Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra

Fák Ju ballibsik!

2018. október 10. - ATorzAtka

Ki kellene valakinek végre mondania, hogy a ballibsik hülyék. Értelmiségi fröcsögést végeznek semmi mást. Mint annak idején, amikor elindult a BigBrother Magyarországon. Ment az értelmiségi sírás, hogy „jaj, mi lesz így az emberiséggel”. Az értelmiség picsogott, hogy a csúf kopasz TV2, hogy hazavágja a magyarságot. Aztán mi lett? Baromi nézett lett a műsor, sőt életre hívta a Való Világot, ami fényévekkel aláment a magyarságot romba döntő nagytestvér színvonalának. Ma meg BigBrother nincs, Való Világ van (vagyis lesz, talán a kilencedik évad?), meg magyarság is van. Szóval ennyit az értelmiségi nyavalygásokról. 

fakju.jpg

Mi van a másik oldalon? A tévedhetetlenség mítosza. Bármi kormányt vagy Orbánt érő kritikára úgy ugranak, mint szűz kamaszfiú az ingyenpornóra. Bármi kritikára, ami megfogalmazódik, arra rácsapnak és addig húzzák-huzogatják, amíg ki nem buggyan minden érvek érvebbike: 2/3. Mintha Orbán tévedhetetlen lenne, mintha minden, amit ő vagy a pártja tesz az a létező egyetlen igazság. Értem őket. Jó egy sikeres csapathoz tartozni. Jó a győztes oldalon állni. És való igaz, hogy ezúttal az igazság is az ő oldalukon áll.

Mert a világ megváltozott. Régen valóban volt egy éles határvonal az értelmiségiek és a nemi szervüket éppen felfedező kamaszok között, de ez a határvonal eltűnt. Ma már ugyanúgy véleményformáló - művésznevén influencer - lehet egy sokat tanult, megélt, látott történelemtanár és az is, akinek az órát tartja. Az a kis pattanásos képű hülyegyerek a hátsó sorban, aki épp a telefonját nyomkodja. Valószínűleg, mire a törióra véget ér, a tanárról szóló vicces bejegyzés több like-ot kap, mint ahány gyerek leérettségizett a tanár keze alatt.

És mivel sokkal több a pattanásos hülyegyerek, mint a történelemtanár, a végén kinek lesz igaza?

Nem mondom, hogy jól van így, sőt épp ellenkezőleg. De be kellene már látni, hogy a régi „iskola” nem működik. A tanár csapkodhat, üvölthet a hülyegyerekkel, még egyest is adhat neki, hogy figyeljen, meg ne a telefonját nyomkodja, de a reakció csak egy cinkos mosoly lesz, meg a mondat „leszarom”. Képzeljünk el egy vitát egy tanár és egy diák között. Hát nem így zajlik? És ez a leszarom, jelen esetben a 2/3.

Mostanra már a kormánypártiaknak (ha idáig eljutottak az olvasásban) biztosan felszaladt a vérnyomásuk, hogy hogy merem őket lehülyegyerekezni. Nos nem gondolom, hogy hülyék lennének, sem azt, hogy gyerekek. Egyszerűen az ő világuk, az ő látásmódjuk más, mint azoké, akik eddig felettük álltak. És többen is vannak. Azok pedig, akik felül álltak eddig (a tanárok, az értelmiség) egyszerűen szétestek/elvesztek. Törtanárok, irodalomtanárok, matektanárok, mind-mind máshogy gondolkoznak, de jobbá akarják tenni a diákokat. A diákok meg, ahogy mindig is, ezt leszarják (pár kivétellel). Kiválasztanak maguk közül egy vezért és őt követik, nem a tanárokat. Ahogy az iskolában, úgy a két oldal egymásnak feszülésében sem annak kellene lennie az igazságnak, hogy kik vannak többen. A Tanárnak nem csapkodnia és hisztiznie kellene, a diáknak meg nem kigúnyolnia.

A ballibsiknek egy esélyük van, ha fogják az értelmiségi nyavalygásukat és kivágják a kukába. El kellene már kezdeni a diákok fejével gondolkodni. Nekik mi a jó, mi a fontos.

  • Lehet mondani, hogy: „A vezéretek megvezetett titeket” (propaganda). De talán nem felháborodni kellene amikor a tanárokról ugyanezt mondják (Soros)
  • Lehet azt mondani, hogy „Új gyerek érkezik az osztályba, fogadjátok szeretettel!" (migráncs). Úgyis a diákok döntik el, hogy befogadják-e vagy sem.
  • Lehet azzal dobálózni, hogy „a másik gyerek mennyit lopott a diákoktól” (korrupció). De ne háborodjon fel senki, amikor a fejéhez vágják, hogy ő is diákoktól kapja a fizetését.
  • Lehet azt mondani, hogy „A másik suliból Istvánka rossz fiú, ne barátkozzatok vele” (Putyin, vagy Erdogan). A végén csak maguk a diákok döntik el kivel bandáznak.
  • Lehet azzal fenyegetni, hogy „ha nem tanulsz nem vesznek fel sehova” (oktatás). Ennyi idősen ki nem szarja le mi lesz „majd”.

És ezt a sort a végtelenségig lehetne folytatni. De félreértés ne essék, itt most nem politikusokról van szó. A tanárok nem csak politikusok, ahogy a hülyegyerekek sem csak választók. Azokról van szó, akik úton útfélen vitáznak egymással. Mert vita van, csak nem úgy és nem olyan, ahogy a ballibsik akarják. Hanem úgy van vita, ahogy a többség akarja. Mert a diákok többen vannak.

2/3 van. A meglévő választási rendszerben a diákok megszerezték a mandátumok kétharmadát és kész. Milyen módszereket használtak fel ehhez? Hatékonyakat. Lehet vele egyetérteni meg nem, de adott a helyzet és kész. A diákok nem fognak változtatni, mert minek is tennék. Akkor viszont kinek kell? Nyilván a tanároknak. El kell fogadni, hogy más szelek fújnak, és nem nyavalyogni meg uszítani kellene, ha változást akarnak, hanem igenis megérteni azokat, akikért tenni akarnak. Megérteni nekik mi és miért fontos.

Nem csak azt kellene hangoztatni, hogy minden szar és minden gyerek hülye.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://voms.blog.hu/api/trackback/id/tr7414294005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.