Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra

Kié a gép, amin Vajna Tímea röpköd?

2018. október 26. - ATorzAtka

Csodás dolog ez a NER, de van egy csodásabb, az interne(r)t. Mióta Orbán Viktor elismerte, hogy egy korrupt g... 30 éve röpköd magángépeken, azóta kiemelt figyelem fordul arra a gépre, amivel kapcsolatban a botrány kirobbant. Valahogy mindig feltűnik magyar labdarúgó csapatok külföldi mérkőzéseinek színhelyein. Ez is unalmas történetté silányult sajnos, a fogalmatlan ellenzék nem tudott mit kezdeni vele és huss, elszállt a sztori valódi ereje, hogy stílusos legyek. És ha már stílus. Van, aki sokkal mesteribben űzi a magánrepcsizést, mint Orbán Viktor. Ez pedig nem más, mint mindenki Timikéje, az egykor hányattatott sorsú Palácsik Tímea, vagy mai nevén Vajna Tímea.

dia5.jpeg

Tímea, sokkal gyakrabban repül a miniszterelnöknél (mondjuk nem is kell egy országot elvezetnie) és nem is fukarkodik a képekkel, szereti nagy dobra verni az Instán, hogy Las Vegasba, vagy Ibizára repül éppen. Megkockáztatom, gyakrabban ül magánrepülőgépen, mint a Lambójában Budapesten. Sokszor gondolkodtam azon, hogy vajon ez Andy magángépe-e, amivel élvezi az életet a mi Timink, vagy úgy, mint a miniszterelnök úr, egyéb „szponzoroktól” kapja. Hát arra nem kaptam választ, hogy kapja -e vagy bérli, de arra igen legutóbb kinek a gépével repül. Csodás pillanatokat okozott nekem a google, amikor szabad perceimben elkezdtem használni.

Kezdjük az elején. Timi időnként nem egyedül vagy Andyvel repül, hanem a kis barátaival. Az egyik ilyen kis barátja Insta posztjára lettem figyelmes, amelyben elköszönt Budapesttől, és a képen feltűnt Tímeánk. Eddig is tudtam, hogy ők jóban vannak és azt is, hogy ennyire, szóval ez nem lepett meg. Bár (és itt egy őszinte vallomás következik) nem értem, miért van szüksége ilyen hírverésre ennek a lánynak. Egy roppant tehetséges táncos, aki szép hazai és nemzetközi sikereket ért el önerőből, megjárta a hazai és az angol Got Talenteket a csapatával, sőt, ha jól tudom, az Államokban is van tánccsapata, szóval nem értem. Lehet tényleg jó társaság számára Timi, ezt még el is tudom fogadni, de nem értem ennek a kapcsolatnak a reklámozására mi szükség van. (Vagy lehet ez így ingyen fuvar az USA-ba?) Na de mindegy is.

Szóval az ő Instáján tűnt fel egy Budapesttől elköszönő videó, amelyben Timi mellett a magángép jelzése is látszik. Onnan lehet tudni, hogy Timi van a képen, mert ő is előszeretettel posztolt erről szinte ugyanabban az időpontban. Íme

dia1_2.jpegBaloldali kép az említett lányé, jobboldali kettő Timié. 

Kétség nem fér hozzá, hogy ezek ugyanakkor ugyanott készültek, és ugyanaz a gép szerepel a képeken. A repülő (talán lajstrom) számára - N889CG – ráeresztve a nagytestvért, pillantok alatt kiderül, hogy milyen gép is ez pontosan. Ilyen:

dia2.jpeg

És ugyanilyen gyorsasággal derül ki, hogy nem is Andy Vajna a tulajdonosa, hanem egy „It ’s like Waving a flag in the Albert Hall LLC” nevű cég. Elég fura neve van ennek a cégnek (ha nem tudsz angolul írd be a translaterbe, megküzd vele), gyanús, hogy nem lusxusprost filmügyi biztos feleségeknek adnak bérbe magángépeket (pláne hogy csak egy gép van a cég nevén, és a cég egy olyan helyre van bejegyezve, ahova közel 100 másik cég is), így ezt a nevet is érdemes megguglizni. És már jön is az eredmény

A fura nevű vállalkozás tulaja egy bizonyos Alan Smolinisky, aki egy dúsgazdag csávó. És ha a wiki-n megnézzük ki is ő, akkor válik számunkra igazán nyilvánvalóvá, hogy ez a faszi, nem repülőgép bérbeadásokból gazdagodott meg. Ingatlannal kezdte, összebuherált egy 200 millió dolláros vagyont, amiből mára egy 700 millió dolláros alap lett, amit a haverjával kezelget (198 800 000 000 Ft mai árfolyamon). Érdekes, hogy a Wiki lapon meg is említenek egy olyan típusú repülőt, mint amilyen a fenti képeken szerepel, vagyis gyanús, hogy tényleg az övé. Ő Alan:

Képtalálat a következőre: „alan smolinisky”

Na de nem hagy nyugodni a gondolat, hogy ez a csávó, hogy ad kölcsön/bérbe egy filmügyi biztos feleségének (és barinőjének) egy repülőgépet, aki ráadásul Magyarországról repül Los Angelesbe. A legnagyobb jóindulattal azt feltételezhetném, hogy simán bérbevette egy cégtől, mert a gép épp erre járt. Vagy Timi és Alan ismerik egymást, hisz Timi maga nyilatkozta, hogy gazdag emberekkel ismerkedett meg amerikai tartózkodása során. Ügyes lány, jóban lettek, ezért Alan úriemberhez méltón Timi rendelkezésére bocsájtotta a gépet. Persze nem vagyok ennyire jóindulatú. Mondjuk annyira rosszindulatú sem vagyok, hogy azt feltételezzem, egy három gyerekes apukával a barátságon kívül más viszony is fennállna. Lehet, hogy Alan épp kis hazánkban van/volt üzleti ügyben, pl Tiborczal ingatlanügyezik, de ez is csak feltételezés és lenyomozhatatlan számomra. Marad legegyszerűbb megoldás, hogy Andy haverja

Nosza rajta újra google. Mindkét névre egyszerre rákeresve, csak egy találot hoz. Ezt. Egy 2014-es jogi ügyben (csődeljárás / károsultak) mindketten érintettek voltak, legalábbis a nevük feltűnik a linkelt dokumentumban a több száz között (szerencsére kereshető). Vagyis lehetséges, hogy ismerik egymást azon kívül is, hogy gazdagok és földrajzilag közel voltak egymáshoz. Persze ez puszta spekuláció.

Na de vissza a repülőre. Érdekes lett volna látni a repülő eddigi útjait, de sajnos több oldalon is rákeresve mindenhol az jött szembe, hogy nem lehet (talán a tulajdonos kérésére, javaslom Garancsi figyelmébe ezt a megoldást, ha nem akar több kellemetlen kérdést). Egy oldalon találtam csak valamit, hogy éppen október 26-án, egy Canadai (Gander) repülőtérről fog tovaszállni Los Angelesbe, vagyis pont akkor amikor Timiék is oda mennek. Feltételezem, így a gép útja Budapest - Gander - LA volt. Bíztam benne, hogy ezt az utat nyomon követhetem, de sajnos erre nem volt mód. Még szerencse, hogy csináltam erről egy „print screen”-t :)

dia3.jpeg

Ez alapján tettek ide egy kitérőt a lányok. Több nem derül ki ebből, de azért engem érdekelne miért voltak ott. Talán tankolni? Mindegy, valószínű ezt már sosem tudom meg.(Update: Azóta a lányok is posztoltak a Canadai reptérrről)

Joggal merül fel mindenkiben a kérdés, hogy ez egyszeri alkalom-e. Nos nem tudom, sajnos semmi jelét nem találtam (mondjuk tüzetesen nem is kerestem), hogy máskor használták-e a gépet. Minden fent leírt dolog egy kattintás volt, ez meg asszem több erőforrást igényelt volna. Ráadásul nem vagyok sem oknyomozó riporter, sem titkosügynök. Ami biztos, hogy Ibizára idén augusztusban nem ezzel a géppel ment a mi Timink, hanem egy hazai cégtől bérelhető kis szépséggel:

dia4.jpeg

Mindent összevetve. Csodálatos dolog ez az internet. Javaslom mindenkinek, hogy használja.

A bejegyzés trackback címe:

https://voms.blog.hu/api/trackback/id/tr514324247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csulla 2018.10.27. 14:40:42

Elkopott a "seprüje" a sok használattól!A nemzetes ur ahol tud segít(főleg,ha ilyen lukernyina az utas)!

azigaziraptor 2018.10.27. 15:58:29

Érdekel még valakit ez a riherongy?