Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra

Mit ér Puzsér?

2018. október 11. - ATorzAtka

A törökök megint itt jártak, hogy bevegyék kis hazánkat és fővárosunkat. Gül baba és törpéje megbénították vonulásukkal Budapestet, miközben a háttérben egy sokkal durvább dolog készülődött: a „Sétáló Budapest Víziója”, vagyis Puzsér Róbert bejelentése, miszerint elindul a 2019-es főpolgármester-választáson. Ez csak azoknak volt meglepetés, akik nem olvasnak minket. Még augusztusban (!!!) eljátszottunk a gondolattal és felvázoltunk két fogatókönyvet, hogy ez a tehetségtelen ellenzéki banda, hogyan fogja újra Fidesz kézre játszani a főpolgi székét. Az első részben a jelenleg tetszhalottnak tűnő MSZP (valakinél átvitte az ingerküszöböt, hogy 29 éves a párt?), a jelentéktelen politikai prostituált PM, valamint a mindenkori politikai bohóc Gyurcsány pártjának vonaglását tippeltük meg, a másodikban meg azt, hogy Falus Ferenc nyomdokaiba lép valaki, mégpedig éppen Puzsér Róbert. Ő mondjuk tuti nem olvas minket, mert ahogy azt is megjósoltuk, hogy elindul, azt is leírtuk, hogy szépen el is fog bukni. Nézzük meg hogy is van ez?

puzser2.jpg

Az első tény, hogy Tarlós lesz a Fidesz jelöltje, nem gondolom, hogy bárkit meglepett. Tuti befutó és hát az 'Amikor a farok csóválja' című film óta tudjuk:

„Sose válts lovat menet közben”

Persze kicsit lebegtettek, meg talán Tarlós is kérette magát egy picit (csodálom, hogy nem került szóba a sosem látott felesége, hogy meg kell vele beszélnie), meg a Fidesz is ködösített, de ez azért borítékolható volt.

A ballibsik vergődésére sem szeretnék sokkal több szót fordítani mint Tarlósra. Az első részben elmondtuk már, hogy mennyire szánalomra méltóak, most csak rátettek egy lapáttal. Meg a reflektor blog meg is írta, hogy miért nettó faszság az egész előválasztás. Kicsit kezd olyan érzésem lenni velük kapcsolatban, hogy ők a hülyegyerekek az osztályban, akiken már nem azért nevetnek, mert olyan viccesek, hanem azért, mert talán akkor abbahagyják. Sajnos viszont annyira félkegyelműek, hogy nem leállnak, hanem rákapcsolnak. Innen üzenem nekik, hogy nem velük, hanem rajtuk röhögünk. Megy az előválasztással kapcsolatos bohóckodás (aminek annyi értelme van, mint Fidesz tagságival önálló véleményt alkotni), Orbán és Tarlós meg le se szarja őket. De talán egy fokkal fontosabb, hogy a választók sem. Na ennyit is róluk.

Jött Puzsér és bejelentett. A Fidesz gépezet be is kapcsolt, és szóltak is a „köpcösnek”, hogy tegyen valamit (a Köpcös alatt Fodor Gábor kétszemélyes Libsi pártcsökevényét értem), és ő tette is a dolgát. Előrukkolt a szavazat-elszívó jelöltjével, Sermer Ádámmal. Ezt a fonalat itt le is zárom, kár több leütést pazarolni rá. Azt azért még leírom: MUHAHAHA.

Na de vissza a mi „független” jelöltünkre, Róbertre. Ki az a Róbert? Ki az a Puzsér? Bevallom erre a két kérdésre nem lehet válaszolni. Szerintem ő maga sem tudna. A mai bejelentéséig, azt mondtam volna, hogy showman, egy megmondóember, egy véleményvezér, egy idealista. De a mai videója alapján csak az utolsót tudnám róla nyugodtan állítani. Egy idealista. A videójában annyira meg van szeppenve, mint egy csecsemő, amikor világra jön - legalábbis önmagához képest. (És miközben ezt a cikket írom, az ATV-s Kontrában szintúgy árnyéka önmagának). A bejelentős videót a természetes fény változása alapján (értsd: sötétedés) sem egy pillanat alatt vették fel. Mi történhetett a mindig és folyamatosan artikulálatlanul ordítva, akár perceket levegővétel nélkül beszélő Puzsérunkkal? Talán most az egyszer azt gondolja a mondandójáról, hogy annak súlya van és ettől rezelt be? Pedig rohadtul nincs. Ő maga is kimondja, hogy nincs esélye Tarlóssal szemben (mondjuk, akkor mi a francnak indul el), mégis megijed a felelősségtől. Sajnos ezzel az egyetlen erényét veszíti el, a Trump-faktort. Ha már tényleg elindul Róbert, jó lenne, ha valóban show-t csinálna és nem akarna politikus lenni. Egyrészt mert nem az, másrészt meg csak akkor van esélye a nullánál jobb eredményre, ha önazonos marad. Ha már lépten-nyomon azt hangoztatja, hogy az, amit tol, az egy önazonos szerep, akkor ne most köpje szembe magát, mi meg legalább élvezhetnénk egy picit az előadást.

Nézzük a vízióját. Sétáló Budapest. Hangzatos lófing. Mi vagyok én, bogár, hogy mindenhova gyalog menjek? Na de a viccet félretéve, sajnos ez egy bel-pesti értelmiségi szófordulat. Ennél még a zöld is jobb lenne (bár ezzel besorolná magát valahova, ahova nem akar tartozni, hiszen az autója, amivel jár nem túl zöld, ha jól tudom egy Scirocco), vagy az élhető. Ezen még lehet segíteni egy profi kampánycsapattal, ami biztos vagyok benne, hogy lesz neki. Ugyanis az LMP várhatóan napokon belül bejelenti, hogy mögé áll. Pont a bejelentés előtti napon jelent meg az Ungár Péterhez köthető Reflektoron a fent már idézett cikkben, hogy a cikk szerzőjének jelöltje Puzsér (utolsó mondat). Véletlen lenne? Aligha. És ha Ungár és LMP van, akkor van pénz. De, ami még fontosabb, az utóbbi hetek belpolitikai eseményeinek alapján van Jobbik is. Szóval két párt már tuti mögötte.

Kár, hogy ez a két párt, ami egy párt, de nem egypárt (J) Budapesten nem rúghat labdába. A Nézőpont Intézet kutatása alapján az LMP - 5% a Jobbik - 8%. Ez összeadva is édes kevés. Még ha a Momentum a legnépszerűbb ellenzéki pártként (10%-al birtokolni ezt a címet nem nagy erény, még mielőtt elbízzák magukat) beállna mögéjük, akkor is kevés. A fent említett ballibsi bohócok meg bármit is csinálnak csak ártanak szegénynek. Szóval ilyen esélyekkel fut neki a mi Róbertünk.

Végül de nem utolsó sorban beszéljünk arról, hogy jó lenne-e a városnak, ha Ő lenne a főpolgi. Egyáltalán nem. Azok a városok, ahol nem Fideszes a polgármester, hátrányt szenvednek a NER-ben. Ha pedig Budapest hátrányt szenved, az egész ország hátrányt szenved. Nyilván ettől függetlenül nem azt mondom, hogy nem kellene Tarlóst leváltani, de nem egy idealistára. Egy idealista nem politikus, nem menedzser, nem nyerő. Puzsér nem Elon Musk, aki a saját cégének vezéreként, idealistaként, azt mond és tesz, amit akar. Elon Musknak nem kell elszámolnia a választókkal és nem kell egy feljebbvalóval (Orbán) megharcolnia, nála csak akaratra van szükség. A politikában ez kevés. Puzsér nyerhet a Trump-faktorral, de kérdés, hogy Trump jó elnök-e. Ezt mindenki döntse el maga.

A jó hír, hogy még van egy év, addig bármi megtörténhet és annak ellenkezője is.

A bejegyzés trackback címe:

https://voms.blog.hu/api/trackback/id/tr9614296597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.10.12. 06:11:08

Puzsér hasznps ember, mert fideszellenesként töri-zúzza a ballib dogmákat.

Bármi is lesz Puzsérrel most, az jó lesz a kisembereknek.

Ha nyer, az tönkre fogja tenni a ballibeket immár Bp-en is.

Ha veszír,, azzal erősen csökkenteni fogja aballib szavazatokat, azaz segíti Tarlós győzelmét.

Szóval jó hír, hogy elindul. Reméljük, nem lép vissza.

Bicepsz Elek77 2018.10.12. 20:24:25

Elon Musk mogott a NASA es a hatterhatalom all Az penzeli, mint a Sorost, Zuckenberget vagy az amazon vezert stb stb.

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2018.10.12. 21:18:49

"Mi vagyok én, bogár, hogy mindenhova gyalog menjek?"
Nem kell mindenhová gyalog menned, ha bogár vagy. Repülhetsz is. Csatlakozol a szarvasbogarakhoz, cserebogarakhoz, katicabogarakhoz, cincérekhez...jó banda, nagyon szép állatok vannak közöttük.

A blogposzt persze sok igazságot tartalmaz, a NER nyilván keresztbe feküdne az Ifjú Kiosztónak, ha nyerne, és fix csapat nélkül a fővárosi közgyűlésben hamar beállna az MZP-szindróma. Ettől még egy hiteles, becsületes, jószándékú, tisztességes arc, talán nem ártana néha egy-egy ebből a fajtából is a politikába, de objektív okoknál fogva erről nem én fogok dönteni. Most először egy kicsit bánom, hogy ebből a fővárosi buliból kimaradok. Már ha tényleg ott lesz a neve a listán. De majd messziről drukkolok neki. Biztos sokra megy vele.

Alfoldi Robert 2018.10.13. 01:30:48

A hulye Puzser tonkre baszna a Budapestet, csak hogy setaljon. Hulyeseg, inkabb tobb es nagyobb dizeljarmure van szukseg es kevesebb jardara.

lujo1111 2018.10.13. 08:10:30

Bicikliző Budapest is lehetne a víziója :-)

EssEm 2018.10.13. 10:17:58

Én már unom a politikusokat, részemről jöjjenek inkább az idealisták. Ha csak annyit ér el, hogy az égvilágon semmit sem sikerül létrehoznia, az már tiszta haszon egy politikussal szemben, aki ha az ötödét megvalósítja a programjának, már meghízott az összes haverja a mi pénzünkön.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.10.13. 10:42:02

Setalo Budapest baszki

Inkabb Make Budapest Great Again, fullba kellene nyomni a kretent, hisz ugyse nyer, inkabb valami olyan gigantoman projektet kellett volna bejelentenie, amitol a belpesti nepek lehidalnak: 500 meteres felhokarcolo, vagy mesterseges sziget a Duna belpesti szakaszan de hosszaba

LoveKills 2018.10.13. 10:42:56

Ennek az írásnak a szerzője egy értetlen, ostoba, legfőképp egy irigy fasz. Dögöljön meg.
HAJRÁ PUZSÉR!

LoveKills 2018.10.13. 11:24:17

Meg eleve, aki azt írja, hogy "főpolgi", az egy seggfej. Szevasz, Uram!

szepipiktor 2018.10.13. 12:00:15

Látom, beindult a henger az indexen.
A címlapon ott egy ugyanilyen írás, nem akarom fárasztani ujjaimat, idemásolom az ottani véleményemet, itt is megfelel:
.
"A poszt pontosan rávilágít a problémákra!
Ma marketing-politizálás van, és a választók, szavazók is valami idealizált videójátéknak, ostoba sorozat-sztorinak tartják az egészet.
Ma alap, hogy kész, zseni vezetők léteznek a posztokra, akik nem korruptak, szeretik az állatokat, a gyerekeket, nem zaklatnak nőket, kerékpárral közlekednek stb. és az embereknek csak ki kell választaniuk a megfelelőt, mint egy áruházban...
Egy büdös nagy fszt! Ezt a bulvár, a online fórumok és az ebből élő média önti a fejünkre.
Sem Demszkynek, sem tarrlósnak nem volt semmiféle városvezetési tapasztalata!
Nem is kell, hogy legyen.
A civil életből, a versenyszférából kell tájékozódni, de arra a mai internetes generáció - és ők a hangadók! - nem alkalmasak.
A vezetőnek vezetnie, irányítania kell és ehhez megfelelő beszotottakkal kell körülvennie magát. Vajon minden cégvezető ért a cégénél mindenhez? Nem azért van könyvelője, ügyvédje, mérnökje stb.????
Puzsérral semmi gond nem lenne, csak annyi, hogy eleve feladja, azaz értelmetlen az indulása - mint a kutyapártiak -, és igen, ideálisan megosztja a ma már csak romjaiban létező ellenzéket. Mert még Puzsérral szemben sincs senkijük!
A posztoló is ezért írta ezt a jellemzően lejáratóírását - lényegtelen, hogy melyik oldalhoz tartozik -, hiszen ma már a sarki kisbolt nyugdíjas mamikája is hitelesebb az összes politikai oldal jelöltjénél, beleértve tartlóst is.
Ma - köszönhetően a pártoknak és a kollaborán médiájuknak, a bérbloggereknek - nincs olyan normális ember, aki politikusnak menne, mert itt a Bill Gatest is 10 perc alatt megsemmisítenének, csak hogy maradjon a nihil, rohadjon az ország, lehessen - mindekét oldalon - lopni, kényelmesen élni. És ez jó a médiájuknak és a bloggereknek is.
Gondoljunk bele, az utolsó évtizedben EGYETLEN hiteles ember volt, Tétényi Éva, aki értett is hozzá, Esztergomban működött is a komplett fidesz orkánnal szemben - igaz az emberek is odadobták végül, az ajáéndék "rántotthús" ott is eredményes lett - mégsem kellett a pártoknak! Remélem nem fogja senki újra "felfedezni"...
A főváros ugyanúgy elesett, mint az ország, most a maradék gócok felszámolása zajlik és ebben nem a fidesz a menő, hanem maga az ellenzék!
Szerintem alap hazaárulás kategóriája, amikor pár száz, mazimum 1-2 ezer megélhetési politikus és kollaboránsai közel 2 millió embert áldoz fel a kényelmes saját életéért!
Szóval önmagában Puzsér nem lenne gond, de ha ő lenne, valójában nem lenne vezetője a városnak, ő az, akinek pontosan a politikai retorika hiányzik a készletéből, a stílusa nem jó erre a szakmához! Ő kritikus, de nem alkotó, tervező. (a többi meg még ennyi sem, beleértve tarlóst is...)
És sajnos a fővárosnak a legkisebb problémája a belvárosi autókitiltás, szerintem a lakhatás, a munka, az egészségügy, a szociális dolgok, a tömegközlekedés lényegesen fontosabbak, arra meg nincs terve, mondanivalója.
Ugyanúgy marketing-szereplő, mint a momentum, az lmp, a szatelit-mozgalmak és a "fizessenek a gazdagok" marhaságot köpködő balosok. A fidesz "becsületesebb"! Ők nem titkolják, csak lopni akarnak, a várost felszámolni és az itt termelt anyagiakat kilapátolni a nekik kedvező területekre."

szepipiktor 2018.10.13. 12:02:46

De vajon miért jön ide Trump???
OK, szervezett kampány zajlik az online térben ellene, a neoliberális online alapú aktivista mozgalmak bármit bevetnek ellene.
De hogy illik Puzsér ebbe?
Trump is kerékpáros belvárost ígért????
Nincs kép közös pont a marketing, a reklám világát elutasító Puzsér és a reklámból, amarketingből építkező Trump között.
Vagy csak a "trump=barom" fordítást használja a szerző?

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.10.13. 12:39:08

@szepipiktor: Azert nem illenek ossze mert Trump azert alkotott mar valami eleteben mielott elnok lett, mig Puzser mit tett le az asztalra a ripacskodason kivul?

tothh · http://polizis.blog.hu 2018.10.13. 13:05:05

Ha most levesszük a pártszimpátiát, akkor elég kevés érvet találhatunk Tarlós folytatása ellen. (Legalább fél ciklusig). 1. Kormányoldalon nincs érdemi vetélytársa, az vereség lenne ott mindenképp. 2. Ha nincs valakinek egy helyben nagyon erősen felépített személyes imázsa (mint Tóth Józsefnek, vagy akár Botka Lászlónak), akkor a mai világban - tetszik-nem tetszik - racionális kormánypárti polgármestert választani. 3. Tarlós a lehetőségekhez képest nem csinálja rosszul. Jó városmenedzser, műszaki aggyal gondolkodik. Ami probléma van, az pont az "övéi" támogatásának hiánya. Ld. Lázár-csörte.
4. A jobbik bp-n eleve esélytelen, őket vegyük is ki.
5. Momentum dettó. Ők nem is 19-re készülnek.
6. LMP nagy kérdés, ők akár a megsemmisülésig is lavírozhatják magukat, ha nem figyelnek ebben az ügyben.
7. Ott a "régi bal", ahonnan még mindig Horváth Csaba lenne a legalkalmasabb ember. Az előválasztás teljesen idegen a magyar, de hozzáteszem a kontinentális kultúrától is. Bárkit dobna egy ilyen folyamat ki - akár Karácsony, akár más - érdemben maximum ideológiai háborúba tudna keveredni a kormányoldallal, az meg nem hiányzik a városnak.

8. És itt jön képbe Puzsér: Ő legalább az esélytelensége elismerése mellett dobott be egy olyan víziót, amely budapesti szinten legalább vitaképes alap lenne a vagdalkozás helyett. Tényleg beszéljünk arról, amit ő bedobott, meglehetősen provokatív módon. Nekem pl. tetszik a sétáló budapest víziója, de pont az ilyen fórumok hangulatából látszik, hogy ennek nincs meg (még?) a támogatása. De legalább esélyt ad arra, hogy bemutassa, ez miért lehetne perspektíva. Akár 2024-től. Ha nem vele, akkor mással.

tothh · http://polizis.blog.hu 2018.10.13. 13:06:01

@szepipiktor: Annyiban azonosak, hogy mindketten a létező politikai elitet, establishmentet kiáltják ki ellenfélnek. Kvázi kívülről jött arcok.

Ches Desmond 2018.10.13. 14:02:25

Ő lenne a magyar Boris Johnson, ha nyerne..

Ches Desmond 2018.10.13. 14:03:16

@Alfoldi Robert: Nem hülyeség.. Ki kellene tiltani a sok köcsög autóst a belvárosból..

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.10.13. 14:36:14

Trumpfaktor? valóban?
es hol van pesten a puzsértorony?
jokat szoktam derulni puzser szovegein...de ne hasonlitsuk mar egy dollarmilliomos uzletemberhez...

Nincs közöttünk csicska 2018.10.13. 14:54:40

Majd en megmondom, mi kene Puzsernak.

Az kene neki, hogy szerezzen egy biztos allast mondjuk a BKVnal, hogy ne kelljen kurvalkodnia. Aztan, szabadidejeben vallalkozzon, es amikor mar kivivta az anyagi fuggetlenseget, akkor gondolkozzon a politikai szerepvallalason.

Kirugni a proletarokat a fovarosi politikabol! En nem is engednek indulni senkit netto 1 mrd vagyon vagy evi negyedmilliard netto jovedelem alatt!

Na most jol megmondtam.

Nincs közöttünk csicska 2018.10.13. 15:03:47

Amugy Sorost szivesen latnam fopolgarmesterkent, mert o a legnagyobb elo magyar. Az egesz varost pedig a CEUnak kellene iranyitani.

Budapestrol hianyzik legalabb 6 millio menekult, mert mi vilagvarost epitunk. Akinek nem tetszik ez, azt kizarjuk egy fallal, azt csa.

Helyszíni zsemle 2018.10.13. 15:09:05

Nekem nagyon tetszene amit a Puzser mond, en is kitiltanam az autokat, es legfeljebb elektromos autot engednek behajtani a varosba, de attol felek, hogy ez a Puzser is vegso soron csak egy szdsz-es lipsi geci. Egyaltalan nem tunt fuggetlennek meg partatlannak.

Ches Desmond 2018.10.13. 15:44:37

@Nincs közöttünk csicska: Valóban. KIssé frusztráló ez a sok fehér ember a pesti utcán..

Ches Desmond 2018.10.13. 15:45:47

@Helyszíni zsemle: Minden ilyen kezdeményezést a hazai autóipari lobbi azonnal blokkol. Annak idején az EU dugódíj bevezetéséhez kötötte a 4-es metró támogatását. Ki beszél ma már erről?

gigabursch 2018.10.13. 18:45:56

Az biztos, hogy Puzsér szájkaratéban verhetetlen.
Ha lesz csapata, még lesz esélye is. Mert akkor lehet parádésló.

arabok balrol 2018.10.13. 19:09:37

gulyasmarcival mi van?

svejcban kapja mar a forradalmar kikepzest?

apro_marosan_petergabor 2018.10.13. 19:24:21

Puzsér nem hülye, de teljesen alkalmatlan. Még abban sem vagyok biztos, hogy saját biciklijét gond nélkül elvezeti (ha van), egy fővárost? - ugyan.
Trumppal összehasonlítani megint csak meglehetősen merész, milliárdos ingatlan üzleteket irányított, épített, s határozott, nagyjából koherens elképzelésekkel lépdelt előre az elnök választáson. Ezek jelentős részét azóta meg is valósította, az erős ellenszél ellenére. Puzsér raa ír amerre fizetik, ahol pénzt, publicitást lát, stabil elvek nélkül, intelligenciáját bohóckodássá degradálja, kb a Kétfarku kutyapárt a nívókja. Tarlóstól fényévekkel van lemaradva. Demszky sem volt képes semmire, ha arra van szükségünk, akkor hajrá.