Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra

Most akkor sajnáljuk Demszkyt?

2018. szeptember 27. - Filterr

Nem láttuk jönni azt a Demszky Gáborral készült interjút, ami a minap került fel a netre. Oké, megesik, hogy egy már visszavonult politikus kiesik valamelyik panoptikumból, s mond néhány erőset. Ám ebben az interjúban nagyjából annyi durva állítás hangzott el, ahány alkalommal Róna Péter bejelentette, hogy visszavonul a közélettől. Sok. Sokk!

demszky-cavinton.jpg

fotó: 24.hu

Persze elüthetjük az egész interjút azzal, hogy szegény ex-főpolgármester úr demens, és nem tudja mit beszél, és különben is, miért nem szóltak neki a barátai, hogy “Gábor, szeretünk, de azért a sajtónak ne nyilatkozz”?! Vagy, hogy az újságíró miért hagyta, hogy lejöjjön ez az interjú, amikor láthatóan megbomlott ennek az öregúrnak az elméje? Liberálisabb körökben talán ennyivel el is intézik az egészet, de ha lehántoljuk a lényegről a zagyvaságokat, akkor azért marad néhány erős állítás, amin érdemes elmerengeni kicsit.

No nem az olyan magas labdákra gondolok, mint hogy szegény Demszky csórónak vallja magát, mert akkor mindjárt megkérdezem, hogy hát hova a nyavajába párolgott az adriai nyaralója? Azt se kérdezem meg, hogy milyen burokban élt az elmúlt évtizedekben, hogy szerinte nyomtatott szamizdatokkal és lakásokon tartott irodalmi estekkel lehet megrepeszteni a NER talapzatát. Az ilyenek miatt tényleg lehet sajnálni őt, hogy egy alternatív, múltba révedő valóságba navigálta őt szebb napokat látott kútfője.

De azt az ellentmondást boncolgassuk egy kicsit, hogy szerinte - meg szerintem is - a rendszerváltás óta átszövi a politikát az illegális párt- és kampányfinanszírozás, ellenben ő nem tud olyanról, hogy főpolgármestersége idején pénzek csorogtak volna ki a városházáról, s azt sem tudja, hogy kik adtak pénzt az ő, vagy pártja kampányaira. Könyörgöm, 20 évig vezetett egy hivatalt, ahol ez idő alatt annyi korrupciós ügy volt, hogy Gyurcsány, Veres és Kóka már csak a habot tudta felpakolni a tortára, ami a fülkeforradalom ünnepségére készült. De ő persze nem látott, s nem hallott semmit. Talán ott sem volt… Ja de.

Hagyó “Nokiásdoboz” Miklóst majd hogy nem rehabilitálja szavaival, mert “csak” két vádpontban ítélték el. Persze, nyilvánvaló, hogy a nagy elszámoltatási hévben a Fidesz elég ocsmány módon szivatta az egykori főpolgármester-helyettest az igazságszolgáltatás rendszerén keresztül, de tök mindegy, hogy csak korrupt volt a csávó, s nem NAGYON korrupt. Egykori főtanácsadója, Mesterházy Ernő védelmében is csak annyit tud elmondani, hogy azokban a vádpontokban nem találták bűnösnek, amikkel betámadták. Persze, Ernő biztos azért akkora mecánás, hogy a 2010-es LMP-től kezdve a 2018-as Karácsony Gergőig minden újítónak vélt ellenzéki gondolatba pénzt öl, mert azt a lóvét pont úgy a két dolgos kezével kaparta össze, ahogy manapság Tiborcz teszi.

Inkább szánalomra, s nem sajnálatra méltó ez a fajta szerecsenmosdatás, amivel megpróbálja felmenteni egykori kollégáit, harcostársait. De az önfelmentés is az, hogy ő nem akart azzal foglalkozni, hogy honnan jött a pénz, arról meg tudott, hogy kifelé folyt volna. Na már most vagy akkora sügér volt aktív időszakában is, hogy fogalma sem volt róla, hogyan talicskázzák ki alatta a milliókat, vagy totál nem érdekelte, vagy egyszerűen hazudik. Az egész ország tisztában volt azzal, hogy a 4-es metró építése vagy a Margit-híd felújítása korának legnagyobb korrupciós ültetvénye volt, nem hiszem, hogy pont őt kerülték volna el ezek a hírek. Még ha a saját hivatalából nem is szóltak neki, azért a nagyon olvasott Demszky csak belelapozott a napi sajtóba, vagy felment a netre, ahol nehéz volt akkoriban elkerülni ezeket a híreket. Bár lehet az volt a baja, hogy nem nyomtatott földalatti zugfirkában írták le, így élből fake news-nak gondolta.

Akár hogy is volt, én azért mindenesetre jó egészséget kívánok Demszky Gábornak és azt is, hogy megragadjon a katedránál Brémában. Magunknak, itt maradóknak pedig azt kívánom, hogy ne akarjon visszatérni a hazai politikai térbe. Senkinek sem hiányzik, hogy 2019-ben ő legyen az a csontváz, aki úgy elriaszt minden jóérzésű, s nem narancsos lelkületű embert a szavazóurnáktól, mint tette azt Bokros Lajos 4 évvel ezelőtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://voms.blog.hu/api/trackback/id/tr3414267467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.28. 15:44:10

Reméljük aktív politikus lesz. Ezzel adni fog mínusz 4-5 %-ot a ballibeknek.

VT Man 2018.09.28. 15:44:30

Azt elmagyarazhatna, hogy miert nem tudtak csak "kicsit" lopni peldaul a Margit-hidnal?

Ha egy szolid 2-5%-al nyomjak meg a szamlat, akkor is le lehetett volna nyulni par szaz milliot, de nem logott volna ki a lolab. Mindenki jol jart volna.

De miert kellett milliardokat lenyulni?

Ches Desmond 2018.09.28. 15:52:56

Demo bejelentkezése a főpolgármesteri címre kb. olyan, mint amikor Kero megpályázza az Operettszínház igazgatói székét a történtek után: szürreális..

vakapad 2018.09.28. 16:16:14

Arra azért kíváncsi lennék, hogy az akkori korszakban ki gazdagodott meg.
Magyarán: anélkül csak egy szimpla hablaty a 4-es metró meg a Margit híd.
Hagyót tudomásom szerint egyébként azért ítélték el, mert sürgette a HÉV információs rendszerének kifizetését, és ezzel "felmerült a gyanú".

HUNGARIAN FIRST !!! 2018.09.28. 17:04:07

"Most akkor sajnáljuk Demszkyt?"

Ha nem baszta volna szet egesz Budapestet nem okoztt volna tobb kart mint a ket vilaghaboru egyutt, akkor meg csak csak tudnam sajnalni a szellemileg leepult Demszkit.
De igy, nem fogom sajnalni kirohogni, mert masra nem lesz jo ha ujra feltunik.

Kelly és a szexi dög 2018.09.28. 17:06:55

Örüljön, hogy megúszta a felelősségrevonást!

kvadrillio 2018.09.28. 17:28:49

ÖSSZEHARÁCSOLT MAGÁNAK MNDENT, AMIT CSAK ELÉRHETETT, AZTÁN KITELEPÜLT NÉMETORSZÁGBA ! SZTEM VONULJON BE A SZINTÉN HARÁCSOLT HORVÁTORSZÁGI NYARALÓJÁBA, ÉS ÉLVEZZE A HÁTRALÉVŐT ! MÁR ÚGYIS LEÉPÜLT SZELLEMILEG TELJESEN !!! :o)))))

kolomparlole1114 2018.09.28. 17:54:08

"a 4-es metró építése vagy a Margit-híd felújítása korának legnagyobb korrupciós ültetvénye volt"

A fideszgrippenekkel együtt!!!

kolomparlole1114 2018.09.28. 17:55:14

Nem lehetne hogy mindegyik zsidó cigány kommunista geci elhúzna a jó kurva édes anyjába, és nem egyik gangsta adná a kilincset a másiknak? Hát magyarok már nem is élnek errefelé?

kolomparlole1114 2018.09.28. 17:56:09

@kolomparlole1114: Értem ezalatt az MSZP-től kezdve a Zsideszig MINDEN pártot, a hazaáruló fidesz-LMP-t is beleértve.

kolomparlole1114 2018.09.28. 17:58:40

@vakapad: Nyilván akkor is volt korrupció, csak amíg az MSZP alatt milliók csordogáltak kifelé a közösből, addig a kommunista Zsidesz alatt már milliÁRDok! Ez azért nem mindegy. Mindegyiknek kattanhatna persze a bilincs a csuklóján, de először a legnagyobb tolvajokkal kell kezdeni! Főleg mert azok vannak épp rémuralmon, és ha nem kattan a bilincs, akkor tovább lopnak, az MSZP meg ugyebár már nem tud mit ellopni.

HABONYKOMMANDO 2018.09.28. 18:14:13

@kolomparlole1114: Hulye vagy bazmeg, a libsi idokben EZER MILLIARDOKAT utaltak Soros Gyorgynek, aki, most ebbol penzeli az illegalis bevandorlast. A 2010-es allamcsod is a hianyzo EZER MILLIARDOK miatt lett.

baldoc 2018.09.28. 18:52:00

Nagyon félhetnek Demszkytől, ha hirtelen itt terem az összes fidesztroll!
Egyébként a Margit hidat Simicska újította fel, Nokias doboz Szabó Zsolt volt BKV vezérigazgatóhelyettes BOCSÁNATOT KÉRT Hagyótól a tárgyaláson ezért a hazugságáért!
4-es metró 1998-ban Orbán leállította így többszáz milliárddal nőtt a költsége

kolomparlole1114 2018.09.28. 18:52:44

@HABONYKOMMANDO: A kurva anyád a hülye, te zsidó hazaáruló!

ORBÁN "Cigány" VIKTOR = SOROS-ÜGYNÖK, és
ROGÁN LUXUSTÓNI = SOROS-ÜGYNÖK!

Ezek a hazaáruló kommunisták írtak csak alá Sorosnak, még Oxfordban. Ezek a gazdáid, te hazaáruló román!

Az 1000 milliárdokat a SOROS-ÜGYNÖK FIDESZES GAZDÁID lopták el, 2010-ről kezdődően, azóta van ÁLLAMCSŐD is!

HABONYKOMMANDO 2018.09.28. 19:27:23

@kolomparlole1114: MEGBASZOD AZ ARABSZOPO KURVAANYAD TE, SOROSBERENC LIPSI KOCSOG..

Giuseppe Caldi 2018.09.28. 20:53:56

Vajon Brémában is mer majd sábeszdeklivel a fején mászkálni...?

nick papagiorgo 2018.09.28. 21:30:54

Az a helyzet, hogy Magyarországon csakolyan politikust találni (mostani vagy régi, kormánypárti vagy ellenzéki), aki nemtud semmiről,méghogy itt pénzek mentek,hát ő erről nem tud semmit, őt ezek elkerülték, ő voltaképp egy szegény (ámdes zorgos) ember. Mint a Markos-Nádas "Czinege interjúban":Hogyan épült fel a kastélya? Nézze,én egy szoba-konyhát béreltem,aztán körém építettek egy várost. "

És ne legyenek kétségeink, ha "más"jön,az is ilyen lesz.

Amúgy én nem kívánom neki, hogyragadjon meg a katedránál:ha ilyeneket oktat,amiket mond,előre szánom a hallgatóit:)

Firpó 2018.09.28. 22:55:57

#HUNGARIAN FIRST !!! - egyetértek! Rühellem a libsi gittegyletét, de komolyan mondom az sem érdekelt nagyüzemszerűen loptak, ha ezt a szerencsétlen Budapestet 20 kemény éven át nem rohasztotta volna az utolsó kutyaszaros indiai putri szintjéig. Amihez nyúlt azt elb*szta teljesen.
Legnagyobb szégyen, hogy a 2010-es fordulat óta pedig olyan látványos, szárnyaló pályán van Budapest, amire gondolni sem mertem volna. Emlékezzünk még a Demszky érában fényévekre elhúzó és emiatt irigyelt Prágára. Tarlós érában gyakorlatilag sikerült utolérni, pedig most is van még sok probléma a fővárosi hivatalokkal, de Demszky hozzájuk képest atomcsapás volt a város számára.

Ches Desmond 2018.09.29. 10:19:20

@baldoc: Horn Gyufa is leállította volna, ha nyernek. Ez egy tipikus akna volt a következő vezetésnek ,ha mégse a ballibsik nyernének.

Ches Desmond 2018.09.29. 10:23:26

@vakapad: Hogyhogy ki? A kivitelező multi. Jó alaposan túlszámláztak mindent. A Demszkyhez hasonló ballibsi bohócoknak csak morzsák jutottak, amiért engedelmesen kiszolgálták a multi isteneket, 8 amit egyébként ingyen is megtettek volna..)