Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra

Lesz Magyarországon új politikai „Nike”?

2018. szeptember 06. - ATorzAtka

A Nike kampánya észbontó, elkápráztató, bevállalós, de ami a legfontosabb egyszerű, mint egy tál rizs. Kárpáti Márton véleménycikke pedig fején találja a szöget. Remélem nem sértődik meg, ha idézek belőle:

„Ez a kampány - ami a megosztottsága miatt épp letarolja a világot - olyan, mintha itthon egy nagyvállalat, Orbán Viktor várható kiborulására fittyet hányva azzal hirdetné a termékeit, hogy a bevándorlók is emberek. Olyan szintű hadüzenet lenne ez a kormány és hívei szemében, mint amilyennek most az USA primitívebb része gondolja a Nike reklámját. 

Csakhogy ez ott nem számít. A Nike a világ egyik legnagyobb és legsikeresebb vállalata, és a semleges óvatoskodás helyett felrobbanthatja az amerikai közéletet, ha úgy akarja. Megteheti, meg is teszi, és helyesen is teszi. Mert hisznek valamiben.”

És ez az utolsó mondat, ami a legfontosabb az egészben. „Mert hisznek valamiben.” Nem valami ellen, nem valamivel szemben, hanem valami mellett állnak ki. Az én olvasatomban, ez az írás nem egy óvatoskodó reklámelemzés. Nem az Egyesült Államok” és a világ egyik legsikeresebb vállalatáról szól. Ez egy „wake up” felhívás a magyar politikai élet ellenzéki szereplőinek.

„Növesszetek már tököket és álljatok ki a véleményetek mellett.”

 

20882062_1328344_f09afa836380473cf47543f9077bbe30_wm.jpg

Mert mi történt a politikai palettán az elmúlt évtizedben? Jött valaki, aki kiállt, hitt valamiben és felforgatta a belpolitikát. A Fidesz. Ő mondjuk magában hitt, meg abban, hogy meg tudja csinálni és meg is csinálta. Megosztóbbnál megosztóbb dolgokat talált ki, de kiállt mellette a végsőkig és tövig nyomta a gázpedált. Kritizálták, tüntettek, kiabáltak ellene. Ő meg leszarta. Pont ahogy a Nike leszarja, hogy felgyújtják a termékeit. Majd vesznek újat.

Ehhez képest az ellenzék semmi provokatívat, semmi erős üzenetet, semmi olyan dolgot nem produkált, amiben lehet hinni, ami mellett ki lehet állni és ki lehet tartani.

Az ellenzék az a felháborodott csürhe, aki felgyújtja a cipőket, és azt mondja „most jól kibasztam velük”. De nem érti, hogy ezzel csak a Nike malmára hajtja a vizet. Eljuttatja azokhoz is az üzenetet, akik nem találkoznak az óriásplakátokkal, akik nem néznek közszolgálati tv-t, vagy egyéb Fidesz csatornát, nem olvasnak lokált, vagy Mészáros lapokat.

Ráadásul, mikor rájönnek, hogy ez a kiabálás, cipőgyújtogatás nem működik, fogják magukat és beállnak amögé, amit eddig oly élesen kritizáltak. Beállnak a sorba csak már csendben. Ugyanúgy, ahogy azok a feldühödött hazafiak az egyesült államokban, akik miután felgyújtották a cipőket, rájönnek, hogy basszus mégiscsak kéne venni egy Nike cipőt, suttyomban elmennek és pótolják a veszteséget. Persze erről már nem számolnak be.

Akik pedig kitartanak a Nike mellett, a valaha volt legerősebb és leghűségesebb vásárlók lesznek. Azok közül, akik eddig semlegesek voltak, jópáran Nike hívők lesznek. Mert a Nike üzen valamit, mondd valamit, kiáll mellette. Nem az a lényeg, hogy mi mellett, hanem hogy hogyan. Teljes erővel.

Na ez hiányzik a magyar ellenzékből. Kiállni valami mellett. Hinni valamiben, és azért tűzön vízen át küzdeni. A magyar ellenzék olyan a Fideszhez képest, mint a 2rule a Nike-hoz képest. Egy ügyetlen próbálkozás, ami pár részeredményt fel tud mutatni, de ahhoz, hogy komolyan vehető tényező legyen, kevés a reklámkampány, meg a bejáratott kapcsolatok. 

Kell valami megosztó. Kell valami figyelemfelkeltő. Kell valami provokatív. Kell valami, amiben lehet hinni!

Nemsokára kezdődik az őszi parlamenti ülésszak, ahol attól tartok pár feldühödött cipőgyújtogatáson kívül semmi jóra nem számíthatunk az ellenzéktől. Nem lesz egy tökös bevállalós üzenet sem. 

Marad nekünk a szánalmas tartalom és üzenet nélküli reklámkampány, az óvatoskodó odamondások és a hit nélküli politizálás. 

Maga a reklám.

kepernyofoto_2018-09-06_12_48_42.png

A bejegyzés trackback címe:

https://voms.blog.hu/api/trackback/id/tr5914225815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csató 2018.09.06. 16:28:24

Ha elég sok ideje van az embernek hülyeségekre, akkor bárhonnan ki tud lyukadni Orbán Viktornál.

nemecsekerno_007 2018.09.06. 16:51:39

@Csató: Jaja, akinek nem a pin@ jut eszébe azonnal az nem koncentrál eléggé...

oszi1113 2018.09.06. 16:57:35

Egy olyan emberrel reklámozni aki az igaza, vélt igaza miatt a nemzeti himnusz alatt nem adja meg a tiszteletet a nemzetnek miért példakép?

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.hu/ 2018.09.06. 17:18:49

Szerintem lenne az ellenzéknek üzenete, csak komoly médiafelület híján kevesekhez jut el. A közpénztévén meg napi 24 órában eleve kiforgatják és sárba tapossák. Emellett az üzenőre rászáll a NAV, az ÁSZ, a TEK és örülhet, ha nem kerül börtönbe...

Helga Beauty Salon 2018.09.06. 17:19:45

Most a NIKE-ban reménykedsz, hogy megbuktatja Orbánt? Orvost keresd fel sürgősen! Ja, nem, mert az egészségügy is romokban van!
Akkor meg fogtok dögleni kínotokban! :D

Sir Galahad 2018.09.06. 17:22:37

@Frady Endre: Azon a köztévén, amit ugye köztudomásúlag senki sem néz? :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.06. 17:27:48

@Frady Endre:

"A közpénztévén meg napi 24 órában eleve kiforgatják és sárba tapossák."

Tudtommal a köztévét senki nem nézi.

"Emellett az üzenőre rászáll a NAV, az ÁSZ, a TEK és örülhet, ha nem kerül börtönbe..."

Sőt örülhet, ha nem húzzák karóba a Gellérthegyen.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.06. 17:32:23

@oszi1113:

"Egy olyan emberrel reklámozni aki az igaza, vélt igaza miatt a nemzeti himnusz alatt nem adja meg a tiszteletet a nemzetnek miért példakép?"

Nem példakép. A Nike tudja, hogy mindegy, jót vagy rosszat írnak rólad, csak írjanak rólad.

röf 2018.09.06. 17:37:36

Aszondod, az ellenzék részéről kellene már valami provokatív...?
Hát ők maguk azok.
Hogy léteznek, valamiből megélnek, a szókincsük egy szó, hogy NEM.
Ez a programjuk, a jelenük, a jövőjük, minden tudásuk....
A szerencsétlenek nem hogy itthon megbuknak lépten-nyomon, de már a külföldi haverjaik sem tudják helyettük elvégezni azt a munkát, amit normális országban a normális ellenzék feladata lenne.
Az ostobáknak kábé annyira futja, hogy a sajtószabadság, a demokrácia, a fékek, ellensúlyok hiányára hivatkozva fölmentik saját magukat a töketlenség ténye alól, és visítanak, nyüsszögnek, várják a csodát az EU -tól, a derspígeltől, a nyújorktájmsztól, gyuribától, mindenkitől ...
A képességeik alapján így is túl vannak értékelve.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.hu/ 2018.09.06. 17:46:43

@Sir Galahad:
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
A köztévé nem csak az M1, hanem a TV2, a HírTV, a Spíler, az Echo, a Duna és sokan mások... Azonkívül az M4 sportadásait rengetegen nézik, ahol a szünetekben ömlik a Híradó 1 percben című hazugságcunami...
Az óriásplakátokról, a helyi újságokról még nem is szóltam.

dare 2018.09.06. 17:53:23

Bennem hiába van meg az a hit, hogy legyőzhető az Orbán rendszer, ha az ellenzéki politikusok zöme nem osztja az álláspontomat.
Az a részük amelyik úgy látja mint én, azok pedig egyes-egyedül akarják legyőzni.
Kész kabaré. :D

Talán egy picit jó lenne mindenkinek egy kicsit visszavennie a fölényeskedésből, és abból hogy önmagát állandóan piedesztálra emeli Orbán ellenében, mert minél nagyobb szotyiköpködő vidéki bugrisnak nevezik őt, annál nehezebb lesz majd kijönni a sajtótájékoztatóra 2022-ben a választás után.
Hasznos lenne, ha megfogadnák az alábbiakat:
"Ismerd ellenséged és ismerd magad; száz csatában sem találsz legyőzőre"
"ne gyűlöld az ellenséged, a gyűlölet elvakít"
Lehetne akár ez is a reklámkampányuk, de azt be kellene végre látni, hogy az elvakult orbánfóbia ide vajmi kevés volt eddig, érdemes lenne váltani valami érdekesebbre.
Valami olyanra, ami konstruktív vitákat eredményez.
Ezekben legyőzhető a Fidesz, a dobált gumicsontokban meg nem számít vesztenek-e vagy sem, ezt kellene már végre szem előtt tartania a teljes ellenzéknek.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.06. 18:21:03

A nagytpke szinte mindig liberális, azaz ellene van a nép érdekeit védő politikusoknak. Mi ebben a furcsa?

CCnick 2018.09.06. 18:39:12

Láttam a fészen hirdetni egy kurvajó gitárt bagóért szóval orbán mondjon le

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.06. 18:46:28

Bazz!Van itt vagy kétmillió agyhalott birka!
A többi meg belefárad/lelép.

berne 2018.09.06. 19:15:48

Baszdki, még ebből is le tudsz vezetni egy fincsi kis Orbánozást.
Ebbe a storyba kapaszkodni a realitás érzék teljes hiánya.
Egyébként szerintem a Nike is bánni fogja meg ezt.

Voznyák Pista 2018.09.06. 19:17:57

"Lesz Magyarországon új politikai „Nike”?"

Q.vára nem, ugyanis a magyar ellenzék rohadt messze van attól amit a NIKE jelent a sportruházat terén.

Azt viszont simán el tudom képzelni, hogy a magyar politikai ellenzék zászlóit égetik, mint a NIKE cipőkkel teszik.

CCnick 2018.09.06. 19:52:30

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Van itt vagy kétmillió agyhalott birka!" Jól le is szavaznak az mszp-szdsz maradékaira meg a cukinácikra aztán csodálkoznak, hogy ők sokan is milyen kevesen vannak pedig olvasták az indexen, hogy ők a népharagot megtestesítő többség akik lemossák a patásördögöt

Tenkes Kapitánya 2018.09.06. 20:33:24

Aljas gerillamarketing eszköz egy ilyen rohadékkal reklámozni bármit.
Rákosival vagy Hitlerrel reklámozni is rohadtság lenne.

TSandor Toth 2018.09.06. 20:42:30

Azért a Nike-val és a nagy magyar ellenzékkel nem kéne párhuzamot vonni. Az egyik egy jó termékeket elöállító és világpiaci versenyt bíró brand, nagyvállalat, míg a nagy magyar(és főleg demokratikus) ellenzék egy pancser tutyimutyi lusta hazudozó gittegylet(elnézést kérek Nemecsek Ernőtől).

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.06. 20:43:17

@Frady Endre:

"A köztévé nem csak az M1, hanem a TV2, a HírTV, a Spíler, az Echo, a Duna és sokan mások... Azonkívül az M4 sportadásait rengetegen nézik"

Akkor mégsem igaz az a balliberális mantra, hogy a köztévét senki nem nézi? :O

El kéne már dönteni...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.06. 20:47:15

@dare:

OK, legyőzik Orbánt és a Fideszt. Onnan hogyan tovább? Mert a győzelem után kormányozni is kellene ám! Hogyan kormányozna egy olyan sokpárti koalíció, amelynek tagjai lényegében csak abban értenek egyet, hogy orbántakaroggy?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.06. 20:52:14

@CCnick:

"meg a cukinácikra"

Azokra már nemigen, hiszen ápr. 8. óta végig azzal vannak elfoglalva, vajon hány szeletre szalámizzák fel magukat. Persze 4 év sok idő, de én nem hiszem, hogy bármelyik Jobbik-hasadvány akár csak megközelítheti az eredeti Jobbik eredményeit.

CCnick 2018.09.06. 21:03:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: az eddig megtörtéteket irtam nem a jövőt :)

Ad Dio 2018.09.06. 21:05:51

Fordítva ülsz a lovon.

A Nike AZÉRT teheti meg azt amit, mert ELŐTTE letett valamit az asztalra. Valami ÉRTÉKELHETŐT. Valami ÉRTÉKESET. Valami TELJESÍTMÉNYT. Ha normális ellenzéket szeretnél, először a TELJESÍTMÉNYT kérd rajtuk számon, ami vállalható, értelmes, követhető politikai programban (de legalább ötletekben) ölt testet, nem pedig a nemzetközi baloldal marhaságainak ész és kreativitás nélküli copy-paste-jében.

kvadrillio 2018.09.06. 21:16:49

Borzalmas állapotok, kényszerű iskolaszünet Egerben......EZ ELKÉÉÉÉPESZTŐŐŐŐŐŐ !!!!!!!

költözzenek be a legszebb stadonba és ott tanuljanak míg meg nem csinálják az iskolájuk szőrnyű állapotát ! aki ki akarja őket tenni, azt le kell lőni ! occt kész...

Ad Dio 2018.09.06. 21:17:12

@dare:

Kétlem hogy olvasnának Szun ce-t. Nem szerepel a mai trendi kötelezők között. Pláne nem progresszívéknél. De ha már esetleg mégis, akkor ne álljanak itt meg. Egy kis Konfucius sem ártana.

"Ha hibázol és nem javítod ki, akkor követed el igazán a hibát."

kvadrillio 2018.09.06. 21:21:34

NEMAZÉRT, DE ITT VALAKIK TESPEDNEK A FUNKCIÓJUKBAN, FELVESZIK A STEXET ÉS NEM CSINÁLNAK SEMMIT !+ A TANÍTÁS PEDIG ELKEZDŐDNEHHHHH..... KI KELL MINDET RÚGNI !

Borzalmas állapotok, kényszerű iskolaszünet Egerben
Doros Judit
Publikálás dátuma
2018.09.06 19:49

Fotó: / olvasónk felvétele
Nem mennek vissza a szinte háborús állapotokban lévő iskolába a gyerekek, amíg el nem készül a tető - értesült a Népszava.
A felújításig elköltöztetik a gyerekeket az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskolából – lapunk úgy tudja, hogy az üresen álló térségi integrált szakképző központ termeiben oktatnak majd, amíg – az ígéretek szerint október végéig - elkészül a tető. Csütörtökre és péntekre rendkívüli tanítási szünetet rendelt el az igazgató, miután szerdán későn este felhőszakadás volt a térségben, s immár nemcsak az emeleti tantermek, de a földszintiek is eláztak. A két napos szünet azonban legfeljebb állapotfelmérésre jó, érdemi változásra nem.

Lapunk írta meg elsőként, hogy szinte háborús állapotok fogadták a tanév első tanítási napjára érkező gyereket a hét elején, s erről az egyik szülő fotókat is készített, amelyeket eljuttatott hozzánk. Az intézmény vezetője szerint az iskola állapota nem közügy, a tankerületi központ vezetője pedig azt nyilatkozta lapunknak, hogy csak a napokban történt szélsőséges, nagy esőzéssel járó időjárás következtében keletkezett a belső falakon beázás.

Ám azt, hogy baj van az iskolával, eső esetén a vizet csak vödrökkel tudják úgy-ahogy felfogni, s egyre inkább ellehetetlenül az oktatás, már több, mint egy éve tudják a szülők, de – mint egyikük elmondta – „azért nem csaptak nagy palávert” mert a fenntartó beígérte a felújítást, s úgy volt, hogy a nyári szünetben végeznek is a tetőcserével. Nem így történt, s ennek állítólag egyik oka a krónikus szakemberhiány. - Kijött az ácsbrigád, molyolt egy kicsit, aztán elment, három nap múlva megint molyolt egy kicsit, aztán megint elment, és nem jött vissza hetekig - nagyjából így festette le egy intézmény-közeli forrásunk, mi történt a nyáron, felújítás helyett. Arra a kérdésünkre, hogy ha lapunkban szerdán nem hozzuk le az elrettentő állapotokat tükröző fotókat, vajon még hetekig, hónapokig az elázott falak között tanulnak-e a gyerekek, sem a tankerületi vezető sem a Klebelsberg Központ nem válaszolt.

Balogh Éva, a Pedagógusok Szakszervezete megyei vezetője szerint 2016 óta folyamatosan romlik a helyzet. Előtte, noha az oktatást akkorra már államosították, az épületek karbantartása az önkormányzatokhoz tartozott, s ők – főként az olyan tehetősebb városokban, mint Eger - igyekeztek megfelelni a feladatnak. Ezt követően azonban a fenntartás is egységesen az államhoz került, most minden nagyobb munkára közbeszerzést kell kiírni, döcögőssé vált az addig viszonylag gördülékenyen működő rendszer. Ráadásul az iskolák többségében nincs karbantartó – régen volt –, így ami a baj jelentkezésekor egy apróbb javítással még helyre hozható lenne, az a központosított rendszerben, hónapokig, olykor évekig elhalasztva a megoldást, hatalmas problémává fajul.

Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezet elnöke szerint az egyre korosodó tanárgárda belefásult abba, hogy sem a véleményét, sem a jelzéseit nem veszik figyelembe az agyoncentralizált rendszerben, talán ezért történhetett meg, hogy az egri iskola egyetlen tanára sem látta értelmét a bili kiborításának. Ráadásul - s ezt már a konkrét ügytől elvonatkoztatva tette hozzá – a tantestületek véleményét ma már az igazgatók megválasztásánál sem veszik figyelembe, a hatalom dönt a kinevezettekről, akik aztán egyfajta vazallusként inkább a felettesüknek, és nem az iskolának vagy a szülőknek akarnak megfelelni.

Egerben a szülők egyelőre nem kaptak értesítést arról, hogy hétfőn hová kell majd vinni a gyerekeket. Úgy tudják, a rendkívüli tanítási szünet miatt kieső két napot később pótolják.
Megosztás
Szerző
Doros Judit
Témák
Oktatás
iskola
tanévnyitó
2018.09.06 19:49
Frissítve: 2018.09.06 19:58

Tucatnyi iskolában csúszik a tanítás, mert nem végeztek a felújítással

powerage 2018.09.06. 21:22:10

"A Nike kampánya észbontó, elkápráztató, bevállalós, de ami a legfontosabb egyszerű, mint egy tál rizs."

Az azért megvan, hogy azért tolják ezt a kampányt, mert az üzleti modelljüket - marék rizsért robotoló kínaiak által előállított cuccok - komolyan veszélyeztetik a Trump által belengetett védővámok Kína ellen? Ugyanezért ugrált pár hónapja a Levi's is.

kvadrillio 2018.09.06. 21:24:08

DÚLEDEZŐ ISKOLAÉPÜLETEK, CSILI-CILI STADIONOK ????? NINCS ITT VALAKI KURVÁRA BEBASZVA A KORMÁNYBAN VAGY BEDROGOZVA ??? ! VAGY CSAK SIMÁN ELMENT AZ ESZE ????? MERAKKOR MONDJON LE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kvadrillio 2018.09.06. 21:27:56

Meghalt Burt Reynolds

Az amerikai filmszínész nyolcvankét éves volt. ....SAJNÁLOM.....MÁR MEGINT OLYAN IDŐSZAK VAN, AMIKOR EGYMÁS UTÁN HALNAK MEG EMBERKÉK.....60-70-80 ÉVESEN....

dare 2018.09.06. 22:03:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Elsődleges célként az Orbán hatalmát kellene csak korlátozniuk.
Nem kell ahhoz koalíció a pártok között, én már annak is örülnék ha abban meg tudnának egyezni, hogy ekkora hatalmat soha többet egyetlen párt, sem ők, sem a Fidesz, sem senki a jövőben nem birtokolhat itt hazánkban.
Ha ez sikerülne, azzal én már nagyon elégedett lennék.
Ki kormányozzon?
Már tényleg nem érdekel, az kormányozzon akinek a legjobb a programja, aki ezt vitában meg is tudja védeni, és aki nem hergel magyart magyart ellen.
Felőlem akár a Fidesz is lehet az, ha sikerülne végre betartania ezeket a rém egyszerű szabályokat.

@Ad Dio: Akkor azt a hibát rendesen sikerül az eddig kormányzó pártoknak nyomatékosítani.
Kijavítani ki fogja már végre, senki nem akar itt felépíteni végre egy normális országot?

frikazojd · http://kocs.ma 2018.09.06. 22:23:33

jó, legyen az ellenzék provokatív, de akkor ahhoz kéne egy ellenzék. most van pár orbán zsebéből vagy zacskójából kikandikáló megfizetett tetű.

Treff Bubi 2018.09.06. 22:45:15

Az ugye megvan, hogy Amerikában a Nike egy valódi piacgazdaságra, igazi kapitalizmusra épült demokráciában tette meg, amit tett?

igazi hős 2018.09.06. 22:57:03

@Sir Galahad: @Kovacs Nocraft Jozsefne: Jól van, szépen felmondtátok a leckét. Hasznos volt az eligazítás.

igazi hős 2018.09.06. 22:58:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "hány szeletre szalámizzák fel magukat" Magukat??? Van olyan kilépő, akit nem a Fidesz fizet? Kétlem.

putris72 2018.09.06. 23:26:36

@Frady Endre: Az általad felsorolt médiák 2010 előtt baloldaliak voltak,hiszen baloldali kormány volt!Egyrészük meg nem is létezett! 2010-ig a Fidesznek volt 1 HIRTV -je,Magyar nemzet,Demokrata Heti-válasz!Ezzel szemben volt a Magyar televízió,Napkeltével!Rtl-klub,TV2,ATV,Danubius rádió,Slágerrádió,INdex,Origó,Népszabadság,Népszava,Az összes megyei lap,HVG,168 óra, Magyar Narancs! valasz.hu/itthon/kormanyparti-mediatulsuly-es-az-index-a-444-a-24hu-meg-a-hvg-125369 Az,hogy most kiegyensúlyozott a média az még nem a demokrácia halála!Most kb 60-40% az arány!60% baloldali,40% jobboldali média!

VT Man 2018.09.07. 00:58:57

Szerintem a "Nolimpia"-t kéne még nyomni.

Hiszen oké, hogy 2024-ben nem lesz olimpia, de 2028-ban még lehet.

Hajrá, kampányra fel!

Up! 2018.09.07. 01:34:58

Jaja, a H&M-nek is tökösnek kellett volna lenni, nem pedig bocsánatot kérnie, olyanért, amit nem tett...

Ellenzéki Tüntető 2018.09.07. 02:18:16

Higgy valamiben. Akkor is, ha mindent fel kell áldoznod érte.
(Adolf Hitler... is mondhatta volna. Tényleg jó annyira hinni valamiben, hogy mindent feláldozol érte? Szerintem nem olyan egyszerű ez, hogy "Higgy valamiben" :D )

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.07. 08:17:50

@igazi hős:

Bocsáss meg, elfelejtettem, hogy eddig minden pártszakadást a Fidesz fizetett. Ez nálatok axióma, megkérdőjelezhetetlen alapigazság. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.07. 08:29:32

@dare:

"én már annak is örülnék ha abban meg tudnának egyezni, hogy ekkora hatalmat soha többet egyetlen párt, sem ők, sem a Fidesz, sem senki a jövőben nem birtokolhat itt hazánkban. "

Mekkora hatalmat?

"Ki kormányozzon?
Már tényleg nem érdekel, az kormányozzon akinek a legjobb a programja, aki ezt vitában meg is tudja védeni".

És ki dönti el mindezt? Pár felkent korifeus vagy a szavazópolgárok?

Viták eddig is voltak, hiszen a Fidesz és az ellenzék minden egyes megnyilvánulása vita akkor is, ha nem tv-kamerák előtt ülők közörr zajlik. A kormány mond vagy tesz valamit, az ellenzék erre reagál, többnyire egy vaskos NEM-mel. :D

"és aki nem hergel magyart magyart ellen."

Az 23 millió románnal való ijesztgetésre gondolsz?

Sir Galahad 2018.09.07. 11:09:55

@igazi hős: Szerinted ha lenne ilyen kormánypárti eligazítás, azon azt mondanák a résztvevőknek, hogy mondják azt, senki sem nézi a kormányközeli tévét? Én úgy emlékszem, inkább ellenzéki megmondóemberek mantrázták azt, hogy az M1-et és társait senki sem nézi. Látod, ezért tartotok ott, ahol: mert ilyen szellemi toprongyokra van bízva az ellenzéki propaganda, mint te meg a társaid.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.07. 12:15:50

@Sir Galahad:

Érdekesaz ellenzéknek ez a kozmédiás kognitív disszonanciája. Egyfelől senki nem nézi/olvassa a közmédiát, másfelől a közmédiával hülyítette/félemlítette meg a Fidesz a választókat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.07. 12:33:07

"Az ország legjobb minőségű termőföldjén épülő gyár az ország második legnagyobb városát a jövőbe lökheti, közben a földből élők már semmit nem értenek."

index.hu/belfold/2018/09/07/debreceni_bmw_telekvasarlas_ugyved/

Ez az index címoldalán szerepel a főcím alatt. Azaz a föld hirtelen az ország legjobb , még csak nem is az egyik legjobb - termőföldjévé avanzsált. :))

A lényeg azonban az, hogy a ballibbant ellenzék szócsöve, az index máris megtalált/kitalált valamit, ami miatt fikázni lehet egy az ország érdekeit is komolyan szolgáló hatalmas külföldi beruházást. Már várom, mikor hozzák szóba, hogy helyi népszavazást kellene rendezni a BMW-beruházásról.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.08. 09:43:52

@CCnick: Hhháátttőőő..én nem rájuk gondoltam...