Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra

MSZP: Bolond lyukból bolond szél fúj!

2018. november 14. - ATorzAtka

Én olyan ember vagyok, aki szereti a rituáléit, különösképpen reggelente. Már annyira tökélyre fejlesztettem az ébredés utáni szeánszomat, mind hatékonysági, mind élvezeti szempontból, hogy gyakorlatilag csukott szemmel indíthatnám a napot. Ugyanazok a mozdulatok, útvonal, tevékenység. Nem gondoltam, hogy ebbe bárki, vagy bármi bele tud rondítani, legfőképpen nem egy leszerepelt politikai párt, aki a túlélését csak és kizárólag annak köszönheti, hogy vannak emberek, akik a választásokon is „sárga csekk szindrómában” szenvednek. Ha ott van a lapon a nevük oda ikszelnek. Na ez a párt (az MSZP) váltott ki belőlem olyan mérhetetlen dühöt és undort ma reggel, hogy teljesen felborult a szokásrendszerem. A szomszédok azt hihették, hogy egy tourette szindrómás költözött a szomszédba. Teljesen kiszámíthatatlanul, válogatott káromkodások törtek elő belőlem a kávém szürcsölése közben, amikor a reggeli hírt olvastam: Megvannak az előválasztás részletei!

mszp.jpg

Ezek, ha a fejükbe vesznek valamit, legyen az a világ legnagyobb baromsága, akkor is véghez viszik. Ilyen dolog az előválasztás is. Már sokan sokféleképpen elmondták mekkora baromság. Erre kijönnek a részletekkel és az elmúlt 28 év böszmeségére rá tudnak tenni még egy lapáttal. Nem hittem el, hogy még meg tudnak lepni, de ez az egész technikai lebonyolításos dolog akkora baromság, hogy nem lehet rá olyan jelzőt aggatni, ami ne sértené a jóízlést. Az érvrendszer meg amivel védeni próbálják, annak a tökéletes bizonyítéka, hogy az MSZP teljesen vakon van a magyar politikai életeben, hovatovább nemcsak hogy megérett a pusztulásra, de minden egyes nappal amíg ők jelen vannak, a világ egyel rosszabb hely. Aki pedig bármilyen sorsközösséget (összefogást, koordinációt, tárgyalóasztalhoz ülést) vállal velük, az ugyanúgy a szemétdombra való, mint a szocik. Isten óvjon bennünket attól, hogy ezek bármikor bármilyen hatalomhoz jussanak

Kezdjük a metódussal. Fogd magad menj oda, írd alá az adatkezelési, az értéknyilatkozatot! Egyrészről épelméjű választó az MSZP-nek nem ad meg semmilyen adatot. Én például azért nem, mert bár biztos vagyok benne, hogy a Fidesznél van egy aktám, de ha mégsem így lenne, nem könnyíteném meg a dolgukat, hogy magam adom oda. Nem szeretnék lehetőséget adni, hogy ilyen könnyen megszerezzék az adataimat. Merthogy az MSZP-től egyenes oda jut. És ennek nem az MSZP-Fidesz kollaboráció az elsődleges oka, hanem az, hogy amilyen múltszázadban ragadtak ezek a politikusok úgy a pártjuk is. Egy növényt nem bíznék rájuk, nemhogy a személyes adataimat (az ország sorsát meg végképp nem). Pillanatok alatt kiszivárogna az egész adatbázis. Nem beszélve arról a tényről, hogy ha a reggelemet egy sajtóhíren keresztül képesek voltak tönkre tenni, akkor az e-mail címemre érkező rendszeres hírleveleik milyen reakciót válthatnak majd ki belőlem.

Értéknyilatkozatot meg végképp nem írok alá nekik. Nem tudnak egy olyan értéket mondani nekem, amiről elhiszem, hogy nem vágják azonnal a kukába 2 forintért vagy politikai haszonszerzésért. Nem a választóktól kellene értéknyilatkozat feléjük, hanem fordítva.

Odamenés. Tekintsünk el az adatkezeléstől és attól, hogy decemberben hideg is van, meg karácsony is, meg új év is. Az hogy oda kell menni, azt várja el a választóktól, hogy aktívan tegyenek valamit. Olyan választóktól várja ezt, akik akkor sem mozdulnak meg, ha annak jelentősége van. Olyanoktól várja el, akik az időközikre sem mennek el, akik az EU választásokra sem mennek el, akik attól bedühödnek, ha egy internetes vásárláshoz szükséges regisztráció nettó másfél percnél tovább tart. Kik fognak akkor elmenni regisztrálni? Ugynevezett „sérült nyugerrek” (Puzsér után szabadon). Nekik van idejük, kevésbé van internetük (feltételezem, de ebben az esetben meg az internetes voksolás lesz bajos), és vannak annyira eltökéltek, hogy benyalják az MSZP süket dumáját a konszenzusos jelöltről.

Nézzük az érvrendszert, amivel ezt a bohózatot védik. Az MSZP-sek azokra a külföldön élő, de budapesti lakcímmel rendelkező baloldaliakra is gondolnak, akik csak az ünnepekre térnek haza. Örömteli, hogy gondolnak rájuk. De lehet az ötletgazdának egy kicsit tovább kellett volna vinnie ezt a fonalat. Ugyanis az, aki elment, az nem, vagy nem csak a „Fidesz” miatt ment el, hanem a semmirekellő szocialista kormányzás következményei miatt, ami egyaránt tetten érhető az életminőségben, a politikai közbeszédben, a közéletben és a 2/3-ban. Szóval örülünk, hogy gondoltak rájuk, csak megint nem vontak le belőle megfelelő következtetést. Azok, akik elmentek baromira unják ezt az egészet, ergo nem fognak szavazni legkevésbé sem szoci jelöltre, de még az is kétséges, hogy bármilyen adatot megadnak. És már ne haragudjon meg senki, de az a jelölt, aki részt vesz ebben a komédiában az szoci jelölt. Részvételével hozzájárul és legitimálja a szocik vezető ellenzéki párti önpozícionálását és törekvését, és hozzájárul ahhoz, hogy konzerválja a jelenlegi állapotokat, és tevékenyen tesz azért, hogy az elmúlt 28 év második legnagyobb bűnözői bandája fennmaradjon.

Egy olyan párt fennmaradásához járul hozzá, mely önhatalmúlag magára húzta az előválasztás kidolgozásának jogát és ugyanazt csinálja, mint az országgyűlési választások előtt. Mert mit mondott akkor? „Mi már koordinálunk (értsd megegyeztek a DK-val) lehet velünk tartani.” Teljes csőd.

Másik érv erre a színjátékra, hogy "nem járható út az, hogy pártházakban alkudoznak az alkalmas jelöltről" Jó reggelt kívánok. Szép szavak ezek kár, hogy annyira hitelesek, mint Tiborcz közvilágítási referenciái. Ugyanis az MSZP a legnagyobb legtapasztaltabb háttérben kavaró, a pártszékházban a választók feje felett róluk és nem értük szóló döntések meghozója. Teljes mértékben hiteltelen ezt egy szoci szájából hallani.

Az MSZP-sek több tízezres részvételre számítanak, ami szerintük mindenképp reprezentatívabb, mint bármilyen kisebb mintás közvélemény-kutatás. Én sem szeretem a közvéleménykutatásokat mégis hitelesebbek lesznek bármikor egy szocik által lebonyolított előválasztásnál. Fent már leírtam, hogy a saját „rajongóikon” kívül a kutya nem fog részt venni benne, akkor meg nem, hogy pontosabb nem lesz, de rettenetes torzítást fog eredményezni. Persze majd hivatkoznak rá, mint OGY választások előtt a felmérésekre, hogy ki az esélyeseb. Szép kis időszaknak nézünk elébe.

Az meg hogy miben bíznak a legkevésbé sem érdekel. Április 8 előtt azt mondták, hogy kormányváltás lesz, meg a legnagyobb ellenzéki erő az MSZP meg, hogy ők képesek leváltani et a kormányt. Mind bejött. 

Arra a félelemre, hogy a Fidesz esetleg befolyásolni akarja a végeredményt, Molnár azt mondta, hogy minden regisztráló szavazónak alá kell írnia egy adatkezelési, illetve egy értéknyilatkozatot. És az elég furcsán veheti ki magát, ha egy Fideszes ezt aláírja. Szerintem sem fogja, mert el lesznek foglalva a popcorn és a cola beszerzésével, hogy legyen nasi, amíg nézik ezt a vígjátékot. Ha azonban mégis tennének abba erőfeszítést, hogy egy halott ügybe belerúgjanak biztos vagyok benne, hogy regisztrálnak. Tényleg azt gondolja az MSZP visszatartó erőnek, hogy egy semmit nem jelentő értéknyilatkozatot kell tenniük? 

Ami viszont a legjobban elszomorít az egészben az, hogy a fenti pontok alapján a szocik mennyire nem értik mi a baj velük, illetve az egész előválasztósdival. Még mindig nem fogják fel, hogy csupán ellenzéki oldalról sosem fognak kormányt váltani. Olyan dolog kellene, ami megszólítja a fideszeseket is. Ennek pedig az lenne az első lépése, hogy a szocikat a többi párt elküldi a jó bús francba és nem tárgyalgat velük, és legkevésbé sem vesznek részt a hülyeségeikben.

Ami a pedig az eddig kitudódott jelölteket és a reakciókat illeti. Horváth Csabának még mennyi pofont kell kapnia, hogy rájöjjön a kutya nem kér belőle? A nem létező liberálisok jelöltje szerintem említésre sem érdemes, de feltételezem neki a Fidesz majd segít összeszedni a 2000 ajánlást, mert organikusan kétlem, hogy összejönne. Gyurcsány már most támadja mert kihagyták belőle. Karácsony a hazai politika legnagyobb prostija eljárta násztáncát, elindul ezen. A hülye. Szerintem bízik benne, hogy nem ő nyer, mert akkor az EP listáért kialkudott zuglói helyet is bukja. Puzsér meg. Nos ő kiszámíthatlan. Nem támogatom Puzsér indulását a főpolgármesteri székért, de remélem, hogy ebben a bohózatban nem vesz részt. Remélem show-t csinál ebből is és meghekkeli.

Összefoglalva a lényeget:

Ez az egész nem más, mint média manipuláció, amiből a szocik nem tudnak kitörni, és amit arra próbálnak használni, hogy ne kelljen dolgozniuk. Ne kelljen stratégiát gyártani, víziót letenni az asztalra hovatovább politikai pártként viselkedni, dolgozni hálózatot építeni, de legfőképp ne kelljen megszűnniük, pedig már ideje lenne.

Ami viszont a legjobb az egészben, bárki is nyeri ezt a bohózatot, még mindig szembe kell majd néznie az MSZP belső buktatásra és belső harcra szakosodott szárnyával. Azok, akik a saját jelöltjüket képesek megbuktatni házon belülről, azok mit kezdenek egy külsős jelölttel.

Fú de felbasztak!

A bejegyzés trackback címe:

https://voms.blog.hu/api/trackback/id/tr7514372273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulpius66 2018.11.14. 20:47:42

ATorzAtka!

Csak semmi nyugalom!

Kerekes Laci barátunk a hozzáírásában pontosan leírta, hogy mi várható!

A szocik csak és kizárólagosan azért nyomják ezt az "előválasztósdit", mert akkora adatbázisuk van, hogy bárkit lenyomnak az "előválasztáson"!

A szocik előválasztást csak azért akarnak, mert az olyan PC, és mert SEMMIT SEM KOCKÁZTATNAK!!!!

HA NEM A SZOCI JELÖLT NYER, AKKOR OTTAN BIZTOS, HOGY CSALÁS VAN!

lényeglátó 2018.11.15. 09:30:34

Szabó Dezső: Mit jelent ez a jobb és baloldaliság? Azt, hogy az illetők egy az országot érintő egyetemes, vagy részletkérdésekben nem fizikai és pszihikai adottságok összes ismeretéből s a szóban forgó probléma elképzelhető minden hatásából alkotják meg az ítéletüket: hanem egy híg tudományellenes, elemeiben ellentmondó piszkos frázeológia szerint mely őket jobb- vagy baloldaliakká kötelezi” — aszerint, hogy melytől reméli a maga boldogulását, zsákmányát, mondom hozzá én. 100 év óta rágjátok a ló leányka álmát, pejparipa, ezen pipilőjét!

berne 2018.11.15. 12:36:16

Tökéletes írás.
A két leginkább kiemelendő megjegyzés:
"Isten óvjon bennünket attól, hogy ezek bármikor bármilyen hatalomhoz jussanak"
és
"Egy növényt nem bíznék rájuk, nemhogy a személyes adataimat (az ország sorsát meg végképp nem). "

ulpius66 2018.11.15. 13:01:32

A ballibsiknél három dolog van választások előtt:
1. Előválasztósdi
2. Összefogás
3. Bojkott

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.11.15. 13:45:42

A ballibák megválasztják előre ki lesz a vesztes. Ez vicces, de teljesen ártalmatlan tevékenység.

ulpius66 2018.11.15. 14:07:14

@maxval balcán bircaman:
A ballibsiknek tudomásul kéne venniük, hogy a kiválasztásnak vannak szabályai, követelményei.
Ki a legkevésbé elutasított?
Ki hozza a legtöbb szavazatot, a még nem döntő polgárok közül?
Kinek van a legnagyobb esélye Tarlóssal szemben?
Mi legyen a ballibsi kampány legfőbb üzenete?

Ezek megválaszolására külön "iparág" épül, akik 2-3%-os hibahatárral ki tudják kutatni a legmegfelelőbb jelöltet és pogromot!

Erre jönnek ezzel az előválasztósdival...... ja, majd Mari néni meg Jóska bácsi a két kisnyugdíjas panelproli majd jól megszavazza az előválasztáson a Puzsárt, mert "az olyan jókat szokott mondani!"

Hát ehhez tényleg csak gratulálni lehet!

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.hu/ 2018.11.15. 16:48:08

Vajon megérem-e azt a boldog kort (vagy legalább a gyerekeim), amikor már nem lesz sem MSZP, sem pedig Fidesz? :)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.hu/ 2018.11.15. 16:51:20

Mikor lesz egy olyan párt,
Ami jó, és nem csak árt?

Nagy Anita Sv 2018.11.15. 18:19:45

@maxval balcán bircaman: mindenesetre kevesbe artalmas mint a miniszterelnok es baratai az orszagra..