Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra

Momentum: a gyorsreagálású hadtest!

2019. február 11. - neolvasshanemtudsz

Közhely, hogy a XXI. századra a kommunikáció felgyorsult. Ha talpon akarsz maradni dübörgő világunkban ez az egyetlen út. Cégek, magánszemélyek életében lehet. De valóban ez a működő megoldás a modern politikában is? Az emberek a pillanatnak élnek, a politikus immár csak a pillanatot kell, hogy uralja. A hosszabb elemzések ideje lejárt. TLDR! Mondja, (ordítja) a (fél)művelt angolszász memeeken felnőtt  politikus(jelölt) és a gyors reagálására büszke.  

Vannak a "médiapártok" meg vannak a politikai közösségek, tartják. Csak sajnos tévesen. A "közösségi-média párt" inkább "médiapárt", mint közösség.  Mégis, ezek a pártok, ha értékelni kell egy politikai közlemény sikerét, nem a közlemény tartalmát súlyozzák, hanem a megjelenés sorrendjét és számosságát nézik. Az Instagram generációnak fontosabb egy J, egy jópofa kiírás.

A gyors reagálású hír-lövedékek között olvastam a Momentum kis humorbonbonját:

Valóban frappáns, jópofa, fiatalos, vicces – jól odabaszottO1G-nek – hehe (akarom mondani LOL, sőt ROFL (vagy ez már régi?). Én viszont sajnos, már nem a trendi generáció része vagyok, eléggé elitélendő módon, engem érdekelnek, hogy pártok, jelöltek mit is szeretnének kezdeni egy esetleges népbizalommal. Emiatt – talán egyedüliként ebben a szerencsétlen országban - én még 2018 áprilisában is elolvastam minden párt elérhető programját. Szörnyű, de még emlékezni is szoktam (többé-kevésbé). És amikor megláttam ezt a jópofa képet, valami nem stimmelt. A Momentum programjában az alábbiakat olvastam:

Mindent megteszünk, hogy levegyük a terhet a szülők válláról, hogy a családalapítás ne járjon együtt az életminőség tartós csökkenésével, hogy könnyű legyen a visszalépés a munkába.

Biztosítjuk, hogy a gyermekekhez kapcsolódó költségekhez a társadalom is hozzájáruljon.

A támogatási rendszerrel ösztönözzük a munkába való mielőbbi visszaállást.

Elősegítjük, hogy minden gyermek családban és biztonságban nőhessen fel.

Megduplázzuk a maximum adható GYED-et.

Rugalmassá tesszük a GYED folyósítását: akár a fizetés 100 százaléka is megkapható.

Bevezetjük az apahónapokat, hogy elterjedjen az apák otthon maradásának gyakorlata.

Újragondoljuk és akár 25 százalékkal emeljük a családi pótlékot, hogy csökkentsük a gyermekszegénység kockázatát.

A szülők nyugodt szívvel mehetnek munkába, mert a munkaügyi központok szolgáltatásai közé emeljük a napközbeni gyermek-elhelyezést.

Ebből a – hmm – összetett programból – a pillanat uralásáért és Orbán 7 pontjának totális cáfolataként úgy gondolták, hogy ez a megfelelő üzenet. Magyarán, az új politikai generáció, nemzedék, hullám, tényező így reagál. Az egyetlen dolog, amibe bele tud kötni, hogy hol van az a 3.050.- Ft, ami a saját (Momentumos) programjuk szerint járna. Szakpolitika? Társadalmi hatások? Társadalmi csoportok? Hosszútávú lehetőségek, erősségek? Persze lehet mondani, hogy a Brüsszelezés, migránsozás, Sorosozás primitív– na de azért ez sem a szofisztikált üzenetek netovábbja. Tehát a logika szerint, ha a csekk így nézne ki, akkor a Momentumnak megfelelne:

Hát így. Gratulálok. Megérkeztetek. Ti is politikacsinálók lettetek! Felnőttetek a "nagyfiúkhoz"! Éljen!

A bejegyzés trackback címe:

https://voms.blog.hu/api/trackback/id/tr7014620936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulpius66 2019.02.11. 21:00:52

neolvasshanemtudsz!

Hát te is elég hülye vagy, hogy egy ilyen szarkupaccal, mint a Momentum, foglalkozol....