtől, hogy azon az állami szervek által rájuk rótt bírságok csak gyorsítani tudnak, de nem az fogja hegyekbe rakni a politikai hullájukat.

“Aki többre becsüli a bőrét, mint a nemzet jövendőjét, nyitva még a kapu. Nekem férfiak kellenek. Inkább kevés oroszlán, mint sok nyúl”.

Gárdonyi Géza hosszú lére eresztett regényében, az Egri csillagokban hangzik el a fenti, híressé vált idézet Dobó István szájából a török ostrom előestéjén. Az író által a hős egri várkapitány szájába adott szavak a jelen politikai helyzetben is érvényesek. Ennek az országra olyan emberekre van szüksége, olyan politikusokra, akik képesek visszavenni saját arcukból, s hajlandóak alázatos munkát végezni a haza érdekében, háttérbe szorítva egyéni ambícióikat, vágyaikat és (láz)álmaikat. Olyan emberfőkre lenne szükség, akik nem a magabiztos ellenfélről híresztelik, hogy az fél tőlük, hanem akik fel- és beismerik saját félelmeiket, amiből erőt merítve lennének képesek végre valami előremutatót véghez vinni.

Záró gondolatként Al Ghaoui Hesna, egykori MTV-s riporter “Félj Bátran” című könyvéből idéznék, amin tök jó lenne, ha elgondolkodnának az ellenzék ászai:

“A félelem (...) lehet pozitív érzés, de csak ha érzékeljük és tudatosítjuk. Ha megismerjük a félelmet és mi hozzuk meg a döntést, hogyan féljünk: mások manipulációjának hatására, vagy bátran.”

A bejegyzés trackback címe:

https://voms.blog.hu/api/trackback/id/tr3714632512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulpius66 2019.02.17. 22:21:05

"Félelem és reszketés a Fideszben?"

Áááááááá.....

Ez csak egy kommunikációs trükk a ballibsi politikusoktól, firkászoktól.

Hiszen akiről azt terjesztik, hogy "fél és reszket" az csak egy gyenge valaki lehet, tehát a félő és reszkető fideszesek, "NER-lovagok", maga Orbán Viktor is gyenge...... és innen már csak egy lépés, ha ők gyengék, AKKOR AZ ERŐSEK MINK VAGYUNK BALLIBSIK!

ÖNMAGUK VIGASZTALÁSÁRA TALÁLTÁK KI EZT A "Félelem és reszketés a Fideszben" PUFOGTATOTT FRÁZIST!

ulpius66 2019.02.17. 22:29:48

Nyilvánvaló, hogy a ballibsi tüncikék szinte nem is voltak, de mára már a párszáz fős tüncikék is elhaltak.....

Mitől is félnének a fideszesek?

A sztrájkoktól??????

Minden fideszes az égig ugrál örömében a sikeres sztrájkoktól, hiszen így jelentősen nő a dolgozók bére, azaz a költségvetésnek fizetendő adó is!!!!!!!!!!

Minél több SIKERES SZTRÁJK VAN, ÉS NŐ A DOLGOZÓK BÉRE, ANNÁL TÖBB LESZ A KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELE!

ANNÁL TÖBBET FIZET A MUNKÁLTATÓ, ÉS A MUNKAVÁLLALÓ IS!!!!

MI KELL MÉG A FIDESZNEK?

Hátradőlnek a fotelben, a sztrájkolók jól kiharcolják a magasabb bért, a költségvetés meg jól túlteljesíti a bevételeket!!!!
(Lásd: 2019. januári költségvetési bevételek növekedése......)

ÚGYHOGY A FIDESZ A SZTRÁJKTÓL BIZTOS NEM FÉL, ÉS RESZKET!!!!!
(sőt szerintem maga is támogatja a sztrájkokat a multiknál.....)

belevauvau 2019.02.18. 09:45:37

Jó nagy zagyvaság bőnyálra engedve.
Amikor egy ideológiai szélhámos egyik kedvenc szórakozása az ellenzék fizikai ellehetlenítése, nevetségessé tétele, vagy bármilyen jogi lépés, amely lenullázza a kis pártokat, és ehhez minden hatalma megvan, akkor ennek tudatában egy magára valamit is adó "véleményvezérnek" még rugdossa is őket. Ez a szösszenet nem "vélemény", hanem a Fidesz melletti "karakán" kiállás.

ulpius66 2019.02.18. 11:25:47

"Orbán Viktor nem vesz részt a mai tavaszi ülésszak nyitónapján. Korábban ilyen alkalmakkor rendszeresen beszédet mondott. Most azonban a várható ellenzéki fellépés miatt inkább külföldre utazik."

ÍME A BIZONYÍTÉK, HOGY ORBÁN FÉL ÉS RESZKET!!!!!!!!!!!!!!!

AveCaesarVavan 2019.02.18. 11:53:23

Orbánnak attól kell félnie, hogy beleordítják a képébe, hogy kinek, mikor, miről hazudott!

lényeglátó 2019.02.18. 12:57:05

Orr Bán

Az öntelt, büszke majom.
Tetszik magának nagyon!
Számára szent, és igaz!
Maga szarta spanyol viasz!
Ragaszt jövőt a mához,
Adófizetőt hatalmához!
Új ostoba szavazókat,
Aki hatalomhoz juttat!
A jövőd romák kezében,
Mint lompos vesszéjében!
Fuss, Causescunál idejében.
Leszedik helikoptered.
Ha farkad örömmel vered!
Ha nem pucolsz, elpucolnak!
Új zsidók meg puccsolnak!
Jön "a megmentés tanácsa"!
Húzz el, időben a picsába!
2019. 02. 11.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.02.18. 15:51:12

a legjob. az lenne ha italba folytanák a banatukat.ha nem...hat addig vidulunk mi, rajtuk.