Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra

Varju László esete a NER-rel

Tragédia történt-e?

2019. január 06. - Filterr

A minap kikerült egy videó, melyen az látható, ahogy az MTVA biztonsági őrei Varju László DK-s parlamenti képviselőt kezelik. Kimondottan örvendetes, hogy ez a felvétel kiszivárgott az állami propagandagéptől (innen is pacsi annak, aki megtette). No nem azért, mert végre fény derült a nagy talányra, hogy Varjut tényleg megtépték-e a smasszerok, vagy csak spontán lilultak be a testrészei. Azért szerencsés, hogy láthatjuk a TV-székházban készült képkockákat, mert ez tökéletes fokmérője annak, hogy ki mit gondol a hazai demokratikus berendezkedés állapotáról. Mert a jelek szerint a nemzeti helyzet fokozódik, s hatalom elkezdett átlépni egy határt, elkezdte nyitogatni Pandora szelencéjét, ahonnan nagyon sötét, letűnt korokat idéző állapotok fognak visszaköszönni.

varju-laszlo.jpg

Leszögezném, hiába kavarogtam a politikacsinálás útvesztőiben éveken keresztül, nem ismerem a képviselők jogállásáról szóló törvényt, nem vagyok tudora a mentelmi jog mélységeinek, de nem is fogok utánaolvasni, hogy botcsinálta jogászi fejtegetésbe kezdjek a Kunigunda utcai irodaépületbe benyomakodott képviselők cselekedeteiről. Az egyik fél szerint joguk volt bemenni a közintézményként működő MTVA központjába, a másik fél szerint ilyet nem lehet. E tekintetben tegyen igazságot az, akinek ez a dolga, s ha jól gondolom, az MTVA által indított feljelentések nyomán majd pár év múlva megtudjuk, hogy… ki a francot fog ez akkor már érdekelni.

Jóval érdekesebb az, hogy most, amikor már tudjuk, hogy Varju nem csak a hattyú halálát adta elő a neonfényes folyosón, amikor földön fekve élőzött a facebookon, hanem azért volt ott, mert előtte hosszú perceken át masszírozták a tévé biztonsági őrei. Egészen pontosan hat, nem éppen markos, de annál lelkesebb legény - Pintér Sándor belügyminiszterünk volt biztonsági cégének emberei - tépte és ráncigálta a DK képviselőjét a szélrózsa minden irányába. Olyan volt a jelenet, mint valami középkori kivégzés, amikor az volt a módi, hogy 4 lóhoz kötötték a bűnbe esett embert, s a paripák vezényszóra egyszerre indultak meg - más-más irányba, így négyelve fel a delikvenst. Persze, nem vagyunk a középkorban, meg hát civilizálódtunk is már valamennyire, így csak néhány ex-rendőr kezdte el levitálni tanulni a jó erőben lévő Varjut.

Az ilyen jeleneteket látva minden normális ember azt mondja, hogy “eddig, és ne tovább”! Mert, hát hogy a búbánatos baszban lehetséges az, hogy egy választott képviselőt egy közintézményben nem hivatalos személyek (tehát nem rendőrök) fizikailag bántalmaznak, s hatóságot játszva döntenek afelől, hogy az a bizonyos képviselő milyen jogalapra hivatkozva tartózkodik az épületben?!?! Egy normális demokráciában, egy ún. jogállamban ilyet nem lehet csinálni. Avagy lehet, de akkor másnap már a Gyorskocsi utcában héderezhetnek a művelet végrehajtói és annak elrendelői. Ez ugye nem történt meg, de hát úgy látszik az illiberális demokrácia kelléktárában elfér, hogy biztiőrök rángatnak képviselőket. Ahogy elfért az is, hogy biztonsági őrök ütnek Ligetes tüntetőket a rendőrség asszisztálása mellett, s az is, hogy Kubatov-kopaszok állják el szintén választott képviselők útját a választási bizottság épületében.

De most nem is arról szeretnék értekezni, hogy ez akkor fél-diktatúra-e, ahol a hatalom elkezdte kiszervezni magáncégekhez az erőszak monopóliumát a rendőrségtől, így tartva fenn annak látszatát, hogy itt fizikai inzultus nem ér senkit az állam részéről a politikai nézetei, avagy hovatartozása miatt. Beszéljünk inkább arról, hogy ez az eset miért és hogyan nem tudja kibaszni a biztosítékot a Fidesz-táboron belül? Hogy lehet annyira szemellenzősnek lenni, hogy nem horkannak fel a képsorok láttán, s nem követelik a felelősök bíróság elé citálását? Nem is feltétlenül az átlag szavazóikra gondolok, hanem azokra a véleményvezérekre, értelmiségiekre, politikusokra, akik vagy némán hallgatnak, vagy egy-két szarkasztikus megjegyzéssel ütik el a dolog élét.

“Minek ment oda?” - kérdezik sokan. Nem, tévedtek drágáim, nem ez a kérdés. Akkor sem az volt a kérdés, amikor a vak komondoron átesett a fideszes képviselő felesége, hogy “miért nem nézett a lába elé”? Akkor sem az volt a kérdés, amikor Habony Árpád felrúgott két nyugdíjast, hogy azok “miért nem közlekedtek a kellő körültekintéssel, figyelembe véve az adott forgalmi helyzetet?” Ezek a kérdések félrevisznek, s relativizálnak. Egyfelől az áldozatokat kezdik hibáztatni, mintha ők rántottak volna magukra 6 embert, vagy ők szaladtak volna bele a kokainporos Louis Vuitton makkos cipőbe. Másfelől úgy csinálnak, mintha normális dolog lenne, hogy bárkit bántódás érhet, csak azért, mert a NER azon oldalán van, ahol szopóálarcokat osztogatnak, s nem közbeszerzéseket.

De van ám tovább is, nem áll meg a fideszes ivadékok érvrendszere ennél a pontnál, a kis kedvencem, Megadja 888 például azt kommentálta hozzá, hogy “tragédia történt-e?”. Kedves Gábor, nem, szerencsére nem történt tragédia. Szerencsére. Még. Szerencsére még nem folyt vér. Nem úgy mint Révész Máriusz fejéből, amikor 2006-ban egy túlbuzgó, faszt, mondjuk ki, szánalmas szaralak kék egyenruhában gumibottal verte fejbe a Fideszes képviselőt az Astoriánál. Ahogy akkor sem volt rendjén, úgy most sincs rendjén, ha akár egy ujjal is hozzáérnek egy országgyűlési képviselőhöz. S ez független attól, hogy milyen színekben ül a parlamenti patkóban, független attól, hogy utálom-e a képét, független attól, hogy mondott-e csúnyát valamelyik felebarátomra.

Ahogy azt fentebb vázoltam, sajnos nem egyedi eset a mostani, amikor néhány pikírt beszólással próbálják meg a NERencek elkenni annak a dolognak az élét, hogy a kormány és annak holudvara szerint egyre inkább elfogadott dolog, hogy erőszakkal és verőlegényekkel szerezzenek érvényt bizonyos akaratoknak. Ez viszont egy roppant veszélyes játék. Mert az a szelence, amit nyitogatnak, az nem más, mint az erőszak szelencéje.

Ha tovább megyünk ezen az úton - mert ugye már elindultunk rajta -, akkor ott nem marad más, mint hogy a hatalmon lévők is szépen lassan céltáblájává válnak azoknak az indulatoknak, amik gyűlnek a nem narancsosan gondolkodók körében, amik egyelőre még csak az utcai tünetésekben öltenek testet. Viszont, ha a NER azt üzeni az országnak, hogy ér a másik csapat játékosának ráülni a veséjére, akkor ne lepődjenek meg, ha egyszer rogántónit fogják le hatan, míg a hetedik az arcába fingik egy öblöset.

Ha nektek, szennyes lelkű NERenceknek a hatalomgyakorlásotok elkezd radikalizálódni, akkor ne csodálkozzatok, ha a kormányzásnak hazudott rablásotokat megelégelő tömegek is elkezdenek hasonlóképpen cselekedni. Mi bizonyára nem fogunk csodálkozni, amikor erre válaszul rápakoltok még egy lapáttal, s elkezdtek tüntetőket veretni rohamrendőrökkel, szekus kopaszokkal, netán betyársereges őstulkokkal. Aztán meg… nem folytatom. Nem akarok belegondolni se igazából.

Orbán Viktor 1988-as szavait ajánlanám csak figyelmetekbe. Tudjátok, ő az a csávó, akiért most elepedtek, annyira istenítitek. Legalábbis azt az embert, akivé vált. Mert azt az Orbán Viktort, aki Nagy Imre temetésén mondott beszédet, azt Soros-ügynöknek kiáltanátok ki ma. Azt az Orbán Viktort, amelyik hazaküldte a ruszkikat, azt brüsszelitának titulálnátok. Azt az Orbán Viktort, akinek csak annyit mondanátok, miután a rendőrök meggumibitozták, hogy “minek ment oda", vagy hogy “tragédia történt-e”.

Na szóval had’ idézzem nektek a főnökötök 30 évvel ezelőtti énjének szavait:

Ez az ország jelen pillanatban békés szigetnek tűnik, ahhoz képest, ahogy fél év múlva ki fog nézni. Sorozatos botrányok lesznek, szervezetek fognak alakulni, tüntetések lesznek és sztrájkok lesznek… Az a politikai rendszer, amelyik nem hajlandó tárgyalni, ami nem hajlandó a társadalom megszerveződő erőivel tárgyalni, az csak önmagának tehet szemrehányást, amikor rálőnek. Csak magának, és nem a lövöldözőket kell terhelje a felelősség, hanem azokat, akik nem voltak hajlandóak a békés szándékúakkal tárgyalni, elismerni azokat és működni hagyni. Erről van itt szó. A felelősség őket terheli. Hát elzárkóznak a párbeszédtől, lehetetlenné teszik azt, hogy azokat az indulatokat, amik fölgyülemlettek ebben a társadalomban, normális, civil polgár módjára szerveződve levezessük. Ezt teszik lehetetlenné. Azt’ amikor majd itt kergetik őket az utcákon, akkor majd, azt fogják mondani, hogy akik kergetik őket, azokat terheli a felelősség. Egy nagy fenét! Őket terheli, akik belekényszerítik az embereket, hogy csak elkergetni lehessen őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://voms.blog.hu/api/trackback/id/tr1714541306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.07. 15:46:27

@invalid user name: No akkor sok öröme nem lehetett, kedvenc csapatát úgy kibaszta a középszerű Bate az ELből, mint macskát szarni. Legalább az vigasztal, hogy a focicsapatai is olyan hulladékok, amilyen a megerőszakolt fasiszta állama. Ilyen jó vezető ez: 10 év dúlás után elérte, hogy gazdaságilag utolsó előttiek európában, fociban meg utolsó előtti előttiek.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.07. 15:46:27

@invalid user name: No akkor sok öröme nem lehetett, kedvenc csapatát úgy kibaszta a középszerű Bate az ELből, mint macskát szarni. Legalább az vigasztal, hogy a focicsapatai is olyan hulladékok, amilyen a megerőszakolt fasiszta állama. Ilyen jó vezető ez: 10 év dúlás után elérte, hogy gazdaságilag utolsó előttiek európában, fociban meg utolsó előtti előttiek.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.07. 15:52:14

@invalid user name: Valami faszságot majd ráhúznak, ha kell akkor írnak rá egy törvényt, módosítják a képviselőkről szóló törvényt miegymás. Eddig is azt csinálták, hogy nem a törvények szerint cselekedtek, hanem cselekedtek, majd átírták a törvényt hogy törvényes legyen. Még a saját törvényeiket sem tisztelik ezek a törvényen kívüli köztörvényes fasiszta fideszes jogászbűnözők.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.07. 15:52:14

@invalid user name: Valami faszságot majd ráhúznak, ha kell akkor írnak rá egy törvényt, módosítják a képviselőkről szóló törvényt miegymás. Eddig is azt csinálták, hogy nem a törvények szerint cselekedtek, hanem cselekedtek, majd átírták a törvényt hogy törvényes legyen. Még a saját törvényeiket sem tisztelik ezek a törvényen kívüli köztörvényes fasiszta fideszes jogászbűnözők.

Sir Bates dö Hól 2019.01.07. 15:57:25

@invalid user name: neked van igazad @konrada: -val szemben, annyiban, hogy a képviselőket abszolút inviolabilitás illeti meg, tettenérés esetén sem lehet bíróság elé állítani, csak akkor, ha lemondott (szabálysértés esetén) vagy felfüggesztették mentelmi jogát; ez nem jelenti azt, hogy akár szabálysértést, akár bűncselekményt elkövethet, ám ezen esetekben a jogsértés elhárításának mértékéig önvédelem illeti meg a sértettet, de azon kívül, hogy a rendőrség/intézkedésre jogosult kiérkezéséig a helyszínen tartja, más kényszerintézkedés nem foganatosítható vele szemben (ez egyébként mindenkire vonatkozik, hisz az erőszak állami monopólium!)... jelen esetben mind a szakmai protokollt, mind a jogszabályokat megsértették a fegyveres őrök (lehet viccelődni, hogy "hát, ők így gondolták az elhárításhoz szükséges mértéket", de ez csak innen tűnik jófejségnek, a nyomorultak szorulnak majd rendesen)...
amikor az ajtónál nyomakodott, akkor kellett volna felszólítás után ráfogni a kezére, hátracsavarni, majd a rendőrök kiérkeztéig úgy is tarthatták volna, s minden más képviselővel is így járhattak volna el, aki fizikailag a segítségére sietett volna... nem az a gond, ha megszeged a törvényt, hanem az, hogy ezzel nem vagy tisztában: ez azonban nem csodálnivaló egy diktatúra rendőrségétől, mely még mindig a kádári éra szociókulturális környezetében leledzik, s amelyet egy olyan belügyminiszter irányít, aki maga is rendőr volt (!) és ő is így szocializálódott... nem véletlenül pintér orbán legfőbb támasza, s az sem véletlen, hogy valamiért ő a legkevésbé kritizált miniszter bárki részéről is: neki nem bűnözői kapcsolatai vannak, ő maga szerves része annak a körnek...

Francba már megint nem az Orbán bukott meg. 2019.01.07. 15:57:27

TAPSOLJUK MEG AZ ELNYOMÁST, DIKTATÚRÁT SZÍNÉSZKEDŐ SZEMKILŐVETŐKET.

Attilajukkaja 2019.01.07. 15:58:19

@invalid user name:
"Hát csak annyi, hogy a közlegények azonosíthatók és őket utol lehet érni, de a piramisban magasabban levők ismeretlenek. "
Bocsánat, de nem értetted meg a kérdésemet, ami inkább költői volt, vagy ironikus. Azt kérdeztem, mi az, hogy a felettesek elérhetetlenek, mert ILYEN NINCS! :o)

"A közlegények olyant tettek, amivel a hivatlos személy elleni erőszak során a parlamenti demokrácia alapvető elemeit sértették meg, ezért kérném velük szemben a maximális büntetési tételt."
Abban egyetértek, hogy erőszakosan léptek fel és ez megengedhetetlen, de hogy őket illeti-e meg a maximális büntetés vagy azt, aki ezt parancsba adta nekik, az egy másik kérdés.

@konrada:
"Ha egy csöppnyi eszük lett volna - és nem a provokáció a cél - bementek volna a retekhez - annak híradóját és műsorait soxor annyian nézik - és ott beolvassák."
De az RTL nem köztévé. Azóta különben már több csatornán is elhangzott az 5 pont, még a Hír TV-n is. Igaz, ott nem a TV szándékából kifolyólag.

" Annak lett volna értelme is."
Szerintem ennek is volt értelme, mert kibújt az illiberális demokrácia szöge a zsákból. Nem biztos, hogy a képviselők ezt így tervezték, de úgy gondolták, ha őket "provokálják" a Parlamentben, akkor nekik is joguk van megszólalni a közmédiában.

"...csak hát ők balhét akartak, amivel csak egy a gond: nagyon rossz színészeket küldtek oda."
Én ellenkező véleményen vagyok.

Rettegek mert ballib vagyok 2019.01.07. 16:02:44

Cenzúrázott szar blog ez is. DK seggnyalás rulez, akik magyarokat verettek beazonosíthatatlan karhatalmistákkal !

Rettegek mert ballib vagyok 2019.01.07. 16:04:36

@Francba már megint nem az Orbán bukott meg.:

Meglehetősen röhejes, hogy azok a Gyurcsanyista vezérpolitikusok diktatúráznak, akik annak idején Görényivel rommá verették ellenzéki tüntetők tízezreit 2006-ban, és ellenzéki képviselőt ájulásig rugdostattak, akin másnap a parlamentben gúnyolódtak !

Rettegek mert ballib vagyok 2019.01.07. 16:06:38

@Attilajukkaja:

Én is ellenkező véleményen vagyok. Dehogy rossz színészek. Nagyon is jók. Megtervezték is kivitelezték a koreográfiát közepestől jobb minőségben.
Pl a magadfajta ballib agyhalott azonnal beszopta.

Csak kár hogy már 3,5 millióan röhögték magukat szénné rajtuk eközben:

www.facebook.com/Elegahazugsagokbol/videos/314084659317015/

Attilajukkaja 2019.01.07. 16:07:07

@Rettegek mert ballib vagyok:
"DK seggnyalás rulez, akik magyarokat verettek beazonosíthatatlan karhatalmistákkal !"
Te még ott tartasz, Gyurcsánynál? Pedig már Soros a menő! És most Orbán karhatalmistái verik a tüntetőket. :o))))

Rettegek mert ballib vagyok 2019.01.07. 16:14:37

@Attilajukkaja:

Éppen az a problémátok hogy senki nem ver senkit. Egy magát földhöz verő Varjú nevű véraláfutása a legnagyobb produktuma a szenvedéseteknek.. :DDD

Attilajukkaja 2019.01.07. 16:34:20

@Rettegek mert ballib vagyok:
"Éppen az a problémátok hogy senki nem ver senkit."
Köszönöm ezt a királyi többest, de a rendőrök most is jogtalanul léptek fele a tüntetők ellen, nem is egyszer. Felszólítás nélkül vetettek be könnygázt meg ilyesmik. Bántalmazták a tüntetőket.

"Egy magát földhöz verő Varjú"
Ilyen madarat nem ismerek. Ha Varju László magának okozta a zúzódásokat és véraláfutásokat, akkor gondolom, Révész Máriusz is magát verte fejbe. Én ebben kiegyezek. :o))))

"Megtervezték is kivitelezték a koreográfiát közepestől jobb minőségben.
Pl a magadfajta ballib agyhalott azonnal beszopta."
És te mit szólsz Lezsák meg Áder művészi teljesítményéhez?

"Csak kár hogy már 3,5 millióan röhögték magukat szénné rajtuk eközben"
Majd lelohad a vigyor annak a 3, 5 milliónak a képéről!

ami szabad 2019.01.07. 16:41:12

Kedves NER- huszárok! Én nem másznék bele a felvétel analizálgatásába, meg a mentelmi jog analizálgatásába sem, mert soha nem is nagyon értettem egyet azzal, hogy bármelyik politikai - tetű is ezzel ússzon meg egy rakat bűncselekményt. Egyetlen egy kérdésem lenne: Van -e bármilyen kétségetek a felől, hogy ez a sok pintér- brigadéros ( néhány éve még konkrétan is alkalmazottjaként a mai belügyérnek) konkrétan felhatalmazást kapott az erőszakra a képviselőkkel szemben? Ha abban egyet tudunk érteni, hogy a nélkül nem mertek volna hozzájuk nyúlni, akkor nincs is több kérdésem, hiszen közösen megállapíthatjuk, hogy új helyzet van, ahol is politikai megrendelésre "magánhadsereg" politikai alapon bevetésre kerülhet. A többi, az a helyzet, hogy mellékes. Jogérvényesítésre ugyanis nincs mára lehetőség, pont ez a demokrácia- deficit KÖVETKEZMÉNYE, és ha valaki csak kicsit is ért általánosságban a politikához, történelemhez, miegymás, akkor pontosan tudja, hogy a jogérvényesítő képesség csökkenésével párhuzamosan, a tehetetlenség érzettel arányosan nő a düh, és többnyire az erőszak is. Itthon sajnos, a lassú rákfőzés módszerével, egyre több minden vált elfogadhatóvá, és a több mint 15 éve tartó árokásás következményeként mára lassan egy kis-trianonnal ér fel az a szemben állás, ami az országot mindenképpen egy halom tetű áldozatává teszi. ÉS a hideg fejjel - kiszámítottan ebben az irányba terelgető fidesz -propagandisták soha el nem évülő bűne, hogy mára nem vitakultúra, meggyőzés, érvelés, kompromisszumok által kijelölt közös út, hanem megosztó ( oszd meg és uralkodj) gőgös, és a legyőzésre játszó ellenségként kezelt - megjegyzem többség- ellen játszik a kormány. Sajnálatos, mert akár még jó is lehetett volna. Itt azonban hiányzik a jó szándék, és mára- mondjuk ki a szakértelem is elenyészett, csak hű ölebek irányítanak területet, már nem is cél,. hogy értsen hozzá, azt rég felülírja a "hűség". Bár szerintem, egy jó szülő / gyerek kapcsolatba is belefér, hogy jobbító szándékkal mind a két fél mondhat kritikát, itt egy tekintélyelvű hűbéres rendszer épülget, amibe ez már nem fér bele... Persze össze fog omlani, mint a szar, csak az a baj, hogy erre megint ellopnak néhány évtizedet mindenki életéből, pláne, mire korrigálható.

konrada 2019.01.07. 16:42:48

@Attilajukkaja:
Azért nem hiszem, hogy valaki ezeket a bohócokat komolyan venné, és megválasztaná hatalomba...

... egyébként : jól tudod, tömegoszlatáskor valóban fel kell szólítani.
... de ha önvédelmi eszközként használják, akkor nem..

rallus 2019.01.07. 16:50:31

"Jogsértő volt az MTVA-t őrző biztonsági őrökről készült képfelvételek nyilvánosságra hozatala.

A magánszemélyeknek, az országgyűlési képviselőknek és a sajtónak nem minősülő szervezeteknek – mint adatkezelőknek – a képfelvételek készítése és felhasználása során be kell tartaniuk az adatkelésre vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket, így a GDPR rendeletet, az Infotörvényt, valamint a Ptk. rendelkezéseit

Az ilyen képfelvételek közzététele csak abban az esetben nem sért alapvető adatvédelmi követelményeket, amennyiben a felvételeken szereplő személyeket felismerhetetlenné teszik („kikockázzák“) és teljes nevüket sem említik.

Sir Bates dö Hól 2019.01.07. 16:57:47

@rallus: akkor kiveséznénk orbán chuck norrisos bohóckodását a tekkesekkel?...

invalid user name 2019.01.07. 17:05:38

@rallus:

"Jogsértő volt az MTVA-t őrző biztonsági őrökről készült képfelvételek nyilvánosságra hozatala."

hát pont nem volt jogsértő, 2016-ban valamikor ősszel volt egy alkotmánybírósági végzés pont erről, amely konkrétan a biztonsági őröket nem nevezte meg de az indoklásból lejön, hogy amikor ilyen szerepében intézkedik arról készíthető és nyilvánosságra hozható felvétel, hozzájárulás nélkül -- kivételként az AB csak az olyan helyzeteket említi, mint pl sérült rendőrről készített (annak emberi méltőságát sértő) felvétel.

minden más esetben szabad.

az AB-nak volt már ilyen tartalmú végzése, amit a bíróságok lazán NEM vettek figyelembe. a 2016-os AB döntéshez az alkotmánybírók hozzáfűzték, hogy minden, ezzel ellentétes tartalmú bírósági végzést meg fognak semmisíteni.

Rettegek mert ballib vagyok 2019.01.07. 17:06:13

@ami szabad:

Kedves Gyurcsány seggnyaló !
Szerinted mi a faszért hoznánk vissza olyan garnitúrát, akik rendőrökkel "Mocskos Fidezses" felkiáltások közben ájulásig rugdostattak, egy akkor még ellenzéki parlamenti képviselőt ? Akin másnap Varjú úrék is, Kuncze úr vezényletével a parlamentben gúnyolódtak ?

Mert megfogták erősen egy kötekedő DK-s fasz kezét, és belilult a szorítástól ?
Viccelsz ?

invalid user name 2019.01.07. 17:07:11

@konrada:

istemmencs, hogy kunhalmi ágnes kormányzati pozíció közelébe kerüljön. a hideg kirázna tőle.

de a tévé fegyveres őrei mélytorokra vették a lófaszt.

invalid user name 2019.01.07. 17:08:56

@Rettegek mert ballib vagyok:

"Dehogy rossz színészek. Nagyon is jók. Megtervezték is kivitelezték a koreográfiát"

Ez a csapat? Ne nevettess :-)

invalid user name 2019.01.07. 17:10:07

@Attilajukkaja:

"Azt kérdeztem, mi az, hogy a felettesek elérhetetlenek, mert ILYEN NINCS"

Hát álmodozhatunk arról, hogy igen, felelősségre vonják őket, de ebben nem kell nagyon reménykedni.

invalid user name 2019.01.07. 17:25:34

@konrada:

"de az már filozófikus vita, hogy az erőszakkal próbálkozó továbbjutás megakadályozása esetén ki követ el erőszakot: az aki az ott álló embert akarja arrébb lökni, vagy az, aki nem engedi, hogy félrelökjék"

próbáljuk megválaszolni ezt a filozofikus kérdést úgy, hogy elvonatkoztatunk a balfék politikusoktól:

ha hozzánk az irodába bemegy pár rendőr és az őrségünk kidobja őket, akkor a biztonsági őreinket akkor is évekre leültetik hatósági személy elleni erőszak miatt, ha a rendőr jogtalanul jött be.

(persze a rendőrök is kapnak majd kb bírói megrovást).

invalid user name 2019.01.07. 17:26:56

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

"kedvenc csapatát"

hadd idézzem Dávid Ibolyát, nem értek a focihoz :)

Attilajukkaja 2019.01.07. 17:56:10

@konrada:
"Azért nem hiszem, hogy valaki ezeket a bohócokat komolyan venné, és megválasztaná hatalomba... "
Annak idején volt, aki Orbánt is komolyan vette. Ma már tudjuk, hogy nála nagyobb színész nincs ebben az országban. És azt is, hogy Trump a legnagyobb bohóc. Szóval az esélyek kiszámíthatatlanok.

"... egyébként : jól tudod, tömegoszlatáskor valóban fel kell szólítani.
... de ha önvédelmi eszközként használják, akkor nem."
Nyilván nem önvédelemről volt szó. :o)

@invalid user name:
" álmodozhatunk arról, hogy igen, felelősségre vonják őket, de ebben nem kell nagyon reménykedni"
Egyetértek! De tudod, mit mondanak a reményhalról....?

ulpius66 2019.01.07. 18:13:32

@invalid user name: ""Jogsértő volt az MTVA-t őrző biztonsági őrökről készült képfelvételek nyilvánosságra hozatala."

hát pont nem volt jogsértő, 2016-ban valamikor ősszel volt egy alkotmánybírósági végzés pont erről, amely konkrétan a biztonsági őröket nem nevezte meg de az indoklásból lejön, hogy amikor ilyen szerepében intézkedik arról készíthető és nyilvánosságra hozható felvétel, hozzájárulás nélkül -- kivételként az AB csak az olyan helyzeteket említi, mint pl sérült rendőrről készített (annak emberi méltőságát sértő) felvétel."

Minek ide a többszáz fős, szakértőkből álló NAIH, ha a juzerném mindent IS JOBBAN TUD?

ulpius66 2019.01.07. 18:15:00

@Attilajukkaja: "Egyetértek! De tudod, mit mondanak a reményhalról....?"

Igen tudjuk!

A reményhal sül meg utoljára!

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.07. 18:16:58

@Sir Bates dö Hól: Pintér elvtárs a 47 évesen nyugdíjba vonult kádár huszár vezető. Pintér elvtárs az aki ezeket az őröket felkészítette feladatuk töketlen végrehajtására. Szerintem jobb ha lemond ezek után. Ha a biztonsági őrei meg rendőrei nem tudják hogyan kellene eljárni, akkor mit várhatunk egy volt kádár-főrendőrtől. A saját törvényeiket sem ismerik ezek a húgyagyú kommunistából fasisztává vedlett vadbarmok.

Attilajukkaja 2019.01.07. 18:21:40

@ulpius66:
"A reményhal sül meg utoljára!"
Pontosan! :o)
Bár én a megdöglik szóval ismertem. De lehet még Magyarország jogállam és igazi európai ország, nem?

ulpius66 2019.01.07. 18:23:58

@Attilajukkaja!

hvg.hu
2019. január 07. 13. óra

"Orbán Viktor Házavató Bulija a Várban" címmel szerveztek tüntetést a Facebookon hétfőre is a Sándor-palota és a karmelita kolostor közötti térre 12 órára.

A szombati egész délutános tüntetés után is 2 ezer ember ígérte a részvételét a Facebookon, és további 16 ezren érdeklődtek.
De a tüntető tömeg elmaradt. A helyszínen tartózkodó kollégáink szerint a téren nagyjából 30 ember gyülekezett. Arról beszéltek, a beígért hangosítás még nem érkezett meg.
Tudósítónk szerint végül a beszédet technikailag "a 30 emberhez méltó hangerejű kiabálással" oldották meg. Majd a szónoklatok 12 óra 30 percre véget is értek. A demonstrálók pedig elmentek."

Hát kb. ennyike a mai tüncikéről.......

ulpius66 2019.01.07. 18:24:43

@Attilajukkaja!

Isten éltessen Neved Napján!

Attilajukkaja 2019.01.07. 18:25:20

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:
" mit várhatunk egy volt kádár-főrendőrtől."
Pont azt, amit kaptunk.
Én inkább azt kérdezném, mit várhatunk Orbántól, aki semmi újat nem tud felmutatni, csak valami zavaros kádári-horthy korszak restaurálását, ... bármit is jelent ez nála. A lényeg, hogy ez Magyarországot nem előre viszi.

Attilajukkaja 2019.01.07. 18:35:14

@ulpius66:
"Hát kb. ennyike a mai tüncikéről......."
Úgy tudom, ez nem ma volt. Vagy te nem tudsz róla, mert csak a közmédiából értesülsz a dolgokról?
Amúgy tényleg nem volt jelentős a Várban való megmozdulás, de nem ez volt az egyetlen a sok megmozdulás közepette.
Annak idején Gyurcsány komolyan vette az ellene fellépő tömegek nyomását és lemondott. Orbánnak sem kellene ennyire nagyképűen és lekezelően viselkednie a magyarok ekkora tömegével, még akkor sem, ha nincsenek többségben. Nem mondom, hogy monnyon le, de az emberek véleményét tisztelnie kellene, nem kiröhögnie.

Attilajukkaja 2019.01.07. 18:37:41

@ulpius66:
"Isten éltessen Neved Napján!"
Megköszönném, de én nem Attila vagyok, hanem Jukka. :o)
Azért kedves tőled! :o)

ulpius66 2019.01.07. 18:38:20

@Attilajukkaja:

Ne velem vitatkozz!!!

Ma délben olvastam a hvg.hu cikkét!!!!!

Őket hívd fel, hogy nem naprakészek, őket baszogasd!

BiG74 Bodri 2019.01.07. 18:38:51

Nem tudom volt-e már, de ezen eseteket lehetne precedensnek tekinteni, oszt bármelyik képviselő üthető ahol érhető.

Attilajukkaja 2019.01.07. 18:43:09

@ulpius66:
"Őket hívd fel, hogy nem naprakészek, őket baszogasd!"
Én senkit nem baszogatok, nem szokásom.

@BiG74 Bodri:
"ezen eseteket lehetne precedensnek tekinteni, oszt bármelyik képviselő üthető ahol érhető"
Még nem volt, de ebben a "jogállamban" ez valószínűleg még be is fog következni. :o(

Sir Bates dö Hól 2019.01.07. 18:58:31

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: valamikor '98 körül mondtam: a magyar közéletre három fő nehezedik: demján, csányi és pintér; mindhárom eltünésével tisztulna a levegő (ezek közül kettő saját magát csinálta meg, a disznófejű nagyúr csányi pedig csak lenyúlta az antallék hozzávágta pénzt, mint lázár rapcsákét; a gyufafejűt pedig megköszönhetjük szikingernek... nem most volt, de van, aki még nem felejtett el mindent... mikor pl. pintér személyesen helyszínelt a lovin a lakatos csaba merénylete után fél órával)

BiG74 Bodri 2019.01.07. 18:59:46

@Attilajukkaja:
Valószínű, hogy a tek mégsem az átlag állampolgár védelmét fogja ellátni.

Sir Bates dö Hól 2019.01.07. 19:01:53

@BiG74 Bodri: az egyetlen normális megszólalás ez ügyben lázártól érkezett; azért ő is hazabeszélt, nem véletlenül lépett hátra egyet...

Sir Bates dö Hól 2019.01.07. 19:04:29

@Attilajukkaja: " :o(" ez mire fel? az alt right követeli a pc-korszak végét, hát megkapják...

Attilajukkaja 2019.01.07. 19:09:39

@BiG74 Bodri:
"Valószínű, hogy a tek mégsem az átlag állampolgár védelmét fogja ellátni."
Nem is TEK dolga lenne. :o)

@Sir Bates dö Hól:
"az alt right követeli a pc-korszak végét, hát megkapják..."
Ha csak ők kapnák meg, egy szavam sem lenne. :o)))))

illaim 2019.01.07. 19:52:29

A Blogger, meg a fidesses SA fröcsögőihez egy kis kiegészítő! Révész Máriusz 2006 zavargásainak az idején,
egy olyan rendőri intézkedés során szerezte a soha nem bizonyított sérüléseit, - tudni illik, az orvosi látleletet többszöri kérés ellenére se mutatta be!- amikor a rendőrség részéről többször elhangzott a figyelmeztetés a tömegoszlatásra! A rendőri felszólítást egy törvényt tisztelő képviselőnek be kell tartani, ha egy randalírozó csürhét oszlat a rendőrség!

illaim 2019.01.07. 20:02:55

A rendőri intézkedés helyszíne pedig műveleti terület, és közpénzekből fenntartott közintézmény!

Attilajukkaja 2019.01.07. 20:03:55

@illaim:
"a soha nem bizonyított sérüléseit"
Ezt hogy érted? Nem voltak kórházi látleletek a sérüléseiről? Tényleg nem????? Ezt nem tudom elhinni.

" rendőrség részéről többször elhangzott a figyelmeztetés a tömegoszlatásra"
Erre milyen bizonyíték van? Nem kekeckedni akarok, de ezek fontos kérdések egy átlagember számára.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.07. 20:10:56

a Fidióták azért nem borulnak ki ettől, mert ők a magyar selejt. erkölcsi selejt is.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.01.07. 20:17:41

@invalid user name: " ... Ezért fog most éveket ülni egy tucat fegyveres őr. ... "

Egyrészt valszleg nem fognak éveket ülni, mert az ügyészség a fidesz zsebében van, lehet, hogy vádemelésig se jut el az "ÜGY".

Másrészt a Csuti Törpe Napcsi "ekkora áldozatra hajlandó" , majd valahogy kárpótolja az ajtóvigyázó trollok családjét...

Harmadrészt, nincs itt semmiféle ügy, megtanították a Varnyút repülni.... :-)

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.01.07. 20:23:49

@math0: a Fidióták 2006-ban különb dolgokat is láttak a karhatalmistáknak látszó egyenruhás bűnözőktől, az akkori kormány ezért még kitüntetéseket is osztogatott.... Hogy hogyan nem, most ezek, az akkori kormányon levő mostani ellenzéknek nevezett senkiházi szar-szemét fosköcsög ártányok hepciáznak, őrjöngenek, de sehogy nem sikerül egy rendes gumibotozást, gumilövedékes szemkilövést, fekvőember rugdosást kiprovokálni az azonosítóval ellátott, kulturáltan intézkedő és önmérsékletet tanúsító rendőrökből....

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.07. 20:24:28

@Sir Bates dö Hól: Lassan mind az örök vadászmezőkre távozik, szerencsére a pénzükkel kitörölhetik a seggüket, örökéletet nem tudtak venni, bármennyire is görcsöltek szerencsétlenek. Orbán detto. Elhullik a férgese mind. Csányi már egyszer megszagolta a hullaház szagát, de visszahozta őt a jóisten.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.07. 20:32:04

@Attilajukkaja: Mindig voltak olyan emberek, akik kreativitás, tudás híján a múltból táplálkoztak. Ilyenek a fidesznek nevezett tolvajok is, akik az orbánseggnyalásán kívül max. Horthy, Rákosi, Kádár tetteit tudják utánozni, meg a fejlett világ gazdasági intézkedéseit megkésve. De mi lesz ha nem lesz idő szart kutyulni évekig, azonnal dönteni kell? Szerintem elsodorja ezeket a semmirekellő tolvajokat a jelen meg a jövő, írmagjuk sem marad. Orbáncgeci neve bekerül Horthy, Kádár, Rákosi dicső politikusi névsor negyedik tagjának. A történelem így fogja emlegetni eme szarjankókat: "volt a fasiszta Horthy meg Orbán meg volt a komcsi Kádár és Rákosi. Mindegyik hozzájárult a magyar nemzet lejáratásához, gazdasági leépüléséhez a maga módján."

Attilajukkaja 2019.01.07. 20:34:37

@math0:
"a Fidióták azért nem borulnak ki ettől, mert ők a magyar selejt. erkölcsi selejt is."
Ezzel nagyon nem értek egyet! Egyáltalán nem. Olyan emberek biztosan léteznek, akiket erkölcsi selejtnek nevezhetünk ki, de egy többmilliós csoportot biztosan nem. Inkább azon gondolkozz el, hogy a fidesznyikek hogyan jutottak el idáig. Miért lettek ilyen elvakult Orbán hívők minden józan ész ellenében.
Ha megvan a válaszod, mondd el nekem is. :o)

Attilajukkaja 2019.01.07. 20:38:19

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:
"Mindig voltak olyan emberek, akik kreativitás, tudás híján a múltból táplálkoztak"
Igen.

"Ilyenek a fidesznek nevezett tolvajok is, akik az orbánseggnyalásán kívül max. Horthy, Rákosi, Kádár tetteit tudják utánozni"
Igen, és?

"Szerintem elsodorja ezeket a semmirekellő tolvajokat a jelen meg a jövő, írmagjuk sem marad. "
Ez biztos, csak nekem nem mindegy, hogy mikor. :o)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2019.01.07. 20:38:39

A fideszesek ott tartanak, hogy a propagandának jobban hisznel, mint a szemüknek. Többük bizonygatta nekem tegnap még ezt a videót látva is, hogy Varjú színészkedett csak, a biztonsági őrök nem csináltak semmi rosszat.

John Brennan 2019.01.07. 21:16:39

Varju nem érte el a célját, nem lőtték ki a szemét, nem verték le a veséjét, nem taposták szét a tökét. Kudarcot vallott.

John Brennan 2019.01.07. 21:20:56

@Fedor: milyen rosszat csináltak az őrök? Megakadályozták, hogy Varju bemenjen az üzemi területre, mi?

John Brennan 2019.01.07. 21:25:25

@Attilajukkaja: nézd a Magyar Zsidók Világszövetsége titkára szerint az összes magyar egy istenverte szardarab, így math0 is az. Azt írja a zsidó, hogy"Ezt az istenverte népet azonban nemcsak a holokauszt miatt utálom, hanem azért az erkölcsi fertőért is, ami ebben a kis szar országban uralkodik , mindegy hogy a komcsi vagy a náci oldalon vizsgálódunk." Tehát math0 is egy szardarab.

Sir Bates dö Hól 2019.01.07. 21:27:09

@Attilajukkaja: én tudom, én tudom! az, amit @math0: írt (egyébként nem azt írta, hogy aki a fideszre szavazott, hanem a Fidióták kifejezést használta: jellemző, hogy még lázár is egyet nem értését fejezte ki ezzel kapcsolatban, de ide csak írják, csak írják a baromságot ezzel kapcsolatban; ezeket mégis minek neveznéd?)...

berne 2019.01.07. 21:30:04

Az nem lehet, hogy Varju személyisége, személye miatt nem tudja az ember sajnálni?

John Brennan 2019.01.07. 21:32:50

@Sir Bates dö Hól:
De abban egyetérthetünk, hogyha egy zsidó azt írja, hogy minden magyar egy szardarab, akkor igaza van. Mert ha nem értenénk egyet vele, akkor antiszemiták lennék. Ugye így van? Szardarab vagy, és math0 is szardarab.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.07. 21:37:34

@Magánvéleményem: 2006-ban

1) a rendőrök egy
2) nem engedélyezett tüntetésen,
3) a rendőröknek tankkal nekirontó csőcseléket oszlattak.
4) a csőcselék törvényt sértett.

2018-ban a

1) Orbán csicskásai, tehát még csak nem is rendőrök
2) engedélyezett tüntetésen
3) az MTVA-ban jogszerűen tartózkodó
4) védett képviselőket vertek
5) a képviselők semmiféle törvényt nem sértettek

ennyi különbségből legalább egy párat felfogsz, te elmebeteg, Fidióta?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.07. 21:40:14

@berne: te nem fogod fel, hogy a törvényesség, a jogállam, az nem arról szól, hogy kit sajnálnak, meg kit nem. ha a suti gecit verik véresre a biztonsági őrök az MTVA-ban, akkor rendben van, mert a csuti gecit nem sajnáljuk?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.07. 21:42:57

@John Brennan: "Megakadályozták, hogy Varju bemenjen az üzemi területre, mi? "

amihez semmi joguk nem volt, különösen erőszakkal nem. ez törvénysértés volt. bíróság elé kerülnek, és ha az a bíró független, akkor ülni fognak Orbán csicskásai.

rallus 2019.01.07. 21:44:19

@math0: Te egy sima Szamuely epigon vagy! Egy személyben vádló, bíró és ítélet végrehajtó....

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.07. 21:44:50

@Fedor: "A fideszesek ott tartanak, hogy a propagandának jobban hisznel, mint a szemüknek. "

pontosan. ezek akkora selejtek, hogy a saját anyjukat is megbasszék, ha Orbán azt kéri.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.07. 21:46:38

@Attilajukkaja: "Olyan emberek biztosan léteznek, akiket erkölcsi selejtnek nevezhetünk ki, de egy többmilliós csoportot biztosan nem."

Már hogyne lehetne akár 2,8 millió Fidióta is erkölcsi selejt?! láttunk már nagyobb embertömegeket is, akik erkölcsi selejtek voltak. például a náci Németország náci kiszolgálói.

berne 2019.01.07. 21:55:29

@math0: hát azért véresre nem verték. Mondjuk bénáskodtak vele az igaz.
Akkor kezdték kidobni, amikor be akart menni élő műsorba.
Akármilyen képviselő is, ahhoz nem volt joga.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.07. 22:07:51

@berne: "Akármilyen képviselő is, ahhoz nem volt joga. "

de volt. ti Fidióták csak hazudozni tudtok. pont, hogy volt joga, a képviselőknek van ehhez joguk.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.07. 22:08:50

@berne: a másik, hogy mi a faszt nem fogsz fel abból, hogy képviselő esetében, még ha törvényt sért, akkor sem ráncigálhatja ki Orbán csicskása, hanem csak rendőr?!

ti miért vagytok olyan idióták, hogy ennyit nem tudtok felfogni a törvényekből?!

berne 2019.01.07. 22:15:17

@math0: mihez? Élő adásba berontani és ott előadni amit akar?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.07. 23:32:29

@berne: "Élő adásba berontani és ott előadni amit akar? "

1) azt nem tudhatod, és Orbán csicskásai sem tudták, hogy Varjú ezt akarta-e.
2) amennyiben egész pontosan lehet tudni, hogy Varjú ezt akarta-e, akkor is joga van hozzá. parlamenti képviselők akár ezt is megtehetik. képviselők "aránytalanul" nem zavarhatják a közüzemet, egy élő adásba bemenni, és felolvasni valamit nem aránytalan zavarás. sőt, szerintünk pont, hogy helyreállították volna az MTVA működését.
3) és ismétlem, ha Varjú olyat tett volna, ami törvénysértés, akkor sem dobhatják ki Orbán csicskásai.

felfogod, te gyengeelméjű Fidióta?!

nem egy dologban nincs igazad, hanem legalább három dolog hiányzik ahhoz, hogy igazad legyen, fogd már fel, hogy iszonyatosan, kurvára elbasztátok!

Populista Pista 2019.01.07. 23:40:20

@berne:
Varjú elvtárs kėpvielőként előadhatná az 5 pontját a parlamentben is pl. napirend előtti felszólalásként, ha a többi kommunkációs csatorna nem elégíti ki az igényeit. De az nem volna olyan ütős bangóné fogalomtára szerint.

Üres hordót kongatnak eszeveszettül, normális ember elmenekül még a közelükből is.

Populista Pista 2019.01.07. 23:43:45

@math0:
Akkor alsóhangon mind a 200 képviselő bemehetne felolvasgatni, mert ha az egyik igen akkor a másik mér nem?

Most hátradőlök az ország 4 évig újra biztonságban 2019.01.08. 02:17:21

@math0: Ezek konkretan TERRORCSELEKMENYT kovettek el, egy allami intezmeny megtamadasaval.
Ha ott helyben MINDEGYIKET FEJBELOVIK 10-20-szor, AZ IS TELJESEN JOGSZERU LETT VOLNA. En mint valaszto ezt vartam volna a hatosagtol, nem ezt a szarakodast, meg birkozast.
Ezek pont olyan terroristak, mint az altaluk vedett nemieroszakolo arabok.

invalid user name 2019.01.08. 02:21:27

@ulpius66:

Én nem tudom mit szakért a NAIH, de van ez az alkotmánybíróság nevű izé. Kéne csinálni ehelyett is egy alaptörvénybíróságot, aminek a tagjait a miniszterelnök nevezi ki és akkor megszűnne ez a sokféle vélemény.

Pop40 2019.01.08. 02:27:36

A fideszes söpredék szokásos hazugsága derült ki, mikor kikerült a vágatlan felvétel.

Képzelem, mit óbégatott volna ez a hazaáruló csürhe, ha a Geci vajdájukkal bánnak így, mikor 2007-ben -tökéletesen törvénytelenül- kordont bontott.
Nagy hiba volt anno kihagyni. Ha agyonverik ott és akkor, ma nem lopná szét az országot.

Pop40 2019.01.08. 02:31:13

@Most hátradőlök az ország 4 évig újra biztonságban:

"Ezek konkretan TERRORCSELEKMENYT kovettek el, egy allami intezmeny megtamadasaval."

A tolvaj Geci által odavitt csürhére gondolsz, akik 2006-ban FELGYÚJTOTTÁK a tv-székházat?

Szentigaz. Ott helyben fejbe kellett volna lőni az összeset.

A tolvaj Geci gazdádat pedig a kordonbontáskor 2007-ben.

ami szabad 2019.01.08. 08:00:51

@Rettegek mert ballib vagyok: Ó, te marharépa! Tényleg ennyi a befogadó képességed? Van orbán vagy gyurcsány, lehet választani??? Szánalmas lenne, ha így lenne, de szerencsére, szó sincs róla! Túl kell lépni ezeken a barmokon mert mind a kettő vérciki!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.08. 08:26:26

@Populista Pista: igen, tudjuk, nektek Fidiótáknak az egy szörnyű dolog lenne, hogy mindegyik képviselő szerepel a KÖZtévében, te baromarcúkám, pont ez lenne az, amikor a köztévé rendeltetésszerűen működne. most nem működik, mert Orbán súlyosan zavarja a működését. Orbánnak kell börtönbe mennie!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.08. 08:28:35

@Most hátradőlök az ország 4 évig újra biztonságban: "Ezek konkretan TERRORCSELEKMENYT kovettek el, egy allami intezmeny megtamadasaval.
Ha ott helyben MINDEGYIKET FEJBELOVIK 10-20-szor, AZ IS TELJESEN JOGSZERU LETT VOLNA. En mint valaszto ezt vartam volna a hatosagtol, nem ezt a szarakodast, meg birkozast.
Ezek pont olyan terroristak, mint az altaluk vedett nemieroszakolo arabok. "

A 2006-os csürhéről beszélsz. Azok Fideszes terroristák voltak.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.08. 08:31:06

@Populista Pista: a KÖZtévének az a feladata, hogy a KÖZ igényeit elégítse ki. na most egy sok ezres tüntető tömeg által követelt igény, amelyet egy tucat ellenzéki képviselő személyesen támogat, az olyan KÖZigény, amit a KÖZtévének teljesítenie kell. szemben például azzal az igénnyel, hogy a csuti paraszt fényezi magát a Kossuth rádióban, ami a faszt se érdekel.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.08. 08:36:33

@Populista Pista: tudjuk, szerintetek, Fidióta barmok szerint a köztévének az a feladata, hogy csak a csuti geci olvashasson fel benne, meg a Toroczkai, mert ha nem, akkor felgyújtjátok. na ezért mentek ti el a jó édes kurva anyátokba, Fidióta csürhe!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.08. 08:39:21

@Most hátradőlök az ország 4 évig újra biztonságban: 2006-ban konkrétan TERRORCSELEKMÉNYT követtek el, az MTV székház megtámadásával, és azzal, hogy tankkal mentek neki a rendőrségnek.

Ha ott helyben lebombázzák a tankot vadászrepülővel, AZ IS TELJESEN JOGSZERŰ LETT VOLNA. Én, mint választó ezt vártam volna a hatóságtól, nem ezt a szarakodást, meg birkózást.
Ezek pont olyan terroristák, mint Anders Breivik, és a hasonló nácik.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.08. 08:40:14

@Most hátradőlök az ország 4 évig újra biztonságban:

Tanulj meg magyarul, ékezetes betűkkel írni, te idióta, idegenszívű, hazaáruló, utolsó, selejtes geci!

Gato666 2019.01.08. 09:29:41

@math0: 2022-ben újra próbálkozhattok, te nyomorék. :)))

Attilajukkaja 2019.01.08. 10:32:05

@math0:
"Már hogyne lehetne akár 2,8 millió Fidióta is erkölcsi selejt?! láttunk már nagyobb embertömegeket is, akik erkölcsi selejtek voltak. például a náci Németország náci kiszolgálói."
A nácikat kiszolgálók sem voltak mind erkölcsi selejtek, inkább megtévesztett, kétségbeesett emberek, akiket súlyosan érintett a harmincas évek világválsága. Hitlerben látták a megmentőt, akinek könnyű volt fanatizálnia őket. Orbánt véletlenül sem hasonlítanám Hitlerhez, de a nálunk lezajló eseményeket igen. Főleg a nacionalizmus erőltetésében, ami nálunk egy könnyen kijátszható kártya Trianonból kifolyólag.

@berne:
"Élő adásba berontani és ott előadni amit akar?"
Mekkora szerencse, hogy ilyen nem történhetett volna meg, mert Varju nem a stúdióba akart berontani, csak az ügyeletes szerkesztő irodájába akart bemenni, miután sok-sok órás várakozás és felkérés után sem ment oda senki a parlamenti képviselőkhöz a szerkesztők közül.

@Sir Bates dö Hól:
"nem azt írta, hogy aki a fideszre szavazott, hanem a Fidióták kifejezést használta"
Pedig 2,8 millió emberről beszél, ami úgy tudom, hogy kb. megegyezik a Fideszre szavazók számával.

"jellemző, hogy még lázár is egyet nem értését fejezte ki ezzel kapcsolatban, de ide csak írják, csak írják a baromságot ezzel kapcsolatban; ezeket mégis minek neveznéd?)..."
Fanatikusoknak vagy fizetett kommentelőknek. Tudjuk, hogy az ilyeneket sok minden zavar, de a tények egyáltalán nem. :o)
Ők a Fideszre szavazók kis, de hangos részét képezik.

@Fedor:
"A fideszesek ott tartanak, hogy a propagandának jobban hisznel, mint a szemüknek. "
Nem venném egy kalap alá az összes Fidesz szavazót. Sokan látják, hogy amit Orbán csinál, az nagyon nem jó, mégis a pártjára szavaznak azzal az indokkal, hogy nem látnak nála jobbat.
De ha a fideszesek alatt a párttagokat, fanatikusokat érted, akkor szerintem ők kényszerpályán vannak. Nagyon is látják, mi van a videón, de muszáj hazudniuk.

Sir Bates dö Hól 2019.01.08. 12:35:01

@Attilajukkaja: "De ha a fideszesek alatt a párttagokat, fanatikusokat érted, akkor szerintem ők kényszerpályán vannak. Nagyon is látják, mi van a videón, de muszáj hazudniuk."

nálad jóval kevésbé szofisztikált elmém ezt akár vehetné egyetértésnek is;-)... mármint a selejt és hulladék jelzőkkel minősített halmazokba sorolásukkal kapcsolatban...

Attilajukkaja 2019.01.08. 13:25:14

@Sir Bates dö Hól:
Nem kellene álszerénységgel indítanod (amúgy kedves tőled, he-he!), de számomra akkor is más kategória az erkölcs és a butaság. Igaz, hogy az egyik meghatározza a másikat olyan témákban, mint pl. hogy melyik embertársunkat, állatot, növényt szabad megölni és melyiket nem.
Én akkor is úgy hiszem, hogy a Fidesz szavazók többsége úgy hiszi, hogy ők jót tesznek, mert nem tudják, miről van szó. Miért nem? Mert vidéken honnan tudnák? Vagyis tudatlanok, nem erkölcstelenek.

Sir Bates dö Hól 2019.01.08. 13:39:02

@Attilajukkaja: ezek szerint én lennék cizelláltabb?;-)...
akik ide írnak, azok erkölcstelenek, akik rendelkeznek bármely információval az esetről, s ezek után sem emelik fel szavukat, azok szintén, akik nem háborodnak fel az elios-ügy kezelésén, azok szintén... akiknek meg semmi információjuk nincs, azok meg nem is szavaznak, így őket nem érinti a minősítés...
(szerinted mennyien vannak, akik szavaznak, de nem értesültek a varju-afférról? kedves jukka, ne toljuk túl a piszít, ma az alt right korát éljük, visszsírhatjuk a viktoriánus erkölcsöket, de a tömeg akkor is ilyen volt, hisz neki vérrel-verejtékkel fizetett étel került a tányérjára;-)...)

Attilajukkaja 2019.01.08. 14:23:02

@Sir Bates dö Hól:
"ezek szerint én lennék cizelláltabb?;-)..."
Kiegyezhetünk egy döntetlenben? :o))))

"akik ide írnak, azok erkölcstelenek, akik rendelkeznek bármely információval az esetről, s ezek után sem emelik fel szavukat"
Egyetértek, de ezek nem a "többség". Másrészt tudhatod, hogy a hit elvakít. Ugyanazt a dolgot másként látja egy ellenzéki, mint egy vérfideszes.

"akiknek meg semmi információjuk nincs, azok meg nem is szavaznak, így őket nem érinti a minősítés... "
Dehogynem szavaznak! Ők adják a többséget, önként vagy nyomás alatt. Ez a szomorú.

(szerinted mennyien vannak, akik szavaznak, de nem értesültek a varju-afférról?
Rengetegen. honnan, miért értesültek volna róla??????

"kedves jukka"
Tudod a nevem?? Ez kedves.

"ma az alt right korát éljük, visszsírhatjuk a viktoriánus erkölcsöket, de a tömeg akkor is ilyen volt, hisz neki vérrel-verejtékkel fizetett étel került a tányérjára;-)...)"
A tömeg erkölcsei mindig a szükségletekhez igazodtak. Ma nincsen tömeges éhezés, milliókat sújtó járvány vagy pusztító háború az országban, az erkölcsök ehhez alkalmazkodtak. A baj mindig ott kezdődik, amikor egy cezaromániás kisember úgy gondolja, hogy majd ő megmutatja a világnak, és ennek érdekében összeugrasztja az amúgy békében élő embereket, kihasználja a szunnyadó feszültségeket. Mert feszültségek mindig, mindenhol vannak. Azon múlik a szememben egy politikus nagysága, hogy ezeket hogyan kezeli, milyen irányba viszi el. Nagyon nehéz meló és óriási a kísértés. Magyarországon kevesen voltak, akik fel tudtak nőni a feladathoz. Orbánnak biztosan nem. Ő számomra egy hamis messiás. :o)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.08. 19:49:36

@Gato666: a nyomorék te vagy, ha neked erre futotta válaszul.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.08. 19:54:27

@Attilajukkaja: "A nácikat kiszolgálók sem voltak mind erkölcsi selejtek, inkább megtévesztett, kétségbeesett emberek, akiket súlyosan érintett a harmincas évek világválsága."

Emellett erkölcsi selejtek is voltak. Én például akármilyen szegény volnék, és akármit is nyomna a kormánypropaganda, nem gyűlölném a zsidókat. Én nem vagyok selejt.

" Hitlerben látták a megmentőt, akinek könnyű volt fanatizálnia őket. Orbánt véletlenül sem hasonlítanám Hitlerhez, de a nálunk lezajló eseményeket igen. Főleg a nacionalizmus erőltetésében, ami nálunk egy könnyen kijátszható kártya Trianonból kifolyólag."

Nagyon is hasonló dolog történhet nálunk, Orbán is hasonlítható Hitlerhez. Ami mindenképpen különbség, hogy Magyarország nem tudja elfoglalni fél Európát, hanem 2 perc alatt bombáznák tönkre. Emiatt Orbán nem támadhatja meg ténylegesen a környező országokat, vagy ehhez már nagyon el kell borulnia. Viszont azt mindenképpen megcsinálja, hogy csinál annyi ellenséget, mint amennyit Hitler csinált. És ez sem jobb, ez is igen káros.

Populista Pista 2019.01.08. 20:06:40

@math0:
Közigénye másnak is lehet. Én például beolvastatnám hogy hülye vagy, szerintem nem kevesen csatlakoznának.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.08. 20:22:08

@Populista Pista: senki nem mondta, hogy az MTA-nak minden hülye hülyeségeit be kell olvasnia, így a tiedet nem. De egy tucat képviselő, és sok ezer tüntető közigénye, az más kategória. A képviselő pedig törvényileg is más.

Ezt te nem fogod fel, mert egy elmebeteg Fidióta vagy.

Attilajukkaja 2019.01.09. 12:25:13

@math0:
"Én például akármilyen szegény volnék, és akármit is nyomna a kormánypropaganda, nem gyűlölném a zsidókat. Én nem vagyok selejt."
Mindenki azt gondolja magáról, hogy ő van az erkölcsi létra legmagasabb fokán. Mindenki! Általában tévesen.
A kormánypropaganda pedig egy nagyon éles fegyver, főleg úgy, hogy vidéken nincs is más. Az emberek fanatizálása vezet oda, hogy tömegek hiszik el, hogy minden gondjuk a zsidókból, a cigányokból, a homoszexuálisakból vagy a migránsokból ered. Ha őket elzavarjuk, elpusztítjuk, akkor it lesz a Kánaán. A sok tájékozatlan ember pedig ezt beszopja. Ez nem egy új jelenség, de ehhez az erkölcsöknek semmi köze, hiszen minden pusztítás egy hamis önvédelemre épül a tömegek agyában.

"Orbán is hasonlítható Hitlerhez. Ami mindenképpen különbség, hogy Magyarország nem tudja elfoglalni fél Európát"
Bizonyos értelemben igen. :o)
Hitlernek sem sikerült elfoglalnia semmit. Sőt! Még veszített is Németország területéből, ...
A túlzott nacionalizmus nem vezet semmi jóra. Trianon is elkerülhető lett volna szvsz, ha az akkori Orbánok nem lettek volna olyan nagyképűek és pökhendik.

"Orbán nem támadhatja meg ténylegesen a környező országokat, vagy ehhez már nagyon el kell borulnia."
Orbán nem katonai erőkkel próbálja bevenni Európát.

" Viszont azt mindenképpen megcsinálja, hogy csinál annyi ellenséget, mint amennyit Hitler csinált. És ez sem jobb, ez is igen káros."
Abszolút egyetértek! :o)

"senki nem mondta, hogy az MTA-nak minden hülye hülyeségeit be kell olvasnia "
Az MTA egy elég komoly tudományos testület. Mi bajod velük?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.09. 15:09:48

@Attilajukkaja: Az a baj, hogy idióta vagy, és fingod sincs, miről vitázunk. Én azt mondtam, hogy azok a Fidióták, akik nem borulnak ki Varjú László megverésén, azok erkölcsi selejtek.

Ezalatt azt értem, hogy ezeknek az embereknek az "erkölcsi" felfogása vagy olyan, hogy totál semmi empátiájuk nincsen, vagy olyan önző "erkölcsi" felfogása van, hogy ha bármi igzaságtalanság ér olyan embert, aki nem szimpatikus neki, akkor még örül is neki. Azaz nem fogja fel, hogy mi egy általános, igazságos, kölcsönös erkölcs jelentősége és előnye. Vagy konkrétabban, nem fogja fel, miért jó a jogállam úgy általában, és miért baj, ha a jogállamiságot rombolják, és miért nagyobb baj ez, mint az a kis rövid előny, ami számára abból van, hogy az ellenfél képviselőjét verik. Konkrétan, ezek az emberek nem fogják fel azt, hogy ha ez így megy tovább, akkor Orbánt, vagy őt is is megverhetik a végén a verőemberek.

Ezen emberek erkölcsével és felfogásával szélsőségesen probléma van. Nem kicsit problémásak, nem vitathatóan problémásak, hanem durván deviánsak. Ezért mondom rájuk, hogy selejt, és joggal mondom rájuk, hogy selejt.

Na most te azt magyarázod, hogy ezek az emberek, vagy a történelemben hasonló erkölcsi selejt emberek azért ilyenek, mert ennek meg van az oka. Persze, hogy megvan az oka, az Univerzumban makroszinten a dolgok nem történnek ok nélkül. De az, hogy oka van, nem jelenti azt, hogy nem selejtek. Hitler viselkedésének is oka volt, de ez picit sem menti őt, kicsit sem teszi jóvá Hitler bűneit, és kicsit sem segít a 6 millió meggyilkolt zsidón.

Persze, jó tudni ezeket az okokat, és persze, jó tudni annak az okát is, hogy miért selejtes 2,8 millió Fidióta. Semmi újat nem mondasz azonban azzal, hog yezeket az okokat felsorolod, és ezeknek az okoknak a felsorolása nem sokat segít most praktikusan a helyzeten. Azok az emberek, akik ilyen alalízisre fogékonyak, azok nem Fidióták. A Fidióták meg nem fgoékonyak ilyen analízisre.

A jelenlegi helyzeten csak az segít, ha teljesen szókimondóan, minden relativizálás nélkól kimondjuk, hogy a Fidióták idióták és selejtek. Ezek a kemény szavak azok, amik szerintem az egyetlen esélyünk abban, hogy mozgósítani tudják a passzív, tunnyadt