Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra

Mi a VOMS?

2018. október 08. - ATorzAtka

  Mi az a VOMS?

Az indulás óta adósok vagyunk bemutatkozással, vagy nevezzük öndefiníciónak. Igazából amikor elkezdtük, magunk sem tudtuk megfogalmazni mi ez. Csupán egy dologban voltunk biztosak, hogy van véleményünk és azt el akarjuk mondani. Ebben az országban (nem tudom más országban hogy van) van egy mondás, hogy a „Vélemény Olyan, Mint a Segglyuk, de senki (vagy inkább kevesen) kíváncsiak a másikéra”. Szerintünk ez napról napra igazabb. Azzal, hogy sorra zárnak be médiumok (köztük az életképtelenek is, akiket annyira nem sajnálunk), hogy egy centrális erőtérhez kerülnek TV-k rádiók, újságok, hogy az állami hirdetésekkel befolyásolják, kinek a véleménye juthat el a tömegekhez, ez a mondás új értelmet n(y)er.

Mi négyen (ATorzAtka, Filterr, kingmaker és neolvasshanemtudsz), akik ezt elkezdtük egymás számára is ismeretlenek vagyunk. Egy népszerű híroldal kommentszekciójában akadtunk egymásra (ne keress sehol minket ezen a néven, szándékosan más „művésznevet” választottunk). Sok mindenben nem értünk egyet, de egy dologban viszont közös nevezőre találtunk, mégpedig, hogy:

         EL AKARJUK MONDANI AZOKAT A DOLGOKAT, AMIK MINKET FOGLALKOZTATNAK.

És igen, minket foglalkoztat a politika, a közélet, van róla véleményünk, igazából mindenről van véleményünk. Kíváncsiak voltunk/vagyunk, hogy másokat érdekel-e ez.

De, ami a legfontosabb, hogy baromi jól szórakozunk közben. Olvasva egymás írásait, nem feltétlen az egyetértés, de nálunk tényleg véleményszabadság van, így, ha valakinek van kedve írni, megteheti. Ha valaki dícsérni akarja Orbánt, megteheti. Ha valaki minden ellenzékivel elégedetlen és ezt el akarja mondani megteheti. Ha valaki Gyurcsányista és őt akarja védeni, népszerűsíteni megteheti (kicsi erre az esély), nosza rajta, nem szólunk bele.

Nem vagyunk egyformák, bármennyire is szeretnék ezt sokan ott fent. Biztosak vagyunk abban, hogy a véleményünkkel többen értenek egyet, mint, ami látszik. Ezért fogtunk bele. Elmondjuk és reméljük lesznek, akik csatlakoznak hozzánk. Az sem baj, ha van ellenvélemény és nem értünk egyet bizonyos dolgokban. Ez ilyen.

 

Szerencsére téma van bőven. Szerencsére van min vitatkozni. Arra buzdítunk mindenkit, hogy tegye. Ha akar írjon cikket, ha akar a kommentekben szidjon minket, essen nekünk, ütköztesse véleményét másokkal. Mert ez hajtja előre a világot. Nem az a siker kulcsa, hogy mindenki ugyanazt gondolja, pláne nem, hogy mindenki ugyanazt gondolja, amit egyvalaki mond, hogy gondolni kell. Nem. Épp ellenkezőleg. Az, hogy jobb nemzet/ország/emberek legyünk, azon múlik mennyire sokrétűen tudunk gondolkodni.

Szóval vegyél részt te is a kísérletünkben. Kövess minket, és kommentelj:

Vagy írhatsz is. Írd ki magadból a véleményedet. Küldd el erre az e-mail címre:

voms2022@gmail.com , mi meg lehozzuk (ha nem szegsz vele törvényt és összefüggő értelmezhető a szöveg).

A bejegyzés trackback címe:

https://voms.blog.hu/api/trackback/id/tr5314290243