Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra

Egek Ura - Orbán!

2018. október 02. - ATorzAtka

Orbán Viktor 30 éve szárnyal.Na nem politikai értelemben, hanem a szó szoros értelmében. Állítása szerint 30 éve röpköd magánrepülőkön, jövő héten is így fog tenni és azután is. Amellett, hogy egyre nyilvánvalóbb, hogy Viktorunk paranoid, egy hadsereggel őrzi magát, úgy látszik a gyógyszere is fogyóban van. A múlt pénteki rádiós interjúja is elég különös, önmagához képest összeszedetlen volt, de amit a luxusrepülőzés kapcsán mond, az már teljes agyrém. Hová tűnt az a laza pökhendi elegancia, amikor csak annyival rendezte le az őket támadókat, hogy „Boldog Karácsonyt”?

egek_ura.jpg

Megesik, hogy egy miniszterelnökről, aki a nép gyermeke, aki szotyizik, kolbászt zabál, disznót öl, pálinkát iszik, a népautójával járja az országot, kockásterítős éttermekben flangál kiderül, hogy azért időnként mégiscsak urizál. Nyilvánvaló, hogy emiatt támadják. Annak idején Rogánt az egy szem helikopterezése miatt ízekre szedték (nem az Aurélió féle helikopterezésre gondolok). Arra az volt a kormányzati reakció, hogy eldugták a kíváncsi szemek elől. Ahogy beszélik eléggé be is volt szarva a mi Tónink, még rendőrökkel is vigyáztatta a lakását.

De Orbán esetében a kormányzati reakció nem ugyanaz. Mig egy marionettbábú esetében a válasz a teljes elszigetelés, ha a vezérről van szó, akkor beleállnak. Beleállnak, hogy ez teljesen normális, beleállnak, hogy ajándékot is elfogadhat a miniszterelnök és beleállnak, hogy ez 30 éve így megy. Mármint, hogy a jelenlegi miniszterelnök 30 éve így utazgat. Ő maga mondta ezt.

Na most vagy a realitásérzéke hagyta el az öreg pukkancsot, vagy csak egyszerűen úgy reagál, mint bárki, akit sarokba szorítottak, és tudja, hogy nincs más út csak az előre. Fogja magát és belekiabálja az arcunkba:

Igen bazdmeg ez van, és?!

Mert nyilvánvalóan nonszensz, amit állít. 30 éve 1988-atírtunk. Nem hogy magánröpködés nem volt (legalábbis a kis a lázadók szintjén), de 360.000 ember várakozott, hogy átvehesse a Merkurnál megrendelt autóját. Akkoriban sok minden másra is várni kellett pl. az első Mekibe való bejutásra, ami ebben az évben nyílt. Kizárt, hogy ezalatt Orbán röpködött. A Fidesz is csak eben az évben alakult és tartotta meg első kongresszusát, vagyis még esélyük sem volt összelopni a repülőre valót, noha jóllehet már tervben volt. Szóval elég abszurd ez a kijelentés. Viktor 30 éve ugyanúgy egy senki volt, mint bárki más. Egy senki volt csak nagyobb ambíciókkal, de nem repülővel.

Számomra csak az az értelmezése maradt a mondatainak, hogy az öreg elvesztette realitás és időérzékét,vagy ami még rosszabb a gyógyszerét. Ha pedig így van akkor isten irgalmazzunk nekünk. Mert, az az államférfi, aki képes dühből ilyet mondani egy jelentéktelen vitában, az képes más szituációkban is. Eddig legalább az az egy megvolt még, hogy a hajmeresztő döntések, amiket hozott valamilyen szinten reálisak voltak, értelmezhetőek voltak, az ő világértelmezésére reagáltak, egy célt szolgáltak. De az, aki elveszti a kapcsolatot a valósággal, az, aki már nem is keres kapaszkodót, magyarázatot, az, aki a saját világképét és valóságértelmezését nem az általa elért információkból vezeti le, hanem dühből visszaugat, attól jóra ne számítsunk.

30 év szárnyalással való védekezés nem értelmezhető máshogy, mint egy felkiáltás a részéről, hogy na most volt elég, mindenki kussoljon!

 ov_gep.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://voms.blog.hu/api/trackback/id/tr7014277063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Etniez 2018.10.03. 11:30:31

Így van. A király meztelen.
De a sok droid még nem eszmélt. Majd amikor vége a pénzbőségnek, akkor rájönnek hogy átvettek kurva, de addigra az a pénz már nem lesz még.

Homo fideszbirkusz 2018.10.03. 11:33:57

Az első 20 évében Soros pénzelte a luxus repüléseit, az utóbbi 10 évben saját lábra állt és most már maga lopja ki a fedezetet az állakasszából.

Persze a legérdekesebb majd az utolsó repülése lesz, amihez több millió magyar fogja megadni a kezdősebességet páros lábbal. Hogy az utolsó repülése Moszkvába lesz vagy a Szegedi Csillagbörtönbe, ez korszakunk legérdekfeszítőbb kérdése.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.10.03. 12:15:08

@Homo fideszbirkusz: Erre még várni kell, mert amíg ez a sz@rfaszú és töketlen ellenzék a parlamenti kitartott státuszért lemegy kutyába, és kontrázik a Csuti Törpének, addig a Csuti Rabló Bandája megtarthatja a hatalmát.

chrisred 2018.10.03. 12:23:57

@Homo fideszbirkusz: Szerintem is egyértelműen a Soros ösztöndíjára gondolt a 30 éve tartó más pénzén repkedéssel, és az a kiszólás is arra. vonatkozott, hogy őt ilyen módon nem lehet lekötelezni.

Minden ballib bérretteg 2018.10.03. 12:39:00

El kéne dönteni hogy mitől is rettegjünk.

A másik blogon azon rettegnek a ballibek hogy 30 éve repked, itt meg arról, hogy nem is jön ki csak 20 év max neki.

Minden ballib bérretteg 2018.10.03. 12:46:27

Tökre unalmas már ez a bérrettegés.

Értsétek meg végre. A ballib elkúrókat soha a büdös életben nem szavazzuk meg többet.

Állítsatok egy hiteles alternítvát, és akkor nyerhettek. Az elkúrókkal soha.

chrisred 2018.10.03. 13:15:36

@Minden ballib bérretteg: Szerintem inkább a migriktől. Manapság abban van a pénz.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.10.03. 13:33:34

Ez van, megint nem jött be a ballib propagandakonyha műbotránya.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.10.03. 13:48:19

@Homo fideszbirkusz: Na ezt akartam én is,hogy max soros pénzén repülhetett akkoriban.

Az a rúgás nem páros lábbal lesz,csak eggyel és a sámlira.
De lesz egy kötél a nyakán,hogy le ne essen!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.10.03. 13:49:30

@maxval balcán bircaman: Ej ej birka!
Nem értél ide elsőnek!
Ebből nem lesz prémium!

Ballib vagyok mert rettegek 2018.10.03. 13:52:55

Nekem sokkal szimpatikusabb hogy ha Orbán Viktor nyúlja le a magyarok pénzét és repked 20 milliárdos luxusgépeken mintha a Strabag. Sőt felelőlem a holdra is elrepkedhet állami pénzen annyiszor amennyiszer akar, mert ő legalább a magyar nép felemelkedéséért küzd és repül. Évi néhány száz luxus repülőzgetés állami pénzből Orbán Viktornak meg a nemzeti magyar nagytőkés osztályának a minimum amit mi a magyar nép adhatunk nekik a rezsicsökkentésért, a migrik ellen épített kerítésért amivel megvédenek minket a migri gyarmatosítástól meg hogy a migrik megerőszakolják asszonyainkat, lányainkat és elvegyék még azt a maradék kevés munkánkat is.

Csak így tovább Orbán Viktor, a magyar nép egységesen támogatja hogy repüljél!

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.hu/ 2018.10.03. 13:59:52

"Hogyha egyszer sok pénzem lesz, felülök a repülőre..." - énekelte anno a szakkollégium kocsmájában és kijózanodva megvalósította. Nem ő tehet róla, hogy a népdal nem tér ki részletesen arra, hogy az a sok pénz ki(k)nek a zsebéből kerüljön elő... ;-)

ludwigvan 2018.10.03. 14:01:07

@Minden ballib bérretteg: Minek az alternatíváját kéne állítani? És kik azok a "ti"? Tudod, itt Magyarországon nem két oldal van a "mi" és a "ti", hanem vannak a propagandát elfogadók (vagy üzleti érdekükből a hatalomhoz dörgölődzők), és vannak a kritikusan gondolkodók. Akik (mivel kritikusan gondolkodnak) egymással szemben is kritikusak: nem sorakoznak föl Gyurcsány van Vona mögé, mert nem leegyszerűsítve látják a világot, hanem teljességében. Nem lehet őket egy-egy hívószóval egybeterelni, hogy "jönnek a migránsok" vagy "az ukrán nyugdíjasok több pénzt kapnak a gecitől, mint a magyarok". Mert ugye ez lenne az alternatívaállítás. Hiszen van egy kormány, ami semmilyen problémát nem tud megoldani. Ennek számodra nem lenne alternatívája egy olyan, ami megoldja a problémákat. - Nem. Te egy olyat szeretnél, ami szintén hatalmas, értelmetlen, büszke és erős dolgokat mondana, és onnantól nekik hinnél, nem a Fidesznek. Na ilyen alternatívát ne keress "köztünk". Ez az alternatíva, ami "titeket" fog megmozgatni és az utcára vinni, "nekünk" ugyanolyan szar lesz, mint amit le fog váltani.

Kánikula 2018.10.03. 14:01:37

@Ballib vagyok mert rettegek: Orbán Viktor repülni fog!
Ez lesz az új szlogen.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.10.03. 14:08:59

@Ballib vagyok mert rettegek: Baszod!Először majdnem elküldtelek a picsába,és csak másodszorra jöttem rá,hogy te vagy az!:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.10.03. 14:09:49

@ludwigvan: Öregem!Ez túl normális és túl bonyolult egy ilyen birkának!

Terézágyú 2018.10.03. 14:14:09

Igen, minden bizonnyal én sem 30 éve rühellem orbánt, mint a szart, hanem csak 28... Mea culpa.

dare 2018.10.03. 14:43:32

régi vicc új köntösben (ha már repülés):

Ivanka, Brigitte, és Ráhel utaznak egy repülőn.
Ivanka kinéz az ablakon, kiteszi a kezét, és azt mondja: most járunk hazám felett.
Mosolyogva kérdik tőle a többiek, honnan veszed?
Válasz: most érintette a szabadság szobor a kezemet.
Utaznak tovább, majd Brigitte is kinéz, kiteszi a kezét majd így szól: most járunk a francia hon felett.
Mosolyogva kérdik tőle: miből gondolod ezt?
Válasz: most érintette az Eiffel-torony a kezemet.
Utaznak tovább, majd Ráhel is kinéz, kiteszi a kezét és azt mondja: most járunk az én hazám felett.
Mosolyogva kérdik: ugyan, honnan veszed ezt?
Válasz: ellopták az órámat

ételizésítő 2018.10.03. 15:04:07

@Homo fideszbirkusz:
Én azt remélem, az utolsó repülése villoni lesz.
Ahol a nyakán fogja majd érezni, a segge mily nehéz.

(Pedig Villon hozzá képest filigrán figura volt.)

@Minden ballib bérretteg:
Ennél már csak egy unalmasabb van.
A bérseggnyalás, amit te művelsz.
Bár mondjuk a te eszedet elnézve te ingyen nyalsz segget, ehhez szoktál Rákositól mostanáig, aki épp hatalmon volt, azét.

dare 2018.10.03. 15:06:08

"ez a föld a senki földje
állandó lakója nincs
nem köt itt senkit semmi népszokáááás...."
youtu.be/Ifl3ma4b_nU

ételizésítő 2018.10.03. 15:06:21

@Terézágyú:
Én már vagy 35.
Ismertem egyetemistaként is.

koala kóla 2018.10.03. 15:08:11

En meg az eletbe nem repultem allami repulon, ergo mindig magangeppel jarok nyaralni.

koala kóla 2018.10.03. 15:09:16

@ételizésítő: Honnan? Azt ne mondd hogy az egyetemrol.

vanRob 2018.10.03. 15:14:52

@maxval balcán bircaman: Mivan birka? Ma ez volt a vágólapon? Ezt másolod be ma mindenhová?

Homyak 2018.10.03. 15:19:09

@maxval balcán bircaman:

Jaj te kis buta. Tegnap próbáltalak tanítani, hogy próbálj meg gondolkodni, és valami véleményt megformálni, de ez neked továbbra sem megy. Uncsi az állandó ballibsizésed, pedig tegnap már tulajdonképpen sikerült kifejtened, hogy azt sem tudod mit jelent a liberális kifejezés :)

vanRob 2018.10.03. 15:19:54

Ámbátor, a blogger tényleg benézte. Az üzenet valójában az, hogy "megtehetem, és meg is fogom tenni, mindenki bekaphatja". Ami azért valljuk be, elég gáz egy miniszterelnöktől. Persze, ha nem európát kell védeni, akkor azért csak elkél neki is a birka tömeg NER-estől, CÖF-östől, meg bérkommentelőkkel, akik meg őt védik meg a csúnya valóságtól.
Szóval csak hajrá bérkommenterek, egyszer hátha köztetetk is kisorosol (...) egy magánrepülős luxusutat.

koala kóla 2018.10.03. 15:23:10

@vanRob: nyilvan Orbannak kellenek berkommentelok nem az eletukert kuzdo libbancs minipartoknak

vanRob 2018.10.03. 15:27:11

@koala kóla: orbánt az ostobák tartják hatalmom. Az ostobákat meg megfélemlítéssel tartja kordában. A birkáknak sem azért jó a kerítés, mert így tudják, hogy meddig az övék a mező, hanem mert úgy nem szélednek szét...

koala kóla 2018.10.03. 15:30:27

@vanRob: ostobak tartjak hatalmon, ezs erdekes mert a lippsik aprilisban azt hittek magas reszvetel egyenli lippsi kormany

hagyjuk mar ennel telleg nincs lejjebb hehe

vanRob 2018.10.03. 15:33:32

@koala kóla: tényleg hagyjuk már. Migráncsos rémítgetéssel húzták be. Amúgy tisztában vagy a liberális szó jelentésével? Csak kérdezem...
De most komolyan. Akkor orbán repült luxus magánrepülőgépen vagy nem repült?

dare 2018.10.03. 15:36:40

" Annak idején Rogánt az egy szem helikopterezése miatt ízekre szedték (nem az Aurélió féle helikopterezésre gondolok)"

Lassan pedig azt is megteheti, akár ott bent a parlamentben.
Ki szedné ízekre érte, az alig látszó ellenzék, vagy a balliberális médiafölényt élvező sajtó?

koala kóla 2018.10.03. 15:37:21

@vanRob: biztos, migrik elott ketharmaddal a lippsik vezettek

mu ha ha

vanRob 2018.10.03. 15:42:30

@koala kóla: igen migráncsozással húzta be. Nem kell tagadni. A kétharmadot meg tudni kellene értelmezni. De a magyar választási rendszer személyre szabásáról ne most kezdjünk el társalogni. Bár ha nagyon akarod, itt is nagyon szívesen felmosom veled a padlót.

Amúgy most akkor orbán repült luxusrepülőgéppel focimeccset nézni vagy nem...? Erről mit mondanak a pártirodán?

sas70 2018.10.03. 15:47:10

@maxval balcán bircaman: Valóban, mert nem más magángépén röpködött?

sas70 2018.10.03. 15:47:47

@Ballib vagyok mert rettegek: Ez most komoly? Mert viccnek nagyon szar!

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.10.03. 15:54:59

@Homyak:

Liberalizmus alapjai:
- az egyének önzése pozitívum,
- gyenge állam szükséges,
- a piac képes szinte mindent megoldani,
- a jogi egyenlőség megoldás,
- az állam lehet semleges.

wolves84lb 2018.10.03. 15:55:33

@koala kóla: szóval akkor te ingyen vagy ilyen gyökér? És szerinted ez jobb, mint ha csak egy sima megélhetési kommentelő lennél?

morph on deer 2018.10.03. 15:55:40

@Kánikula:
Vegyünk neki RedBullt, ami “szárnyakat ad”, - sokkal olcsóbban meg lehetne oldani a meccsre járást!

wolves84lb 2018.10.03. 15:56:39

@dare:
"balliberális médiafölényt élvező sajtó?"

Ne igyál már gyógyszerre, bameg...

koala kóla 2018.10.03. 15:57:28

@vanRob: tehat ugy latod hogy 2022ben legyozite zorbant?

mert en nem ugy latom

ételizésítő 2018.10.03. 15:57:35

@koala kóla:
Nem, én nem jogász vagyok.
Egyetemi klubokból.

dare 2018.10.03. 15:59:55

@sas70: Nekem tetszett ez a poén.
Tartalomhoz a forma.

koala kóla 2018.10.03. 16:00:39

@ételizésítő: Orban a legertelmesebb politikus a rendszervaltas ota

dare 2018.10.03. 16:01:14

@wolves84lb: Kiköptem, kiköptem..(már a gyógyszert).

ételizésítő 2018.10.03. 16:11:29

@koala kóla:
Nem, Orbán a leggecibb tolvaj cigány Magyarország fennállása óta.
Értelmes sosem volt, mára meg már el is hülyült.

Basz-ommm 2018.10.03. 16:13:42

@Ballib vagyok mert rettegek: "" a migrik megerőszakolják asszonyainkat, lányainkat "
Egyelőre egy migrit sem ítéltek el nemi erőszakért, de évente többtízezer magyar keresztény erőszakolja "asszonyainkat, lányainkat, és több százat ítélnek el ezért.
"és elvegyék még azt a maradék kevés munkánkat is.""
Egyelőre kurva sok munka van, de nincs aki elvégezze.
Te szerintem a kettest nézed. A TV2-est ;)

alien 2018.10.03. 16:18:16

@maxval balcán bircaman: most már végkép nem állhatlak bari

A pofád befogod büdös lipsi miénk a kétharmad !!! 2018.10.03. 16:58:03

Senkinek nincs koze mit csinal a miniszterelnok szabadidejeben, folleg a ha jol vegzi a munkajat.

Emmett Brown 2018.10.03. 17:06:54

@A pofád befogod büdös lipsi miénk a kétharmad !!!: Tehát bárki, akit megkennek mondhatja, hogy nem a munkaidejében történt, hanem a szabadidejében, ergo senkinek semmi köze hozzá?

koala kóla 2018.10.03. 17:20:47

@ételizésítő: meghulyult, megse tudjatok megkarcolni se

hogy van ez?

Jakab.gipsz 2018.10.03. 18:47:25

Egy miniszter elnököt egy miniszter elnökkel kell össze hasonlítani.

Például nézzük meg a szomszédos országokat, bezzeg Szlovákia, nekik futja kormány röpcsire.

Vagy a nyóc osztályos Schulz mennyit költött utazgatásra, pedig csak egy párt vezér volt.

colonel Tigh 2018.10.03. 18:56:04

Érdekes, 10 évvel ezelőtt Orbánék magánrepülőztek véres szájjal, amikor Gyurcsány egy magángéppel ment Brüsszelbe. Nem focimeccsre, meg nem nyaralni, hanem Brüsszelbe, Junckerrel tárgyalni. Akkor bezzeg az összes fideszes, mint a csahos kutya, egyszerre háborodott föl,, hogy mégis hogy képzeli.
Most vagy probléma, vagy nem, de akkor legyen igaz mindenkire. Azon kívül Orbán esetében még véletlenül sem a magángépes utazás a probléma önmagában. Hanem az, hogy egy olyan ember repteti, aki százmilliárdos állami megbízásokat nyer. Ez a világon mindenhol gáz, és gondolom habzó szájjal bégetne a csorda, ha ezt valamelyik más pártból csinálná valaki. Ezért is ilyen agresszívak, valahol belül, mélyen eltemetve, csak van valami lelkiismeret-maradvány, vagy a morzsája, ami ilyenkor megmozdul. Nem is csodálkozok, hogy frusztrált, idegbeteg, agresszív debil a legtöbb az ilyen fórumra járó ner-védelmis. Növesszetek gerincet, kurva jó érzés. Aztán ha ez megvan, el kellene zavarni a tolvajokat, a fizetett ellenzékkel együtt, aztán teret adni az újaknak, akik a politika közelébe nem mennek addig, amíg az van ami most van. Egy tehetséges, jóakaratú, egyenes gerincű ember a közelébe nem megy ma Magyarországon a politikának. Ez nem zavar senkit pl? Kizárólag szerencsevadász, Rogán féle mohó tolvajok jellemzik, akik a zavarosban halászásból élnek. Ez a jövő? Akárhogy is próbálja ner beállítani, hogy itt ideológiai harc folyik ellenük, ill. hogy azért támadják őket, mert jobboldaliak, nemzeti politikát folytatnak. Közük nincs egyikhez sem. Ezt állítják magukról, igen, de Orbán is megmondta, hogy ne azt nézzék amit mondd...Magyarországon egyetlen nemzetellenes erő működik és az a fidesz, meg a ner. Mi lesz itt 20 év múlva, belegondolt ebbe valaki? Mi lesz, ha Orbánt túléli a rendszer, amit épített? Akkor mi lesz? Itt fog állni egy ország, lebontott demokratikus intézményekkel, lebontott jogállamisággal, az államigazgatásba fonódott szervezett bűnözéssel, és az országot elözönlött orosz ügynökökkel, a hatalomért marakodó oligarchákkal, nulla szociális hálóval, szétrohadt egészségüggyel, szétvert oktatással, korrupt rendfenntartó szervekkel. Belegondolt valaki ebbe? Tessék jól megnézni Ukrajnát, egy-az egyben az lesz. És nem a polgárháborúra gondolok, hanem a többire, a viszonyokra. Egy vékony gazdag réteg, aki elképesztően gazdag, középosztály az szinte nincs is, mindenki más vegetál. A parlamentjükben meg minden héten összeverekednek a "politikusok", akiket valójában oligarchák érdekeit képviselik, nem a nemzetét. Ez lesz itt is. szét. Megkapjátok, ezt akartátok....

Jakab.gipsz 2018.10.03. 19:18:02

@colonel Tigh:

Ajvékolj még egy kicsit, veszélyben van a jog-államiság és a modern demokrácia, exportja.

Homyak 2018.10.03. 19:53:07

@maxval balcán bircaman:
"Liberalizmus alapjai:
- az egyének önzése pozitívum,
- gyenge állam szükséges,
- a piac képes szinte mindent megoldani,
- a jogi egyenlőség megoldás,
- az állam lehet semleges."

Egyének önzése pozitívum?? Honnan jönnek belőled ilyen baromságok? Gyenge állam, ez sem feltétel.
A piac sem old meg mindent egy liberális gazdaságban. A jogi egyenlőséggel mi is a baj? Az állam lehet semleges: és ennek mi köze a liberalizmushoz? Egy diktatúra nem lehet semleges?

Olvasgasd inkább ezt:
hu.wikipedia.org/wiki/Liberalizmus

Közöd nincs a valósághoz, akárhogy is gondolod, és erről kár vitatkozni,mert tények ellen nem érdemes.

morph on deer 2018.10.03. 20:03:59

@Jakab.gipsz:
Gondolom az fel sem merült, hogy elmerengj kissé a dolgokon?
Esetleg cáfold ami nem igaz?

Vagy csak az a gond, hogy az a néhány aki még nem döntötte el, hogy akar-e orbán cselédje lenni a saját hazájában, esetleg fontolóra veszi a fentieket?

Nem rólad van szó, ne vedd magadra!
Azokra gondoltam, akik még nem mondtak le a saját fejükkel való gondolkodásról, és a függetlenségükről valami NERes juttatás fejében, és még nem hagyták el a helyszínt..!

ember100 2018.10.03. 20:18:05

@Magánvéleményem:
Helló !

Semmi gond nem kell ehhez az ellenzék .
Egy kicsit meggyengül a Fényességes Vezető és akkor a sajátjai tépik szét.
Mint a szavannán a sakálok az alfa hímet :)
Láttunk már ilyet a történelemben ceausescu , Tito ....

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2018.10.03. 20:44:07

Nem vagyok egy picológus, de az a benyomásom hogy túl kedves vezetőnk fél. Klasszikust idézve, nem kicsit. Nagyon.

Meg is jósolta (ismét, de ezúttal bejöhet :-)) a forró őszt, csak arra nem gondolt hogy meglehet hogy "ő lesz a forró serpenyőben". :-) Meglátjuk.

Realista60 2018.10.03. 21:10:07

@Ballib vagyok mert rettegek: Olvastam az IQ szintedet, amihez gratulálok, mert ilyen még nem volt, hogy a végeredmény mínusz 12 legyen, ebben megegyezel a Romániából bevándorló migráns Orsós Vendellel! Az IQ szintetek egyforma és ráadásul még buzik is vagytok, de titkoljátok!

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.10.03. 21:26:30

@Homyak:

"Egyének önzése pozitívum?? Honnan jönnek belőled ilyen baromságok?"

Kezdetnek olvass Adam Smithet...

Realista60 2018.10.03. 21:27:25

@Jakab.gipsz: Sajnálom, hogy ma kiengedtelek a gumiszobából! Nálad a gyógyszeres kezelés már nem ér semmit, na majd a következő alkalommal megint megkapod a megszokott beöntést, csak a nővérek már utálnak, mert a beöntéskor állandóan azt ordibálod, hogy dugd beljebb Viktorkám, ahogy szoktad és a végén mindig elélvezel. Ilyen perverz állat ritka, mert abban egyetérthetünk, hogy te nem vagy ember!

Homyak 2018.10.03. 21:44:58

@maxval balcán bircaman:

"A fő kérdés ugyanis az, mikor tekinthető egy társadalom működése, illetve a működés során előálló „végeredmény” igazságosnak? Akkor, ha a társadalom jelen állapota azonos jogokkal bíró emberek szabad és jogszerű tranzakcióinak sorozata révén alakul ki. "

Tessék, itt van neked Adam Smith filozófiája. Tanulj, akkor talán okosodsz is valamit.

ostvan1 2018.10.03. 22:49:49

Szerintem nem azt mondta, hogy 30 éve röpül, hanem azt, hogy 30 éve ajándékokat fogad el.

degeco 2018.10.04. 02:43:27

@Homo fideszbirkusz: OV orvosi eset, utolsó útja terápiás intézetbe fog vezetni

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.10.04. 06:11:50

@Homyak:

Így igaz, ez a liberalizmus egyik téves alapja.

A megoldás súőlyos egyenlőtlenséghez és igazságtalanságoz vezet, melyet nincs aki rendbe hozzon, hiszen az állam is le lett építve.

Smith kb. azt mondja: minden verje pofán a másikat, s a végén az emberek egymást pofánverése békét hoz.

felucca02 2018.10.04. 06:37:03

@ludwigvan: Ez egy nagyon világos megmondás volt, az internet történetének legjobb hozzászólása. Még nekem is mondott újat, pedig már azt hittem, hogy teljességében látom a problémát.:) Le a kalappal!

TBone 2018.10.04. 08:37:16

@Ballib vagyok mert rettegek: Én a Strabagra szavazok a lenyúlásban. Ők kivisznek az országból 5% "extra" profitot, miközben Lőrinc barát vagy Garancsi 20-25% alatt fel sem kel az ágyból. Szerinted mibőltelik luxusrepülőkre és adriai yachtokra? Visszavitték az üres üvegeket?

felucca02 2018.10.04. 08:44:30

Én azt mondanám, hogy a repülő elől felejtsük el a luxus-jelzőt. Nem tudunk semmit arról, hogy mi a luxus egy repülőben és mi nem, lehet, hogy kifejezetten fapados kivitelű magángépről van szó.

A baj nem a luxus körül van, hanem az ajándékozás körül, függetlenül attól, hogy milyen volt a formatervezés és a belsőépítészet.

felucca02 2018.10.04. 09:20:38

@maxval balcán bircaman: Te ellenben azt mondod, hogy az állam vegye ki a lehető legtöbb jogot az egyén kezéből, és ő mondja meg, hogy mi, merre, hány óra.
Tök jó!
És mitől nem fog visszaélni vele?

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.10.04. 09:35:00

@felucca02:

Az állam feladata a társadalom fenntartása.

Kérdésedre: szerinted mi a valószínűbb, az hogy magánszemélyek visszélnek hatalmukkal vagy az hogy ezt a demokratikus állam teszi meg?

Ballib vagyok mert rettegek 2018.10.04. 09:38:24

@felucca02:

Így van, és én már el se hiszem most már nem csak azt hogy Orbán Viktor luxusrepült volna, hanem már azt se hiszem el hogy valaha is repült volna. A Soros bérenc lippsik ugyanígy próbálták lejáratni őt a felcsúti kisvasúttal hogy az is csak neki épült. Aztán arról is kiderült hogy Orbán Viktor nem is használja, csak a magyar emberek akiknek így tudnak eljutni a bicskei piacra hogy ott élelmiszert tudjanak venni. De ugyanígy próbálták a lippsikk lejáratni Orbán Viktort a föld osztáskor, a trafik osztáskor , a kaszinó osztáskor, a közbeszerzés osztáskor is hogy azok mind Orbán Viktornak mennek és Orbán Viktor milliárdokat lop magának. Aztán Orbán Viktor vagyonnyilatkozatából kiderült hogy semmi nincs a nevén abból amit a lippsik ráhazudtak. Hanem csak adósságai vannak meg csak 300 ezer forint megtakarítása van. Ha most a kocsija egy nagyobb szervízt kapna, a mi nemzeti miniszterelnökünknek komoly gondja lenne a villanyszámla kiegyenlítésével.

Megint bebizonyosodtt tehát hogy a ballibek csak hazudni meg lejáratni tudnak egész nap, az ország valódi kérdéseire viszont nincs válaszuk. Ez csak Orbán Viktornak van aki kerítést épített körénk hogy be ne jöjjenek hozzánk a migrik akik elfoglalnák a földjeinket, megerőszakolnák az asszonyainkat és még azt a maradél közmunkánkat is elvennék.

felucca02 2018.10.04. 10:16:36

@maxval balcán bircaman: A magánszemélyek mindeghyike próbál visszaélni a hatalmával, az adott társadalom törvényei között. Én is ezt teszem, meg te is. Ezek a próbálkozások kioltják egymást, ebből alakul ki a társadalmi egyensúly, minimális állami beavatkozással.

Demokratikus állam? Mitől demokratikus? Birka, nem az állam demokratikus, hanem a társadalom alkotórészei, az egyének állapodnak meg a demokratikus játékszabályokban, mert relatíve abból származik mindenkire a legnagyobb jó.

Az állam nem demokratikus magamagától, sőt, ha minden hatalmat ráruházol, akkor abból jó eséllyel náci Németország, vagy sztálini oroszország lesz.

Észak-Korea a te felfogásod szerint ideális hely, mert az állam minden hatalmat átvett az állampolgároktól.

felucca02 2018.10.04. 10:17:55

@Ballib vagyok mert rettegek: Ez nagyon jó, de még finomítani kell, sokan csak harmadszori olvasásra jönnek rá, hogy miről is van szó!:)

chrisred 2018.10.04. 10:25:46

@maxval balcán bircaman: Melyiket?

"Egyértelmű tény, hogy Smith két fő műve között jelentős ellentmondások figyelhetők meg. Míg Az erkölcsi érzelmek elméletében a közösségi szolidaritást nevezte a társadalmi tevékenységek alapjának és mozgatórugójának, A nemzetek gazdagságában az önérdeket helyezte hasonló szerepbe."

Adam Smith közgazdász volt, a műveiben szereplő elméleti fejtegetései gazdasági természetűek. A liberalizmus pedig sokkal általánosabb erkölcsi és ideológiai rendszer.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.10.04. 10:29:58

@felucca02:

"A magánszemélyek mindeghyike próbál visszaélni a hatalmával, az adott társadalom törvényei között. Én is ezt teszem, meg te is. Ezek a próbálkozások kioltják egymást, ebből alakul ki a társadalmi egyensúly, minimális állami beavatkozással."

Igen, ez a liberalizmus egyik alaptétele. A gond vele: nem igaz. Még Locke és Adam Smith is csak akkor tartották ezt lehetségesnek, ha a társadalom tgajai nagyjából egyenlőek, így senki se képes akaratát a többiekre erúszakolni.

A történelem bizonyítja: ez arendszer oda vezet, hogy súlyos egyenlőtélenség alakul ki, azaz szükségszerűen omlik a rendszer.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.10.04. 10:31:09

@felucca02:

Az államnak azt a hatalmat kell biztosítani, amivel képes megvédni tagjait, se többet, se kevesebbet. A lberalizmusban az átvett hatalom túl kevés. míg mondjuk a marxista államban meg túl sok.

nookedli 2018.10.04. 10:31:30

Én bármit el tudok képzelni orbánról, azt is, hogy a soros egyetemre magánrepülővel járt.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.10.04. 10:32:29

@chrisred:

Smith a gazdasági alapokat dolgozta ki. Nyilván Hobbes és Locke fontosabbak nála, hiszen ők inkább az elveket. De Smith munkássága mégis alpavető a liberalizmus számára.

chrisred 2018.10.04. 10:38:40

@maxval balcán bircaman: Melyik liberális rendszer omlott össze a történelem folyamán?

felucca02 2018.10.04. 10:38:53

@maxval balcán bircaman: Látom, igen, Hollandiában túlzott egyenlőtlenségek alakultak ki, szinte forr a rendszer az elnyomott néprétegek elégedetlenségétől.:)
És tudsz mondani olyan országot, ahol az állam átvett hatalom pont elég ahhoz, hogy ne legyenek egyenlőtlenségek, de még ne csússzon át diktatúrába a dolog?

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.10.04. 10:41:44

@felucca02:

Az már nem a klasszikus liberális rend, annak toldozott-foltozott verziója.

A liberális demokrácia azért képes fennmaradni, mert nem-liberális reformokat vezetett be. Aminek finanszírozása a világ kizsákmányolásából jön.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.10.04. 10:44:05

@felucca02:

A populista modell mutatott sikereket. Lásd Argentínát, de akár a fasiszta Olaszország kezdeti szakaszát is.

felucca02 2018.10.04. 10:50:18

@maxval balcán bircaman:
Ezek valóban szuper kilátások! Sajnos arról kell vitatkoznunk, hogy a szemellenzős, a liberalizmus káros hatásai által elvakított holland átlagválasztópolgár vajon mennyire rúgná seggbe az a politikust, aki felvázolná neki, hogy egy Argentína, vagy egy fasizálódó Olaszország sokkal jobb lenne neki, mint kisembernek. Azzal a szépséges nüansszal, hogy a fasizálódó Olaszország valamiért - ki tudja, miért - nem állt meg a kezdeti szakasznál a hatalomkoncentrációban, ami aztán az ismert eredményhez vezetett. És az argentínoknak is lenne ehhez hozzátennivalója.

Érdekelne, melyek azok a nemliberális reformok, melyeket Hollandia a túlélés érdekében bevezetett.

chrisred 2018.10.04. 10:54:09

@maxval balcán bircaman: Érdekes elmélet, de ennek valójában az a magyarázata, hogy definíció szerinti liberális társadalmi rend valójában nem létezik, mindig adott helyi és történelmi időszakhoz kötődő közösségi- társadalmi viszonyok szerint alakul a polgári szabadságjogok rendszere. Amerikában például az egyénnek szélsőségesen erős és feltétel nélküli jogai alakultak ki (fegyverviselés, magántulajdon védelme), ami európai viszonyok között elképzelhetetlen lenne.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.10.04. 10:55:20

@felucca02:

Amíg a rendszer hozza a jó életszínvonalat, nme lesz tömeges elégedetlenség, ez tény.

felucca02 2018.10.04. 10:58:29

@maxval balcán bircaman: De azért ne kerteljél, nyilván jobb életszínvonalat hozna a hollandusoknak egy jó kis peronista berendezkedés, nem?

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.10.04. 11:00:50

@felucca02:

Ez nem valószínű.

Jobb lesz az életszínvonaluk, míg képesek máshonnan lopni.

felucca02 2018.10.04. 11:05:25

@maxval balcán bircaman: Tegyük fel, hogy nem lopnak, hanem jó szakembereket képeznek, élénken reagálnak a világ változásaira, beruháznak a jobb oktatásba, és abban, hogy ki ér el nagyobb sikereket, nem számít a haverság, hanem inkább a rátermettség. Szerinted ettől összeomlanának?

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.10.04. 11:13:13

@felucca02:

Ha nem lennének magállam, uganezzel negyedakkora lenne az életszínvonaluk.

Homyak 2018.10.04. 11:17:05

@maxval balcán bircaman:

Pedig igaz, hogy a lineralizmusban az egyensúly egymás "önzésének" kioltásával működik, és a példák mutatják, hogy jól. Ellenben ha az állam akar lenni az egyetlen beavatkozó szerv, az diktatúrához vezet (erre látni egy csomó példát). Ha az állam visszaél hatalmával akkor nincs ellensúlya, mint egy liberálisan működő demokráciában, azaz ki vagy szolgáltatva a hatalom önkényének.
Jó példa erre, amit felhoztás az olasz fasiszta diktatúra.
Ezek a rendszerek csak egy idealizált világban működnének, de a valóságban sosem fog, mert ehez az kell, hogy az államvezetés önzetlenül a nép érdekét kívánja. Ellenben az ember önző (minden szentnek maga felé hajlik a keze), és minél nagyobb hatalmat kap annál többet fog akarni. Ez a baj Orbánékkal is. Azért szállnak ell egyre jobban, mert nincs ellensúly, ami megfékezhetné őket, ezért lett egyre nagyobb a korrupció, a lopás, a probaganda.
Nem értitek mi a baj azzal, hogy elnézzük ezeket, hát elmondom. Minél többet nézünk el, annál jobban fognak vérszemet kapni. Pár éve még Orbán se mert volna ilyen flegmán nyilatkozni a luxusutazásairól, de mivel az elmúlt években az ingerküszöb növekedése miatt egyre több mindent engednek meg maguknak, és ez nagy baj.

chrisred 2018.10.04. 11:40:22

@maxval balcán bircaman: Vagy ott tartanának, mint Finnország, ami szintén nem magország.

felucca02 2018.10.04. 11:43:11

@maxval balcán bircaman: Magállam? Gondolkodj el rajta, hogy miért kevered az okot az okozattal. Miért lett magállam Hollandia, és miért nem Portugália, ami szintén lehetne magállam.

chrisred 2018.10.04. 11:44:30

@Homyak: "Pár éve még Orbán se mert volna ilyen flegmán nyilatkozni a luxusutazásairól,"

Nem pár éve mondta, ha támadják a kisvasútját, akkor direkt meghosszabbítja Bicskéig?

citrix 2018.10.04. 11:44:49

A háza mögé építtetett közpénzen stadiont és kisvasutat (amit igény szerint hajlandó meghosszabbítani Moszkváig), már csak egy repülőtér kell a stadion mellé amin ilyen szolíd kis 17 milliárdos alkalmatosságok le és felszállhatnak a Nagy Vezérrel. Lássa ország-világ, így él egy valaha volt KISZ titkár.
A Tanúból idézve, Bástya elvtárs el nem évülő szavaival: "-Ha valamit szeretek magamban, az a szerénység." A vak is láthatja.

felucca02 2018.10.04. 11:50:29

@citrix: Ha másból nem, a sok agyhalott abból láthatná, hogy valami nem stimmel, hogy a Tanú az orrunk előtt valósul meg, az ítélettel és az ürgebőrbe varrt békaemberekkel együtt, de nem, ők még kitartanak egy ideig, mert...miért is?

chrisred 2018.10.04. 11:57:10

@maxval balcán bircaman: A magországok a volt Frank Birodalom egykori területén lévő országok, Franciaország, Németország és a Benelux államok.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.10.04. 11:58:42

@felucca02:

Mert Portugália nem állt át a liberális rendszerre időben, a rabolt pénzt nem fordította arra, amire pl. Anglia.

citrix 2018.10.04. 11:58:43

@felucca02: A Tanú groteszk tükröt mutatott a személyi kultuszról. Egy igazi remekmű ami ma ugyanannyira aktuális mint amely korszakról forgatták. Ha valaki kíváncsi az Orbán rezsim lényegére, nézze meg.

chrisred 2018.10.04. 12:07:15

@maxval balcán bircaman: Persze, hiszen én is azt írtam, hogy történelmi hagyományokon alapul.

Homyak 2018.10.04. 12:17:39

@chrisred:
"Nem pár éve mondta, ha támadják a kisvasútját, akkor direkt meghosszabbítja Bicskéig? "

De, ő volt, de ő mondta korábban az mszpre a "luxuskormány" jelzőt is. Azért még a válság előtt egy ilyen kormányzásba csúnyán bele lehetett bukni, csak mint mondtam sajnos az ingerküszöb alaposan megemelkedett.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.10.05. 18:05:40

@Jakab.gipsz: A tetves kurva anyádat te idióta szemétláda!
Ha már kihozod az emberből te barom!