Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra

Napi migráncs

Megfogadtam, hogy nem fogok ezen a blogon migráncsozni, de mint egyszeri politikus, a körülmények megváltozására hivatkozva megszegem az ígéretem. Úgyse lesz semmi következménye.

2018. augusztus 22. - ATorzAtka

Részlet egy kocsmai beszélgetésből:

„Szóval az van, hogy végre áll a kerítés, nincs kvóta, nem jönnek ezek a migráncsok. Azaz jönnének, de urunk és védelmezőnk nem engedi őket. Király. Mondjuk itt Karakószörcsög-alsón sosem értettem, miért akarna idejönni bárki is. Innen inkább elmennek az emberek (pl Margit 72 éves szülei is leléptek, mert mint mondták, nem bírják ezt a migráns nyomást és inkább elmennek az unoka után Berlinbe). De ha azt mondják a politikusok, hogy jönni akarnak akkor úgy is van.

Mióta bezárt a csavarmenetvágó üzem, nem nagyon van munka. Azaz lenne a földeken, de hajuldozzon a tűző napon, akinek két annya van. De semmiképp ne egy migráncs. Majd inkább nem eszek zöldséget. A Sanyinak úgyis vannak disznói. Azokat majd jól levágjuk, ha éhesek vagyunk, még mielőtt egy migráncs szendvicstől pestisesek lesznek. Orvos se nagyon van, vízvetékszerelő se, meg szobafestő mázoló se, meg autószerelő se, de megvagyunk nélkülük. Ezek ilyen úri huncutság dolgok, megoldjuk nélkülük a magyar leleményességgel. Meg különben is. Senki ne erőszakoljon meg senkit. Főleg ne egy migráncs. Mert, ha mondjuk kedvem szottyan Margitra nincs kedvem senkivel se megverekedni.” 

Na szóval. Végre megnyugodtam, hogy nem erőszakolnak meg senkit, erre most a libsi média, megint elkezdte őket tolni. De most nem úgy, hogy miért ne jöhetnének ide. Ezt már feladták. Most Soros kiadta parancsba, hogy

„Jó, hát ha nem jöhetnek, akkor majd jól lelkifurkát kell okozni.”

És elkészítették ezt a videót, meg ezt, meg írják, hogy éheztetik őket, meg verik őket.

Nekem lelkifurkám is lett. Baszki tényleg nem hiszem el, hogy ebben az országban nem lehet egy légkondis lakásban úgy elfogyasztani a pármai sonkás szendvicsemet a balkonon termelt paradicsommal, és bivalymozzarelával, hogy ne azt kelljen néznem, hogy ezek a szerencsétlenek nem csak hogy elhagyják az országukat egy jobb élet reményében, gyalog, tűzön vízen át, de még picsognak is, hogy nem kapnak enni. Meg hogy verik őket. Minek mentek oda?

A videóban az egyik azt mondja, hogy 10.000 eurót költött arra, hogy eljusson ide. Honnan volt neki ennyi? Biztos a Sorostól.

kepernyofoto_2018-08-22_11_38_10.png

Meg gyerekeket mutogatnak, akinek nincsenek barátai. Szegényke. Meg azt se tudja hol van, hülyeségeket mutat a térképen. Biztos nem figyelt jól Soros eligazításán. Vagy csak nem értette jól mit mondtak, mert elég szarul beszél angolul. Ilyen angoltudással ne is jöjjön ide (mondjuk jobbal se, mert úgyse érti senki).

kepernyofoto_2018-08-22_11_40_04.png

Aztán a második gondolatom. Hogy ha így bánunk velük, lehet kellene építeni egy másik nagyobb kerítést, mint Trump a mexikói határon, mert ha eddig nem is gyűlöltek minket, most már tuti fognak.

De komolyra fordítva a szót, íme pár kérdés, amire a kommentekben lehet fröcsögni. 

  • Miért jó neked/nekem/bárkinek ebben az országban, ha embertársainkkal állatként (se) bánunk?
  • Miért jó neked/nekem/bárkinek, ha a határon megverik és rugdossák azt a szerencsétlent?
  • Miért jó neked/nekem/bárkinek, ha terhes nőket kínoznak és nem adnak nekik enni?
  • Miért jó neked/nekem/bárkinek, ha nem engedik be a szeretetszolgálatokat, hogy elvégezzék azt a munkát, amit az állam nem tud vagy akar?
  • Miért gyűlölsz annyira valamit, amit nem is ismersz?
  • Ha egyszer te leszel elesett, mit vársz el, hogyan bánjanak veled?

Meghajlottam a többség akarata előtt, hogy ne engedjük ide őket. (Annak ellenére, hogy sokkal inkább tartom ezt egy párt akaratának és politikai fegyverének, amivel megvezette az embereket, mint választói akaratnak, amit a kormány képviselt és érvényesített.) Értem a zemberek félelmeit és elfogadom. Értem, hogy tartanak az ismeretlentől és szeretnék megőrizni faji tisztaságukat, nem vegyülni. Értem, hogy nem akarnak ismeretlen népcsoportokat kerülgetni, meg robbantgatásokat, meg vallási feszültséget, meg sorolhatnám.

De azt nem értem, hogy miért jó belerúgni az elesettekbe. Miért jó felsőbbrendű lényt játszani? Miért jó azt gondolni, hogy mi többek vagy jobbak vagyunk másoknál?

Nem többek, vagy jobbak vagyunk. Csak mások. Mások, akik elfelejtették, hogy elsősorban emberek.

 

Ui. Fröcsöghetsz a facebook oldalon is, ha az úgy jobban esik. https://www.facebook.com/vomsblog/

A bejegyzés trackback címe:

https://voms.blog.hu/api/trackback/id/tr1514194827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tangooo 2018.08.22. 15:24:04

Ez nagyon gyengére sikeredett.

conchita wurst 2018.08.22. 22:13:06

1. Nem az embertársaim, hanem illegális bevándorlók

2. Azokat is kibasznám az országból, akik illegális bevándorlók etetésévek hakniznak

3. Nem akarnak idejönni? Szuper, mi sem akarjuk hogy idejöjjenek! Miért nem küld értük buszt/repülőt a bezzegnyugat? Miért hagyja hogy Szerbiában éhezzenek?

conchita wurst 2018.08.22. 22:18:46

"10.000 eurót költöttem el, hogy idáig eljöjjek"

Én 600 euróért megcsináltam Chicagót oda-vissza - mesélj csak hogy is vót ez?

Az Ellenálló 2018.08.23. 02:45:55

Egyetértek a cikk címével, nem vagyunk jobbak vagy többek másoknál, az is felháborító, ha bárki jöjjön az bárhonnan és legyen bármilyen a bőrszíne éhezik, már ha ez valóban igaz. Ugyanakkor az ilyen mértékű migráció (egész Európára értendő) sok problémát hoz magával, amit meg kell próbálni kiszűrni, nem lehet bárkit beengedni az országba. Elég nevetséges, hogy a Kormány pár civil szervezettől fél, akik csak a dolgukat végeznék.

midnightcoder2 2018.08.23. 06:40:17

"Miért jó neked/nekem/bárkinek ebben az országban, ha embertársainkkal állatként (se) bánunk?"
Miért volt jó, hogy a szegény törököket, tatárokat bántottuk a különféle csatákban, Pl. Eger ostrománál is leöntötték a szerencsétlen janicsár bácsikat szurokkal. Pedig az biztosan nagyon fájhatott.

"Miért jó neked/nekem/bárkinek, ha a határon megverik és rugdossák azt a szerencsétlent?
Miért jó neked/nekem/bárkinek, ha terhes nőket kínoznak és nem adnak nekik enni?"
Talán így visszafordul oda, ahonnan jött.

"Miért jó neked/nekem/bárkinek, ha nem engedik be a szeretetszolgálatokat, hogy elvégezzék azt a munkát, amit az állam nem tud vagy akar?"
Mert akkor még több jön.

"Miért gyűlölsz annyira valamit, amit nem is ismersz?"
Mert egy országot a polgárai teszik olyanná, amilyen. Azokban az országokban, ahonnan ezek az emberek érkeznek, nem igazán biztonságos az európai embernek helyi kísérő nélkül kilépni az utcára. Néhány helyen ez utóbbival együtt sem az. És ezek az emberek ha idejönnek, nem fogják a határon eldobni a kultúrájukat, vallásukat, értékrendjüket amiben felnőnek. És azt fogják továbbadni a gyerekeiknek is. És pár generáción belül az európai lesz az üldözött kisebbség Európában.

"Ha egyszer te leszel elesett, mit vársz el, hogyan bánjanak veled?"
Ez nem elesett, ez hódító. Hódítani nem csak úgy lehet, hogy fogod a kardot és levágod az ellent.

evil demon satan devil 2018.08.31. 07:46:05

@conchita wurst: a migráncsok a marsról jöttek, azért olyan drága az utazásuk