Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra

Pártok nyilatkozatai az EP választások után

2019. február 14. - ATorzAtka

Aki egy kicsit is követi a politikát, annak feltűnhetett, hogy 2010 óta ez olyan, mintha az „Idétlen Időkig” méltán kultfilmmé vált hollywoodi alkotást, vagy a méltatlanul kis karriert befutó „A holnap határa” című Tom Cruise filmet néznénk. Minden ugyanúgy történik, csak nálunk nem naponta, hanem választásról választásra. Így aki jóslásra adja a fejét ezzel kapcsolatban, az nem Isten, mint ahogy Bill Murray gondolta magáról a film közepe felé, hanem egy egyszerű halandó, aki felismerte a mintázatokat. Egy egyszerű ember is rájöhet, hogy mik azok a dolgok, amik ismétlődnek, így már nem is kell nagy erőbefektetés, hogy lássuk a jövőt.

mormota.jpg

Ilyen lesz a tavaszi EP választás is. Kingmaker az előző cikkében megírt egy igen átfogó reális helyzetjelentést a pártokról. Egy olyat, amilyet sem ellenzéki sem kormányoldalon nem lehet olvasni az elfogultságok miatt. Ha még nem láttad katt ide. Ennek a cikknek a végére, ugyan dühből, de odabiggyesztettem a jóslatomat, miszerint az ellenzék csúfos kudarcba fog beleszaladni. Most pedig egyel tovább megyek és azt is leírom, hogy milyen nyilatkozatokat fognak tenni a pártok az EP választás után (legvégére hagyva a Fideszt). Én jól szórakoztam miközben írtam J. Nem azért, mert vicces a helyzet, hanem mert annyira egyszerű, amilyen egyszerűnek nem a politikának kellene lennie, hanem az óvodai vizsgának „játék” tantárgyból. De gyanítom a mostani politikusaink ebből is megbuknának. Na de nézzük, ki hogy nyilatkozik majd az EP választások után. (Májusban előveszem ezt az írást újra és megnézem mennyit találtam el belőle).

Jobbik

Továbbra is Magyarország második legerősebb pártja a Jobbik. Az ÁSZ büntetésével (amit az állampárt utasítására rótt ki ránk) sikeresen lehetetlenített el minket, és akadályozta meg, hogy kampányolhassunk. Pénz nélkül nem lehet választást nyerni. De ne foglalkozzunk a múlttal, az még az előző pártvezetés sara. A Fideszt különben sem az EP-ben hanem itthon kell megverni, amire kiváló alkalom lesz az önkormányzati választás. Nem hátrálunk meg, kitartunk. Leváltjuk az önkormányzatokban a Fideszt.

Momentum

Bár nem szereztünk mandátumot, azért ez egy szép eredmény egy alig két éves párttól. Politikai közösségünk most az önkormányati választásokra készül, hogy alapjaitól kezdve, vidéken megerősödve bontsuk le a NER-t, tégláról téglára. Az ellenállás folytatódik!

MSZP – PM

Az eredmény elmaradt a várakozásoktól, de a baloldal legerősebb pártjaként hisszük, hogy Orbán Viktor rendszere legyőzhető. Most a főpolgármester választásokra kell koncentrálnunk. Egy budapesti győzelemmel megmutathatjuk, hogy van esély a NER lebontására. Karácsony Gergely személyében nagyon jó jelöltet találtunk, aki képes legyőzni Tarlós Istvánt és a Fidesz kizsákmányoló rendszerét.

LMP

Nem tudjuk mi történhetett. Az etikai bizottság feladata lesz ezt megvitatni, most pedig a következő kongresszusunkra készülünk, ahol a fő téma az Önkormányzati választások lesznek.

DK

Újabb bizonyíték arra, hogy a DK-nak igen is van relevanciája. Bár nagy eredményt nem értünk el, de ilyen időkben a kis eredmény is eredmény, pláne azután, hogy nemrégiben leégett az irodánk. Megyünk tovább és az önkormányzati választásokra összehozzuk az összefogást, aminek a DK nemcsak ,hogy része, de vezére is lesz.

Fidesz

Győztünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://voms.blog.hu/api/trackback/id/tr914626840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lényeglátó 2019.02.18. 13:40:04

Új messiások, nem messzi ászok!

Eszmetrágya dombon, nagyra nőtt pöfeteg
Gyilkos spórákat, bűzösen buzgón ereget.
Szórja szorgosan, levegőbe mérgező magját
Szeretné megsokszorozni aljasul magát!
Minden őrült, világmegváltó ostoba!
Gondolja, nála okosabb, nem volt soha!
Úgy megszédül ő ettől, a felismeréstől
Mint szőrös majom, testvére a szesztől!
Rögtön ordítva közhírré is tevé!
Minden hasonló, rádió. és Tévé!
Új megváltó, Messiás született!
Ki megássa ostoba hívő sírod neked!
2019. 02. 04.