Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra

Az Ungár Péter "jelenségről"

Petike önálló brandet épít

2018. augusztus 29. - ATorzAtka

Ungár Péter Károly! Nem keverendő össze az Ybl Miklós-díjas építésszel! Jegyezzük meg ezt a nevet, mert az elkövetkezendő évtized(ek)ben biztosan sokat fogunk vele találkozni. A minap korzózott egyet a sajtóban „nagy visszhang”-ot kiváltó cikkével. És nem véletlenül tettem idézőjelbe. Számomra nem nagy visszhang, hogy behívják az ATV-be, vagy ír róla a mainstream sajtó, meg pár blogger. Ez is csak egy olyan írás, amire annyit lehet mondani, hogy „Boldog Karácsonyt!”.  Egy középszerű okoskodás a saját médiafelületén. Én is írhattam volna itt a blogon. Annyi a különbség, hogy engem a kutya nem hív be utána sehova.

Megkapta a szokásos ellenzéki három nap médiát, és minden megy tovább. Sokan kielemezték és ki is fogják még elemezni a tartalmát, ezért most én nem teszem. Ellenben ejtsünk egy pár szót róla. És most nem azon fogok fröcsögni, hogy Schmidt Mária fia vagy a Fidesz ügynöke-e. Ha ezt várod, ne kattints!

Képtalálat a következőre: „ungár péter”

Fotó: Index.hu

A wikipediaszerint (amit feltételezem nem önmaga írt) 1991-es születésű. Vagyis 27 éves. Félreértés ne essék semmi bajom a korával, én is voltam 27 éves, és aki ismer az tudja, hogy megőrültem tőle, hogy azt mondták „csak” 27 éves. 27 évesen is lehet valaki okos és bölcs, vagy tehetséges. Adjuk meg neki ezt, hogy benne is megvannak ezek a tulajdonságok.

Egy valami nincs meg még benne és az a tapasztalat, vagy parasztnyelven, nem lehet még komolyan venni. Én ezt akkor értettem meg, amikor ennyi idősen egy világmárka egyik worldwide projektjére jelentkeztem vezetőnek. Átmentem egy csomó interjú körön, beszéltem már boldog boldogtalannal, amikor a végső döntés előtt eszükbe jutott megkérdezni mennyi idős vagyok. Elárultam. Nem én nyertem. Utána sokat beszélgettem a HR-essel, hogy mi volt az oka, hisz szemmel láthatóan meggyőztem őket a rátermettségemmel. A válasz roppant egyszerű. Azok az emberek, akikkel szemben képviselnem kellett volna a céget nem vettek volna komolyan, ha megtudják a koromat. Lehet ezzel egyet érteni meg nem, de tény a világ így működik. Persze, van egy két üdítő kivétel, de azért nagy többségében nem mondható el, hogy ennyi idős emberek lennének a nagy államférfiak. És tudom, Nagy Sándor 30 éves korára a világ ura lett, én is ezzel védekeztem, de azért ez ritka, meg más idők (meg hát 32 évesen meghalt).

Na de vissza Petire. Peti gazdag ficsúr, aki unatkozott és úgy gondolta a politika lesz az ő világa. 2010-ben (19 évesen) már aktivistáskodott az LMP körül, 2013-ban be is lépett. Arról mondjuk egy fikarcnyi infót nem találtam, hogy dolgozott-e valaha egy percet is az államigazgatáson vagy politikán kívül. Ha ez így van, akkor az igencsak jó magyarázat lehet arra, hogy miért hiányzik belőle az alázat (habár ügyesen színleli). Ahogy arra is magyarázat lehet, hogy miért hiányzik belőle az élet, mint olyan, ismerete. (És ezen a ponton kezet is foghat Kunhalmi Ágnessel). Egy olyan ember akarja megújítani az ellenzéket és válni annak vezérévé, akinek fogalma sincs arról, hogy a második kerületen és Budapesten kívül is van élet. Valszeg sosem dolgozott azért egy percet sem, hogy legyen mit ennie, vagy hogy ki tudja fizetni a költségeit.

Ezzel persze semmi baj nincs. Vannak a világon szerencsésebb és kevésbé szerencsés emberek. Ő a szerencsésebbek közé tartozik. Ő dönthetett, hol tanul és mivel akar foglalkozni. Szíve Joga. A politikát választotta. Persze ahhoz lusta, hogy felépítsen egy pártot magának, ezért inkább belép egy már létezőbe (jó érzékkel kiválasztotta a legkisebb rosszat), de közben szemezget egy másikkal, ahol a kortársai játszadoznak.

Médiabirodalmat akar építeni, de lusta ahhoz, hogy ezt is maga csinálja, vesz egy vidéki lapot, meg az „azonnalit” a kérdés kipipálva. Ő már médiabirodalom tulajdonos. Majd vesz egyet kettőt még. Megteheti. Számomra azért az kérdés, hogy tudja e megfelelően használni és üzemeltetni, gazdasági társaságként tekinteni rá és nyereségessé tenni. Felfogja-e, hogy emberek és családok életével és egzisztenciájával játszik? Vagy, ahogy az utolsó szó sugallja, ez is csak egy játékszer, amivel szórakozik, amíg van kedve, aztán majd berakja a sarokba?

Viszont egy valamit nagyon is jól csinál. Önálló brandet épít. Mind párton belül, mind azon kívül. Nincs könnyű dolga, mert az ország elitellenes. Viktor a nép egyszerű fia, Mészáros Lőrincz egy egyszerű gázszerelő, Németh Szilárd a csepeli munkáscsalád gyermeke és így tovább. Gyurcsány Ferenc meg Bajnai gordon, akik „méltán” képviselték az elitet, meg mentek a süllyesztőbe. Ezen a terepen nincs könnyű dolga, de derekasan dolgozik rajta.

Ő nem Ungár Péter az LMP politikusa (bár nyilván így hivatkoznak rá, hisz enélkül nem kapna médiafigyelmet), hanem ő Ungár Péter. Ügyesen keveri a lapokat az LMP-n belül (legalábbis így gondolja), ha kell akkor viszont különvéleményt fogalmaz meg. 

Ír egy dolgozatot arról, hogy nem moralizálni kellene, hanem politizálni, de ezt nem, mint az LMP hanem mint Ungár Péter írja. Nekem ebből nagyon is az jön le, hogy ő hosszú távra rendezkedik be. Ki tudja mi lesz az LMP sorsa? Eltűnik? Megerősödik? Egyelőre mindegy, ez jó táptalaj ahhoz, hogy tapasztalatot gyűjtsön, hogy tesztelje politikai tudását, de semmi többet nem tervez vele. Ha úgy érzi elhatárolódik tőlük, ha úgy érzi akkor a saját tulajdonaként tekint rá (ld Ron Werber ügy).

Évek múlva nem lepődnék meg, ha miniszterelnök jelöltté válna. Hogy melyik pártban? Azt még ő sem tudja. Egyelőre játszadozik, tapogatózik. Ő is látja talán, hogy jelenlegi tudása kevés ahhoz, hogy valódi meghatározó politikus legyen akár az ellenzéki oldalon is. Sokaknak, nem csak az elitellenesség miatt, de nem szimpatikus. Még a saját kerületében, a valódi és önazonos budai elit világában sem tudott számottevő sikert elérni. Innen nehéz lesz elmozdulni. Talán, ha jobban ismerné azt a világot, amit meg akar hóditani!

Van egy ötletem, ami segíthet a brandépítésben és megismerheti Magyarországot is. Ha már ennyi pénze és szabadideje van, indítson egy valóságshow-t. Költözzön be vidéki (nem negatív jelző a vidéki) „kisemberekhez” és élje át a mindennapjaikat. Talán rájön, hogy a Fideszre nem azért szavaznak, mert „migráncs”. Talán tanul egy kis alázatot, ha le kell vinnie a szemetet, vagy csak simán nincs hova elmenni szombat este szórakozni. Vagy nincs miből. Talán tanul valamit, ha minden nap fel kell kelnie, elmenni dolgozni, ahol egy nála „szerencsésebb” de butább ember mondja meg, mit kell csinálni aznap és ezen bizony csak a butább gazdagodik. Talán ezeken lehetne egy kicsit moralizálni két „melyik vidéki internetes portált vegyem meg” gondolat között. 

Ungár Péter játszadozik egyelőre a saját szórakoztatására, saját költségére, de félek előbb-utóbb mi fizetjük a produkciót.

A bejegyzés trackback címe:

https://voms.blog.hu/api/trackback/id/tr5314209629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Semper Fidelis 2018.08.29. 20:00:55

Azért gondolom, hogy Ungár a céltábla közepébe talált, mert azóta a balliberális klérus megállás nélkül őt gyalázza, csócsálja, magyarázza, gagyizza, kinek mi tetszik.

Nem fújja a kötelező mantrát, egyből neki is kezdtetek a felaprításának, pedig részben erről írt. Így nem lehet kormányra kerülni, Orbán meg csak röhög a markába...

kvadrillio 2018.08.29. 20:26:55

KOMOLYAN ŐT ??? ezt a "jóvagyok a zááágyban !""" kis SÁTORHŐST ????????? :o)))))) NEVETSÉGES KIS MILIÁRDOS FATTYÚ ...SEMMI MÁS ! :o))))) INKÁBB SZÁMOLGASSA A 20 EHZRESEIT ÉS NE AKARJON POLITIKUS LENNI ! MERT KIT IS KÉPVISELNE Ő TULKÉPPEN ??? A MILLIÁRDOSOKAT ? elkényeztetett hülyegyerek...

kvadrillio 2018.08.29. 20:33:49

a gond az, hogy a nagypolitikusok egyik napról a másikra ,hol jobboldali, hol baloldali politikai trendet, itányzatot preferálnak és indítanak el a világ országaiban és ez a félelemkeltő. Manipulálgatnak, manipulálgatnak e Föld, emberiség-terepasztalán...

ulpius66 2018.08.29. 20:54:59

1 000 000 000 000 000 000 000 000

Annyira, de annyira tökéletesen jellemezted a gyurcsányidat!!!!

"INKÁBB SZÁMOLGASSA A 20 EZRESEIT ÉS NE AKARJON POLITIKUS LENNI ! MERT KIT IS KÉPVISELNE Ő TULKÉPPEN ??? A MILLIÁRDOSOKAT ?"

ulpius66 2018.08.29. 21:00:36

1 000 000 000 000 000 000 000 000

Egyebekben meg te kire savaztál áprilisban!

Gondolom, nem a te savazatod juttatta be Ungárt a Parlamentbe....

ulpius66 2018.08.29. 21:10:52

Mondjuk az Ungár gyerek cikkét olvasva borítékolható volt a ballibsi firkászok reakciója!

A "szépséghibája2 ennek, hogy az Ungárt azért mégiscsak megválasztotta pár százezer szavazó, míg a ballibsi firkászok CSAK ÉS KIZÁRÓLAG A GAZDIJUK PARANCSOL!

Csak és kizárólag olyanokat írhatnak, amit a gazdi jóváhagy!

Az a ballibsi firkászoknál ALAPÁLLÁS, HOGY MAGYARORSZÁGRÓL, A MAGYAR KORMÁNYRÓL, A FIDESZRÓL ÉS A PATÁSRÓL CSAK ÉS KIZÁRÓLAG NEGATÍVUMOKAT ÍRHATNAK!!!

Mostanra eljutottunk odáig, hogy a ballibsi (ellenzéki) oldalon sem lehet tőlük eltérő vélemény, mert az ilyet azonnal kicsinálják!

ulpius66 2018.08.29. 21:14:51

Ma (2018. aug. 29) az ellenzéki politizálást nem az ellenzéki politikusok, hanem a BALLIBSI FIRKÁSZOK CSINÁLJÁK!!!

Mint fentebb rámutattam, nem is ők, hanem a senki által soha meg nem választott gazdijuk csinálja az ellenzéki politizálást!

..... és igazuk van, AZ ELLENZÉKI POLITIKUSOK EHHEZ CSAK BIODÍSZLETEK!!!!!!!!

Törpvadász 2018.08.29. 22:17:37

@ulpius66: Listáról jutott be. A pártra szavaztak, nem rá, személy szerint.
A válasz pedig: Nem lehet komolyan venni. Anyucival a háta mögött...