Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra

Egy verzió az összefogás helyett

(1+1)+(1+1)-(1+1) nagyobb, mint 1+1+1+1+1+1

2018. augusztus 24. - ATorzAtka

Eddig kiveséztem, hogy miért nem fog működni az összefogás. Jól szétfikáztam mindenkit. Hát akkor jöjjön most egy megoldási javaslat. Ha már politika, akkor nevezzük javaslatcsomagnak, vagy, ami még jobb: „életvezetési tanácsadás ellenzéki politikusoknak”

 

  1. NÉGY év kampány következik

Ez nem az olimpia, amire 4 évig készülsz aztán 30 (vagy esetünkben 50) nap alatt megmutathatod mit tudsz, még ha elsőre így is tűnik. Ez 4 év kampány. Ha ellenzéki politikus vagy és a választások éjszakáján nem esel össze a kimerültségtől, vagy másnap reggel fel tudsz kelni és el tudsz menni futni, akkor esélyed sem volt a győzelemre. Ma el kell dönteni, mit és hogyan csinálsz, aztán neki kell esni. Nem a választások évében kapkodni. Majd 2022-ben kiderül jól csináltad-e. Addig meg melózz és kampányolj!

  1. Vakard le magadról a szocikat meg a DK-t!

Korábban leírtam, mit gondol róluk az átlag szavazó. Ők az aranyér a magyar politikai élet ánuszán. Ők a büdös kölykök az osztályban. Velük az életben nem fogsz nyerni. Ha mellettük állsz téged is elkerülnek az emberek, te is büdös leszel.

Ha nem választod le magadról őket, amikor őket szidja a Fidesz, téged is szid. Határolódj el tőlük! Sőt! Fogd magad, és amikor szájkaratézol és beviszel egy ütést a NER-nek, azzal a lendülettel essél neki ennek a kettőnek is. Lehet, hogy ellenzéki oldalon ülnek, de hogy nem vállalhatsz velük sorsközösséget, az biztos. Ha négy év múlva csak annyit érsz el, hogy ezek eltűnnek, már tettél valami jót. Ha igazán jó vagy, akkor ezek 2022-re rajthoz sem tudnak állni. Ez legyen a cél!

  1. Használj saját gumicsontot!

Ma tervezd meg, hogy mikor miről fogsz beszélni! És ne hagyj ki egy alkalmat se! Amikor dob a Fidesz egy gumicsontot, ugorj rá és cseréld ki a sajátodra! A korrupció senkit nem érdekel, ennél izgalmasabbat találj! A migráncskérdéssel meg agyonvágnak. Ne is próbálkozz! (LMP vajon olvas?)

  1. Válaszd szét az ellenzéket!

Egy jobboldali nem fog egy balosra szavazni, ahogy egy balos sem egy jobboldalira (Kivételek mindig vannak, de annyi nem, hogy azzal nyerni lehessen). Tudom, tudom! Meghaladta már ezt a politika, meg nem ideológiák mentén kell politizálni, meg minden... Hívjuk bárhogy, de csinálj két frontot! A Jobbik húzza be maga mellé, akit odavalónak gondol (pl. Mi hazánk), a másik oldalra meg álljanak a többiek (minusz DK meg szocik meg PM). Ketten két oldalról támadjatok! A Fidesznek így meg kell osztania az erejét. Mint két légy a vacsora felett. Egyet még csak csak elhesegetsz, de kettővel már meg kell küzdened, és sokszor az a vége, hogy kiborul a leves.

Szövetkezhettek, hogy bizonyos témákat ki visz, de nem szabad meghagyni a kormánynak azt a luxust, hogy egy mondattal mindenkit, aki ellenzékben van, sárba tiporjanak.

  1. Egy az egyben nem tudod leverni a Fideszt!

Háromszor bebizonyosodott. A Fidesz jelöltjével szemben egy jobboldali és egy baloldali jelölt kell (vagy hívd ahogy akarod, de legyen két alternatíva)! Az előbbi hozhat el szavazókat a Fidesztől és szorossá teheti a versenyt. Abba senki ne ringassa magát, hogy egy az egyben verhető a Fidesz!

  1. Nem kell kétharmad!

Ne engedd, hogy kétharmad legyen, de ne is gyúrj rá! Kis lépések. Elsőre csak arra célozz, hogy a Fidesznek kisebbségben kelljen kormányoznia. Lehet ő a legnagyobb párt, de ha kisebbségben lesznek az MSZP-DK nélküli ellenzékkel szemben, vagy koalícióra kell lépniük valakivel, vagy szépen ledarálhatóvá válnak. Ha viszont te kerülsz kormányra felkészületlenül, elbuksz és még erősebben jönnek vissza. Ne kockáztass! Apró győzelmek kellenek. 

  1. Állj ellen a pénznek!

Tuti be fog találni a NER és meg akarnak venni kilóra. Mondj nemet, aztán szétlophatod magad életed végéig.

 

 Vitatkozzatok!

 https://www.facebook.com/vomsblog/

A bejegyzés trackback címe:

https://voms.blog.hu/api/trackback/id/tr414197327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

moloy 2018.08.25. 12:36:33

Legyen (vagy legalábbis látszódj úgy, mintha) jobb csapatod/pártod, mint a többinek, beleértve az aktuálisat is!
Légy (vagy legalábbis látszódj úgy, mintha) jobb, mint a többi vezető, beleértve az aktuálisat is. Vagy a Te vezetőd legyen ilyen!
Szándékosan nem írtam, hogy kin/kiken kell túltenni: azzal NEM fogsz/fogtok nyerni, ha az a fő szlogen, hogy buktassuk meg a F...-t; váltsuk le O.V-t! (Utolsó helyes kínálatotok Medgyessy volt, aki azzal kampányolt, hogy ő JOBB lesz.)

teéjesenmindegy 2018.08.25. 12:59:47

8. Ismerd el azt amit jót csinálnak/ csináltak! Ellenzékből lehet dicsérni is, és sokkal hitelesebbé tesz.

Szóval itt egy kormány, aki alatt a duplájára nőttek a bérek, megszűnt a munkanélküliség, túléltünk ciprusi válságtól kezdve, görög válságon át migránsválságot, megmentettek egy csomó hitelest, csináltak egy CSOKot, nőtt a gazdaság, stb. És erre jön az okos ellenzéki, és elkezdi megmagyarázni, hogy ezek mindent elbasztak. Amikor az ember a saját szemével látja az eredményeket.

énisfélek 2018.08.25. 13:37:59

Ellenzéki politikusként egyetlen feladatod van: add át a helyed egy olyan embernek, akiről a választók valóban elhiszik, hogy nem csak az országot akarja szétlopni ő is.

énisfélek 2018.08.25. 13:39:13

Minden olyan politikus gyanús, aki politikus AKART lenni.

nick papagiorgo 2018.08.25. 13:47:23

Az a baj,hogyezeket már többször elmagyarázták, igen bölcs emberek, nyomatékosan, szájbarágva.
Mégse történik semmi, vagy ennek az ellenkezője történik.

És én is hozzátenném, mint legfőbb fontos dolgok:
1. találj magadnak saját témákat és azokat következetesen vidd végig,arra koncentrálj , a többire ne (nm kell neked mindenhez érteni)
2. ha a Fidesz úgy dönt, úgy szavaz, hogy a Te programodat valósítlja meg, ne szégyellj velük szavazni. A szavazók a "csakazértse" pártokat utálják a legjobban , erről pl. a jobbikosok mesélhetnének :)

Ad Dio 2018.08.25. 13:59:18

"Mondj nemet, aztán szétlophatod magad életed végéig."

wtf?...

alfacharlybravo 2018.08.25. 14:28:32

@teéjesenmindegy: Ezek olyanok mint a kikapós asszony, fiam te ne a szemednek higgyél hanem nekem, ha szeretsz.

Maxim Tsigalko 2018.08.25. 14:28:32

Lám lám, a végén csak kibukott a bloggerből, hogy mi is az igazi cél itt a kormányváltással

Kivlov 2018.08.25. 14:30:17

Csak 1 lépés kell:
érdemi, hiteles alternatíva.

alfacharlybravo 2018.08.25. 14:31:13

@nick papagiorgo: A jobbikkal most nem tudni mi van átmentek balabbikba?

dare 2018.08.25. 15:28:10

Aki a Fidesz hatalmát korlátozni akarja, annak nem kéne dilemmázni a jelenlegi helyzetben azon, hogy ki jobb, vagy ki a baloldali.
Viszont ez a megközelítés csak a nagyobb városokban tud megvalósulni, falvakban igenis számít ki milyen logó alatt indul.
Van ugye egy ultraposztmodern progresszív főváros, ahol már a franc tudja hányadik baloldali párt alakul, mert a Fideszt csak balról lehet legyőzni mottóval.
És van a vidék, ahol a hátuk közepére közepére kívánják az ott lakók az összes na majd én tudom mi a jó neked pártot, a Jobbikot leamortizálták, és csak a Fidesz mottó maradt.
A vidéknek kellene egy értelmes jobboldali párt, a fővárosnak meg egy értelmes baloldali.
Ennyi a recept a kormányváltáshoz.
A vidék az mindig is hagyományőrzőb volt, a föváros pedig nagyon haladó.
Okosan kell koordinálni, és a Fidesz legyőzhető.
De hát ugye...

Ellenzéki Tüntető 2018.08.25. 16:01:01

"(1+1)+(1+1)-(1+1) nagyobb, mint 1+1+1+1+1+1"

hát én má jó rég tanultam kisiskolás matekot, de szerintem kisebb. Vagy ez most ilyen találó mottó akar lenni? Mert annak meg hsszú és nehezen érthető. Az első kifejezés végén a -(1+1) azt jelenti hogy az Mszp meg a DK nem kell?

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.08.25. 16:12:53

Pedig egyszerű: az ellenzék akkor lesz sikeres, ha abban támadja a kormányt, az miért nem tesz többet a kismeberekért. Ha abban támadják a kormányt, hogy az miért nem tesz többet a nyugati nagytőkéért, Sorosért, az EU-ért, a liberális értékekért, az biztos bukás.

arabok balrol 2018.08.25. 17:32:51

A Fideszt senki nem fogja megverni, és Orbánt senki nem fogja lecserélni.

Kb. 60 éves koráig aktív kormányfő lesz, utána még jó 10 évig a háttérből irányítja majd a kormányzó Fideszt. A legnagyobb magyar és európai királyok közé fogják temetni, mint félelmetes harcost és az európai értékek kódexének kidolgozóját, aberrált libsik rémét.

Megoldó 2018.08.25. 18:19:46

Aki azt hiszi hogy a fidesz demokratikus úton leváltható, az nem kicsit naív.
Éppen ezért szerintem egy véres forradalom fog véget vetni ennek a szabadrablásnak ami most folyik. Csak kár hogy valószínűleg nem ebben az évtizedben...

midnightcoder2 2018.08.25. 18:27:09

@Megoldó: Ki az a hülye szerinted aki életét és vérét fogja adni azért, hogy utána 4 évig egy másik csapat gazember lopjon ?

háromperhármas 2018.08.25. 19:22:51

A Fidesz saját magát fogja megbuktatni. Saját emberei fogják Orbánt kiakolbólintani. De ő még azt hiszi, hogy mindenkin uralkodik...
(A tek sem fogja megmenteni.)

dare 2018.08.25. 19:31:08

@Megoldó: Pedig leváltható demokratikusan, az más kérdés persze, hogy a jelenlegi ellenzék képes-e rá.
Az Lmp önpusztító üzemmódba kapcsolt, és most pont azt bizonygatják a széles tömegeknek, hogy ők egy 3/3-dal megnyert választás után se lennének képesek kormányozni kis hazánkban.
A Jobbik se képes felnőni a feladathoz, és Vona nélkül a párt hívei kicsit hitehagyott helyzetben merengenek jelenleg a Fidesz legyőzésén.
Az Mszp-Dk túszul ejtette Budapestet, ők soha nem fogják leváltani a Fideszt, mivel hiába beszélnek minél több választóval, annál jobban nem értenek semmit abból amit szeretnének.
A Párbeszéd szintén csak a főváros, kicsik még, és sanszos hogy kicsik is maradnak, mivel úgy táncoltak eddig, ahogy a város fütyült nekik.

Ezek a parlamenti pártok.
Ezekkel Orbán nem csak 2030-ig tervezhet, hanem pont addig, amíg kuncogás nélkül ki meri mondani az évszámot.
Orbánt egy jól felépített, jól megszervezett jobbközép párt simán le tudná győzni, csak sajna ilyen még a láthatáron sincs.
A Jobbik jó úton halad, de ők segítség nélkül kevesek lesznek 4 év múlva is az örömódához, de mintha valami szerveződésféle kezdene kialakulni a jobboldalon, talán felébred végre csipkerózsika álmából, mert a baloldalon nincs mire várni, totál reménytelenek.

A véres forradalmat csak a reményvesztett balosok vizionálják, forradalom nélkül is lehet győzni a Fidesz ellen, csak kell hozzá egy kis egység.
Jelenleg a baloldal sok kis párt, a jobboldal pedig egy nagy gyűjtő.
Kellenek radikálisok (Mi hazánk mozgalom), kell egy erős Jobbik, akiknek több lehetőség azért nem ártana a szövetségkötésre, és ha a radikálisok meg tudják osztani a Fideszt, akkor nem kell itt senkit fegyverbe szólítani, tényleg le lehet győzni demokratikus választáson.

ulpius66 2018.08.25. 20:39:37

Ez itt most egy brainstorming?
(gyengébbek kedvéért: ötletbörze)

Hát én meg hülye lennék elmondani, mi "menthetné" meg az ellenzéket.

Egyebekben meg, kedves ballibsik, először is az EU Parlamenti választásokra hozzatok össze valami épkézláb ötletet! ... még van bő nyolc hónapotok....

Mindjárt javaslom jelmondatoknak: FOGADJUNK BE MINDEN MIGRÁST!!!

Ad Dio 2018.08.25. 22:27:12

@dare:

"Viszont ez a megközelítés csak a nagyobb városokban tud megvalósulni, falvakban igenis számít ki milyen logó alatt indul."

Ez a valóságban éppen fordítva igaz.

Egy faluban általában ismerik személyesen a jelöleteket, így azok személyisége és nem a párt hovatartozása számít elsősorban.

dare 2018.08.25. 23:35:01

@Ad Dio: Ahonnan származom (650 fős település) nem nagyon kedvelik a p.mestert.
A választáson viszont győzni fog, mindegy ki indul majd ellene.
Miért?
A logó miatt.
8 éve függetlenként nyert, de azóta sikerült azt a vélekedést elültetni a lakosokban, hogy alatta legalább van fejlődés, ami igaz is, de azért hagy némi keserű szájízt a mesterkedése.
A Fidesz miatt számít igazán ki van kivel, sajnos.
Nincs az a független jelölt, aki esélyes lehetne ellene.
Nem baj, majd elmúlik ez is egyszer.

Ad Dio 2018.08.26. 10:15:37

@dare:

Attól tartok beszorultál a magad kis info buborékába. Nézd meg az időköziket. Rendre függetlenként indulnak a falvak pmesterei. Ha húzó erő lenne a Fidesz, akkor logó alatt indulnának.

Nálunk amúgy egy ex-MSZP-s pmester van, aki függetlenként nyert. A falu kifejezetten jobbos (amióta ismerem az volt), a képviselők MIND jobboldali népek. A p mester meg azért maradhat, mert jól csinálja a dolgát.

dare 2018.08.26. 13:50:15

@Ad Dio: Térségfüggő.
Van ahol nagyobb, van ahol kisebb szerepe van a pártlogó iránti lojalitásnak.
Függetlenként könnyebb kevésbé kiszolgáltatott részeken nyerni, buborék
kérdése ki mit tapasztal. ;D

Azért aki a jelenlegi támogatási rendszerben nem végzi jól a munkáját mesterként, annak lehet hangosabban kellene súgni a képviselőinek.