Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra

Hat nap - Hét éjszaka Gyurcsány Ferenccel

2018. szeptember 21. - kingmaker

Nem gondoltuk volna, hogy a várva várt őszi ülésszak elejét pont Gyurcsány fogja leuralni, mi meg írhatunk róla jó nagy terjedelemben. Vagyis dehogynem, sejtettük. De erre a hétre nem volt senki felkészülve. Se az ország, se mi, se maga Gyurcsány Ferenc.

kepernyofoto_2018-09-20_21_31_03.png

A félreértések elkerülése végett már az elején leszögezném főleg a harciasabb DK és összefogáspárti ellenzéki szavazók kedvéért, hogy nem célunk az ellenzék szapulása. Ha sokszor úgy is érzi a kedves olvasó, hogy erősebben fogalmazunk a kelleténél bizonyos ügyekben, az csak azért van, mert szeretnénk rámutatni az ellenzék hiányosságaira és inkompetenciájára.

A harmadik kétharmad után teljesen bizonyos, hogy nem működnek a rég bevált módszerek, pontosan ezért tudja a Fidesz az “oszd meg és uralkodj” politikáját ráerőltetni az egész nemzetre és a haza ellenzékére is. Arról nem is beszélve, hogy mindannyian tisztában lehetünk vele, hogy léteznek olyan pártok a közéletben, akik erősen a regnáló hatalom szekerét tologatják. Mintha nélkülük az nem volna egyébként is sebesen felfelé zakatoló gépezet. A kognitív disszonanciában vergődő ellenzék a végtelenségig megosztott és hitelét vesztett, a nyári balhék után pedig már nevetséges is. Szörnyű kimondani, de a pártok nagy részében tort ül a tehetségtelenség és hozzánemértés, a kafkai féltudású, magát elitnek nevező politikus és azoknak az explicit kontraszelektált haveri köre.

És akkor most egy kis időre át is adnám a szót Győri Péternek, Józsefváros ex-polgármester jelöltjének, aki idén nyáron közös ellenzéki jelöltként vágott neki a kampánynak. Győri Péter hosszasan értekezik az ellenzék mai állapotáról, szóval tényleg minden szava aranyat ér. Érdemes elolvasni, hogy pontos képünk legyen a pártok háttérmunkájáról és felkészültségéről.

Szerzőtársam tollából már olvashattunk arról, hogy mire készülhetünk az ősszel a pártok részéről. Ha lemaradt volna a kedves olvasó, akkor itt, ittés ittvisszaolvashatja a bejegyzéseket. A DK-ról akkor azt írtuk, hogy

...amúgy a DK egy egész jó állapotban lévő csapat, hálózatát és magját a fent nevezett személy tartja össze, köré szerveződik. S minél több vidéki szoci látja be, hogy az MSZP-nek vége, annál többen fognak átpártolni a DK-ba. A felszálló pályán maradáshoz pedig arra sincs szükségük, hogy önálló témája legyen a pártnak, vagy stratégiája a személyi kultusz fenntartásán túl. Elég hozniuk a kötelezőt, amit már szinte el is várunk tőlük: agresszív nyomulással, hangos kiabálással, piti zsarolással elérni, hogy róluk szóljanak a hírek. Ezekkel a technikákkal pedig akármilyen összefogásba beveszik, s akármilyen színpadra felengedik őket. Semmi nem látszik veszélyeztetni a pozícióikat a jövő évi választások előtt, EP-n simán hozhatnak 7-8%-os eredményt is, ami jelentősen megtámogathatja a tárgyalási pozícióikat a helyhatósági választások előtti ellenzéki egyezkedéseken.

Amikor ezek a sorok születtek nem is láttuk előre, hogy Gyurcsány Ferenc úgy fog felkelni szombaton, hogy begyújtja a rakétákat és a hosszú pihenés után úthengerrel támad és gyűri maga alá a köptetőn és cataflamon élő ellenzéket szempillantás alatt. Na de mi is történt a mi Ferinkkel?

Pártja a DK immár saját frakcióval rendelkező párt lett, 308 ezer szavazattal esett (tolták) be a tisztelt házba áprilisban és megannyi csavar és zsarolás után kilenc fős frakcióval büszkélkedhet. Na de a nyáron teljesen eltűnt a DK a képből, semmi emlékezets nem maradt meg velük kapcsolatban, talán csak egy-két diktatúrát kiáltó esti TV felvétel az ATV-n vagy az akkor még Kálmán Olgával felturbózott HírTV-n.

A Demokratikus Koalíció háza táján már múlt héten, a Sargentini-jelentés idején, elkezdték telepakolni a rakétasilókat, hogy teljes tűz alá vegyék majd a kormányt. Először az MSZP és a Párbeszéd jelentettek be tüntetést, de rögtön ki is lőttek egy golyót a szocik irányába Gyurcsányék és bejelentettek egy újabb tüntetést két órával korábbra. Aztán ment az üzengetés meg az ilyenkor szokásos összefogás hiszti és végül lett közös időpont, hogy együtt tartsák meg a kormánybuktató happeninget KariGerivel meg Tóth Bertalannal.

De még a tüntetést megelőzően, szombaton, Feri mert nagyot álmodni és még mielőtt bárki kipihenhette volna a pénteki kocsmázást, már meg is nyitott a DK politikai szezonnyitó rendezvénye egy VI. kerületi szállodában. Még az a szerencse, hogy az ellenzék 3 elbukott országgyűlési választás után felismerte, hogy ki kell vinni az utcára a politikát. Gyurcsány hozta is a szokásos formáját az ősz hajú, kicsit kopaszodó hallgatóságának, és  el is mondta, hogy mit kell csinálnia a demokratáknak:

 Nemzeti demokratiklus ellenállás kell, az kell, hogy Önök közül mind többen megmozduljanak. Szervezzék meg a szabad beszéd helyi fórumait, a helyi hatalmasokkal szembeszálló akciójukat, menjenek ki az utcára és tüntessenek, vagy nyújtsanak támogatást más hasonló akciókhoz, segítsenek felrázni az országot! Hogyha nem akar továbbra is béklyóban élni, akkor meg kell mutatni az ország európai szabad többségének, hogy ebből elég volt.

Nagy taps, örömujjongás és mindenki haza is ment gyorsan, hogy bepácolja a húst a másnapi ebédre (mert jön haza az unoka a hanyatló nyugatról) és elővegye a zászlókat a vasárnapi összellenzéki tüntetésre.

Bár vasárnap isten is megpihent, de nem úgy a mi Ferink és lelkes rajongótábora. A Bem téren találkoztak a demokraták, ahol meg is hirdette Gyurcsány az ellenállást, miközben a többi ellenzéki pártot úgy nyomta le a víz alá, hogy külsős szemmel azt is gondolhattuk volna, hogy ők maguk kérték, hogy ez így történjen, mert amíg Gyurcsány pörög, addig se foglalkozik senki azzal, hogy mennyire ők bénák és ötlettelenek. Szóval a DK elnöke ezt mondta az összegyűlt néhány ezres tömegnek:

A népnek nem csak joga, hanem kötelessége, hogy a sorsát a kezébe vegye, és megfutamítsa ezt a rendszert (...) nem lehet addig megnyugodni, amíg lemondásra nem kényszeríti az utca tömege Orbánt...

...megér nektek pár éjszakát, pár hetet, hogy megszabadítsuk az országot mindezektől, akik nem egyszerűen benneteket, az országot, hanem a gyerekeitek országát, a gyerekeitek jövőjét veszik el (sic!)? Ki az utcára kedden 5 órakor, és maradunk!

Ekkor még nem is sejtettük, hogy hétfőn a parlamentben napirend előtti felszólalásra is jelentkezik a mi Ferink és hát sikerült is újra ellopnia a showt az ellenzéki pártok felszólalói elől. Egyedül talán Szabó Tímea a Párbeszéd frakcióvezetője tudott valami érdemit mondani, de messze eltörpül Gyurcsány Ferenc mögött persze. A volt Miniszterelnök nagyon szenvedélyesen diktátorozott a Tisztelt Házban. Szerinte Orbán érvelése „bárgyú", amikor gyermekded vitának minősíti, kiről is szól a Sargentini-jelentés, a kritika nem az országnak szól, hanem a kormánynak. Gyurcsány szerint hiába akarja Orbán beállítani, hogy a migrációról szól a Sargentini-jelentés, a többi 11 témában, például a demokráciából, emberi jogok tiszteletben tartásából is "megbukott a kormány". Szerinte Magyarországon az ellenzéket itt ellehetetlenítik:

..diktatúrát csinálnak. Ön pedig egy diktátor. Politikai értelemben egy gazember!

És hétfő után el is érkeztünk a keddhez, amikor az Ellenállás szárnyat bontott a Kossuth téren. Ugye az volt mondva, hogy hát amíg Orbán Viktor és korrupt rendszere áll, addig bizony ők a Kossuth téren maradnak. Ez lesz az új Majdan vagy Tahrir tér.

42202480_1896513947090852_861877452429852672_n.jpg

„A kormány azért tud uralkodni, mert nem mutattuk meg az erőnket" – így kezdte beszédét Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök a Kossuth téren. A Demokratikus Koalíció „Ellenállás" néven tüntetéssorozatot indított a mai napon, céljuk, hogy új választást „csikarjanak ki" és „lemondásra kényszerítsék a kormányt”. - írta az Index.

Gyurcsány a pár száz fős hallgatósággal megosztotta, hogy szerinte a Fidesz megerőszakolta az országot és ha növekszik a tömeg, a kitartás, akkor majd el fog menni a kormány, “és akkor majd mi jövünk”, de a tömeg csak nem akart növekedni. Olyannyira nem akart növekedni, hogy szerdán már hír értéke se volt, hogy újra tüntetett a DK, ezért a Mércének Rónai Sándor a Demokratikus Koalíció szóvivője el is mondta, hogy bár Gyurcsány Ferenc valóban azt mondta vasárnap, hogy addig maradnak az utcán ameddig nem érnek el sikert, később ezt ő maga és a DK elnökhelyettese is egy sajtótájékoztatón helyesbítette, csak minden délután mennek ki tüntetni.

A stáció utolsó állomásán pedig megérkeztünk csütörtökre, ahol először ez fogadta a Facebook népét:

42271537_224128765128022_429929121137557504_n.jpg

Jött is a válasz hamar a DK-tól, hogy az Ellenállás elkígyózik más városokba, szóval pénteken már Szegeden fog tekeregni Orbán nyakán a DK kígyója.

Gyurcsány Ferenc és a nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció bármennyire is nevetség tárgya és bármennyire is szekunder szégyenérzet támad minden jóérzésű olvasóban az elmúlt egy hét ámokfutását végignézve, azt meg kell hagyni, hogy bár nagyon hamar elbukott az “Ellenállás” és kénytelenek voltak visszavonulót fújni, de az elmúlt egy hétben ők legalább csináltak valamit, még ha nagyon ciki is volt. Az összes ellenzéki párt közül a DK volt az egyetlen, ami jól kihasználta a Sargentini-jelentés utáni figyelmet és próbált beleállni, az már más kérdés, hogy már az elején kudarcra volt ítélve. Pedig még Orbán őrült botozását is bevállalták egy kék műanyag hordón. Valaki ügyesen elolvasta a nyáron Szrgya Popovics Útmutató a forradalomhoz című könyvét a DK-ban, csak szövegértési problémái akadtak, mert Popovics arról is beszélt, hogy nem működnek mindenhol ezek az eszközök. És hát az illiberalizmus fellegvárának számító Magyarországon meg még inkább nem működhetnek a jól bevált receptek, amik sikeresen bontották a poszt-szovjet rendszereket a 90-es 2000-es években.

A DK volt az egyetlen ellenzéki párt, amely próbált valamit csinálni, csak a helyzetértékelésük alapjaiban rossz és fogalmuk sincs látszólag, hogy hogyan tudnák a “Gyurcsánypárt” bélyeget levakarni magukról és az ellenzék vezető erejévé válni. Ebben az országban sokan tudják a megoldást: Ferinek nyugdíjba kellene mennie végre és a háttérből irányítani a pártját, felépíteni valami tehetséges és tökös embert, aki a DK arca lehetne helyette. És nem Molnár Csabára gondolok. A DK számlájára legyen írva, hogy egyedül ők viselkednek ellenzéki pártként jelenleg, még ha zavarbaejtően is ciki. A többi párt szót sem érdemel és ne is csodálkozzanak rajta, hogy Gyurcsány minden lehetőséget elvesz előlük. A lehetőség mindenki számára adott, de először a valósággal kellene szembenézniük és az nem a tömegtüntetések ideje, hanem az aprólékos építkezésé, amit a Jobbik csinált a 2000-es években.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://voms.blog.hu/api/trackback/id/tr4214252739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.21. 05:45:09

Gyurcsánynak köszönjük a hatalmas segítséget. Mindig lehet rá számítani, amikor nevetségessé kell tenni a ballib akciókat,

jajdehülyevagyok 2018.09.21. 20:59:34

Gyurcsány nem CSAK politikai értelemben gazember.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2018.09.21. 21:31:51

Gyurcsány 2006-ban, kilátástalannak tűnő helyzetében politikai öngyilkosságot követett el és meghalt. Oszladozó teteme feltámadni már sosem fog, viszont képes bármit megfertőzni, aminek a közelébe kerül.
Erre használja őt jelenleg a Fidesz.
Gyurcsány másik fontos szerepe, hogy teret és erőforrásokat foglalva, lehetetlenné teszi bármilyen valódi baloldali gondolatra épülő párt megjelenését.
A Fidesz már eddig is nagyon sokat köszönhet Gyurcsánynak, de fáradhatatlan aktivitása miatt, valószínűleg sikerrel fogják szerepeltetni a jövőben is.

csúti csüngőhasú tolvaj 2018.09.21. 21:53:57

@bölcsészmérnök:

Aha. Telecsíkozott gatyával vinnyogtok tőle és 12 évvel a "bukása" után semmi mással nem tudtok foglalkozni, csak Gyurcsánnyal. Azért köszöni jól van.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2018.09.21. 22:09:39

@csúti csüngőhasú tolvaj: Nekem nem úgy tűnik, hogy jól van. Szerintem orvosi segítségre lenne szüksége.

Scott Tenorman Must Die 2018.09.21. 23:13:13

@csúti csüngőhasú tolvaj: hát persze, h vinnyogunk, ezt nem is lehet röhögés nélkül kibírni

vajdasagi 2018.09.21. 23:13:18

@bölcsészmérnök: @csúti csüngőhasú tolvaj: Azt kell mondanom, hogy szerintem bölcsészmérnöknek van igaza. Sajnos :-(

tena_lady 2018.09.21. 23:51:58

Azt tudjuk, hogy mentálisan sérült, de most már alkoholista is. Egyébként is össze-vissza hülyeségeket beszél, de a parlamenti felszólalását - főleg a másodikat - alig tudtam kibogozni. Ekkor már átadhatta volna a szót a mindig finom és nőies Vadai Ágnesnek.

Novecento · http://novecento.blog.hu/ 2018.09.22. 00:08:31

@tena_lady: Az nem kérdés, hogy Gyurcsány alkoholista. Az apja is az volt, visszaesőként többször is ült börtönben.

eloi 2018.09.22. 00:50:42

Aki szegény, frusztrált proligyerek volt, az az is marad, hiába a milliárdok. (Amikért persze nem megdolgozott, hanem az ölébe hullottak! Nem mindegy. Látszik is, hogy nem az ő tehetsége és szorgalma hozta a vagyont, mert akkor ő is egészen más lenne.) Nem tud velük igazán mit kezdeni. Egy igazi milliárdos, már régen a háttérből irányítana, lennének alapítványai, támogatna kezdeményezéseket, írna könyveket, felkarolna embereket...
(Igen, mint S. Gy. is.)
De ő nem. Ő ezekhez mit sem ért. A pénztől nem lett okosabb is, rátermettebb is, nem lépett szellemileg szintet. Csinálja, amihez egyedül ért: pofázik. Jó hangosan. És színészkedik, szerepel, előad.
És fut OV szekere után, mert nem tudja az egója feldolgozni, hogy a pályatársa, akivel szegény/proli gyerekként együtt indultak a KISZ-ből, fényévekkel lekörözte...

Demokrácia nélküli liberalizmus 2018.09.22. 01:38:11

"hogy hogyan tudnák a “Gyurcsánypárt” bélyeget levakarni magukról és az ellenzék vezető erejévé válni."

Sehogy ez lehetetlen. Gyurcsany a szemkilovetesekkel, orokre kiirta magat az civilizaciobol. A 2006-os liberalis rendorterrort ep ugy nem felejtik el az emberek mint 1956-ot. Gyurcsanyon csak nevetni lehet masra nem jo.

moonlight777 2018.09.22. 02:24:50

A dk egy szekta.... gyf pedig ov házi, udvari bohóca.... aki ha összegyurcsányoz valamit, annak annyi...
semmi keresni valója nincs a közélet közelében sem... a dk-nak meg semmi létjogosultsága sincs létezni, amíg ezt nem fogják fel a szekta tagok, csak ov szekerét tolják...

Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember · http://elmenypark.net 2018.09.22. 02:34:24

Ez nem igaz, a Kétfarkúak teszik a dolgukat. Amúgy Gyurcsány nagy tévedése, ha azt hiszi, mögé majd felsorakoznak a tömegek, akik készek meghalni is érte. Orbán is itt téved nagyot.

MACISAJT1 2018.09.22. 07:26:53

Kértem már : mutasson nekem az EU történetében egy szar hentini vs. Magyarország -szerű affért, ahol a Brüsszelben/Strasbourgban megtámadott ország EU képviselői a saját országuk ellen támadtak/szavaztak.
Egyet.

Mert a dk-s gyurcsanyista "forradalom" is világosan bebizonyította hogy Magyarország népe nem kér az effajta hazaárulásokból.
Mert Magyarországnak még ballib hazaárulókból is csakis a legalja jutott.

Emmett Brown 2018.09.22. 08:05:57

@MACISAJT1: most alkalmazták először a 7es cikket az EUban.

Egyébként meg Orbán 2006-ban a Néppárti frakcióban szorgalmazta a támogatások felfüggesztését Magyarországnak.

putris72 2018.09.22. 08:26:23

@Emmett Brown: De miért is?Hiszen a wellness hétvégén irt jelentésben is elég sok olyan dolog szerepel ami pont az előző kormányhoz köthető!PL :Roma gyilkosságok,Magyar gárda,4-es metró!Érdekes módon 2002-tól 2010 -ig tartó időszakban a baloldal élen a Ferivel semmilyen Uniós szabályt nem tartott be! Hamis adatok közlése,a nem túl acélos jobboldali média ellehetetlenítése,rendőr terror! Csak abba gondolj bele,hogy 2004 2010 között évi 4 alkalommal íratták velük újra a költségvetés,és soha nem stimmeltek a számok! És bár kötelező lett volna a választások előtt nyilvánosságra hozni,nem tették sőt letagadták a problémákat!Az Unió asszitálásával!Mert akkor az Unió szerint nem avatkozhatnak bele egy szuverén ország belügyeibe és választásába!Magyaráz el nemek,hogy mióta a z ország a Ferit és bandáját elzavarta 2010-ben az Unió mindenbe beleavatkozik,és bár nem talál olyant ami törvénytelen,de azért megbüntet minket!Vicces,hogy a saját törvényeiket tartják most törvénytelennek!Tudod miért?Mert 2010 ota a legtöbb törvényt,azt az EU-s országokból vették át!Média törvény nagyrészt Németország,de az átvett törvényekből bőven van Francia,Holland,és Belga is !

putris72 2018.09.22. 08:32:23

@Emmett Brown: Semmi ilyesmiről nem volt szó! Ezt mondta:Orbán Viktor strasbourgi beszéde
Orbán Viktor 2006. október 24-én ünnepi beszédet mondott az Európai Parlament néppárti frakciójának strasbourgi tanácskozásán. A beszéd szó szerinti leirata az alábbiakban olvasható.
Budapest, 2006. október 24.

„Kedves Barátaim!

Az egyik kihívás, amellyel szembesülnünk kell, egy közös örökség. Magától a kommunizmustól ugyan sikerült megmenekülnie Európának, de a kommunizmus örökségétől nem. Ma már egész Európa küzd a kommunizmus örökségével, és a jelek szerint küzdeni is fog még jó ideig. A kommunizmus ugyanis az általa megszállt közép-európai országokban intézményesített, úgy is mondhatnám, hogy államosított, szinte minden rosszat, ami ellen a XIX. és XX. században az európai nemzetek küzdöttek. A kommunizmus a saját országaiban évtizedekre intézményesítette a korrupciót, az erkölcsi relativizmust, a szegénységet, a kiszolgáltatottságot, a hamis adatokat szolgáltató kormányokat, a felelősséget nem ismerő politikusokat, és a politikai hazugságokat. Az unió bővítésével ezek közös örökséggé váltak. Ezekkel most már az egész Európai Uniónak szembe kell néznie úgy, mint a saját területén belüli saját problémáival.

Azt hiszem Tisztelt Hölgyeim és Uraim, hogy a németek ezt talán hamarabb megtapasztalták, mint Európa más népei rögtön az újraegyesítés után. Nem tudom mitől nehezebb megszabadulni? Magától a rossz rendszertől, vagy annak terhes örökségétől. Egy azonban biztos, mindkét feladat nehéz, és embert próbáló kihívás. De a történelem arra tanít bennünket, hogyha szolidárisak vagyunk egymással, egyik sem lehetetlen. Ezért kell az Európai Uniónak világossá tennie, hogy nem nyújt segédkezet semmilyen megfontolásból sem a hazug és csaló, a kommunizmus erkölcsi örökségét máig fel nem adó kormányzatoknak. „ Hol találsz ilyent benne?Arra célzott,hogy ne falaznak a volt komcsi kormányoknak az Unióban!DE ez Most is igaz!Mert a baloldal nyíltan megmondta,hogy erre játszik! Ugy gondolják,ha nincsenek Uniós források akkor majd a nép elzavarja Orbánt,és ők jönnek vissza! Aztán természetesen ami most még diktatórikus,és törvénytelen,az rögtön demokratikus lesz meg törvényes,hisz eddig is az volt!viszont mindig meg kell magyarázni a balibeknek a hazugságaikat!

Emmett Brown 2018.09.22. 08:44:37

@putris72: van benne egy rakás baromság. A jogállami rész viszont igaz. Gyurcsány el lett kergetve, részben ezen dolgok miatt is, most komolyan azt a faszt tekintitek benchmarknak?

Emmett Brown 2018.09.22. 09:03:40

@putris72: hogyan és mire mondta Gyurcsány, hogy "el lehet innen menni"?

MACISAJT1 2018.09.22. 09:11:50

@Emmett Brown: " most alkalmazták először a 7es cikket az EUban.
Egyébként meg Orbán 2006-ban a Néppárti frakcióban szorgalmazta a támogatások felfüggesztését Magyarországnak. "

A frakció az nem EP. Szocialista, liberális stb. frakciókban meg se tudom számolni hogy már mi mindent szorgalmaztak, akár a schulz érában vagy a kohn-*benditáknál.

De ilyet, hogy saját országuk ellen forduljanak, nyíltan és szavazáson az EP-ben...erre csak a magyarországi hazaárulók voltak ezidáig képesek.
Láthatóan: nagy sikererrel.

Hamarosan tényleg őszintén kivonulhatunk táblákkal: KÖSZ SZAR HENTINI !

Muhaha

MACISAJT1 2018.09.22. 09:17:52

@putris72:

Bizony, bizony..Ez egy nappal volt a 2006 október 23-i rendőrattak után, amikor békés állampolgárokra vadásztak Budapest utcáin...
De ebbezg akkor hiába kérték a magyarok az EU segítségét(is)...
Egy ilyen "segítségre" nem emlékszem il az mszp-szdsz 2002-2010 alkalmából...

Ellenben emlékszem meghamisított államháztartási adatokra a 2006-os választások előtt, amiket aztán
az EU pénz- és gazdasági ügyekért felelős spanyol szocialista biztosa, Joaquín Almunia nyomására a Bizottság megengedte Magyarországnak, hogy a magyar gazdaság állapotát bemutató jelentését tavasz helyett a magyar parlamenti választások után, szeptemberben nyújtsa be. Ezzel az Európai Bizottság a Gyurcsány-kormány cinkosává vált, alapvetően befolyásolva a 2006. áprilisi parlamenti választásokat, amit így újra az MSZP nyert meg.(más kérdés hogy hamar jött Öszöd).

Emlékszem még az EU-ra, hogyan "védte meg" a magyarokat a rájuk lovasrendőrökkel (is) vadászó kormányuktól. Hogy kizárták volna az mszp-t ezekért vagy sok más mindenért a " , Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségéből"... ugyan kérem, ne vicceljünk.

Hogy aggódott volna 2002-2010 között az EU a "jogállamiségért" vagy a "közmédia" állapotáértMagyarországon? Ugyan kérem, hiszen akkor minden rendben volt, Pártkeltéstől , mindenestől.

Muhaha

Emmett Brown 2018.09.22. 09:32:16

@MACISAJT1: Őszöd meg az egész tüntetés sorozat szerepelt a közmédiában, illetve a kormánypárti sajtó írásait az akkori ellenzékről nem lehetett összetéveszteni egy 52es Szabad Nép véleménycikkel.

Ki mellé állt a Helsinki meg a Tasz 2006 őszén?

csúti csüngőhasú tolvaj 2018.09.22. 09:53:02

Mindig visítva röhögök a csúti génselejt negatív IQ-s rajongóin.
Agyhalottak, nem érzitek szánalmasnak magatokat amikor Gyurcsány mentális betegségeit vizionálva egy olyan tetves tolvaj cigányt favorizáltok, aki egy focista láttán 10 másodperc alatt 25 tökigazítást, 8 hajsimítást és 20 zakóigazítást eszközöl saját magán? Nem beszélve a kényszeres nyelvmozgásairól és a többi kényszeres mozgásáról ami a pszichopaták jellemzője, egy full idióta törpét imádtok.

Willkommenskultur 2018.09.22. 10:15:00

@Emmett Brown: Most nem alkalmaztak, sot nem is fogjak, de dontottek az eljaras elinditasarol. Most az elinditasarol dontottek, fel evvel az EP valasztas elott...

Ez es a britek megbuntetese, jol mutatja mennyire beszartak a brusszeli bolsik.

Willkommenskultur 2018.09.22. 10:20:35

@csúti csüngőhasú tolvaj: Tokmind1 milyen szinu a macska, csak fogja meg az egeret. A baloldali ellenzek mar bizonyitotta kormanyon, mennyoit er.

Willkommenskultur 2018.09.22. 10:32:06

@putris72: Az AFA csalas, a minimalber-csalas, a tomeges szlovakceg csalas mind a baloldali kormany aldasos nepnyuzasanak a kovetkezmenze.

Ma konnyebb azoknak, akik becsuletesen fizetik az adot, es bejelentik a melost, ezert is csokkent az adoek. Az AFA csalasok merteke mar 2016ban alacsonyabb volt mint barmely mas keleteuropai orszagban...

www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/csokkent-a-magyar-afacsalas-merteke-kijott-a-friss-jelentes.298676.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Emmett Brown 2018.09.22. 10:49:48

@Willkommenskultur: Észtország és Litvánia minek számít?

Illetve mivel magyarázható a cukor export és import brutális megugrása 2010 után?

Willkommenskultur 2018.09.22. 10:56:24

@Emmett Brown: Nehez nem megdicserni Orbanekat az penzugyek, adobeszedes rendbeteteleert. Minden korban ez volt a sikeres allam alapja, a joemleku Matyas is ezzel kezdett.

Andy73 2018.09.22. 11:02:19

Kevés poszt van az indexen, amelyik reálisan látja a helyzetet, de ez ilyen. El kellene küldeni Heller néninek, hátha ő is megérti. A héten ugyanis azt próbálta megfejteni, hogy mi történt Magyarországgal, vajon miért kormányozhat kétharmaddal Orbán immár 8 éve, és nem az ő kedvenc baloldali pártjai. Erről értekezett aránylag jó angolsággal a New York Times-ban, ahogy arról az index is beszámolt, de sajnos nem sikerült megértenie a helyzetet.

Emmett Brown 2018.09.22. 11:17:51

@Willkommenskultur: az online pénztárgépek bevezetése jó dolog, ez elvitathatatlan, valamint a 100k áfatartalom feletti számlák kötelező prompt lejelentése is.

Viszont a Tao pénzeket továbbra is aggasztónak tartom.

Willkommenskultur 2018.09.22. 11:31:10

@Emmett Brown: Sok aggaszto dolog van, az eloregedestol a lakossag egeszsegyi allapotan keresztul a rossz utakig.

Most volt valasztas, s mult heten is el lehetett menni tuntetni, ha valaki ugy erzi, hogy minden szar.

berne 2018.09.22. 12:19:02

"A DK volt az egyetlen ellenzéki párt, amely próbált valamit csinálni"

Lehet, hogy jobb lett volna, nem nevettetik ki sokadjára magukat és az ellenzéket.

Alick 2018.09.22. 12:56:40

@csúti csüngőhasú tolvaj: Az egykor trónon is ülő udvari bolond manapság van igazán a saját szerepében, kifejezetten szórakoztató jelenség. :)

Bogomil 2018.09.22. 13:27:14

Mi a probléma a Molnár Csabával? Nekem - csak a médián keresztül ismerve - elég értelmesnek tűnik, ráadásul képes jól beszélni.

MACISAJT1 2018.09.22. 15:45:12

@Bogomil: "Mi a probléma a Molnár Csabával? "

Olvasd el az eddigi pályafutását:
hu.wikipedia.org/wiki/Moln%C3%A1r_Csaba_(politikus)

Innen a mostani hazaárulásig mondhatnám, nyílegyenes az út.
Egy "férfi" vadaiágnes.

Bogomil 2018.09.22. 16:06:11

@MACISAJT1: Őszintén szólva nem a Te véleményedre voltam kíváncsi, ha nem Te vagy a blogger...

Superuser 2018.09.22. 19:48:34

@Emmett Brown: Semmi baj nincs a TAO pénzekkel, Doki! :)

Egy huszáros intézkedéssel meg van oldva a sportfinanszírozás, ennyi.
Előtte számlagyáros áfacsalásból került be a pénz a profi sportba, táskákban. Most meg hófehéren.

Valaki meg a gyerekének vesz belőle jéghoki-felszerelést.

Olyan szinten jelképes egyébként a 9 %-os társasági adó, hogy nem éri meg energiát fektetni az elcsalásába. Befizetjük, oszt' jónapot. Ha még jut belőle ütőre, meg fejvédőre is, akkor meg örülünk :)

A nagyobb spílerek meg BL-győztes kézicsapatot csinálnak belőle. Na und?