Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra

Lehet más a Jobbik!

2018. október 07. - kingmaker

Az áprilisi országgyűlési választások után unottan feküdtem egyik este a szőnyegen és akkor hallottam meg Kanász-Nagy Mátét, az LMP akkori szóvivőjét az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, amikor azt magyarázta éppen Rónai Egonnak, hogy

a látszat ellenére elég jó állapotban vagyunk.

Nyilván az “elég jó” kifejezés ebben az esetben elég szubjektív, mert hát már akkor sem volt minden rendben az LMP háza táján, de ami azóta történt, az szekunder szégyenérzetet vált ki minden normális választópolgárból, aki figyelemmel kíséri a híreket. Nyilván Kanász-Nagy Máté akkor szóvivő volt és egy szóvivő nem mondhatja azt a kamerába, hogy ekkora szart az FKgP és az MDF óta nem lapátolt még össze párt a modernkori magyar parlamentarizmus történetében, de hát azért mégis csak kilógott már akkor is a lóláb. Az LMP kampánya amilyen jól indult, olyan csúfos beégés lett a vége, de Kanász-Nagy Máté karrierje töretlenül megy előre a párton belül, azóta egyszerű frakció szakértőből (?) mára már az LMP elnökségének egyik legfontosabb pozícióját bitorolhatja, hiszen Ungár Péter nagylelkűsége és a baranyai gyorsreagálású hadtest kegyelme egészen az elnökségi titkár pozícióig juttatta őt.

43500755_338817783538125_2029518862227079168_n.jpg

A múlt héten az LMP fölött gyülekeztek az ellenzéki viharfelhők megint megmutatva azt a potenciált, ami ebben a tökös ellenzéki pártban felgyülemlett az évek során. Először Szél Bernadett robbantotta a bombát Facebook-os bejegyzésével hétfőn délután, amiben fájó szívvel, de búcsút mond egykori pártjának az LMP-nek és annak frakciójának. Így legyen ötöse a lottón a Voms-nak, hiszen múlt heti bejegyzésünkben előre megmondtuk, hogy erre még idén sor kerül.

Miközben Sallai Róbert Benedek bőszen pakolgatta fel az LMP-s párttársait a ravatalra, addig az ex-együttes Szabó Szabolcs is ott hagyta a pártot és a frakciót is, fejvesztve menekült, amikor felült a fakenewsnak, miszerint Schiffer visszatér a pártba. Schiffer persze kacsának nevezte a hírt, de ezen sem lepődtünk volna meg. Na de térjünk vissza Szél Bernadettre.

Szél volt a negyedik pártelnök és az első, illetve utolsó miniszterelnök-jelöltje az LMP-nek, aki elhagyta a pártot. Az LMP válságát jól jelzi, hogy amikor egy ilyen prominens ember hagyja el a pártot, ott akkor tényleg jó nagy szar lehet, aminek takargatására már az IKEÁ-ban sem találtak szőnyeget. Szél el is mondta kissé kínosan mosolyogva aznap este Rónai Egonnak, hogy hát nincs harag, meg semmi, de új lehetőségek várnak rá és igazi kritikusa lesz továbbra is a NER-nek. Olyan gyorsan távozott azonban az LMP-től, hogy vagy a jó fodrászának köszönhetően vagy csak a Taftnak hála, de a haja még mindig elég jól tartott az Egyenes beszédben. Apropó! Fodrász. Azért azt még betolta az interjú vége felé, hogy feljelentést tesz Sallai Róbert Benedek ellen, mert hát ezt kívánja meg a haza becsülete. És így múlik el a világ dicsősége az LMP felett.

Sallai Róbert elvtárs nem is hagyta szó nélkül az incidens és párttársainak jól odamondta, hogy nem bánja Szél távozását, ugyanakkor az igazmondó juhász szerepében tetszelgő SRB a végén elég borús képet festett a pártről:

„Jó sokan tettetek itt azért, hogy így alakuljanak a dolgok. (..) Most megehetitek, amit főztetek – a sokk közben. Fészbuk harcosok, szobaforradalmárok, önjelölt politikai zsenik és főmegmondók. Az LMP esélyei a túlélésre úgy csökkennek, hogy lassan nincs semmi, ami megállítsa az összeomlást (...) Nagy az én bűnöm is ebben, naiv voltam és ártóan idealista, de a tiétek sem kicsi. S ezzel ideje lenne szembenézni lassan”

Az összeomlást csak egyetlenegy dolog tudja megállítani, az pedig nem más, mint a bolygó kapitánya. Na jó... Nem ő, hanem Ungár Péter és Keresztes Lóránt László duója, akik nem is voltak restek és szerdán neki álltak magyarázni a bizonyítványt a Parlamentben, ugyanis összeállt az LMP frakció egy csoportképre a sajtó megjelent munkatársainak és megmutatták a fogyatkozó frakciójukat, hogy demonstrálják az egységet és elmagyarázzák Szél távozását:

„Teljes mértékben biztos vagyok benne, hogy nem fogy tovább a frakció”

- mondta az LMP éppen aktuális elnöke. Hozzátette még, hogy az LMP-nek sokan keltették már a halálhírét és mint azt tudjuk, akinek a halálhírét keltik, az sokáig él. Na itt el is búcsúzhatnánk egy kis időre az ökopárt kalandjaitól, de az ámokfutás nem fejeződött be itt, ugyanis Schmidt Mária is szóbakerült a sajtótájékoztatón, amire Ungár Péter iróniával túlfűtöttem válaszolt a maga stílusában:

“Szél Bernadett távozásához „kivételesen” nincs Schmidt Máriának köze.”

A szerdát túléltük az LMP-s sajtótájékoztatóval, de a válság hamar átterjedt a Jobbikra is péntekre, ahol Volner János volt frakcióvezető-helyettes robbantotta ki a szarvihart, miszerint ő nem áll kurvának és elege van, hogy a párt mostani vezetése szeretné magához ölelni az LMP-t:

Nem hagyom, hogy egy oszló hullával fogjon össze a Jobbik!

Volner szavai azonban nem találtak megértő fülekre, este már az EchoTV-n, Mészáros jó tévéjében is breaking newsként hozták, hogy a Jobbik frakciója kizárta Volnert. Pedig bíztunk benne, hogy unalmas hétvégénk lesz… Volner persze magával rántott még két jobbikost, akiket szintén a mandátumaik visszaadására szólított fel a néppártosodó Jobbik vezetése, de a Szent Koronának tett eskü ide vagy oda, ahogy Dúró Dóra sem, úgy se Volner és sem Apáti István és Fülöp Erik távozó jobbikosok nem voltak erre hajlandóak. Azonban a legviccesebb momentuma mégiscsak az volt a széteső Jobbiknak, hogy Volner vasárnap még odaszúrt nekik egyet, hogy hát azért nem adja vissza a mandátumát, mert SOROS. És hát ezzel nem is lehet vitatkozni, mi sem tudunk, csak annyit tennénk hozzá, hogy chemtrail.

Azonban a Jobbik szétforgácsolódásán túl az LMP még mindig tartogatott nekünk meglepetéseket a hétvégére. Az egyik az volt, hogy Demeter Márta, még szerdán arra az újságírói kérdésre, hogy akar-e az LMP női társelnöke lenni kitérő választ adott, mivel neki az az ambíciója, hogy jól dolgozzon az LMP-ben és találgatásnak nincs helye. Hát ez a találgatás egészen 4 napig tartott, hiszen bejelentette vasárnap, hogy

elindul az elnöki pozícióért.

Az a Demeter Márta, aki még Mesterházy embereként bukkant fel az MSZP-ben, és akit az LMP-sek mandátumtolvajnak hívtak és elutasították a felvételét a pártba pár hónappal ezelőtt, most mégis elég támogatást érez maga mögött az elnöki szerepre az LMP tagságának körében. Szép karrier…

És ez még nem minden. Az LMP kampányt is indít jövő héten. Na de nem is akármilyet, hiszen éppen volt elnökük, Hadházy Ákosnak az Európai Ügyészséghez való csatlakozás témájában indított kezdeményezésére szerveznek rá éppen.  Keresztes László Lóránt Facebook-oldalán jelentette be, hogy aláírásgyűjtést indítanak:

Csatlakoztunk a „Szüntessük meg a csalást és az uniós forrásokkal való visszaélést!” európai polgári kezdeményezéshez."

A kommentelők a bejelentés után kérdőre vonták Keresztes Lászlót, hogy miért indítanak saját akciót Hadházyé mellett, mire válaszul a politikus azt írta, hogy

"párhuzamosan azt is támogatjuk, arra is gyűjtünk. De az csak egy petíció, ennek pedig konkrét joghatása lesz."

Keresztes László Lóránt vasárnapi posztja alatt később megjelent a kezdeményezés ausztriai helyettes képviselője, Fehér Balázs is, aki kommentjében azt állítja, hogy az LMP nem kapott tőlük engedélyt az aláírásgyűjtéshez.

"Felszólítom, hogy hagyjanak fel a kezdeményezés kisajátításával, és próbálják meg a teljes érdektelenség és széthúzás felé menetelő pártjukat önállóan rendbe tenni"

– folytatta. A komment azóta nem elérhető."

Itt tartunk most. Kitalálni nem lehetne szebbet. Sokáig gondolkodtam mivel lehetne zárni ezeket a sorokat, de nem találtam a megfelelő szavakat. Talán annyit üzennék a Jobbik és az LMP vezetőségének, hogy tényleg mihamarabb lépjenek frigyre, egyesüljön a két párt és hálja már el a nászéjszakát Keresztes Lóránt és Sneider Tamás, Ungár Péter pedig nézze meg reggel, hogy mennyire gyűrött az a lepedő.

A bejegyzés trackback címe:

https://voms.blog.hu/api/trackback/id/tr4114287905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brix 2018.10.08. 19:35:26

Az Lmp hibát hibára halmoz. Az èvek alatt jól felèpített, ès már országosan ( el)ismert politikusai , mint Szèl vagy Hadházy otthagyták a pártot, ami órási vesztesèg...Schiffer Andrásról nem beszèlve ...Ez az Ungár gyerek amúgy èrtelmes, de soha nem lesz elèg nèpszerű...Mára már kèső a jobboldali politika kialakítása, ha 2015- ben teszik, akkor mèg hitelesebb lett volna...Mindennek persze az ország látja majd a kárát,hiszen nem lesz 4 év múlva sem komoly kihívója a Fidesznek , csak a leszalámizott ellenzèk....Akik abban bíznak, hogy majd lesznek új feltörekvő, feljövő váltópártok, hiába remènykednek, ez ma már nem úgy működik mint a rendszerváltáskor...Az alap működèshez ès a hálózatèpítèshez kell min. havi 15 millió+ mèdia háttèr...A konklúzióm az, hogy az Lmp- t ès ès a Jobbikot kellene valahogy megmenteni, mert így soha nem lehet majd megszabadulni az Orbán- rendszertől....Modern, szofisztikált eszközökkel kialakított , 21-ik századi egypártrendszert èlünk, ès -egyelőre- nincs rá társadalmi válasz...Az emberek elfogadták , hogy fasiszta jellegű rendszer alakult ki Magyarországon, Európában pèlda nèlküli módon...( ja , mèg Ukrajna...)

BiG74 Bodri 2018.10.08. 19:50:54

@Brix:
A jobbik és az lmp erős emberei összeállhatnának egy új formáció alatt, de példás együttműködés, és a választói akaratot is figyelembe vevő politizálás mellett is, nagyon nehéz helyzetben lennének.

morph on deer 2018.10.08. 19:56:28

Mi ebben a csoda?
Ma megtudtuk, hogy “love is love”, index.hu/belfold/2018/10/08/erdogan_elleni_tiltakozasok/
- szóval én nem értem ezt a fanyalgást, ők is szeretik egymást, és kész!

De legalább most az egyszer végre azt is sikerült bizonyítaniuk, hogy bizony qrvára más is lehet az a politika, amire a támogatóik számítottak.
Miért, hát az is valami ennyi év után, nem?