Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra

Az ellenállás éve lesz-e 2019?

A csalódások elkerülése végett...

2019. január 05. - Falta Milán

"Vajon tényleg megszervezte magát az ellenzék? Vajon tényleg az ellenállás éve lesz 2019? Szerintem nem, de van esély arra, hogy az legyen. Feltéve ha tényleg veszi a fáradságot és a bátorságot az ellenzék és végre tényleg nekikezd annak a munkának, amit eddig elszalasztott az elmúlt nyolc évben puszta lustaságból és hozzá nem értésből." - Falta Milán írása.

49005389_1433698816761942_7226908677456789504_n.jpg

Mindenki nagy kérdőjelekkel ment el karácsonyozni a füst- és paprikaspray-szagú, Facebook live-os ellenzéki megmozdulások után. A 2018-as karácsonyi ünnepek már a múlté és mindenki túlélte a zserbó és halászlé mérgezést, azért az ünnepi zabálásoknál biztos szó esett a decemberi eseményekről és előkerült a kormány szidása is jobb családoknál. Azoknál a 10.000 család tagjainál biztosan, akiket az elmúlt 3 évben lakoltattak ki Magyarországon.

És most fussuk le a kötelező köröket: a karácsonyi ünnepek előtt történtek - gondolok itt a túlóra törvény, avagy ismertebb nevén a rabszolgatörvény miatti parlamenti ellenzéki ellenállásra, majd az azután történt utcai eseményekre - igenis sokat tettek hozzá közérzetünkhöz. Arról nem is beszélve, hogy a kapcsolat elmélyítése látványosan folytatódott a parlament előtti fogadalom tételben és a mai össztüntetésen is.  A mi közérzetünkhöz biztosan, akik nem a Fideszre szavaztunk az elmúlt 8 évben. De mondjuk ki, április 9-én úgy éreztük, hogy megerőszakoltak minket és bizony az ellenzéki pártok engedték be a hálószobánkba az elkövetőt és csináltak belőlünk áldozatot.

Kár volna tagadni: szekunder szégyenérzetünk csak maró gúnnyal tudta illetni azt a bénázást, amit 2017 végén, 2018 elején az ellenzéki pártok, az “utolsó mentsváraink” elkövettek ellenünk. Ha már érdekes diskurzus folyik április óta a közbeszédben a Nemzeti Együttműködés Rendszeréről és a hibrid rezsimekről, akkor arról is érdemes volna vitatkoznunk, hogy az ellenzék hogyan segítette újabb kétharmadhoz a Fideszt 2018 áprilisában is. Na de kanyarodjunk is vissza, mert ingoványos talajra lépünk, ha ezt a kérdést feszegetjük tovább most, amikor örülni kellene a pillanatnak, amikor árpádsávos zászlók lengenek, amit évekkel ezelőtt utálni kellett (!) még és félni kellett tőle. Oké, Gyurcsány Ferenc erre mondja azt, hogy most félre kell tenni az egymással való vitáinkat, és itt és most, örülni kell minden apró sikernek. Lehet igaza van, de én továbbra is azt az álláspontot képviselem, hogy a belátás az, amivel ő legjobban tudná támogatni az ellenzéket. A belátása annak, hogy jobb volna visszavonulnia. De térjünk rá most inkább arra, ami miatt klaviatúrát ragadtam.

Szavamra, üdítő volt látni azt az összefogást, ahogyan az ellenzéki pártok beleálltak a rabszolgatörvény ürügyén a NERokráciába és sok bukdácsolással ugyan, de képesek voltak eredményt elérni a hatalommal szemben. Hogy miért? Mert visszaadták a reményt sok választónak azzal, hogy bátran szembefordultak Orbán Viktor akaratával és ha kellett, akkor kerítést másztak, és ha (nem!!!) kellett, akkor meg a földön feküdtek (felesleges volt kedves Bangóné Borbély Ildikó), de újra sokakkal el tudták hitetni a pártok, hogy azért új szintre lehet emelni még Magyarországon az ellenállást. Azonban így az új év első napjaiban kicsit beszélnék a kérdőjelekről inkább és nem azért, hogy feltétlenül belerúgjak bárkibe is, hanem azért, mert nem lehet a homokba dugni a fejünket és nem tudomásul venni, hogy mekkora csalódás is érhet minket, ha feltétlenül elhisszük, hogy most jött el a rendszer lebontásának ideje. Ugyanis attól messze vagyunk még. Hogy miért? Mert a rendszerrel szemben nem elég pár ezer fő az utcán, nem elég páraknak bevitetni magukat a kapitányságra, nem elég pár tucat embernek tüdőre szívnia a könnygázt és nem elég nekimenni arccal a bezárt ajtónak sem. A rendszerrel szemben új rendszerre van szükség és ennek nem hogy a tartópilléreit, de az alapjai sem látom jelen pillanatban.

A Momentum alelnöke és az adventi tüntetések egyik legnagyobb nyertese kétségkívül Donáth Anna. Sokak szemében ő most a magyar Katniss Everdeen az Éhezők Viadalából, a rendszer ellen tüntető lány, aki arcot tudott adni a tömegnek és ezáltal bátorítani tudott minket, hogy igenis vállalni kell mindent, továbbra is konfrontálódnunk kell a hatalommal szemben. Kár, hogy Donáth Annának nem voltak a Momentum tavaly nyári tisztújításánál elnöki ambíciói, mert minden bizonnyal hitelesebben tudná reprezentálni napjainkban a Momentumot, mint Fekete-Győr András. Főleg azért, mert a következő négy évüket a parlamenten kívül kell eltölteniük. A tüntető lány a karácsony előtti utolsó nagy tüntetésen ezekkel a szavakkal engedett el minket ünnepelni szeretteink körébe:

“Közös siker az is, hogy hiába nem számol be a közmédiának csúfolt média, egy ország skandálja együtt az öt pontos követeléseket … Nap mint nap összemosolygunk egy autó felett, amikor meglátunk egy O1G-t, összekovácsolt minket ez a kormány… Mert megszerveztük magunkat.  2019 az ellenállás éve lesz” - ígérte meg Donáth Anna Júlia, a Momentum alelnöke.

Vajon tényleg megszervezte magát az ellenzék? Vajon tényleg az ellenállás éve lesz 2019? Szerintem nem, de van esély arra, hogy az legyen, feltéve ha tényleg veszi a fáradságot és a bátorságot az ellenzék és végre tényleg nekikezd annak a munkának, amit eddig elszalasztott az elmúlt nyolc évben puszta lustaságból és hozzá nem értésből.

Érdekes momentuma a mostani diskurzusnak, hogy előszeretettel hasonlítják politikusok és az elemzők a mostani tiltakozási hullámot a 2006-ban történtekhez, pedig semmilyen hasonlóságot nem mutat a mostani helyzet az akkori “történelmi” időkhöz. És bár mind a mostani, mind a 2006-os események legitimnek tekinthetők, a nagy különbség az az, hogy az akkori ellenzék (Fidesz) mind az eszközök, mind a szervezettség tekintében felkészültebb volt és rendelkeztek egy mestertervel is. 2010-ig biztosan.

  • Az akkori Fidesz a legnagyobb kihívója volt az akkori kormánypártnak, a mostani pártok nem tekinthetők kihívónak. Támogatottságukat mindannyian ismerjük!
  • A Fidesz egy nagyon jól működő pártszervezettel és számos civil és gazdasági kapcsolattal rendelkező párt volt, a mostani ellenzéki pártok se pártszervezettel, se civil és gazdasági holdudvarral nem rendelkeznek.
  • A 2006-os Fidesznek egy jól kiépített hálózata volt országszerte, addig a mostani ellenzék nem rendelkezik erős hálózattal Budapestet, egy-két kisebb megyeszékhelyt és vidéki várost leszámítva.
  • Az akkori Fidesznek jól kiépített kommunikációs terei és csatornái voltak, addig a mostani ellenzéknek egy-két kisebb portált, blogot és Facebook oldalt leszámítva semmilyen más csatorna nem áll rendelkezésére a kommunikációs térben.

És most idézzük fel 2006 őszét és azt a bizonyos mestertervet: A Fidesz 2006 őszén a TV székház ostroma és az október elejei elsöprő önkormányzati választásokon elért sikere után, napokig kereste a helyét a megváltozott belpolitikai környezetben, de hamar megtalálta azt és elő is rántotta a pusztító fegyvert az MSZP-SZDSZ kormány ellen, ami nem volt más, mint a népszavazás. Amikor 2006 október 23-án, a magyar forradalom és szabadságharc 50. évfordulóján a Fidesz hívei gyülekezni kezdtek az Astorián és eközben a Kossuth térről kiszorított tüntetők éppen a Deák téren csaptak össze a karhatalommal, addig a Fidesz vezérkara már dagadó mellénnyel és megigazított gallérokkal és ingujjakkal várta a Fidesz nagygyűlésen felszólaló Orbán Viktor beszédét, amelyben meghirdette, hogy nincs más út az ellenállás előtt, a Gyurcsány-kormányt csak is a reform-népszavazással lehet megállítani és csak és kizárólag ezzel dönthető meg a hazugságokra épülő kormányzás. A reform-népszavazással lehet megpecsételni az MSZP és SZDSZ “kormányzás” sorsát. Két nappal később 2006. október 25-én már le is adta a 7 népszavazási kérdését a Fidesz-KDNP pártszövetség az Országos Választási Bizottságnak. A többi már történelem.

A kérdések leadása után nagyon hosszú jogi hercehurca kezdődött, de minden akadályt leküzdve az Alkotmánybíróság végül hitelesítette a népszavazási kérdéseket és ezzel elkezdődhetett a Fidesz mestertervének végrehajtása. Minden egyes nappal a Fidesz és a mögötte álló elégedetlenség által szült “új többség” időt nyert a népszavazás körüli herce-hurcának köszönhetően és ezáltal sikerült a saját maguk által megkomponált csatornába terelni a társadalmi felháborodást. 2006 októbere és 2008 márciusa között az ellenzék aprólékos munkával, időt és energiát nem sajnálva építette fel a saját valóságát a kormányzó pártok valóságával szemben kockáról-kockára és sikerült az MSZP-SZDSZ ellen a kicsivel több mint a választásra jogosultak 50%-át elcipelni a szavazóurnákhoz. Ezzel eget rengető gyomrost vittek be a Gyurcsány-kormánynak, ugyanis elsöprő többséggel utasították el a szavazók a kórházi napidíjat, a vizitdíjat és tandíj bevezetésének ötletét. Mind a három kérdésben a szavazók több mint nyolcvan százaléka az akkori kormány ellen szavazott. Óriási ütés volt ez az akkori kormánykoalíciónak.

Az ügydöntő népszavazás utáni és a 2010-es Fidesz fülkeforradalmi közötti eseményekre gondolom még emlékszünk: Gyurcsány Ferenc lemondásra kényszerült, Bajnai Gordont hosszas miniszterelnöki casting után sikerült felkenni ügyvezető miniszterelnöknek, megjelent a Jobbik és az LMP, kimúlt az MDF és az SZDSZ és az MSZP, vagy ha jobban hangzik a baloldal máig kiheverhetetlen bukást könyvelhetett el. A duális pártrendszer teljesen felbomlott és eljött a domináns egypártrendszer kora a magyar politikatörténetben.

A Fidesz-KDNP 2006 és 2010 közötti hosszú menetelését vissza a hatalomba érdemes volna lépésről-lépésre bemutatni, mert vitán felül profi volt minden, ahogy kivitelezték azt. Jócskán volna mit tanulnia a mostani ellenzéknek abból a négy évből.

48413110_2187999771457323_1893866645214986240_n.jpg

Donáth Anna Júlia szavaira érdemes odafigyelni most, ugyanakkor fürkésző kíváncsisággal keresem azokat a stratégiákat és mesterterveket, amik elvezetnék 2019-ben, az “ellenállás évében” az ellenzéket a 4. köztársaság kikiáltásáig. És bár most is próbálnak népszavazási kezdeményezésekkel élni, de valahogy az elmúlt 8 évben egyik párt sem tudott végigvinni egy népszavazási kezdeményezést. Keserű ezt kimondani, de ez nem csak a Fidesz ténykedésének köszönhető. Jelen pillanatban nem látok semmiféle tervet: céltalan tüntetéseket látok, amiknek a radikalizmusa is kifulladni látszik. Épp emiatt racionálisan végiggondolva óva intenék mindenkit attól, hogy túlzott elvárásokat támasszon az ellenzék pártjaival szemben. Nekik van még mit bizonyítaniuk a bizalmunkért és a támogatásunkért. Az ellenzék tavaly áprilisban elvesztette legitimitását. És ezt nem adta vissza az “adventi ellenállás” meg a “viszket a tenyerünk” interjúk a HVG hasábjain sem. Maximum újra sikerült elhitetni jó pár ezer emberrel ismételten, hogy most jött el az idő a NER lebontására.

El kell keserítselek benneteket: a január 19-i sztrájk csak egy állomás, nincs ötlet, hogy mi van utána! Közös EP lista? Baromság. Előválasztás? Lejjebb kellene venni az egóból sokaknak, és félretenni az egyéni- és a pártérdekeket. Főleg úgy, hogy közben meg azt mondjuk lépten-nyomon: csak közösen lehet legyőzni Tarlóst.

Itt állunk most, 2019 elején: tele vagyunk dühvel, tele vagyunk várakozással, ugyanakkor a bizonytalanság továbbra is elkísér minket ezen a nehéz menetelésen az új köztársaságig.

Azt kívánom az ellenzék szavazóiknak 2019-re, hogy legyenek kétkedőbbek inkább! Ne várjanak csodát, így majd nem is éri őket váratlanul a következő pofon 2019 májusában, az EP-választáson.

Higgyétek el, hosszú út áll még előttünk és nem jószándékkal van kikövezve.

Az éj sötét és tele van iszonyattal!

A bejegyzés trackback címe:

https://voms.blog.hu/api/trackback/id/tr1114539188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhesló 2019.01.05. 21:39:57

Az lesz.
Ellenálltok pártízezren országszerte a facen, párezren országszerte az utcákon.
Lesz két választás, ott pedig nagyjából ennyire lesztek képesek:
www.kozvelemenykutatok.hu

Zabla Viktor 2019.01.05. 23:53:28

@Éhesló: Paci, amikor lovacskáztok a o1g-vel, akkor te a csődört vagy a kancát szoktad játszani? Esetleg időnként cseréltek is? Tényleg érdekel...

Éhesló 2019.01.06. 00:23:05

@Zabla Viktor: A beteg homoerotikus álmaidat miért vetítetted ki rám?
Vaqgy nálatok a családodban ez a szokás?
Hazudj még valamit te szerencsétlen agyhalott buzi!

LKerekes 2019.01.06. 06:38:59

@Ego55:
Ja, mint az elektronikában. Le is égtek..

LKerekes 2019.01.06. 06:39:37

Azért komolyan. Tényleg ennyire hülye lehet egy firkász? Vagy még részeg.

ulpius66 2019.01.06. 12:37:11

A történelem ismétli önmagát......

Száz éve a bolsevista-kommunista "élcsapat" a prolik hátán jutott hatalomra, és vezette be a "proletár-diktatúrát".......

Napjainkban a mai megfelelőjük, a "liberál-fasiszta" élcsapat szintén a melósok hátán akar a hatalomhoz jutni!

A melósokkal vitetnék el a balhét, a melósokat lázítják, sztrájkot szerveznek.... aminek csak és kizárólagosan a melósok lehetnek a kárvallottjai.....amíg ők a hatalomhoz jutnának.......ismerős eset!!!!!

ulpius66 2019.01.06. 12:40:43

A liberál-fasiszták üveggyöngyökért megvették (az egyébként is ballibsi gyökerű) szakszervezeti vezéreket és a jól bevált gyakorlat szerint elkezdték lázítani a szerencsétlen melósokat....

..... és a jól bevált gyakorlat szerint a melósok sora sokkal rosszabbra fjordult, míg a ballibsik (a liberál-fasiszták) hatalomra kerültek!

Ilyen eccerű az élet!

birka menet 2019.01.06. 23:08:27

@Éhesló:

ha nem vagy buzi, akkor miért szopod itt még éjfélkor is orbán farkát?

birka menet 2019.01.06. 23:10:08

@ulpius66:

annyira imádom amikor amagadfajta megvénült kádár korszaki komcsi zúg rá a komcsizásra. Hiába no, az elmegyógyintézetek bezártak, te meg itt maradtál nekünk ellátatlan betegnek.

törppicur 2019.01.06. 23:43:07

Múlt héten voltak kemény vállalások az ellenzék nevű párt szimpatizánsaitól a szombati rendezvény mozgósításától várható létszámra.
Volt aki sok ezrest, 10ezrest, 50ezrest vizionált. A másik tábor támogatói azt kérték, hogy ha ezek a nagy számok már törvényszerűen nem jönnek össze (ez a nagy számok törvénye), akkor kicsit el kellene csendesedni és nem úgy tenni, mintha a magyar lakosságot képviselné ez a pár megtévedt tüncikéző.
S mi történt? Nem volt tömeg, de a küldetéstudat nem csökken. sőt "az ellenállás éve lesz".
Kedves Momentumosok, ne az éhezők viadalát montírozzátok magatokra, hanem menjetek Bács-Kiskunba, Békésbe. Borsodba vagy ahova akartok bázist építeni, mert anélkül 2022-ben megint csodálkoztok, hogy nem vagytok bent.
Csak egy mellékvágány, mi a francot kerestek nem parlamenti képviselők az ellenzéki kézfogón a Parlament lépcsőjén, SENKI nem hatalmazta fel őket. Legközelebb lehet még Juhászt is előkukázzák valahonnan.

Ellenzéki Tüntető 2019.01.07. 00:04:03

@ulpius66: "sztrájkot szerveznek.."

le vagy maradva, SZRTÁJKOT szerveznek. Szombatra. Baszki ezek egy tüntetést nem bírnak megcsinálni.
mindenszo.hu/wp-content/uploads/2019/01/szrtr%C3%A1jk.jpg

Jakab.gipsz 2019.01.07. 00:15:09

Ez van: a sátánfajzat Soros globalista csőcseléke szép lassan össze kovácsolta a keresztény demokrata magyarokat.

És?

És mit találtunk, a nagy globalista agenda mögött olcsó kis ripacsokat, kiüresedett sztereotípiákat.

Populista Pista 2019.01.07. 00:23:58

Nem az ellenállás éve lesz, hanem az ellenfekvésé.

Bangóné, Niedermüller, vészthozó Varjú László már meg is kezdték a fekvő munkát a televízióban. Azóta nincs szükség túlórára a takarítószemélyzetnél. Így is lehet küzdeni a rappszolgatörvény ellen.

apro_marosan_petergabor 2019.01.07. 00:29:57

Az ellenzék gyengébb, mint valaha.
A bukott szadesz nyomdokain bukdácsolnak. A szdesz egy marketing párt volt, mai utódai, követői is azok. Amig ílyen tartlamatlan, marketing ízű ürüggyel nyomulnak,mint a "rabszolgatörvény" esélyük nincsen kiemelkedni a jelentlkletelenségből. A FIDESZ-KDNP-nek programja volt, s pozitív hagyatéka a kormányzási idejéből. Európa legtehetségesebb, karizmatikus vezetőjével. Az ellenzéknek se programja, se karizmatikus vezetője. Bangónékkel, Varjakkal, Gyurcsányokkal , Széllekkel? Fegyőrökkel és egyéb pojácákkal nem jutnak semmire, de ez nem is baj.
Majd, talán egygeneráció múlva lesz egy új, komcsi és liberó mentes hazafia nemzedék, akik már alkalmasak lesznek valamire.

Hungryhorse 2019.01.07. 06:04:38

@birka menet: A beteg homoerotikus álmaidat miért vetíteted ki rám?
Vagy nálatok a családodban ez a szokás?
Menj a fenébe te szerencsétlen agyhalott buzi!

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.07. 07:04:26

Orbánt nem az ellenzék hanem a szart nem érő gazdasága fogja padlóra vinni hamarosan. Egy világválság csak még jobban meg fogja hentergetni, de ha nem lesz válság, akkor is padlóra kerül mert nem lesz szakember, aki dolgozzon, aki még maradt, az is idén elmegy. Marad a közmunkás cigány, a mozgásképtelen nyugdíjas, a tanulatlan középkorú segédmunkás, és a seggnyaló pártkatona. És mivel a fasiszták az idegeneket, más országokból jövőket üldözik, így nem marad senki más értelmes munkaerő. Az orbánc kúrmány már most görcsöl, hogy lélegeztetőgépen tartsa ezt a kuplerájt nyugdíjasfoglalkoztatással, rabszolgatörvénnyel miegymás. A fasiszta idegengyűlölő politika hamarosan meghozza a kívánt eredmény, az ellenzéknek ehhez egy tollpihét nem kell megmozgatnia.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.07. 07:16:55

Az olajár zuhanása, a tőke kockázatosból nem kockázatosba menekülése, a kínai állami vállalatok eladósodottsági szintje és az usa embargo a kínai termékekre, a német gazdaság lassulása már most jelzi a nagy világválság előszelét, ami kínából fog kiindulni. Túl sok hatás egyszerre fog begyűrűzni, nem fog senki audit, mercedest, bmwt venni, az eu nem fog segélyt adni, ami még valahogy fenntartja a matyar növekedést. Ezekre a született hazudozó jogászpolitikus orbáncnak és rühes tolvajbandájának annyi befolyása lesz, mint a szomszédom kutyájnak.

konrada 2019.01.07. 07:26:16

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:
Erről van szó. Addig meg már csak ki lehet bírni féllábon anélkül is, hogy hülyét csinálnának magukból az ellenzék reménységei...

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.07. 07:27:27

Egyébként már most is látszik az országban a kupleráj, elég csak bármit intézni, jönni-menni. Ha elromlik a háztartásban valami, nincs aki megjavítsa, ha fel kell valamit újítani nincs aki megcsinálja, ha elromlik az autód várhatsz a jó szerelőre hetekig, ha megbetegetsz meg is dögölhetsz, ha minőségi cuccot akarsz venni meg irány bécs, münchen, prága, pozsony, mert a b9ltokban itthon csak szemetet kapsz. Úgyhogy magad uram, ha ügyes vagy, vagy elő a pénztárcával és irány a szakszerviz, magánkórház horror árakon. Szerencsére nekem van pénzem mindenre, az országot meg leszarom, egye meg amit főzött magának a tetves orbánccal meg rühes tolvaj kutyáival együtt.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.07. 07:39:01

Emlékszem putyin első tíz évére, hogy sztárolták a kis köcsögöt. Aztán a volt kommunista ügynök túltolta a biciklit, azóta csak szenved kupleráj országa. Ha valakiből fekete bárány lesz, utána már tehet bármit, gazdaságilag lenullázza a világ. Így fog járni a fasiszta orbánc is.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.07. 07:39:01

Emlékszem putyin első tíz évére, hogy sztárolták a kis köcsögöt. Aztán a volt kommunista ügynök túltolta a biciklit, azóta csak szenved kupleráj országa. Ha valakiből fekete bárány lesz, utána már tehet bármit, gazdaságilag lenullázza a világ. Így fog járni a fasiszta orbánc is.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.07. 07:42:46

Varjú László botozása bejárja majd a fejlett demokráciákat, és meg lesz a véleményük a magyar fasizmus állapotáról, ahol egy országgyűlési képviselőt erőszakolnak, egy körözött balkáni bűnözőt bújtatnak, az hova is tartozik valójában. Nem a fejlett nyugathoz, az biztos.

konrada 2019.01.07. 07:58:21

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

...arról már akkor megvolt, amikor véresre vertek az utcán ellenzéki képviselőt, és a parlamentben meg a kormánypártiak azon röhögcséltek.
...s az nem csak olyan bottal tették, ami nem látható, hanem príma ólmos végű viperával...

kvadrillio 2019.01.07. 08:00:42

KI ÜLTETTE FÖL A ZSIDÓKAT ??? A ZSIÓK AUSCHWITZON KÉRŐDZNEK......
Szégyelljék magukat a zsidók !!! Ez az ÖNSAJNÁLAT M ÁR BETEGES NÁLUK !!!!!

HIROSÍMA ATOMBOMBA, VIETNÁM NAPALM.....
HIROSÍMA...ATOMBOMBA...1945 augusztusára a szövetségesek Manhattan terve már túl volt az atombomba kifejlesztésén és tesztelésén, és az amerikai légierő 509. összetett csoportja már rendelkezett olyan, a Silverplate fedőnév alatt felkészített B–29-esekkel, amelyek képesek voltak azt el is juttatni a Mariana-szigeteki Tinianról Japánig. Mivel Japán nem reagált, ezért Harry S. Truman amerikai elnök elrendelte a bombázást. Augusztus 6-án Hirosimára egy Little Boy, majd 9-én Nagaszakira egy Fat Man típusú atombombát dobtak le, előbbit az Enola Gay, utóbbit a Bockscar bombázó fedélzetéről. A bombázások utáni négy hónapban Hirosimában 90 000-166 000, Nagaszakiban 60 000-80 000 ember hunyt el a bombázások hatásainak következtében, nagyjából felük a bombázások napjain. A következő hónapokban számtalan ember halt bele a sugárbetegségbe, az égési sérülésekbe, és az egyéb sérülésekbe, vagy a sugárzás következtében kialakult egyéb betegségekbe. Bár Hirosimának volt jókora helyőrsége is, mindkét városban többségükben civilek vesztették életüket.

A vietnámi háború[m wikipédiából...2][m 3] alatt bővebb értelemben a teljes második indokínai háborút (1955[m 4] – 1975. április 30.), szűkebb viszonylatban az ebbe való közvetlen amerikai katonai beavatkozást (1965–1973) lehet érteni. A háború alapvetően a francia gyarmati hadsereg végső veresége után 1954-ben ideiglenesen kettéosztott Vietnám újraegyesítéséért folyt, amely során ideológiai alapon Kína és a Szovjetunió a kommunista Észak-Vietnámot, míg az USA Dél-Vietnámot támogatta. A két kommunista nagyhatalom a délkelet-ázsiai befolyásért egymással is versengett, az USA pedig a kommunizmus térnyerését próbálta megakadályozni a térség frissen függetlenné vált országaiban.

A szárazföldi hadműveletek nagyobbrészt Dél-Vietnámban, továbbá Kambodzsa és Laosz határ menti területein folytak. Kezdetben az amerikai katonai tanácsadók által kiképzett Dél-vietnámi Hadsereg csapatai próbálták felszámolni a délen az esőerdőkben és a kiterjedt föld alatti alagútrendszerekben bujkáló és a vidéki falvakat uraló ellenállók és gerillák csapatait. A délen uralkodó politikai elnyomás és káosz miatt az ellenállók száma az évek során nem csökkent, sőt emelkedett. Az amerikai politika és hadvezetés az 1960-as évek közepén úgy döntött, a tanácsadók és kiképzők mellé harcoló amerikai katonákat is küld a térségbe. A gerillák mellett az északi hadsereg katonái is gyakran harcoltak délen, sőt többször is megkísérelték a déli országrész teljes katonai megszállását, amit csak az amerikai tűzerő révén sikerült visszaverni.

Észak-Vietnám felett ugyanekkor légiháború dúlt. Az amerikai bombázók a teljes észak-vietnámi ipart lerombolták, bár a szovjet és kínai gazdasági és katonai támogatás miatt ez nem rengette meg az országot.

A háború komoly kihívást jelentett a nyílt fronton zajló harcra kiképzett amerikai katonák számára. Az ellenség ugyanis többnyire gerillaakciókkal támadott, s a dél-vietnámi kommunista ellenállók erős támogatói rétegre leltek a szegény parasztság körében. Így az ellenség képes beolvadni a civilek közé, míg a messziről érkezett amerikaiak nem voltak képesek megkülönböztetni a polgári lakost a vietnámi ellenállóktól. Az észak-vietnámi hadsereg is jobbára gerillatámadásokat alkalmazott, így támogatva déli szövetségeseit. A háborúban alkalmazott amerikai stratégia következésképp nem az volt, hogy ellenséges területet kelljen elfoglalni, vagy hadsereget kelljen nyílt csatában legyőzni, hanem a Dél-Vietnámban harcoló ellenálló gócokat és az őket támogató északi egységeket mind egy szálig el kellett pusztítani. A kommunista ellenállók kihasználták az országuk természeti adottságait (a sűrű őserdőket, hegyeket, sziklabarlangokat, folyókat) és azokat használták természetes fedezékekként. Az amerikai hadsereg minden elképzelhető modern hadieszközt (az atomfegyvereket leszámítva) bevetett Vietnámban, ám az ellenség harciasságát alábecsülték, amelyet a természetes védművek is segítettek. Ráadásul az amerikaiakat a helyi betegségek, s a nagy hőségtől is fokozott lelki és fizikai nyomás is tizedelte, ezért a morál nagyon gyorsan csökkent.

Annak ellenére, hogy az amerikai hadsereg a világon a legkorszerűbb eszközökkel volt felszerelve volt még egy hátrányuk a vietnámiakkal szemben. Vietnámban lényegét tekintve már 1940 óta szűnni nem akarok harcok folytak előbb a japánok, majd a franciák és azt követően az amerikaiak ellen. A vietnámiaknak sok tapasztalt veteránja volt, akik magas szintre fejlesztették tudásukat a gerillahadviselés és a rejtőzködő harcmodor területén a vietnámi dzsungelben. Az amerikai hadsereg a háború első éveiben még kisebb elitegységeket, köztük a híres zöldsapkásokat küldte Vietnámba, hogy képezzék ki a dél-vietnámi had

OLVASSANAK TÖBBET HIROSÍMÁRÓL, A VIETNÁMI HÁBORÚRÓL INKÁBB...

Sexual Harassment Panda 2019.01.07. 08:32:17

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: hogyne. A "fejlettnyugat" országokat, földrészeket gyarmatosított, komplett népcsoportokat megnyomorítva és kiírtva, most meg osszák AZ észt demokráciábòl. Bravo.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.07. 08:41:57

@konrada: Arról az ellenzéki képviselőről nem tudták ki fia borja, egyszerűen a csőcselék közé keveredett a faszfej, aztán a semmiből kapott egy nyaklevest. Mi a faszomért nem igazolta magát? Akkor megúszhatta volna, akkor még jogállam volt. Most viszont mindenki tudta kit erőszakolnak, igazolta magát, ezért sokkal súlyosabb, amit elkövettek. A büntetési tényállás is sokkal súlyosabb, ha a bűncselekményt előre kitervelten, bűnszervezetben elkövetett parancsra teszik, mintha egyszerűen csak pofánvernek egy utcai ismeretlen randalírozót a tömegben. Nem is kapott semmit aki pofánverte azt a hülegyereket, honnan is tudhatta volna a tömegben ki az, akit pofánvert, ha nem igazolja magát. Most viszont teljesen más a helyzet.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.07. 08:45:14

@Sexual Harassment Panda: Ez már lejárt lemez, ezzel a kopott dumával csak a hozzád hasonlatos buta tanulatlan fasiszta fideszbirkákat tudod etetni, aki tanult történelmet, azt nem.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.07. 08:52:22

@Sexual Harassment Panda: Engem ti fideszbirkák sose hallgattattok el, mindig résen leszek, minden böfögésetekre lesz válaszom, csak hogy ne nyugodjatok. Igaz nem mindig a hozzátok hasonlatos hülegyerekeket figyelem, nem vagytok ti nekem olyan fontosak, ez is tény, néha meg kell keresnem azt a havi pár milliót amiből a kormányt és titeket meglopom. Majd akkor válaszolok az idétlen makogásotokra, ha kedvem szottyan. Ezért nem árt résen lennetek, mert lehet csak egy hét múlva fogom válaszra méltatni az esztelen csaholásotok.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.07. 08:58:13

@Sexual Harassment Panda: Tudod van aki az okos tanárától tanul az iskolában, van aki meg a csuti fasiszta politikusführerét ismételgeti állandóan, mivel nincs önálló gondolata. Elég csak visszanézni az összes fideszmajom nyilatkozatát, mindegyik ugyanazt böfögi, amit a führere reggel parancsba adott neki. No ilyenek vagytok ti, fideszbirkák. Csak bégetitek folyamatosan mindig ugyanazokat a mondataitokat( illetve a führeretek mondatait, mert sajátotok nincs) , ami már lejárt lemez, és senki nem veszi be, akinek van egy kis csepp esze.

Kivlov 2019.01.07. 09:01:52

barmok.
Ellenállni egy óvodás is tud. Nem ellenállni kell, hanem alternatívát felmutatni.

Sexual Harassment Panda 2019.01.07. 09:08:17

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: rendkívül nagy "hős" vagy a neten. Vajon élőben is ilyen bátor lennél amikor pofánbasználak?

kvadrillio 2019.01.07. 09:11:01

A RABSZOLGATARTÓAMERIKA ÉS A KIZSIGERELT AFRIKAI RABSZOLGÁK EXTRAPROFIT TERMELÉSE.....
SZERETEM BOGÁR LÁSZLÓ CIKKEIT A MAGYAR HÍRLAPBAN...:)

Bogár LászlóTávol Afrikától (1)
Hamar kiderült, hogy a frissen „beüzemelt” Amerikában az igazi „aranybányát” elsősorban nem a valódi aranybányák jelentették, hanem az ültetvényes gazdálkodásból származó mesés profit

Bogár László – 2018.05.18. 03:30
Magyarország nem írta alá az Európai Unió és az afrikai országok közös konferenciáján született nyilatkozatot. Az ok egyszerű, a magyar kormány úgy véli, hogy a nyilatkozat mögött meghúzódó stratégiai szándékok a globális migrációt mint pozitív és ösztönzendő folyamatot tételezik, ami számunkra elfogadhatatlan.

Persze nem nagyon lehetnek illú­zióink, az Európai Unió uralmi struktúrái mindent meg fognak tenni azért, hogy továbbra is ez legyen a meghatározó véleménynyaláb az egész világ, benne Euró­pa és Magyarország számára is. Mint ahogy az is szinte biztosra vehető, hogy az év végén szintén Marokkóban sorra kerülő migrációs világkonferencia ugyanígy a migráció fokozott támogatásában látja majd a legfontosabb teendőket. Bár a kérdés körüli beszéd-tér örvénylései nagyon megnehezítik a lényeg megértését, ám e megértés érdekében érdemes kicsit eltöprengeni az ügy mélyebb rétegeiről.

Afrika az emberiség édenkertje is lehetne, vagy inkább lehetett volna, de az elmúlt évszázadok folyamán egyetlen társadalmi, gazdasági, ökológiai, kulturális és nem utolsósorban demográfiai értelemben vett rémálommá vált, és a huszonegyedik században ez a tragédia az emberiség sorsát is megpecsételheti. És ezért az iszonyatért alapvetően az a folyamat a felelős, amelyet a történelem a „nagy földrajzi felfedezések” koraként említ. Maga az elnevezés is hamis, sőt hazug, mert teljesen úgy hangzik, mintha az európai fehér embert a tudásszomj vezette volna, tehát a világ megismerésének szándéka lett volna e folyamat legfőbb indítéka.

Pedig ma már tudjuk: az európai, magát kereszténynek vélő fehér ember gátlástalan rablóbandaként fosztotta ki a világ minden rajta kívül létező kultúráját. E brutális terrorakció-sorozat legtragikusabb kárvallottja kétségtelenül Afrika volt. A trópusi vidékek emberi közösségei többnyire rendkívül kényes egyensúlyt voltak kénytelenek kialakítani a külső és emberi belső természet között, mert az egyensúly legkisebb megbomlása is végzetes következményekkel járt volna.

Talán nem kell különösebben bizonygatni, hogy az európai fehér ember a számára piaci értékkel bíró kincsek brutálisan gátlástalan megszerzése során a legcsekélyebb mértékben sem volt tekintettel az afrikai kultúrák e kényes ökológiai, szociális és kulturális egyensúlyára. Egyszerűen kimarta magának mindazt, amire szüksége volt, tekintet nélkül arra, hogy ezzel milyen iszonyú szenvedéseknek tette ki az ott élőket, miként borította fel végleg élőhelyük egyensúlyát.

Ezzel a brutális kiaknázással persze együtt járt az is, hogy az így keletkező „anyagcseretermékekkel” végzetesen megterhelte ezeket a kényes egyensúlyra épülő ökológiai, szociális és kulturális rendszereket. Claude Lévi-Strauss Szomorú trópusok című könyve szépirodalmi mű ugyan, de hihetetlen pontossággal és reflexivitással írja le az euró­pai fehér embernek azt a végtelenül cinikus felelőtlenségét, amely az általa vizsgált Brazíliában hasonló tragédiák kiváltója lett. Amerika (és benne Brazília) végzetszerű összekapcsolódásának legfőbb eleme az az „erőforrás”, amelynek kiaknázása nyomán Afrika népeit a legsúlyosabb pusztítás érte, és ez az elem minden kétséget kizáróan a rabszolgakereskedelem volt.
Viszonylag hamar kiderült ugyanis, hogy az Újvilágban, vagyis a frissen „beüzemelt” Amerikában az igazi „aranybányát” nem elsősorban a valódi aranybányák jelentették, hanem az ültetvényes gazdálkodásból származó mesés profit. Egyetlen bökkenő volt csupán, erre az iszonyú munkára nem volt kellő létszámú és főként kellő teherbírású munkaerő.

Az amerikai őslakosság nagy részét kiirtották, és a maradék sem látszott alkalmasnak erre a munkára. Hasonlóan alkalmatlannak bizonyult az európai fehér ember is, noha voltak erre is kísérletek, de e kísérletek legfőbb eredménye az lett, hogy „piaci áron” ilyen munkára nem lehet „munkaerő-árut” kapni.
Az áttörést jelentő „innováció” az volt, amikor felfedezték, az afrikai ember a legmegfelelőbb erre a célra. A különböző becslések harminc- és hatvanmillió közé teszik az Afrikából áthurcolt szerencsétlenek számát, akiknek a fele már az úton elpusztult.
.....................

röf 2019.01.07. 09:11:57

Ellenállás? Az.... induktív....
Olyan ostoba ez az "ellenzék", hogy még normális összekötő témát, "kovászt" sem tud magának választani, ami mentén azt ordíthatnák, hogy Heuréka, mától egymásra bukunk, szalonnáci kontra libbant bal, ganc egál....
Rátaláltak erre a teljesen rendben lévő munkaidő-keret szabályozásra, elnevezték rabszolgatörvénynek, és ezzel haknizzák végig a független balliberális médiát.

chrisred 2019.01.07. 09:14:10

@kvadrillio: Kit érdekel Hiroshima? A japánok 1937 telén a nanjingi mészárlással húsz atombombát is kiérdemeltek.

kvadrillio 2019.01.07. 09:21:33

A FIDESZ TARHÁLÁS HELYETT INKÁBB KÉRJE VISSZA A HŰBÉRESEITŐL,,,, A NEKIK KIOSZTOTGATOTT VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ MILLIÁRDOKAT !!!!! :)

Sexual Harassment Panda 2019.01.07. 09:21:49

@kvadrillio: nahát! Bogár úr sem tanult történelmet, esetleg "ostoba fideszbirka", hiszen tudnia kellene h a nyugati bezzegországok nem zsákmányoltak ki senkit!

kvadrillio 2019.01.07. 09:23:39

@chrisred: és kit érdekel a zsidók 72 éve tartóóóó
beteges önsajnálata ???????????!!!

kvadrillio 2019.01.07. 09:26:02

@chrisred: és kit érdekel a zsidók 72 éve tartóóóó
beteges önsajnálata ???????????!!!

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.07. 09:31:24

@Sexual Harassment Panda: Nem tudom, fasisztákkal nem érintkezem. És mivel nem keveredek hülegyerekek közé, mint a tömeggel sodródó super marius, náci fideszgyűlésre sem járok, így annak az esélye is csekély, hogy a pofánbaszásod két kokival, nyolc sallerrel, három balegyenessel és négy jobbhoroggal viszonozzam.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.07. 09:36:14

@Sexual Harassment Panda: Bogár uraság csak szónokoljon a pondrói, lárvái, és gerinctelen fajtársai között a fideszgyűlésen. Már lejáratta magát az ilyen és hasonló kijelentéseivel az echonak nevezett fideszpropagandaadón, a mondatai sok vizet nem zavarnak, max. pár fideszes fasiszta hülegyerek figyel rájuk.

Sexual Harassment Panda 2019.01.07. 09:39:36

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: te orvosi hülye vagy édes fiam. Gyakorló elmebeteg. Azèrt mert valaki nem èrt egyet a gyűlölködő fröcsögrseddel AZ még nem fideszes

simonpali 2019.01.07. 09:50:04

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: Nyugi, amíg begyűrűzik ide a válság, addig még minimum kétszer lesztek jó alaposan elpicsázva. Azért te sem gondolhatod komolyan, hogy májusig valami gigantikus méretű gazdasagi csapás éri Magyarországot, amitől bezuhan a Fidesz támogatottsága. Május vége után meg jön a hosszú nyári uborkaszezon, vagyis az ellenzéknek nevezett szarkupacnak bőven lesz ideje lélekben felkészülni az októberi nagy bukóra. Nagy, esetleg begyűrűző gazdasági válságot inkább késő őszre várok, a két nagy ellenzéki bukta után.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.07. 09:52:23

@Sexual Harassment Panda: Erre a ki zsákmányolásra még visszarérve egy szösszenet erejéig, habár tudom, hogy a fafejű, buta, csóringer fideszbirkákba kár a szóért, semmiből nem tanulnak, mint a birkacsorda. Mi a vérvörös híg fos köze van a jelenleg nyugaton élő gazdag embereknek ahhoz, hogy mi volt évszázadokkal ezelőtt? Elárulom, semmi. Azóta már földig lett gyalulva kétszer Európa a tetves, populista fasiszta nemzeti patkányok miatt, milliárdos károkat okozva. Ha volt is valami amit a gyarmatokon kerestek, azt lerombolták 80 éve a hazudozó, csaló fasiszta férgek. De azt a jövedelmet is csak nagyon kevés tőkés élvezhette, eközben a lakosaik éheztek, a válságok pedig ezerszer elvitték. Azt hogy ma gazdagok és jólétben élnek kizárólag tehetségüknek, szorgalmuknak, szervezőkészségüknek köszönhetik, valamint hogy nem nyalták évtizedekig egyetlen populista korrupt tolvaj politikus seggét sem(amilyen orbán és társai bűnszövetkezet) , hanem önerejükből lettek azok, amik.

Viszlát és kösz a halakat 2019.01.07. 10:05:00

"Itt állunk most, 2019 elején: tele vagyunk dühvel, tele vagyunk várakozással"

aztán körbenéztek és megállapítjátok, hogy kevesen vagyok, bár hangosak.

Viszlát és kösz a halakat 2019.01.07. 10:07:12

SZRTÁJK!
SZRTÁJK!
SZRTÁJK!

mifelénk így irják

Sexual Harassment Panda 2019.01.07. 10:08:36

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: ja, nyilván csak a szorgalmuknak köszönhetik! Különösen a franciák, akiknek a mai napig van 14 afrikai gyarmatunk akik a nemzeti össztermékük 85%-át utalják évente a francia nemzeti bankba. Lol.

Viszlát és kösz a halakat 2019.01.07. 10:15:28

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: "Arról az ellenzéki képviselőről nem tudták ki fia borja" és hát az akkori rendőröknek még nem kellett olvasniuk tudni, felismerni pl egy képviselői igazolványt

Viszlát és kösz a halakat 2019.01.07. 10:17:59

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: kezeltesd magad mielőtt még jobban elhatalmasodik. nem vagy még taga20 de közelíted és onnan már nincs visszaút.

nnnnnnnn 2019.01.07. 10:47:38

az ellenállás épp most szombaton dőlt hamvába.

pedig hogy beharangozták. buzdító cikkek az indexen, hvg-n, interjú a kis fegyőrrel a milliós tömegekről meg hogy orbánék estére már oroszországba fognak menekülni.
végül élőzés, videók, aztán nagy pofáraesésre a híradóra már minden tüntető rég otthon volt.

fail

ulpius66 2019.01.07. 10:54:09

Készül a "Bohócforradalom 2.0"

A fiatalabbak kedvéért.

2011-ben az akkori szakszervezeti vezetők hasonló peticióval mentek az Orbánhoz. Orbán egy laza csiklómozdulattal úgy kibaszta őket, mint a macskát szarni, azzal az indokkal, hogy "bohócokkal nem tárgyal!" Na, erre a szakszervezeti vezetők "bohócforradalmat hirdettek 2011. június 16-ra.

"A hvg.hu tudósítója 19 óra után arról számolt be, hogy lezárták az urnákat, eddig lehetett "szavazni". 19 560 szavazatot számoltak össze, ám ez nem a végleges adat, mivel sokan e-mailben is elküldték a voksukat. A szervezők azt közölték, hogy az Alkotmány utcában 35 ezren demonstráltak. A tömeg fáklyákkal indult a köztársasági elnök hivatalához, hogy átadják a kormánypártoktól visszavont szavazatokat. 21 óra után érkeztek meg a Sándor-palota elé."

Szóval jön a "Bohócforradalom 2.0!!"

eloi 2019.01.07. 10:55:07

@Ego55: Ellenállnak a valóságnak! És ezt szívósan és jól csinálják! :-)

Ja, meg mennek ki külföldre (Brüsszel) tüntetni (hazát lejáratni) Sargentinivel. Mert ott legalább szeretik őket.

ulpius66 2019.01.07. 11:06:32

Kedves ballibsi elvtársak!

Kedden a Sargentinivel együtt tüntetnek Brüsszelben a magyar ballibsik.

Azért a ballibsiknek mégsem kéne ilyen magas labdát feladni a fideszes propagandistáknak!

Mert azt még Mari néni, és Jóska bácsi is felfogja, hogy a Sargentini Magyarország ellen áskálódik.... azaz ellene könnyű kampányolni az EU választáson......
(azt persze mindig tudtuk, hogy az Újhülyét nem az eszéért szeretik, de talán ezt mégsem kéne erőltetnie....... ha meg magától ennyire hülye, lehetne valaki mellette és szólhatna neki, hogy ezt azért mégse kéne....)

eloi 2019.01.07. 11:50:06

@ulpius66: Ráadásul a magyar vörösök által direkt a haza lejáratására KÜLFÖLDÖN alapított RED!!! színeiben!
És azzal a demagóg Sargentinivel, akinek dolgozatáról még Schiffer is azt mondta, hogy szánalmas fércmű, amit nyilvánvalóan diktáltak neki, és tudható is, hogy kik... !!!
Persze nem történik más, csak dolgozik a HÁLÓZAT!!! Amelynek része a magyar ballib, az EU-s ballib, az ő médiumaik, az amerikai New York Times-szal bezárólag.

ulpius66 2019.01.07. 18:22:34

hvg.hu
2019. január 07. 13. óra

"Orbán Viktor Házavató Bulija a Várban" címmel szerveztek tüntetést a Facebookon hétfőre is a Sándor-palota és a karmelita kolostor közötti térre 12 órára.

A szombati egész délutános tüntetés után is 2 ezer ember ígérte a részvételét a Facebookon, és további 16 ezren érdeklődtek.
De a tüntető tömeg elmaradt. A helyszínen tartózkodó kollégáink szerint a téren nagyjából 30 ember gyülekezett. Arról beszéltek, a beígért hangosítás még nem érkezett meg.
Tudósítónk szerint végül a beszédet technikailag "a 30 emberhez méltó hangerejű kiabálással" oldották meg. Majd a szónoklatok 12 óra 30 percre véget is értek. A demonstrálók pedig elmentek."

Hát kb. ennyike a mai tüncikéről.......

lényeglátó 2019.02.18. 13:08:22

@Éhesló: Fejtő Ferenc: (József Attilával, Szép szó, szerkesztője)

„”A Kelet-Közép-Európai államok politikai sorsa, és a lakosság civilizációs színvonala szorosan összefügg! A Népi. Demokráciák. története 1954!
Értsd saját bunkóságunk, (választásunk) következményeit szenvedjük, tűrjük el, kollaboráns uraikkal, uraiktól!
Tiborc Ő csorda számra tartja gyűlevész
szolgáit, éppenséggel mintha minden
hajszála egy őrzőt kivánna; sok
meránit, ollykor azt hinné az ember,
hogy tán akasztani viszik, úgy körül
van véve a léhűtőktől;

Hungryhorse 2019.02.18. 18:25:41

@lényeglátó: nem értem mire válasz egy idézet, egy olyan alaktól, aki internaiconalista, előbb kommunista, majd szociáldemokrata jelmezben, aki a hazája ellen a franciák oldalán harcolt.

A demokrácia a nép uralma, nem az önjelölt fejtőféle népboldogítóké.

Fejtő művei nem érdekelnek, túllépett rajtuk és a szerzőjükön is az idő.

Saját magadat bunkózhatod, de másokat kímélj meg ettől.
Fejtő és Katona pedig ég és föld.
Az egyik szabadkőműves, kommunista, baloldali zsidó, a másik pedig magyar, keresztény.
Ne maszatold össze őket és ne hozd őket egy lapra még kommentben sem ilyen aljas módon.
A cenzúra pedig nem kevésbé aljas, mint fejtővel összemaszatolni Katonát.

chrisred 2019.02.19. 05:43:50

@Hungryhorse: Mitől lett volna Fejtő szabadkőműves? Ahogy az sem rémlik, hogy Katona annyira vallásos lett volna.

Hungryhorse 2019.02.21. 06:43:15

@chrisred: olvass utána a harmincas évek béli aktivitasának. Attól.

chrisred 2019.02.22. 05:58:02

@Hungryhorse: Vagyis, ha nem olvasok semminek utána, magadtól képtelen vagy bizonyítékot prezentálni.

Hungryhorse 2019.02.23. 08:26:40

@chrisred: nem vagyok sem az ápolód, sem a szolgád.
Ha valami érdekel, utananézel, vagy megkérdezed a rabbit.

chrisred 2019.02.23. 08:29:16

@Hungryhorse: És láthatóan a vitapartnerem sem, mert épkézláb érvekkel nem tudsz kirukkolni, hogy az állításaid igazold. Lehet, hogy neked egy rabbi állítása a megdönthetetlen abszolút igazság, nekem csak egy vélemény a többi közül.

Hungryhorse 2019.02.23. 15:50:02

@chrisred: nem vagyok a "vitapartnered" mert nem szóltam hozzád, mig rám nem ugattál.
Az érvtelenségedre és tudáshiányodra pedig nem én vagyok a megoldás, mert megvetlek.
A haverjaidat szórakoztasd.
A rabbik pedig bölcs emberek, akik segitenek a magadfajta mesügéknek.

chrisred 2019.02.23. 18:41:47

@Hungryhorse: Ha a nyilvános fórumon állítasz valamit, azért illik helytállni. Tökéletesen mindegy, milyen görcsösen kerülöd annak a bevallását, hogy teljesen alaptalanul állítottad, hogy Fejtő szabadkőműves volt, aki olvassa a bejegyzést, azoknak már nyilvánvaló.

Hungryhorse 2019.02.25. 14:13:05

@chrisred: helytállok. Olvashatod.
Evidencíákra a gyógypedagógusodtól, vagy az ápolódtól kérj "bizonyítékokat".
Egyebekben pedig olvasd el a kommunista-zsidó haverod életrajzát.

chrisred 2019.02.26. 05:55:26

@Hungryhorse: Azt sem tudod, mit jelent ez a szó. Köntörfalazol, mellébeszélsz, személyeskedsz, ahelyett, hogy beismernéd: semmi bizonyítékod nincs arra, hogy Fejtő bármilyen szabadkőműves páholy tagja lett volna.

Itt dicsőíted a rabbikat, úgy érvelsz, mint egy bolsevik, zsidó-kommunista haverok tekintetében előbb a saját szemedből piszkáld ki a gerendát.

Hungryhorse 2019.02.27. 18:23:36

@chrisred: nem beszélek mellé.
Hozzád se szóltam, te ugattál be nekem, te személyeskedsz velem, ahelyett, hogy tájékozódnál, olvasnál, tanulnál.
Mivel leszarlak és szabadkőműves/zsidó/kommunista fejtő haverodat is leszarom, nem gyűjtök, tárolok semmiféle bizonyítékot róla.
Megteszik ezt azok, akiket érdekelt ez a szarházi nemzetellenes barom és megírták a becstelen életének történetét.
A rabbikat nem dicsőítettem, megállapítottam róluk, hogy bölcs emberek és szívesen segítenek a magadfajta mesügéknek.
A szememben nincs gerenda.
Olvasgass, tanulj, magaddal szórakozz!

chrisred 2019.03.04. 05:24:40

@Hungryhorse: A személyed semmilyen formában nem lett érintve, kizárólag egy nyilvánosan tett állításodra vonatkozó kérdést tettem fel. Most már nyilvánvaló, hog teljesen alaptalanul, hiszen magad vallod be, hogy semmit sem tudsz arról a személyről, akiről egy állítást fogalmaztál meg.

Hungryhorse 2019.03.11. 17:06:55

@chrisred: Ez mi ez, ha nem olcsó személyeskedés:
"chrisred 2019.02.26. 05:55:26
@Hungryhorse: Azt sem tudod, mit jelent ez a szó. Köntörfalazol, mellébeszélsz, személyeskedsz, ahelyett, hogy beismernéd: semmi bizonyítékod nincs arra, hogy Fejtő bármilyen szabadkőműves páholy tagja lett volna.
Itt dicsőíted a rabbikat, úgy érvelsz, mint egy bolsevik, zsidó-kommunista haverok tekintetében előbb a saját szemedből piszkáld ki a gerendát. "

Nos ez az utolsó bekezdés csak primitív személyeskedés.
Erre pedig a válaszom egyszerű:
"Hozzád se szóltam, te ugattál be nekem, te személyeskedsz velem, ahelyett, hogy tájékozódnál, olvasnál, tanulnál.
Mivel leszarlak és szabadkőműves/zsidó/kommunista fejtő haverodat is leszarom, nem gyűjtök, tárolok semmiféle bizonyítékot róla.
Megteszik ezt azok, akiket érdekelt ez a szarházi nemzetellenes barom és megírták a becstelen életének történetét.
A rabbikat nem dicsőítettem, megállapítottam róluk, hogy bölcs emberek és szívesen segítenek a magadfajta mesügéknek.
A szememben nincs gerenda.
Olvasgass, tanulj, magaddal szórakozz! "

Az, hogy nem érted és hazudozol nem az én szégyenem.

chrisred 2019.03.12. 05:22:23

@Hungryhorse: Ez nem személyeskedés, kizárólag az itteni beírásaid tartalmára vonatkozott.

Hungryhorse 2019.03.15. 11:40:22

@chrisred: Mi lenne ez itt más, ha nem olcsó személyeskedés:
"chrisred 2019.02.26. 05:55:26
@Hungryhorse: Azt sem tudod, mit jelent ez a szó. Köntörfalazol, mellébeszélsz, személyeskedsz, ahelyett, hogy beismernéd: semmi bizonyítékod nincs arra, hogy Fejtő bármilyen szabadkőműves páholy tagja lett volna.
Itt dicsőíted a rabbikat, úgy érvelsz, mint egy bolsevik, zsidó-kommunista haverok tekintetében előbb a saját szemedből piszkáld ki a gerendát. "

Nos ez az utolsó bekezdés csak primitív személyeskedés.
Erre pedig a válaszom egyszerű:
"Hozzád se szóltam, te ugattál be nekem, te személyeskedsz velem, ahelyett, hogy tájékozódnál, olvasnál, tanulnál.
Mivel leszarlak és szabadkőműves/zsidó/kommunista fejtő haverodat is leszarom, nem gyűjtök, tárolok semmiféle bizonyítékot róla.
Megteszik ezt azok, akiket érdekelt ez a szarházi nemzetellenes barom és megírták a becstelen életének történetét.
A rabbikat nem dicsőítettem, megállapítottam róluk, hogy bölcs emberek és szívesen segítenek a magadfajta mesügéknek.
A szememben nincs gerenda.
Olvasgass, tanulj, magaddal szórakozz! "

Az, hogy nem érted és hazudozol nem az én szégyenem.