Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra

Show must go on

2018. szeptember 29. - ATorzAtka

Ezen a héten annyi minden történt, hogy csak az egyik kedvenc filmes karakterem szállóigévé vált mondása jut eszembe ”Eszem faszom megáll”. Ez a hét maga volt a mennyország annak, akit érdekel a közélet, a politika. A nyári lagymatag hónapok után olyan volt, mintha a Barátok Közt jogait megvette volna a Netflix és Golden Globe díjas sorozattá fejlesztette volna. Volt itt minden, repülő, yacht, szenilis vén bolond, karácsonyi pávatánc, összefekvés, pingvinek, fóka, polip, szélvihar. Heti összefoglalónk következik.

heti_osszefog.jpg

Nem lennék manapság az újságírók helyében. Annyi minden történt, hogy az ép ésszel lassan felfoghatatlan és mindezt meg kellene írni, tartalmasan velősen, de hát kinek van erre energiája. A héten mi is annyiszor felkaptuk a fejünket, hogy „na erről jó kis bejegyzés lesz”, de mire géphez jutottunk, hogy papírra vessük a véleményünket, már valami egészen másról szóltak a hírek. Azzal, hogy végre kinyitottak ismét a méregdrága magánsulik ajtajai, politikusainknak végre marad idejük arra amiért azt gondolják, hogy a fizetésüket kapják: csinálni a showt. Ha tudom előre, hogy ezen a héten ez lesz, beteget jelentek, bevásárolok egy nagy adag micro popcornt és beülök a gép elé híreket olvasni.

Az egész azzal indult, hogy az átlátszó erőt energiát nem kímélve előjött az utóbbi idők egyik (szerintem) legnagyobb korrupciós botrányával. Ennek erejéből az sem vesz le, hogy olyan óvatosan fogalmaztak a cikkben, mintha Orbán Viktor újszülött unokáját simogatnák akiről a héten jött ki az első kép). Persze értem én, nem állíthatnak semmi olyat, amibe a jogászok beleköthetnek, aki meg akarja úgyis kihámozza belőle a lényeget. Kár, hogy ezt csak a nem Fidesz szavazók akarják érteni. Mindegy is. Szóval leírták azt, amit eddig mindenki tudott, vagy tudni vélt. Hogy a miniszterelnök korrupt. Persze a hatás elmaradt. Ahhoz képest, hogy annak idején az Ezüsthajó Kft-s sztori kb. egy pár milliárdról szólt, és javarészt ennek köszönhetően vesztette el a Fidesz a választást, ez az ügy nem hogy pillangóhatást nem váltott ki, csupán lepkefingként hatott. Pedig Lady Mrd talán magában többet ér, de az a magánrepülő biztosan. Kár érte. Sokkal több volt ebben. (És külön sajnálom azokat az újságírókat, akik ennek kiderítésében megírásában részt vettek. Nagyon szép munka volt. Remélem nem szegi kedvüket és írnak még ilyeneket, mert téma van bőven. Azt hiszem sokak nevében mondhatjuk, köszönjük).

Annyit talán elért ez a cikk, hogy a Fidesznek, ha nem is nagy erőfeszítések árán, de védekeznie kellett és némi zavar is keletkezett. Eltelt egy pár óra, mire, a köztévének megmondták, hogyan is kezeljék az ügyet, no meg a Fidesz oldaláról is voltak ellentmondások a reakciókat tekintve. A legjobb védekezésnek talán azt kiáltanám ki, hogy „a gép amúgy is felszállt volna Viktor nélkül is”. A második helyezett a „Miniszterelnök eldönti, hogy beleírja-e a vagyonnyilatkozatába”. Harmadik helyen nekem „az adófizetőknek egy fillérjébe sem kerül” védekezés végzett, míg különdíjas lett az „annak idején Gyurcsány is”. Kár, hogy nem vagyunk angolok, mert az angolok tudnak magukon röhögni. Mi meg csak hümmögünk.

Ennek a sztorinak a kapcsán, azonban egy érdekes értelmezés is napvilágot látott, miszerint szintet lépett a NER. És valóban. Eddig azért óvatoskodtak a hivalkodással, de ha ezt is megússzák, márpedig megfogják, azt hiszem semmi akadálya nincs, hogy Orbán harmadik unokája, Ráhel 12 milliós órájába, - talpig Louis Vuitton-ban - kapaszkodva jelenjen majd meg a képernyőn.

Semjén vadász sztorija is új lendületet kapott. Sikerült ennek az iszákos ultrakeresztény rasszista baromnak nemzetközi konfliktust kirobbantania, azzal, hogy vadásztársait lerészegezte. Szegény honnan tudhatta volna, hogy egy népcsoport lelkébe gázol bele. De én megértem őt. Nem szórakozni jár oda. Ahogy annak idején egy Mórickás viccben is volt:

Az apa leviszi tini Mórickát magával a kocsmába. Móricka még sosem ivott alkoholt, az apja ráveszi, hogy húzzanak le egy Unicumot. Miután felhörpintik, Móricka felkiált, - „De borzalmas íze van ennek”. Mire az apja: „Ugye?! Most akkor menj haza és mondd meg édesanyádnak, hogy én sem szórakozni járok ide!”.

A miniszterelnöki vonalra visszatérve. A szokásos pénteki rádióműsorban azt hiszem Orbán a szokásosnál jóval összeszedetlenebb, zavarodottabb volt. Még azt is mondta, hogy ők sosem járatnak le senkit. Vagy valami ilyesmit. Mivel ez már másodszor hangzik el (először ugye a Sargentini jelentés kapcsán), kezdem azt hinni, hogy komolyan gondolja és ez az egész médiacirkusz, amikor Vonát buzizták, Spédert paparazzizták, és a többi hasonló eset (pl. a hétvégi teljesen súlytalan időközi önkori választáson, ahol a Momentum jelöltjét a kormánypropaganda gyerekverőnek titulálta), teljes mértékben a tudtán kívül történt. Mivel a Nemzeti Sportban ezekről ritkán írnak, mást meg nem olvas, miért is kellene arról tudnia, hogy a NER bizony így bánik mindenkivel, aki nem tetszik neki? Szóval akár lehetett ezekben a kinyilatkoztatásokban őszinte is. Vagy csak simán megviselte az a támadássorozat, amit a fenti ügy jelentett. 

Nagyon nehéz lehet most Orbánnak lenni. Nem elég, hogy az EU-ban óriás harcot kell vívnia, hogy folyamatosan migráncshordákat kell visszatartania a határon, még egy rohadt vidi meccsre sem mehet el anélkül, hogy ne basztatnák. Nehéz lehet neki na. Remélem kitart, különben ez a lassan vígjátékba hajló hazai politikai élet még drámai fordulatot vesz, és eltűnik a nevetés az életünkből.

Ha már vígjáték. Az LMP az egyik legjobb karaktere ennek a bohózatnak. Vagy miket is mondok. Ők maguk a nagybetűs bohózat. A választások után összevissza fegyelmiztek, kizártak, visszavettek, pofozkodtak és valószínű nagyon rákaptak az ízére. „Szélvihart” kavartak azzal, hogy szerencsétlen Detti le merte írni a véleményét, az őstulok Sallai Róbert Benedek, meg mindenkit elküldött az anyjába, aki szivárogtat a pártban. Feltenném a kérdést, hogy mi lesz így velük, de a hétvégére meg is válaszolták. Ahogy korábban már mi is pedzegettük, a lelkében jobbikos új vezetése az LMP-nek újabb lépést tett, hogy a Jobbikkal összebasszanak. Mondjuk úgy, hogy már a ruha nincs rajtuk, de micsodájukat még nem tették össze. Az persze ritka, hogy erről a pontról ez ne történjen meg. Baromira kíváncsi vagyok, hogy amikor az anyagiak szóba kerültek akkor miben állapodtak meg. Ki lesz kinek a kurvája? Gondolom az ÁSZ nem mond le arról a pár száz millióról, amit a Jobbiktól vár.

És ha már az összeállás szóba került. Az összefogások (na meg kiválások) avatott szakértője Karácsony Geri is elkezdte pávatáncát a héten. Ezzel megtéve az első lépést, hogy valóra váljon a forgatókönyv, amit korában írtunk Budapest elszíneződésével kapcsolatban. Ahogy sejteni lehetett, azok után, hogy Tarlóssal megegyezett a Fidesz, ez csak idő kérdése volt. Meg az is, hogy felbukkanjon egy múmia, a Budapestet 20 évig vezető Demszky. Csórikám, mennyire lepukkant?! Kicsit ottragadt a múltban és arról regélt, hogy nyomtatott szamizdattal, meg irodalmi estekkel fogja leváltani a Fideszt. Bár örömteli, hogy egója még a helyén van, ha már az emlékezete nincs. Szerinte ő tudja, hogy kell nyerni, míg arról tudomása sem volt, hogy lopnak... Azt hiszem ezt az interjút méltán kinyilváníthatjuk a hét momentumának (meg is írtuk róla a véleményünket). Mert ennél erősebb kontent csak a „meleg pingvinek gyerekrablási kísérlete”, és „a fóka aki polippal baszott fejbe egy kajakost” sztorik voltak.

Előbbi esetben nem Ungár Péter és Gulyás Márton találtak egymásra és akarták elrabolni Orbán újszülött unokáját, hanem tényleg két meleg pingvin próbálta elrabolni egy másik pingvin pár csimótáját. Persze a libsi média azonnal mentegetni kezdte őket, hogy az nem úgy volt, hanem azt hitték rosszul bánnak vele. Persze. Ne hogy már rosszat lehessen mondani a melegekről. Pedig szerintem simán csak irigyek voltak és úgy gondolták megszerzik maguknak. Ha Madonna, meg Brad Pitt és Angelina Jolie arra hivatkozva, hogy a gyerekeknek rossz, örökbe fogadhatnak bárkit, akkor ők is megtehetik. 

Összegezve ezt a hetet, nagyon erős napokon vagyunk túl. Én roppant jól szórakoztam, és remélem folytatódik tovább a show legalább ilyen magas színvonalon. Már csak a vasárnapi időközik vannak, amit, hogy hogy nem, az ellenzék élethalál harcnak fog föl, a Fidesz meg csuklózza. Tippem a végeredményre: Fidesz - Mindenki más : 2:0

A bejegyzés trackback címe:

https://voms.blog.hu/api/trackback/id/tr5514271723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.