Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra

Karácsony Gergő az ellenzék Jolly Jokere

...a nagy bejelentés előtt tűkön ülünk már!

2019. január 03. - kingmaker

Mit fog holnap bejelenteni Karácsony Gergely? Végre kapura lő és bejelentkezik főpolgármester-jelöltnek vagy továbbra is valakiknek a felkérésére vár? Mi lesz Horváth Csabával? Elbukik Karácsonnyal szemben az előválasztáson? Mit fog ehhez szólni a főpolgármester-jelölt celebpápa Puzsér Róbert? Hamarosan kiderül, de addig is az előző részek tartalmából:

Rögtön az elején idéznék is a Wikipédiából, hogy mi is az a Jolly Joker, ha esetleg valaki nem tudná: A Jolly Joker vagy dzsóker egyes kártyajátékokban a legértékesebb lap, rendszerint valamilyen vidám figurát ábrázol. A jolly (dzsolli) mókás embert, a joker (dzsóker) angol szó pedig tréfamestert jelent, a jolly joker így együtt vidám tréfamestert, mókamestert jelöl. Jelentősége, hogy bármelyik lapot lehet vele helyettesíteni, ezért nagyon fontos lap a játszmákban.

2018021360.jpg

Miközben elindult a 2019-es év, ami a Momentum saját kis Katniss Everdeenje, Donáth Anna szerint az ellenállás éve (2017 a lázadás éve volt, Orbán Viktor szerint, de az sem jött be), már újabb szintre lépett az ellenzéki mozgolódás és elég szürreális képet fest így január 3-án: nem elég, hogy a képviselők vendégeinek beléptetését simán megtiltotta Kövér László házelnök a Nemzet Templomába, de a délelőtti kávém kortyolgatása közben a Facebook az arcomba tolt egy képet, ami a parlament lépcsőjén készült, ahol a Jobbik frakció többek között Gyurcsány Ferenccel tesz fogadalmat. Igen, tudom! Az új vitorlákba új szelek kapnak, és ezt követeli meg a Facebook live politikai értelmisége is.

Közben napok óta piszmognak itt nekem, hogy a tüntetéseken túl már csúcsra van pörgetve a háttérben a helyezkedés is a politikusok részéről. Na nem a Momentum és az MSZP között vélt vagy valós egyezkedés, amit Puzsér Róbert előszeret ettel ír fel vérrel és könnyel a Facebook falára, hanem bizony a magyar politika Jolly Jokere, Karácsony Gergely Szilveszter hónapok óta tartó násztánca érhet véget most pénteken, ugyanis ha igazak a pletykák és az újságírók értesülései, akkor Gulyás Márton pénteki Partizán című műsorában jelentheti be Karácsony a főpolgármesteri indulását. Már elmúltak azok a szép idők, amikor az Együtt-tel szövetségre lépő Párbeszéd pár hetes összeborulása után a mi Gergőnk az ATV-ben jelenthette be Rónai Egonnál, hogy inkább az MSZP miniszterelnök jelöltje lenne és vége van az Együtt-P szövetségének. Vagyis az Egyenes beszédben tett valami zavaros nyilatkozatot a kabát újragombolásáról, meg azért ült akkor ott, mert létre kellett hozni egy közös megállapodást. Nem is koptatnám a klaviatúrát tovább erről, az Index tökéletesen leírta az akkori kabaréba illő helyzetet. A többi már történelem.

Karácsony Gergely politikai karrierje töretlen: az LMP 2010-es országgyűlési kampányfőnöke volt, aztán országgyűlési képviselője és elindították őt a II. kerületben is 2011-ben Láng Zsolttal szemben. Az LMP 2013-as szakadása után a Párbeszéd Magyarországért elnöke lett, az Együtt-PM pártszövetség egyik arca Juhász Péter mellett, majd a Párbeszéd jelöltjeként Zugló polgármesterének választották. 2017 volt a fordulópont, ugyanis Botka László puccsa után ez a jóképű, Kálmán Olgának pálinkát ajándékozó égimeszelő gyerek önként és dalolva bútorozott össze a szocikkal, hogy győzelemre vigyék az ellenzéki összefogást, az ellenzéki együttműködést és megszabadítsanak minket a gonosztól és leváltsák Orbán Viktor bűnös rendszerét. A 2018-as választási eredményeket mindannyian ismerjük: olyan jól sikerült ez a pártszövetség az MSZP és Párbeszéd között, hogy a 12%-ot se érték el, szóval az MSZP végleg elbúcsúzhatott az ellenzék vezető ereje címtől. Sőt! Az MSZP óriási gyomrost kapott Budapesten is: a budapesti szavazókörökben míg a 2000-es évek elején a legtöbb helyen 50% fölött szerepeltek, addig most a legjobb elért eredmény mindössze 34 százalék volt. Ez a 34 százalék 2002-ben éppúgy, mint 2006-ban is az egyik legrosszabbnak számított volna. Talán Karácsony pont arra volt elég, hogy a szocialisták ne omoljanak össze végleg Botka eltávolítása után és a köztudottan nem a Fidesz által pénzelt Molnár Zsoltok és az ingyenes tömegközlekedés ötletével már nem kampányoló Horváth Csabák arcát kelljen nekünk választóknak bámulnunk még 2019 elején is. Kunhalmi cicis Ági ajtónak rohanásáról már ne is beszéljünk! Köszi Gergő!

A mostani herce-hurcát ismerjük: Karácsony “a faszért hagytam magam rábeszélni” Gergely az ellenzék április 8-i csúfos leszerepelése után már április 12-én összefogást hirdetett és előválasztást sürgetett, de mindenki el volt foglalva a sebei nyalogatásával és ez a dolog is éppúgy elsikkadt, mint a többi nemzetmentő ötlete az ellenzéki pártoknak. Aztán kora ősszel, amikor még mindenki kereste a helyét és találgatták a pártközpontban, hogy mihez is kellene kezdeni, valakinek eszébe jutott, hogy a 2019 októberében lesz egy önkormányzati választás is és ideje volna jelölt után nézni, ha már Falus Ferencet nem tudják rehabilitálni a baloldal panoptikumából. Hát leporolták gyorsan Horváth “nem szoktam kihúzni a szömöldököm” Csabát és Karácsony Gergőt is, de aztán ő elkezdte a szokásos nyögve-nyelős számát előadni, hogy hát oké, de mégse. Inkább maradna Zugló polgármestere, de ha nagyon akarják, akkor főpolgármester is szívesen lenne. Meg bármiIS!!! Aztán előválasztás hiszti, Puzsér Róbertet ne, Karácsonyt mégis, de Csabával mit kezdjünk, a vége pedig az lett, hogy karácsonyra (mármint az ünnepre) elfogadtak egy közös nyilatkozatot, amiben az szerepel, hogy két előválasztás lesz: az elsőn a baloldal jelöltjét találják meg, a második pedig a májusi EP-választás után lesz, ahol már Puzsér is ringbe száll, hogy aztán egy jelölt maradjon, aki képes lesz legyőzni Orbán Viktor bűnös és pusztító rendszerét. Na és itt akkor hátra is dőltünk és azt hittük, hogy semmi sem jöhet már így év vége előtt, a paprikasprayk és a füstgárántok is pihennek, de aztán jött Horváth Csacsika pusztító videója, meg az ellenzéki szavazóknak fenntartott fideszes hátterű lakájmédia, a Népszava cikke, amiben a párbeszédes Tordai Bence elvtárs a következőket mondta: “lesz saját jelöltjük, várhatóan január első két hetében jelenthetik majd be, hogy pontosan kicsoda. Karácsony Gergely indulását firtató kérdésünkre csak annyit mondott: erős jelöltet fognak állítani, akivel nagy meglepetést fognak okozni.”

Szóval amikor épp Gyurcsány Ferenc Fekete-Győr András seggéről szívja fel Jakab Péterrel, a Jobbik fenegyerekével az ellenállás és a lázadás csíkjait, amit Kunhalmi Ágnes személyijével húznak ki és Szél Detti a fodrászától kapott visszajáró papírpénzével szívnak magukba, addig a Párbeszéd nagy meglepetéssel készül nekünk: Karácsony Gergőt jelölik főpolgármesternek. Hát micsoda meglepetés! Vagy én értelmezek valamit rosszul? Erős jelöltet állítanak és nagy meglepetést fognak okozni… Egy kicsit ízlelgessük, mint a tokaji háromputtonyost, amit a szlovák barátunk vett nekünk a Priorban Kassán. Vagy az is lehet, hogy Karácsony Gergely egy független meglepetés jelölt nevét jelenti be Gulyás Marcinál? Az meg olyan béna volna. Olyan, mintha Obama jelentette volna be 2015 őszén, hogy Hillary Clintont jelöli elnöki indulónak. Hát nem tudom, találgatni meg nem akarok, de az egésznek megint olyan átütő poshadt másnapos hányás szaga van, amiben van kukorica is, ami minden vasárnap reggel templomba menet köszön ránk az utcasarkon. Ugye?

A tegnapi napon Krug Emília is újra visszaült az Egyenes Beszéd forgószékébe, ahol Krekó Péter politológus és Pető Péter a 24.hu főszerkesztő helyettesét faggatta az ellenzék esélyeiről, valamint az előválasztásról. Pető Péter tűpontosan fogalmazta meg a műsorban, amit a régi baloldal gondol: “Az egész ellenállás és az ellenzéki politika egyik kulcsa, hogy Budapestet vissza tudják-e venni. Amennyiben egy tíz milliós ország két milliós fővárosának a közepén ellenzéki polgármester van, az az egy poszt, ahol Orbán Viktorral szemben megépíthető az a politikus aki egyébként néhány év múlva a kihívója is lehet.”

Ez a korrupt logika, ami miatt nincs hitelesség, nincs kormányképesség. Karácsony Gergelynek, az MSZP-nek, a DK-nak, Budapest nem cél, hanem eszköz. Eszköz arra, hogy látványos médiaeseményt formáljon a város irányításából. Nem az a cél, hogy a budapestieknek jobb életminőséget teremtsenek, hanem az, hogy 2022-ben nyerjenek. Hiszen Orbán Viktor egyetlen legitim kihívója csakis a régi baloldal jelöltje lehet. Nekik valójában nem Orbán bukása a legfontosabb, hanem az, hogy ők buktassák meg. Karácsony Gergely azért lehet vidám tréfamester a legutóbbi kétharmad után is, azért veszíthet bárhányszor is, mert ő elsősorban nem a Fidesz ellen játszik, hanem azért, hogy a régi baloldalt, azt a struktúrát, ami 2010-ben végleg megbukott, játékban tartsa. És ez sikerül. Ezért ő a Jolly Joker.

A bejegyzés trackback címe:

https://voms.blog.hu/api/trackback/id/tr5214532520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulpius66 2019.01.03. 22:48:09

King Méker!

Nagyjából egyetértek a cikkben foglaltakkal!

Kivéve: "Hiszen Orbán Viktor egyetlen legitim kihívója csakis a régi baloldal jelöltje lehet. Nekik valójában nem Orbán bukása a legfontosabb, hanem az, hogy ők buktassák meg."

Szerintem meg tök mindegy ki buktatja meg a patást, a lényeg, hogy végre a ballibsik kerüljenek a "húsosfazékhoz" és végre jól tudjanak lakni!

Semmi, de semmi más nem érdekli őket, mindegy hogyan de végre a "mézesbödönt" akarják nyalogatni egész évben.....dehogy zárnák ők börtönbe a patást, dehogy váltanák meg az oktatást vagy az egészségügyet..... csak az a "mézesbödön" az NAGYON HIÁNYZIK!

Rwindx 2019.01.04. 19:54:40

Érdekfeszítő írás, az utóbbi években nem olvastam ilyen jót a blog.hu-n :)

Kelly és a szexi dög 2019.01.04. 21:40:25

Régóta vágyik egy nagyobb mézesbödönre - elvek nem számítanak

Baszkikám 2019.01.04. 22:25:43

Nem tudom kinek újdonság még, hogy a magyar politikusoknak sosem az számít, hogy szebbé, jobbá tegyék az országot, fővárost, várost, választókerületüket.
Ezért tartunk itt, ahol.
Itt mindig mindenki csak kivenni akar a sokat emlegetett mézesbödönből vagy húsosfazékból, ahogy tetszik.
Beletenni soha senki nem akar.
Vajon miért nem lehet ebben a qrvaországban olyan embereket találni, akik jó irányba fordítanák a kormányt végre?
Azt nem hiszem, hogy nem tudják hogyan kéne csinálni.
Szerintem azt még O1G is tudja, csak direkt nem úgy csinálja.
De miért?
Ha mindenáron lopni akar, azt akkor is megtehetné, ha közben okosan irányítana.
De nem, mintha még élvezné is, hogy közben kedvére taposhat ezen a sokat szenvedett országon.

Látens Inszinuáció 2019.01.04. 23:19:12

Nem vagyok jós, és az igazság flaskája sincs nálam, de szerintem esélytelen a Gergely.

Az agyhalottaknak jól van ez így, hiszen száguld a gazdaság, emelkednek a bérek. (hja, nem.)
Nincs probléma sehol. (hja de.) A konformisták országa lettünk, ahol csak az a lényeg, hogy nekünk jó legyen, a szomszéd lova meg dögöljön csak meg nyugodtan.
És amíg ez a szemlélet uralkodik , addig a fityisz embere a nyerő. (hja, nem.)

lényeglátó 2019.01.28. 09:28:58

@ulpius66: Éhes kutyák zsíros cupákról álmodnak!

LOPOLÓGIA
Új tudomány alaptézisei

A gyakorlati szakemberektől elleste: Gőre Gábor bíró úr!

1. Ne legyünk kicsinyesek. A zseblopás veszélyes és nem hatékony, nem termelékeny. Egyszóval kisipari módszer, nem felel meg a kor követelményeinek.
2. Ne egyénektől lopj! A személyhez kötött károsult érzékeny, reklamál, leleplez, kinyomoz, rendőrhöz, bírósághoz fordul stb.
3. Igazán sok pénze a sok tulajdonosnak van. Ez azt is jelenti, hogy igazi tulaj, mint a 2. pontban nincs egy se! Tehát üldöződ sem lesz! Ha a pénz állami, a hiányt beszedi adóban!
4. Igazán akkor sima az ügy, ha a kasszakulcs hozzád kerül. Még jobb, ha megválasztanak, és nem kineveznek! Így a kineveződ sem vonható felelősségre.
5. Ha elnök, ügyvivő, képviselő stb. vagy: úgy viszed az, ügyeket és úgy képviseled a magad (anyagi) érdekeit, ahogyan csak nem szégyelled. Nálunk csak a gyermek szégyenlős! Ő is legfeljebb a meztelenségére!
6. Lopni csak sokat érdemes. Abból jut az esetleges véletlen leleplező szájának betömésére, jó ügyvédek megfizetésre, bírósági időhúzás elérésére az elévülésig stb.
7. Ne feledd Temesvári Pelbárt! Szerintük a jog olyan, mint a pókháló. Csak a kicsik, a muslicák megfogására való. A nagy bogarak széjjeltépik.
8. Ne hivalkodj, ne költekezz! Ingatlanvagyont ne gyűjts, vagy dugd el! Jobb az anonim vagy külföldi bankszámla.
9. Először, gyűjtsd össze a tőkét, amit el tudsz lopni. Ígérj extra hasznot, húsz-negyven százalékos kamatot. Sok pénzéhes önként adja oda pénzét, aztán jelezz csődöt és fuss!
10. Szervezz piramisjátékot, ígérj munkanélküli jövedelmet, mind boldogan adja pénzét, aztán lépjél le!

LOPOLÓGIA 2

Az előző fejezetben a lopológia egyéni kezdeményezésű módszereiről tanulhattunk. Jelen tanulmányban az egyén megkárosításának közösségi, társadalmi módszereiről lesz szó.

1. Az egyenes adó: Te ugyan oda nem adnád, így ők sem adják oda, hanem egyenest levonják a béredből.
2. Fogyasztási adó: Ami csekélyke béredből megmaradt, azt újabb 27% adóval kurtítják, hogy kifizessék az államadósságot, amit ők vettek fel neked, aztán hazavitték maguknak, de akkor is neked kell kifizetni.
3. Infláció: Ha pénze megtakarítod, ha ráülsz is, ellopják 10-20%-át az infláció nevű pénzrontási technikával.
4. Betegbiztosítás: akkor is elszedik, ha te sohasem voltál beteg és odaadják akár a szimulánsnak is, aki önkímélő képzelt beteg és hálapénzzel hálás a fizetett üdülésért.
5. Nyugdíjbiztosítás: 42 évig fizeted és tudják, hogy „tutira” 42 hónapig sem kell fizetniük, mert az átlagéletkor biztosítja, hogy rád ne fizessenek.
6. Kötelező biztosítás: fizetsz azért, hogy mások őrült módon közlekednek, és esetleg összetörik a te autódat is.
7. Fizetsz a közigazgatásért, akkor is, ha rossz, ha lassú, hogy ügyed ne el-, hanem valóban intézzék. Ennek elismeréséül most külön emelik a bérüket.
8. Fizetsz (az adóban) az oktatásért, akkor is, ha téged semmi hasznosra nem tanítottak, nincs gyereked, és ha rájuk szorulsz, külön megfizeted az orvost, az ügyvédet és minden diplomást, aki csődbe viszi az országot és emeli az adódat.
9. Fizetsz a honvédelemért, akkor is, ha országod soha meg nem védték – Muhi, Mohács, Trianon -, hanem neked kell menni, véredet ontani.
10. Fizetsz a közbiztonságért: és rácsok mögött reszketsz, mikor rabolnak ki, lopnak meg, hogy azután elvétve megtalálják a tettes urat, akinek személyiségi jogai vannak.
11. Fizetsz a kórházért, akkor is, ha egyszer már busásan megfizetted (betegbiztosítás). Fizetsz, ha felvágnak, ha átvágnak, ha felboncolnak, ha felkoncolnak.
12. Fizetsz a szülésért, fizetsz a meghalásért, mert itt élned (adóznod) kell, és ha meghaltál se nyughatsz ingyen! Meg kell fizetned a fekhelyed is, mert a temetés is üzlet, mint minden más e földhözragadt világban!