Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra

Jobbról előzni szabad!

2019. január 09. - ATorzAtka

Az ellenzéki politika és főként annak politikusai, vagy túl sokat jártak kresz órára, vagy az oviban nagyon a fejükbe verték, hogy jobbról előzni Tilos! Ezt a rém egyszerű elvet a politikájukban is előszeretettel alkalmazzák. Ahelyett, hogy gondolkodnának és alkalmazkodnának a forgalomhoz.

 hisztis_ellenzek.jpg

 

Többen is foglalkoztak már azzal (pl a fegyvertelen blog), hogy mennyire kontraproduktív az ellenzék részéről a kormánypropagandát szolgáló médiumokba be, majd onnan kivonuló politikacsinálás. Teljesen egyetértek. A mic-drop egyszeri gegnek jó, de állandóan elsütni rettenetesen irritáló. És ha már magukat ellenzékieknek mondó emberek is így vélekednek erről, képzeljük el, hogy azok mit érezhetnek, akiknek ezek a médiumok szolgálnak egyetlen tájékozódási pontként.

Az ellenzék (vagyis inkább azok a pártok, akik nincsenek hatalmon) kimaxolta a politikájával megszerezhető szavazók számát. Tökmindegy összefognak-e, tökmindegy, hogy ügyek mentén együtt politizálnak-e, tökmindegy, hogy a melegjogi aktivizmus szivárvány zászlója mellett ott lobog az árpádsávos zászló, ettől nem lesz több szavazójuk. Legalábbis annyival biztosan nem lesz több, amennyivel kormányt tudnának váltani. Szomorú? Igen. Realitás? Az. 

És ennek érzékelése veszett ki teljesen az ellenzékből. Ugyanúgy véleménybuborékban vannak, mint a kormánypárti szavazók. Megveregetik egymás vállát egy-egy ilyen performansz után, amilyet a pozícióhalmozó Hajnal Miklós követett el legutóbb az Echoban, vagy a jobbikos Jakab Péter a Hír TV-ben, aztán örülnek, mint majom a farkának, hogy jól odamondtak. A kormánymédiának muníciót adnak, hogy tovább lehessen az ellenzéket becsmérelni, a többiek meg beszámolnak róla, aztán nem változik semmi. Sőt. Még azoknak a támogatását is kezdik elveszíteni, akik eddig velük tartottak. Hogy miért? Mert ellenszenves, pökhendi, arrogáns kis hülyéknek tűnnek.

Ugyanezt művelik a tüntetéseken. Ugyanazokat a beszédeket mondják állandóan, csak cserélgetik a szórendet. Ugyanaz a tartalom, kicsit más köntösben (mondjon valaki egy idézhető beszédet az elmúlt hetek tüntetéseiből. Egyet, amiben volt építő jellegű tartalom, bármilyen pozitív üzenet, bármi előremutató). Az meg mondjuk baromi unalmas, még az ellenzékieknek is, hogy „minden is szar” és „Orbán egy geci”. Ezt megállapítottuk már, négy éve, egy éve tegnap és nem fog változni holnap sem (sőt, ha így megy tovább, 22-ben sem). Ráadásul tudják ezt jól a kormánypárti szavazók is. Csakhát ugye tejfölösképű hülyegyerekek, magamutogató percemberkék, csuklóztatnak műsorvezetőket. Orbán legalább a brüsszeli bürokratákat, meg Sorost csuklóztatja, az mégiscsak nagyobb teljesítmény. 

Tessenek már végre felismerni, hogy ellenzéki térfélről nem lesz kormányváltás, csak nekik tetszeni nem vezet változáshoz. Akkor sem, ha az összes ellenzéki kimegy tüntetni. Nem őket kell tovább győzködni, mert ők akkor sem szavaznak Orbánra, ha ő lesz az egyetlen választható név és kötelező lesz elmenni szavazni. Az egyetlen realitás arra, hogy bármi változzon, ha a kormánypárti szavazókat és a bizonytalanokat sikerül átállítani. Azzal, hogy „ki a nagyobb paraszt” versenyt rendeznek, csak egymástól kannibalizálnak.

Sírnak, hogy kormánypárti médiatúlsúly van, ahelyett, hogy ezt lehetőségként fognák fel. Orbán Atyánk kiépítette a Fidesz szavazókhoz vezető csatornákat, csak tudni kellene használni, mondjuk azzal, hogy valamit mondanak nekik a politikájukról, a jövőről, a lehetőségekről, vagy az alternatívákról. Egy egy Echo TV-s, Hír TV-s vagy bármilyen más meghívással élni kell és nem visszaélni. Élni kell és használni, nem pedig hisztis kölyökként földhöz verni magukat és csapkodni, rugdosni.

Ha előttünk akadály és balra tele a sáv, szabályos vagy nem, kikerüljük jobbról, már ha célba akarunk érni...

A bejegyzés trackback címe:

https://voms.blog.hu/api/trackback/id/tr2814551098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GyMasa 2019.01.09. 16:23:28

Szerintem a legnagyobb lepes az lehetne, ha vegre eszrevennek, hogy az orszag nepenek felosztasa nem a "mi" vs "fideszbirkak", hanem, van ott meg egy 2/3-nyi szavazo, akiket meg lehetne szolitani.
Nem tudom kihez jarnak kommunikacios treningre, de pl. en, a kommunikacioban kepzetlenul nem tartom tul jo kommunikacios strategianak azt, hogy:
- Nem ertesz velem egyet? -> Fideszbirka! Szavazz rank.

ulpius66 2019.01.10. 20:51:20

Kedves ATorzAtka!

Hát pontyosan erről van itten szó!

Szóról szóra egyetértek azzal amit írsz!
(mit fogsz ezért te kapni a ballibsi kommentelőktől....)

A dolgok lényege: HA LEÍROD AZ EGYEDÜLI MEGOLDÁST, KIÁTKOZNAK A BALLIBSIK!!!!!!!

ulpius66 2019.01.10. 20:57:06

Kedves ATorzAtka!

Most így, hogy végre nyugodtan egymás közt vagyunk, mit szólsz hozzá, hogy ez a Szar- Szargentini januárban ismét napirendre tűzeti az Európai Parlamentben a "magyar-kérdést"???????

NORMÁLIS??????????????????????????????????????

Ennél nagyobb muníciót az Orbán nem fog kapni az egész EU Parlamenti választásokhoz!!

Ezek tényleg nem normálisak!!!!

Minden egyes baromságukkal az Orbán malmára hajtják a vizet!
(.... és utána meg csodálkoznak, ha a Fidesz megint kétharmadot szerez .....és folytatják és folytatják és folytatják a fidesz-birkázást....)

ATorzAtka 2019.01.11. 09:45:06

@ulpius66: Mivel ez egy tény, hogy előveszik megint Sargentini-t ezen nagyon nem lehet változtatni. A baj nem az, hogy muníciót kap Orbán, hanem hogy az ellenzék töketlen és nem kezd vele semmit, mert muníciót ők is kapnak.
Tudjuk hogy előveszik a "magyar ügyet". Tudjuk, hogy Orbán hogy fog erre reagálni "sorospárti erők támadják Magyarországot" és tudjuk azt is, hogy az ellenzéki üzenet nem megy át az embereknél (legalábbis a kormányoldalon), hogy "lebontják a jogállamot, lopnak".

Mit kéne tenni? Bezárkózni politológusokkal, politikai kommunikátorokkal, kommunikációs szakemberekkel egy szobába és megoldani ezt a képletet

(Sargentini + támadják magyarországot)-a jogállamiság/lopás nem érdekel = ?

Aztán ha kijön több eredmény, gyorsan lekutatni, melyik üzenet megy át, melyikre reagálnak jobban:
- az ellenzéki szavazók
- a bizonytalanok

Na ez az amit nem fognak megtenni. Így az a tippem, hogy igazad lesz és ebből csak Orbán kap muníciót.