Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra

Ellenzéki matek

1+1+1+1+1+1=?

2018. augusztus 23. - ATorzAtka

Ellenzéki politikus a fenti képletre azonnal rávágja, hogy ez az összefogás képlete. Nos egy ideális világban sincs igaza az ilyen Márki-Zay féle, teljes összefogást erőltető idiótáknak, nemhogy a NER-ben. Elképesztő, hogy képes volt ez az önjelölt messiás azt mondani, hogy az összefogás működik, csak TELJES összefogás kell. Had magyarázzak el neki, meg a fajtájának valamit. Ebben a képletben az 1-es számok, akármennyire is akarják, nem a pártok akaratát, hanem az úgynevezett választót jelképezik, aki, ha akarja, akkor az egész képletet atomjaira szedi. És úgy akarja.

El is magyarázom. Kezdjük az alapoknál. Milyen pártok szavazóit jelképezik a számok? 

MSZP: a leszerepelt gerinctelen Magyar Szocialista Párt, aki semmi másból nem él meg, csak hogy a Fidesznek kell egy démonizálható ellenség, akire mutogathat. Ezért tartják életben a narancsosok. Volt lehetőségük, leszerepeltek, azóta sem találják az irányt. De a többi párttal ellentétben nem (csak) azért nem találják a helyes utat, mert bénák, hanem mert nekik nincs. Azaz van. Egy. Az ajtón kifelé.

Volt jó pár év kormányzásuk, ami alatt bebizonyították, hogy semmire sem jók. Az országra uszítottak egy ügynököt, és egy idiótát, válságba sodorták Magyarországot, loptak és hazudtak, és ezt nem én állítom, hanem ők maguk. Legalábbis az utóbbit. Azóta még egy logot sem cseréltek nemhogy tartalmat. Ugyanaz a korrupt senkiházi banda. Még talán a nevek is ugyanazok.

DK: Kistesó szevasz. Ugyanaz, mint a nagytesó pepitában. Az őrült (kit rászabadított az MSZP az országra), miután nem kellett már a kutyának sem, azt mondta: „Márpedig de kellek”, és megcsinálta ezt. De az őrült ettől még őrült marad, még ha azt mondják rá „hogy ő legalább kimondta”. És akkor mi van?! Nem hogy a politikai szintérre nem szabadna odaengedni, de az országból is el kellene kergetni ezt az idiótát. Ehhez képest meg?!  Őt is a Fidesz tartja a porondon, mert kell az „elmúltnyócévezéshez”. Megkockáztatom, hogy alkesz is. És még azt is, hogy a választási csalás, (ha volt) nem a Fidesz kétharmadhoz, hanem az ő 5%-hoz kellett. Nem engedhették kiesni.

LMP: Hippik gyülekezete (ezt nem rosszindulatból írom, csak hát olyan kis libsik), de legalább a választásokig nem játszották el a hitelüket, azóta azonban serényen dolgoznak rajta. Kárt még nem csináltak (személyes megjegyzés: nem hiszem, hogy szándékosan segítenék a Fideszt csak szimplán bénácskák), kicsit talán túl zöldek, de ez legyen a legnagyobb bajuk. A legszimpatikusabb bennük, hogy a fenti párt és a régi rendszer ellen jöttek létre, akartak valami valódi rendszerváltás nevű dolgot. Bár azzal, amit most, meg a választások alatt műveltek egyre kevésbé hiteles ez a törekvés. Mindegy a választó felejt.

Azzal meg, hogy a jobbikhoz közelednének, meg hogy a migráncsozás lesz a kampánytéma, csak azt bizonyítják, hogy rohadtul nem értik az embereket, meg a politikát.

Jobbik: lehet cukiskodni, meg néppártosodni, meg kiválni és szélsőjobbos pártot alakítani (Mi hazánk) ugye, de ettől még sokan nem felejtik azt az antiszemita maszlagot, amit toltak. A jobbik nevet sikerült besározni, és ezzel a hirtelen irányváltással hitelteleníteni, így magukban sosem lesznek kormányváltó erő. Nem hiszem, hogy még 4 év elég lesz ennek elfelejtésére. Legalábbis a cigányság biztos nem fog felejteni. És jó pár magamfajta sem, bármilyen cukik a magyarvizslák az aktuális elnök kezében.

Bevallom ügyes húzás összeveszést színlelve leválasztani az antiszemita tagokat, de ettől még a Jobbik egy hataloméhes köpönyegforgató Jobbik marad. 

Momentum: Kezdetnek nem rossz a 3% csak az a baj, hogy a választók nem nagyon tudják mik ők (ahogy valszeg önmaguk sem), de tény, hogy van bennük lehetőség. Csak magukra kell találni. Jó pár szavazót megszólítottak, akiket a fentiek nem tudtak, meg talán generációs alapon is sikerült pár szavazatot behúzni, de azért még dolgozniuk kell ezen. Hogy egyébként mit gondolok róluk, azt ebben a cikkben leírtam. 

Vannak még a kétfarkú kutyák, őket is kiveséztem korábban (ugyanott, ahol a Momentumot). Cukik aranyosak, viccpártnak. És jó is, ha megmaradnak ennyinek. Szerintem rajtuk semmi nem múlik. 

És hát van ugye a mérhetetlen Párbeszéd. (Csoda, hogy nem rohad le az ujjam azáltal, hogy írok róluk.) Azt gondolom Karácsony Gerító elsütötte az összes puskaport, amit lehetett. LMP bomlasztás, összefogósdi az Együttel, aztán hátbaszúrás és MSZP-nél kikötés. Ez utóbbival méltó helyére került ez a sügér (és kedves olvasó itt fel is ugorhat az első bekezdéshez és kezdheti elölről az olvasást, ha elfelejtette volna mit gondol az átlag szavazó az MSZP-ről).

Na ez az alapfelállás. És ebben akarnak teljes összefogást vagy koordinációt egyesek. Szerintük minden Jobbikos/LMP-s/Momentumos szavazó, hajlandó egy olyan összefogásra szavazatot leadni, amiben benne van az MSZP/DK. Ugye nem nekem kell emlékeztetnem őket, hogy mind az LMP, mind a Momentum ezek ellen jött létre. De, ha van is olyan köztük, aki szembeköpné magát, hogy leválthassa az Orbán rendszert, akkor is van legalább ugyanannyi, aki inkább otthon maradna, mint egy ilyen összefogásra szavazzon. Vagyis már itt bukik az elmélet.

Hogy fokozzam, a teljes összefogás pártiak azt gondolják, hogy minden Momentum és LMP szavazó beállna mögéjük, még akkor is ha az összefogás része a Jobbik. Hát azt mondom nem. Előbbiek inkább libsik, mint szélsőjobboldaliak. Még ha hízeleg is nekik, hogy a 21. szd-i pártokkal szívesen összefogna a Jobbik, és a pártok vezetői még bele is mennek, a választók egy része bizton otthon marad. És már bukott is az összefogás.

Az LMP is hiába akar együttműködni a jobbikkal. Az ő szavazói nem márkahűek. Ha a Jobbikkal összeállnak, majd szépen behúzzák az x-et a Momentumra.

De nézzük meg fordítva is. Életszerű, hogy minden Jobbikos leadná a szavazatát egy MSZP/DK-t tartalmazó összefogásra vagy koordinációra? Kötve hiszem. Sokan inkább a Fideszre húznának. Ahogy az MSZP – DK-t támogató harcos nyugdíjas seregek sem szavaznának a Jobbikra vagy egy Jobbikot tartalmazó összefogásra.

Szóval. Nettó faszság a teljes ellenzéki összefogás. De biztos van egy megoldókulcs. Írok egyet majd, aztán vitatkozzunk, vagy dobjon be bárki mást. Ennél ami most van rosszabb úgysem lehet. De azt ne csinálja senki, hogy negyedszer is nekifut az összefogásnak, mert halálra van ítélve, még akkor is ha MZP áll az élére.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://voms.blog.hu/api/trackback/id/tr514196975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baldoc 2018.08.23. 21:40:56

@maxval balcán bircaman: Ja. persze!
Orbánt is ők találták ki 1987-ben, ugye??

szepipiktor 2018.08.23. 22:06:11

@baldoc: Nem, a csútit a zalaegerszegi laktanyában a két elhárítótiszt találta ki és onnantól végig burokban fejlődhettek.
Mert ugye a gengszterváltás a mszmp "reformkörének" pozsgayéknak a terve, ők gründolták az mdf-et is.

szepipiktor 2018.08.23. 22:13:33

A kritika gyakorlatilag helyes, de pár pártnál azért pontosítanék:
Az lmp is csinált párt, nem alulról szerveződtek, hanem pár neoliberális "értelmiségi", mint a siffer találta ki, az ekkori bukott szdsz-esek egy maradványát felhasználva és a humanisták lenyúlásával léptek a színre. Ökopárnak nevezik magukat, de annyi közük van a környzetvédelemhez, mint az átlagcigánynak a munkához! A grínpiszre rátelepedve kamuznak, valójában egy ma sem ismert hátterű és célú neoliberális értelmiségi mozgalom!
A jobbiknál nekem is a náciszag volt az elfogadhatatlan, de ugye most pont a korábbi megmarad szélsőségesek húztak a fenébe, majfd kiderűl mennyi náci van az országban, hiszen ők csak rájuk számíthatnak,
A momentum egy elfogadhatatlan célú, nemzetellenes globalizáció és multikulti hívő neoliberális mozgalom, ráadásul még a korosztályt is megszűrik, csak a saját generációjukat tekintik embernek. Az ország szerencséje, hogy a felsőoktatás aktív tagjait a jobbik már lenyúlta.
A többi picire kár időt fecsérelni, azok gyártot szatrellit csoportok csupán, nem politikai erők.
.
Majd írj egy igazi jobbközép polgári és keresztény alapú pártot, tudod, akikre a 60% passzív halmaz vár.

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2018.08.24. 00:09:01

Amit a Párbeszédről írsz, na az nettó faszság.

Semmilyen LMP bomlasztás nem történt, egy politikai vita mentén kettévált a párt. Karácsonynak és a PM-t alapítóknak legalább annyi joguk volt az LMP-hez, mint a maradóknak. Például az LMP-frakció többsége a PM-be ment át, a baranyai tagok által hergelt "tisztán, egyedül" frakció ha csak pár százalékkal is, megnyerte a belső csatát, így nem maradt más, mint a kiválás.

Az Együttel se történt semmiféle hátbaszúrás. Ezt jól megmutatja az Együtt "fényes" sikere. Makacsságuk a falhoz vezette a pártot. Vajon más lett volna a történet, ha a PM az Együtt mellett marad? Akkor ki viselkedett épeszűen? Arról nem beszélve, hogy egyik párt sincs egymáshoz drótozva, mindegyiknek szabad döntése van abban, kivel szövetkezik. Az Együtt nem volt egyébként se benne a PM baloldali programjában, míg az MSZP gyakorlatilag elfogadta szőröstül-bőröstül. És ez a döntés természetesen nem KG-n múlt egyedül, hanem a párt döntése volt.

És ugye azt se felejtsük el, hogy a legnépszerűbb ellenzéki politikust ócsárlod, aki szinte egyedül maradt az ellenzéki téren...

Barbaarb 2018.08.24. 07:32:41

Az a helyzet, hogy ahhoz hogy egy párt, vagy pártszövetség le tudja váltani a Fideszt, ahhoz idő kell, nem elég hozzá 4 év. Ehhez nem elég türelmes egyik sem, pedig hosszabb távon meggyőződésem, hogy kifizetődőbb lenne.
Ha egy kormányzati múlt nélküli párt határozottan elhatárolódik a többi ellenzékitől, valós problémákkal foglalkozik és kampányol hitelesen, akkor idén már megszorongathatták volna a Fideszt.
Ehelyett állandóan a különböző konstrukciójú összefogósdit játsszák, amivel elvágják a kormányváltásnak még az elvi lehetőségét is.

@iii: Azért, ha Karácsony az ellenzék legnépszerűbb politikusa, akkor ez sokat elmond a szavazóiról. Sztem a leggerinctelenebb dolog, hogy egy főképp az MSZP ellen létrejött pártból kiválik, majd szövetségre lép az MSZP-vel...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.24. 08:46:16

Figyusz, te ostoba fidesznyik!

1) A teljes összefogást egyetlen jelentősebb ellenzéki párt sem hirdette 2018-ban!
2) A pártok jellemzése semmiféle tényekből nem áll, csak arról szól, hogy teneked milyen a primitív benyomásod róluk, és, hogy utálod őket.

A Fidesz jellemzése az, hogy ostoba, maffiózó nácik az ország 2,8 milliós selejtjét kihasználva szétlopják az országot. Na, emögött viszont tények állnak.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.24. 08:47:00

@szepipiktor: "Az lmp is csinált párt, nem alulról szerveződtek, hanem pár neoliberális "értelmiségi", mint a siffer találta ki"

neked milyen az alulról szerveződött párt? Józsi és Béla találja ki a zsákfalú kocsmájában?!

Nerevaryne 2018.08.24. 08:50:26

Úgy is lehet választást nyerni, hogy beszakad egy újabb világszintű gazdasági válság. Azzal bukik a fidesz 20 százalékot, mert érvényteleníti a stabilitásról és működő gazdaságról kialakított képet. Akkor is, ha a válság akkora, hogy Németországnak is fáj.

Aztán úgy is lehet választást nyerni, hogy a Fidesz benéz valamit nagyon nagyon csúnyán közvetlenül a választás előtt, de olyan őszödi-szintű csúnyát.

Ez látszik most az ellenzéken, várják a csodát, hogy majd ráraboljanak a koncra. Addig meg csak elvegetálnak valahogy, alacsony profilt tartva, nehogy ők keveredjenek botrányba miközben várják a fordulatot. Ehhez túl sok forrás se kell, túl nagy megerőltetést sem kíván senkitől, kényelmesebb ez így nekik.

Nancsibacsi 2018.08.24. 09:45:46

Szerintem a fidesz ELLEN nem lehet nyerni. Profi, katonai szervezet - a lelkes amatőröknek ágakkal meg kövekkel nincs esélyük ellenük. VALAMIÉRT lehet nyerni. A fidesz az elmúlt 1-2 választáson már célt se tűzött ki - ez az a pont, ahol támadhatóvá vált. Egy hiteles, számokkal alátámasztott, végigvihető, tökéletes, szét nem cincálható programmal. Nem - nem olyan légbőlkapott fasságokkal, amit az LMP talál ki, és a 4 alapműveletet is elkúrják benne. Nem, nem általános álmodozásokkal, amiket a Momentum szolgáltat. Valakinek ki kell csapni 1 milliárdot az asztalra, és egy külföldi profival megterveztetni a jövő Magyarországát: gazdaság, szociális rendszer, oktatás - minden. És az utolsó tekercs WC papír is legyen benne a költségvetésben - ne lehessen belekötni. K.rva nagy meló: lehet hogy 10 milliárd kell rá, nem egy, és nem 1 külföldi profi, hanem 1000. Ami ebből olcsó és látványos, azt a választások előtti években saját zsebre végre is kell hajtani. Csinálni kell ellenzéki óvodát, iskolát, fenn kell tartani saját pénzből, és meg kell mutatni hogy normális kaja, normális nevelő is kijön ugyanannyiból, amennyiből a fidesz moslékot szállíttat meg pszichopata tanárokat.

Pénz nélkül nem megy. Profik nélkül nem megy. Amit jelenleg az ellenzék csinál, az annyira elég, amit jelenleg is elérnek. +/- pár százalék. Ha minden marad így, akkor a következő választáson is a fidesz fog nyerni, 2/3-al.

Nancsibacsi 2018.08.24. 09:48:05

Namost mivel nem én találtam fel a melegvizet - azt hogy ez az út, az ellenzék is pontosan tudja. Nekik azonban jóval kényelmesebb jelenleg elevickélni a posványban, mert attól függetlenül hogy ellenzékiek, még így is egy csomó pénzt kapnak állami cégek felügyelő bizottságából, meg innen-onnan. Jól élnek. Nem lesz magánrepülőjük, de van szép lakásuk, el tudnak menni nyaralni, 5 évente új autót vesznek. Ez ezeknek elég - nem akarnak ők választást nyerni, mert abba be is kéne fektetni. A jelenlegi ellenzék nem éppen vállalkozó szellemű.

protézisesh 2018.08.24. 10:25:33

Amig az összes ellenzéki párt együtt sem hoz annyi szavazatot, mint a fidesz egymaga, addig miről beszélünk?

protézisesh 2018.08.24. 10:28:02

@Nerevaryne: te tényleg azt várod, hogy inkább dögöljön bele mindenki egy 2008-as szintű, vagy durvább válságba csak azért, hogy a Fidesz lekerülnön a kormànyról?! És akkor kinek adnád a hatalmat a bohócpártok közül?

Grand Prix 1800 2018.08.24. 10:29:43

A Jobbik soha semmi rosszat nem tett, nem mondott egyetlen egy ártatlan szemita ellen sem, tehát soha nem volt antiszemita.
Hasonlóképpen egyetlen egy ártatlan cigány ellen sem tett, sem mondott soha semmi rosszat a Jobbik, tehát cigányellenes sem volt soha.
A Magyar Gárda szintén, az is csak a bűnöző cigányokra mondott rosszat, az ártatlanokra nem.

Aki nem a libsi médiahazugságokból tájékozódik, az ezt soha nem fogja elfelejteni.

chrisred 2018.08.24. 10:40:17

@Grand Prix 1800: "A Jobbik soha semmi rosszat nem tett, nem mondott egyetlen egy ártatlan szemita ellen sem, tehát soha nem volt antiszemita."

Vagyis Morvai már akkor fideszes volt, amikor összebalhéztak Bayer Zsolttal a metszett farkincákon, akível mostanában együtt békemenetelnek? Mármint Bayerrel.

Grand Prix 1800 2018.08.24. 10:40:42

@protézisesh: A Fideszt csak úgy lehet legyőzni, ha az ő táborából vesznek el, azt pedig demokratikus oldalról lehetetlen, csak nemzeti oldalról lehetséges.

Grand Prix 1800 2018.08.24. 10:43:03

@chrisred: A metszett farkincát válaszul írta egy gyalázkodónak, aki büszke zsidóként mutatkozott be, annak válaszolta hogy az ő gyalázása helyett inkább játszadozzon a metszett farkincájával, ez teljesen helyénvaló reakció, aki büszke zsidóként bemutatkozva gyalázkodik, az számítson arra hogy kellőképpen válaszolnak neki.

chrisred 2018.08.24. 11:10:05

@Grand Prix 1800: Mi volt az a gyalázkodás, amire reagált?

Grand Prix 1800 2018.08.24. 11:12:35

@chrisred: Egy szoksásos útszéli libsi mocskolódás, hazudozás, a csávó nem volt ártatlan, tehát Morvai nem mondott rosszat egy ártatlan szemitára, vagyis nem volt antiszemita.

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2018.08.24. 11:15:51

@Barbaarb: Ez totális tévedés, az LMP nem az MSZP ellen jött létre. Az LMP egy zöld párt, ami 3. pólust jelenti elképzelése szerint. Amikor létrejött, az MSZP-nek már befellegzett. Az LMP még most is baloldali párt az elveiben, a PM meg vállaltan baloldali, egyetlen logikus szövetségese az MSZP, amely - ismétlem - el is fogadta a PM baloldali programját.

Egy párt egyébként meg nem lehet gerinctelen.

Azonkívül el kell dönteni, hogy most meg akarjuk dönteni a Fidesz rémuralmát vagy sem. Ha meg akarjuk, akkor nagyon nem lehet finnyáskodni.

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2018.08.24. 11:17:37

@Grand Prix 1800: Nemzeti??? Milyen nemzeti? Legfeljebb klerikáris szélsőjobb.

chrisred 2018.08.24. 11:30:05

@iii: Az LMP, hasonlóan a Jobbikhoz a rendszerváltó elittel szemben jött létre.

N. Barbie 2018.08.24. 11:33:37

A masodik cikk, amit olvasok ezen a blogon, es ez is olyan hulyeseg, mint az elso.
Az alap gondola, hogy a teljes osszefogas nem jon letre meg el is fogadhato. De a szerzo itt nem allt meg, nekiallt mindenkit kiosztani (hol joggal, hol nem) meg idiotazni (nyilvan mindenki idiota, csak onmaga nem...)

"Jobbik: lehet cukiskodni, meg néppártosodni, meg kiválni és szélsőjobbos pártot alakítani (Mi hazánk) ugye, de ettől még sokan nem felejtik azt az antiszemita maszlagot, amit toltak. A jobbik nevet sikerült besározni, és ezzel a hirtelen irányváltással hitelteleníteni, így magukban sosem lesznek kormányváltó erő. Nem hiszem, hogy még 4 év elég lesz ennek elfelejtésére. Legalábbis a cigányság biztos nem fog felejteni. És jó pár magamfajta sem, bármilyen cukik a magyarvizslák az aktuális elnök kezében.

Bevallom ügyes húzás összeveszést színlelve leválasztani az antiszemita tagokat, de ettől még a Jobbik egy hataloméhes köpönyegforgató Jobbik marad. "

Hagyjuk mar konyorgom ezt a semmitmondo, ures, nesze semmi fogd meg jol megbelyegzest, hogy zsidozik meg ciganyozik. Mi a tokomok ezek a muszavak??? Mit jelent konkretan?
Hogy vannak vedett kisebbsegek, akikrol kizarolag jot lehet mondani, rosszat meg nem fuggetlenul attol, hogy a rossz amugy igaz, vagy nem?
Remeljuk nem, mert ez lenne csak az igazi rasszimus.

Tehat kedves szerzo, sorold mar nekem igy tetelesen azt az "antiszemita maszlagot", amit te nem felejtesz. Meg, hogy a szegeny artatlan ciganysag is ugy konkretan mit nem felejt el? Hogy neven lettek nevezve a veluk kapcsolatos negativumok, az addigi jol megszokott PC duma helyett?
Tehat akkor ott jarunk, hogy ures, demagog, megbelyegzo faszsagaid vannak eddig a Jobbik ellen.

Ezt a habonypropagandat is el kene felejteni, hogy kerem micsoda hiteltelen lett a Jobbik az iranyvaltastol. Meg besaroztak a nevet, ooo oreg, van meg tobb ilyen semmitmondo de jol mutate maszlagod?
A Jobbik nem valtott iranyt, csak kommunikaciot. A gerincuk megmaradt.Ellentetben mondjuk az anno vadlibsibol lett kozepen allo majd jobboldali majd szinlelt szelsojobboldaliva avanzsalt fidesszel, mikor melyik irany fizetett a legjobban, vagy mondjuk az oskommunistak, akik mara a demokracia egyeduli vedelmezoinek kepzelik magukat, maguknak velelmezve a jogot, hogy megmondjak ki demokrata es ki nem. Nevetseges.

A legviccesebb resz, ami mutatja a szerzo felkeszultseget meg hitelesseget az utolso mondat.
Hatalomehes part, aham, ahol az elnok igeretehez hiven lemondott a valasztas utan. Tenyleg ez a legnagyobb ismerve a hatalomehsegnek, ja, nem, eppen ellenkezoleg.
A koponyegforgatot meg mar tisztaztuk, hogy marhasag.

Hat igy szerintem ennyit akkor a blog hitelessegerol.

Meg akkor varnam azokat a csunya antiszemita meg ciganysag elleni dolgokat, amiket nem felejt a szerzo.
Nem hinnem, hogy lesz valasz ra, de ha megis, es meglatom ezt a felfujt szanalmas kamu sztorit a "listaznak a zsidokat"-rol, akkor azt hiszem annyi is volt a vita, ertelmi fogyatekosokra nem pazarlom az idom.

Grand Prix 1800 2018.08.24. 11:41:35

@chrisred: Fejből nem tudom, de akkoriban a kuruc.info lehozta Morvai levélváltását az illetővel, ki lehet keresni, arra emlékszem hogy ellenséges volt és durván gyalázta Morvait.
Ez a klasszikus provokáció, amikor egy zsidó látványosan felvesz egy sábeszdeklit, odamegy egy gójhoz, jól behúz neki, és amikor a gój visszaüt, akkor elkezd hisztizni hogy verik a zsidókat, antiszemitizmus van, a libsi média meg gondoskodik róla hogy a közvélemény emlékezetében végül ez a hiszti maradjon meg.

Grand Prix 1800 2018.08.24. 11:47:38

@iii:

nemzeti = a nemzethez hűséges

Mivel a Fidesz csak álnemzeti, ezért úgy lehet legyőzni, ha van egy igazi nemzeti párt, és a kettő összehasonlításakor látszik hogy a Fidesz nem igazi nemzeti csak ál.

chrisred 2018.08.24. 12:03:15

@Grand Prix 1800: Ebből nem tudok kíndulni, csak abból, hogy Morvai akkoriban a karrierjének építését zsidóellenességben és palesztinsimogatásban látta. Mostanra persze újból köpönyeget váltott, de ami megtörtént, az megtörtént.

Grand Prix 1800 2018.08.24. 12:06:55

@chrisred:

Morvai eredetileg liberális volt, így nevezték ki az ENSZ nőügyi bizottságába Magyarország küldötteként, majd ott azt tette amiért kinevezte, például vizsgálta a törvénytelen izraeli megszállás alatt élő palesztin nők jogainak helyzetét, súlyos problémákat talált azt közzétette, erre az akkor éppen hatalmon lévő Medgyessy-kormány izraeli utasításra eltávolította és helyette egy cionista zsidónőt bizonyos Pethő Andreát akart delegálni, végül az ENSZ nem választotta meg azt a zsidónőt, mert politikai tisztogatásnak értékelte Morvai eltávolítását.
Tehát zsidók kezdték a Morvai-ellenességet, Morvai soha nem bántott egyetlen egy ártatlan zsidót sem.

N. Barbie 2018.08.24. 12:18:55

@protézisesh: "Amig az összes ellenzéki párt együtt sem hoz annyi szavazatot, mint a fidesz egymaga, addig miről beszélünk? "

Kamu

A fidesz 2824e szavazatott kapott es ebben mar benne van 216e, kvazi egyedul altaluk elerheto (kampanyolasra ertem) kulhoni magyar szavazat, a tomegesen buszokkal szavaztatott ukran, a kilora megvett es szinten szervezetten utaztatott ki tudja hany (10, 100?)ezer cigany stb.
Ezzel szemben az ellenzek 3m felett kapott.
Orulok, hogy segithettem.

Grand Prix 1800 2018.08.24. 12:22:55

@N. Barbie: Ukránok nem szavazhatnak csak magyarok.

N. Barbie 2018.08.24. 12:27:33

@Grand Prix 1800: Igen, roviditeni akartam, gondoltam egyertelmu mire gondolok, de ugy latszik megsem.
A tomegesen az ukran hatar melletti magyar telepulesekre kamubol bejelentett ukrajnai magyarokra gondolok. Aztan, hogy ebbol mennyi volt tenyleg magyar az mas kerdes, ahogy olvasni lehetett, hogy milyen konnyu volt kijatszani, meg egy kis boritekkal megsegiteni a honositasi eljarast.

chrisred 2018.08.24. 12:28:24

@Grand Prix 1800: Ugyanezt mondtam. Azok a zsidók már nem lehetnek ártatlanok, akik ártanak Morvai karrierjének. És mivel szinte semmihez sem ért, rengeteg embert árthat neki, beleértve sok zsidót is.

Grand Prix 1800 2018.08.24. 12:30:27

@N. Barbie: Az ukrajnai magyar az magyar. Aki magyar az szavazhat, ez teljesen rendben van. Ha valaki kijátssza a törvényt, az rendészeti kérdés.

Grand Prix 1800 2018.08.24. 12:31:51

@chrisred: Morvai jogász szakember, jogvédő, azok a zsidók akik aljas indokból gáncsolták a munkája végzése közben, azok nem ártatlanok, azokra szabad rosszat mondani, az nem antiszemitizmus.

chrisred 2018.08.24. 13:26:41

@Grand Prix 1800: A civil jogvédelem nem szakmai teljesítmény, hanem közéleti, közelebb áll a hobbihoz, mint a hivatáshoz.

Grand Prix 1800 2018.08.24. 13:38:40

@chrisred: Az ENSZ nőjogi bizottságában végzett jogászi szakértői jogvédő munka az szakmai teljesítmény.

chrisred 2018.08.24. 13:52:36

@Grand Prix 1800: Az diplomáciai feladat, a diplomatának meg a karrierhez annyit kell tennie, hogy jóban kell lennie a befolyásos emberekkel.

Grand Prix 1800 2018.08.24. 14:17:28

@chrisred: Nem diplomáciai hanem jogi szakértői feladat. Meg kell állapítani hogy a vizsgált csoport tagjainak pontosan mik a jogai, azok mennyiben teljesülnek, az adott ország jogrendje összhangban áll-e nemzetközi szerződésekkel, stb.

N. Barbie 2018.08.24. 14:18:36

@chrisred: Habar Morvai (politikai) hitelessege sokat csokkent a szememben az utobbi idoben amiatt, ahogy attancolt a fideszhez, azert egy ELTE-n jogbol vegzett, majd neves kulfoldi egyetemeken ehhez meg tudomanyos cimeket gyujtott, nemzetkozi pociciokban jartas, az ELTE-n jogot tanito egyetemi docensrol azt mondani, hogy semmihez sem ert azert igen eros tulzas.

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2018.08.24. 15:53:35

@chrisred: Nagyjából, de ebbe a Fidesz éppúgy beletartozik. 2010 után pedig villámgyorsan kiderült, azóta meg sokszorosan, hogy a Fidesz nagyságrendekkel rosszabb, mint az MSZP.

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2018.08.24. 15:55:08

@Grand Prix 1800: Nincs olyan, hogy a nemzethez hűséges, ez bullshit. Mindenki a nemzethez tartozik, a szésőbaltól a szélsőjobbig bezárólag.

chrisred 2018.08.24. 18:29:46

@N. Barbie: Azt írtam, hogy szinte semmihez, ami nem ugyanaz. Minden lehetősége megvolt egy komoly jogtudományi életpályához, és félredobta a jogi szempontból értékelhetetlen közéleti karrier miatt.