Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra

Viktor kilép a homokozóból!

A nyolcadikos fiúnak - aki meghódította és uralja a homokozót, ahol mindenki az ő szabályai szerint az ő vödreivel és lapátjával játszik - kicsi lett a játszótér és a gimnazistákkal akar versenyezni. Sőt, rögtön az élre tör.

2018. augusztus 16. - ATorzAtka

A magyar politikai palettán van egy, az ellenzék által szerintem nem elég komolyan vett, de mindenképpen üde színfolt. Ez Tusványos. Orbán Viktor minden évben elmondja milyen feladatok állnak előtte, illetve előttünk magyarok előtt. Merre megyünk, merre tartunk az ő vezetésével.

Szerintem igenis üdvözítő, hogy a miniszterelnök kiáll és nyílt lapokkal játszik. Bár fura is egyben, mert ez olyan mintha a szövetségi kapitány a meccs előtt kiállna egy sajtótájékoztatóra és elmondaná, hogy milyen taktikával fog játszani a csapata. Azt is mondhatnánk, hogy lenézi ezzel az ellenfeleket. A pofájukba vágja, hogy „nesztek ezt fogom tenni, úgysem tudtok vele mit kezdeni” és tényleg nem is tudnak. Hiszen mit csinál az ellenfél? Elkezd vitatkozni azon (ha egyáltalán érti), hogy amit mondott a Viktor, az jó vagy rossz, ahelyett, hogy a taktikát hozzá igazítaná és felkészülne. Ez történt, amikor 2014-ben az illiberális demokráciát belengette, vagy amikor 2016-ban arról beszélt, hogy a „mi problémánk nem Mekkában, hanem Brüsszelben van”. Az elmúlt évek azt bizonyítják, hogy ilyenkor nem a levegőbe beszél, konkrétan megfogalmazza mit fog tenni, illetve a NER mit fog tenni. Csak érteni kellene! 

Éppen ezért várom minden évben bizakodva és egyben gyomorgörccsel, hogy éppen mit talál ki, tudok e vele azonosulni. Eddig nem sikerült az azonosulás, de ez nem vesz el az értékéből.

Nyilván idén is sok mindenről beszélt. Például arról, hogy (kb) 2030-ra az öt legjobb uniós ország közé kell kerülnie Magyarországnak. Szép cél és kívánom, hogy sikerüljön. Bár számomra nem derült ki, hogy mik azok a szempontok, amik alapján kimondjuk, hogy egy ország jó, vagy nem és mi az a mérték, ami alapján feláll a rangsor. Ez persze lehet, csak az én felületes szemlélődésem miatt van. Mindent összevetve egy szép stratégiai célt vázolt fel. Állok elébe, kiveszem belőle a részem: dolgozom, adózom, fogyasztok, talán utódot is nemzek, és a saját kis környezetemet is rendben tartom. Ez utóbbiakat a saját elveim és nem az övéi szerint, de ez már az én bajom. Remélem mindez elég lesz.

Viszont volt egy sokkal fontosabb eleme is ennek a beszédnek, mégpedig, hogy most „ők jönnek”. Vagyis „mi jövünk”. Vagyis fene tudja ki, de valakik jönnek, olyanok, akik közé Viktor saját magát sorolja. Jönnek és Európa vezető szerepére törnek, mert a mostani vezetők alkalmatlanok.

Na ez már kemény. Ne legyenek kétségeink komolyan gondolja, hogy megcélozza az EU vezetését. És talán eljött az a pont, amikor végre hibázott. Stratégiai hibát vétett.

Évek óta rebesgetik, hogy unatkozik a nagyvezér. Ez a homokozó és a benne játszadozó óvodások nem foglalják le az agyi kapacitását. Megértem. Én is unnám, hogy folyton nyerek egy olyan játékban, aminek a szabályait én alakítottam ki. Rohadt unalmas lehet, hogy senki még csak meg sem szorongat a versenyben.

Mit csinál ilyenkor valaki, aki magára, lassan egy évtizede, a legyőzhetetlenség mítoszát aggatja? Keres valami olyan ellenfelet, akinek van esélye ellene. Elhagyja a homokozót és megy a nagyfiúk terepére. Csakhogy elfelejti, hogy nem legyőzhetetlen.

A homokozó marad a fennhatósága alatt. De ismerjük a mondást, hogy „nincs itthon a macska, cincognak az egerek”. Fognak cincogni. No nem a töketlen ellenzék, akik továbbra is a lapátokon vitatkoznak majd, hanem a cimborák, akik eddig segítettek rendet tartani. Most azt hiszik majd, ők is le tudják uralni a homokozót és elkezdenek szépen egymással civakodni. Viktorunk meg messze lesz, és nagyobb feladattal lesz elfoglalva.

De tegyük fel ez nem történik meg. Minden marad rendben a NERben. Akkor is ott van még a nagyfiúk/nagylányok csapata, akiket most legyőzni készül.

Tényleg elhiszi magáról, hogy győzhet? Hogy minden meccset megnyerhet, mint a homokozóban?

Ahova Viktor most belépni készül, ott régebb óta játszanak a nagyfiúk, mint mióta a homokozó az uralma alá került. És ez nem az MSZP, vagy a Jobbik...

Tényleg elhiszi, hogy elég nagy kaliber ahhoz, hogy őket legyőzze? Becsülném a bátorságát, de ez a ló nem bátor.

Viktor kapóra jön a nyugati hatalmaknak. Amíg ő van, ugyanazt az ellenségképet testesíti meg számukra, mint amit nekünk magyaroknak a migránsok. Amíg ő van, lehet rá mutogatni, lehet vele fenyegetőzni és lehet belőle belpolitikai kérdést csinálni otthon. Ne legyünk naívak! Az európai uniós politika sem szól másról, mint a hazai. Arról, hogy ki uralja a homokozót. Csak ez egy nagyobb, több hatalommal és pénzzel kecsegtető terület. Ahhoz viszont, hogy valaki az unioban az élre álljon, először otthon kell eredményesnek lenni. Viktort addig helyzetben tartják, amíg az érdekük ezt kívánja. Amíg van belpolitikai hozadéka. Aztán, ha baj van, úgy összezárnak ellene, mint a pinty. Ha baj van és Viktor veszélyezteti az otthoni pozíciókat ezáltal a hatalmat és a pénzt, akkor lépnek.

Viktor most nagyot kockáztat. Ha kint meccseket veszít, márpedig fog, akkor megtörik az évek alatt felépített imázsa, hogy ő „tévedhetetlen”. Ezt egy ideig ellensúlyozza majd a hazai médiafölénye azzal, hogy elhallgatnak, megmásítanak tényeket, de ha ez párosul a homokviharral a homokozóban, akkor sajnos, nem sajnos: elbukik. És ne legyenek kétségeink, akármilyen nagy kaliberű politikus is Viktor, ezt nem fogja tudni megugrani. Legalábbis szerintem.

Tudom, hogy ezzel a kijelentésemmel sokan vitatkoznának. Akkora zseni a Viktor, hogy az ellenzéki oldalon is elérte, hogy úgy tekintsenek rá, mint egy legyőzhetetlen hadvezérre. Már meg sem próbálják leverni, csupán veszteséget minimalizálnak az ellenfelei. Az itthoni ellenfelei. Ebből a szempontból valóban az: zseni. Kint viszont nem így állnak hozzá. Kint viszont nem így tekintenek rá és nem félnek tőle. 

Azt sem szabad elfelejteni, hogy ránézésre egy hatalommániás kisebbségi komplexusokkal küzködő gyarló EMBER. Ráadásul valószínűleg rosszul viseli a vereséget. És ez a gyenge pontja. Menni akar előre. Még többet és még többet akar. Ám ez a „bizonyítani vágyás” fogja egyszer a végét okozni. Az első lépést most megtette. Bejelentette, hogy a homokozó után világuralomra tör.

Hát hajrá, én bátorítom!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://voms.blog.hu/api/trackback/id/tr7114182969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fidesz bérszámfejtés 2018.08.16. 17:54:52

Helló!

Tessék azonnal felvenni a munkát!

Kreml propaganda osztály szófiai összekötő 2018.08.16. 17:55:58

Tovaris birca! Az ánuszfehérítés várhat. Munka van!

Borondot jol pakoljatok be lippsik 2018.08.16. 18:00:03

Na vegre megbukott a Zorban, igaz, nem mult kedden de legalabb mostan nagyon!

szepipiktor 2018.08.16. 18:20:14

Nekem eerről a Stadler Józsi bácsi jut az eszembe, az is ilyen alacsony tudatu falusi suttyó volt, aztán amikor felkapaszkodott az uborkafára a maffiózok, politikusok közé, egy perc alatt csinálták ki.
Most ez vár erre a csúti gyerekre is.

nu pagagyí 2018.08.16. 19:00:10

Ha Orbán végre kiteszi a lábát az országból, nem kellene visszaengedni.

rallus 2018.08.16. 19:03:09

Semmi ez ahhoz képest, ahogy felsült az IMF kirakásának, a bankok megadóztatásának, az infláció lefaragásának és a munkanélküliség felszámolásának ötletével... De legalább jókat tudtok rajta röhögni, még ha ez nem is tűnik mindig őszintén szívből jövőnek... Ennyi maradt nektek a politikából...

Moin Moin 2018.08.16. 19:25:59

Ezek mind a világ urai akarnak lenni.

Aztán ki a bunkerében végzi, golyóval-ciánnal, ki a dácsájában, agyvérzéssel, a saját húgyában, ki Szent Ilona szigetén...

Akik pedig hittek neki, lapítanak és sopánkodnak: "hogy történhetett ez meg?!"

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2018.08.16. 19:47:39

A főni unatkozik? Klasszikust idézve: "Unatkozik? Vásároljon mosómedvét!" :-) Szerintem jobban járna a mosómacival, de lelke rajta. :-) Meglátjuk elbír-e a "gimisekkel". :-) Szerintem nem, de ebből még sajnos nem következik hogy "elfújja a homokvihar." :-( Ne legyen igazam. :-)

röf 2018.08.16. 20:25:52

Bsszátok meg, nektek már csak ennyi maradt...? Pffff....

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.08.16. 20:34:53

Atya Isten, már megint megbukott a cigány Zorbán?!

LebensraumamOsten 2018.08.16. 20:35:10

Bohócegylet. Azért,. mert szlávföldön és kárpátokföldjén akarat és gondolat nélküli birkák élnek, Európa többi részén még lenézik és kiröhögik - igen nem is utálják, vagy gyűlölik - a bohócunkat, ahogy zsebre tett kézzel mászkál, szájából kilógó nyelvvel és az elmbeteg, irreális vízióit terjesztené. Sztem venni kéne neki egy nagyobb térséget valahol Ázsiában. Betelepíteni cerkófokkal meg pár száz nyenyeccel és ott eljátszhatná, hogy ő szövetségi elnök. Boáááá!! :DDD
Putyin biztos segítene is neki, ha nem épp azon a területen akarnának bányákat meg olajkutakat létesíteni a kínaiak meg japánok. De így sajnos marad a hazai homokozó szegény kis betegünknek.

LebensraumamOsten 2018.08.16. 20:35:58

@maxval balcán bircaman: Munkára! Terjeszd az igét a híveknek!

simonpali 2018.08.16. 20:43:53

"Folyton nyerek egy olyan játékban, aminek a szabályait én magam alakítottam ki"Nem zavar téged, hogy 2010ben még a régi szabályok szerint nyert földcsuszamlasszerűen a Fidesz? Másrészt 2.8 millió szavazoval gyakorlatilag bármilyen rendszerben nyertek volna, max szűken nem lett volna meg a 2/3.Azt meg a demokrácia netovábbjának beállítani,hogy egy esetletes 2.fordulóban gyurcsányista-maszopos illetve jobbikos jelöltek lépkedhettek volna vissza egymás javára. .hát, nem tudom...

morph on deer 2018.08.16. 20:51:14

“Ez történt, amikor 2014-ben az illiberális demokráciát belengette“

Nem lengette be.
Az az “illiberális állam” volt amiről beszélt akkor.
Mondjuk nem is csoda, mert annak, hogy “illiberális demokrácia” semmi értelme, lévén egy értelmezhetetlen oximoron.

Ezt akkor még tudta, de az már régen volt...

morph on deer 2018.08.16. 20:56:18

@nu pagagyí:
“Ha Orbán végre kiteszi a lábát az országból, nem kellene visszaengedni.”

Lehet, hogy Merkel őt is befogadná?
Bár annyira migránsnak nem néz ki, hogy csak úgy ránézésre menedékjogot kapjon, de amint elkezd kezeket csókolgatni azonnal kiderül, hogy nem egy európai ‘europer’ :(

Billy Hill 2018.08.16. 21:23:37

Az isiász következő áldozata a mutti lesz; neki kell a hely, hogy otthonról el tudjon libbenni.

Tangooo 2018.08.16. 22:25:54

EgyüEz a Viktorozás nagyon visszatetsző. Csak szólok.
"A New York Times arról ír, hogy Donald Trump felfigyelt Orbán Viktorra, és a jövőben szövetségeseként fogja kezelni őt."
A végén még elvisz a cia, ha sokat szemtelenkedsz kisöcsi!

okleveles naiv 2018.08.16. 22:40:25

Ugyan, azzal ő "csak" arra utalt, h még 2030-ban is ő vezeti majd ezt a kis homokozót.

2018.08.17. 00:00:04

@Tangooo: a cikk nem pont erről szól. Leginkább nem derül ki, mit akar Trump. Megfegyelmezni Orbánt, felhasználni az EU ellen, visszaédesgetni a nyugat oldalára? Nincs még válasz.

Persze én azt sem venném készpénznek, amit Trump kijelent...
Teresa May is milyen boldog volt még tavaly...Putyinnal is akkora barátok lettek, hogy most a világűrben fegyverkeznek...Észak-Korea is hogy meghunyászkodott...

2018.08.17. 00:00:38

@okleveles naiv: azzal, hogy most mi jövûnk?

Larrikin 2018.08.17. 04:14:27

Mi ez a marhaság? Orbánnak esze ágában sincs uniós babérokra törni. Az ET bőven sok neki. Uniós szinten csak a kavarásra jött el az idő: a britek távozásával és Olaszország elestével felértékelődött valamelyest a magyarok szerepe is.

nyerafidesz 2018.08.17. 04:58:39

Mintha csak Török Gábort olvasnék, aki mindig megmondja a tutit. Igaz, még sosem találta el, de "Török Gábor elemez".
2030-ig még marad Orbán, oszt ennyi.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.08.17. 06:50:50

@simonpali:

2018 országgyűlési választás
szavazhatott 8.312.173
szavazott 5.694.751
Fidesz-KDNP 2.824.551
ellenzék 2.870.200

LebensraumamOsten 2018.08.17. 07:13:17

@Billy Hill: Álmodj kis illibbant!
Orsós vajdád már sehol sem lesz - esetleg várja a feltételes szabadulást veletek együtt - amikor Merkel még mindig olyan európai politikus lesz, akinek számít a szava.

LebensraumamOsten 2018.08.17. 07:21:48

@Könnyen elkaptuk, uram!: Trump akarata nem önálló tényező az USA-ban. Ott a republikánus érdekkörök diktálnak. Szerencsére, mert azok józanabbak. Amint megunják őt, Trump repül a Fehér Házból. Így is jó esély van arra, hogy enélkül is repülhet, ha a demokraták nyerni fognak ősszel. Szegény Kacor királyunk meg mekkorát koppanhat majd. Már megveszi a díszmagyart, lefoglalja a washingtoni szállását és lezsírozza Csányival, hogy vigye ki magángéppel, amikorra kiderülne, hogy kormányközi tárgyalás (juhúúú ez milyen jól hangzik a béka segge alatt élő országból) börtönlátogatásra mehetne legfeljebb, mert Trump már egy szövetségi intézményben csücsül miután leváltották, a helyettesítő alelnök meg a szagát se bírja a csüngőhasú felcsúti röfinek. De gáz lenne szegény lógónyelvűnek! :DDD

2018.08.17. 07:38:36

@LebensraumamOsten: de lehet, hogy arról van szó, Trump keresi a kapcsolatokat, ha bukna az ősszel, hol kérhet menedékjogot.

2018.08.17. 07:46:11

@Larrikin: távoztak a britek? Elesett Olaszország?
Melyik évet írjuk?
Azért el kéne kicsit gondolkodnod: képzeld el, ha megvalósul az önálló, nacionalista országok Európája.
Melyik ország fogja megszavazni, hogy támogassák Magyarországot?
Az EU segély a magyar gdp 4%-át teszi ki.
Ha Orbán álma bejön, ki fogja venni a magyar termékeket? Az exportunk 51%-a az EU-ba irányul.
Oroszország? Annyi pénzt termel, mint Olaszország, ami ugye épp most omlik össze.
Tehát? Hogyan oldjuk meg az egyenletet???

putris72 2018.08.17. 08:14:43

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Az ellenzék az melyik párt? Amúgy akkor mikor nyerhetett volna a baloldal,mert rá is mindig kevesebben szavaztak mit az akkori ellenzékre! Hülyének tetszik lenni?

putris72 2018.08.17. 08:27:48

@LebensraumamOsten: Hát az,hogy az EU-ban pár hulyek kb 200-400 elmebeteg kiröhögi ,az nem mérvadó!Viszont ha olvasnád az Orbánt degradáló libsi cikkeket,és politikai megnyilvánulásokat,akkor láthatnád,hogy a komment részén a kommentelők 80-90 % vele ért egyet! Puttyinkádnak meg itthon is mindig a baloldal nyalta a seggecskéjét! Most inkább gazdasági kapcsolatok dominálnak! Viszont a nagy nyugati politikusok jobban bizniszelnek velük mint mi!Ja persze nekik szabad! Clintonékat is támogathatja a csúnya Putyin,a Roszatomon keresztül! Nagy és demokratikus ejuropéer országok volt vezetői lehetnek,lehetek orszosz cégekben vezetők,meg miegymás!De ez a csúnya Orbán!Még csak Felcsutra sem hívta meg,egy jó kis gulyásra,de pulikutyust sem ajándékozott neki! Na ezért vannak tele az orosz utak magyar gyártású buszokkal kamionokkal,luxus autókkal stb...! Ja nem! Amit mi szállítottunk nekik,azok többségét az embargó miatt nem vihetjük!Beszerzik máshonnan! A képmutató nyugattól,akik kerülőutakon átvették tőlünk ez a piacot is!

nemecsekerno_007 2018.08.17. 09:59:28

A kezdés jó volt utána átment a szokásos "ballib" bullshit-be, úgy ahogy az ellenzék csinálja. Tényleg úgy tűnik, hogy aki gondolkodik és nem a p@nci jut eszébe akkor az nem koncentrál eléggé. P@nci=Orbán bukása csak, hogy tisztázzuk :)

nemecsekerno_007 2018.08.17. 10:03:56

@putris72: Nem értik ezek a naív idióták, szerintem ne erőlködj :). Símán eladnák a fél országot néhány szivárványos zászlóért.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.08.17. 10:32:04

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nálad a Kétfarkú Kutyapárt mióta ellenzék? Vagy úgy gondolod, hogy ők egy komoly kormányerő lenne?
Itt vannak a számok, lehet elemezni!
europeanphalanx.blog.hu/2018/04/11/a_tobbseg_illuzioja

Semper Fidelis 2018.08.17. 10:32:55

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Az én szavazólapomon nem volt "ellenzék".

Találjatok ki mást, unalmas lemez.

antiinternáci 2018.08.17. 11:30:55

@LebensraumamOsten:

A nyugati mainstream politikusokat nézi le minden épeszű ember, akik a szélsőséges liberalizmus bűzlő mocsarába fojtják országaikat. A bolsevisták átvették a hatalmat minden pártban, jobboldali párt ott már nem létezik. A hazug és gyűlölködő internáci sajtó pedig mindent ural, a tisztesség és normalitás irmagját is ki akarják gyomlálni.
A nyugati lakosságból már majdnem sikerült teljes egészében bégető, nyálcsorgató csordát csinálniuk, amely a kenyér és a cirkusz bűvöletében egykedvűen vonul a vágóhíd felé, amikor Orbán közbeszólt.
Persze hogy mérgesek a bolsevisták Dávidra, mert szembe mert szállni Góliáttal. Orbán egyenlítéshez közeli álkapotba hozra a meccset, ahol az internácik már 9:0-ra vezettek, és már látták lelki szemeikkel az összekevert, ötudatlan, ellenállásra képtelen Európát.

Magam sem bízom abban, hogy Orbán nyerhet. Az elbutítást szolgáló internáci patkánysajtó (vagy fake news), a FAsZ, a NYT, a WP, SDZ, BBC, stb, stb, stb... akkora hatalommal rendelkezik, hogy azt lehetetlen megtörni sajnos. Győzni fog a hazugság és a gyűlölet, Európa pedig el fog veszni. Vagyis már elveszett (hiszen halálos ellenségei vezetik), legfeljebb még nem vettük észre.

De amíg csak lehet, ellen kell állni az aljas eszméknek, Orbánt támogatni kell, mert hibái nem mérhetők az Ellenállás feltámasztásával szerzett érdemeihez.

antiinternáci 2018.08.17. 11:35:25

@LebensraumamOsten:

Merkel nem politikus, hanem az internácik szolgája, hazaáruló. Csodálkoztam is, hogy Orbán hogy állhatott szóba egy ilyennel, ez rá nézve is dehonesztáló.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.17. 11:40:09

a blogger azért elég hülye:

1) Orbán Tusványoson is, ahogy máshol is, sokszor bejelentett egy csomó mindent, amit kurvára nem úgy csinált. vagy kurvára nem jött be, vagy egy évre rá már az ellenkezőjét csinálta. tipikus téma a keleti nyitás, meg a Brüsszeles dolog. Orbán minden kedden Brüsszel ellen van itthon, aztán időnként rákoppintanak Brüsszelből, hogy ejnye bejnye, akkor nagyot koppan, azután elhallgat.

2) Bejelentheti Orbán, hogy ő az ország 2,8 millió leghülyébbjével fogja romba dönteni az országot, ez ellen nem nagyon lehet mit tenni, mert van ennyi hülye az országban. erre a gátlástalanságra miféle ellenstratégiát lehet illeszteni, te szerencsétlen?!

ez kb olyan, mintha a nálad háromszor erősebb, kétszer akkora, díjbirkózó szomszédod bejelentené, hogy megerőszakolja a feleséged. mehetsz a rendőrségre, nem lesz semmi, mert a rendőrség nem csinál semmit, amíg meg nem történik az eset. ha a szomszédod tényleg ilyen gátlástalan állat, akkor te legfeljebb elköltözhetsz.

Orbán pedig azért háromszor olyan erős, mert tényleg a hülyékkel kötött szövetséget, abból meg van az országban elég. ez ellen nem lehet mit tenni rövidtávon.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.17. 11:45:36

@putris72: magyar gyártású luxusautók? ez a piac mikor létezett, te elmebeteg idióta?! mikor gyártott Magyarország luxusautót egyáltalán?! olyan hülye vagy, mint a szokásos Fideszbirka.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.17. 11:46:35

@putris72: Clintonékat nem támogatta Putyin a Roszatomon keresztül. ez hazugság.

Orbánt viszont lefizette Paks II-ért.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.17. 11:49:48

@simonpali: "Másrészt 2.8 millió szavazoval gyakorlatilag bármilyen rendszerben nyertek volna, max szűken nem lett volna meg a 2/3."

egy normális rendszerben 49%-kkal egyedül még csak nem is kormányoznának.

ertelemblog.wordpress.com/2018/05/01/egy-majdnem-tokeletes-valasztasi-rendszer/

felucca02 2018.08.17. 12:05:12

@antiinternáci: Azt azért tegyük hozzá, hogy körülbelül azért nyomogathatod itt a billenytűket, meg küldheted világgá a fantasztikus felkészültségről és tudásról tanúskodó kommentjeidet, mert a szélsőséges liberalizmus bűzlő mocsara ezt (is) felszínre vetette

teleorman 2018.08.17. 12:12:42

@putris72: "vannak tele az orosz utak magyar gyártású buszokkal", volt ilyen, de inkább 40-30-20 éve. A luxusautók meg csakugyan lehetnek magyar gyártásúak, mondjuk 15% magyar hozzáadott értékkel. Azért jól hangzik. A kamion viszont nem stimmel.

Tom66 2018.08.17. 12:32:01

A nyugati nagyfiúk ligájában egy sereg feledhető balfasz játszik, Macrontól Löfvenig bezárólag és ez sajnos meg is látszik az állapotokon.

zokogjatok 2018.08.17. 13:16:16

@felucca02: "mert a szélsőséges liberalizmus bűzlő mocsara ezt (is) felszínre vetette "

Az max. valami harminc évvel ezelőtti liberalizmus lehetett, a mai liberalizmus inkább a szájak befogásáról (gyűlöletbeszéd), életképtelenségről (az idegen szép, az idegen jó) meg senkit nem érdeklő problémák mantrázásáról (genderszakokat!) szól.

Andy73 2018.08.17. 13:18:48

A blogger tele van kisebbségi érzéssel. Magyarország számára homokozó, de Brüsszel az igen, az valami félelmetesen nagy valami, ahol csupa nagyfiú van, akitől félni kell. Orbán már jónéhányszor járt Brüsszelben, és egyáltalán nem szarta úgy össze magát, mint a poszter, hanem kifejezetten élvezte a kirándulást, a rá irányuló figyelmet.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.08.17. 13:37:00

@math0: " ... egy normális rendszerben 49%-kkal egyedül még csak nem is kormányoznának. ... "

Melyik rendszert érted normális alatt?

nemecsekerno_007 2018.08.17. 13:40:43

@LebensraumamOsten: Hát a sok bukta után van akiknek már csak a fikázás öröme marad...

felucca02 2018.08.17. 13:47:20

@zokogjatok: Persze, persze, az önvezető autók és száz egyéb, a kultúránkat rövidesen alapvetően felforgató találmány sem a szabad megmérettetés alapján született, hanem úgy, hogy egy kisebbségi komplexusos politikusnak volt egy gázszerelő haverja, aki a vasútépítéshez is értett.
Na, elmész te a picsába, de gyorsan ám!

felucca02 2018.08.17. 13:49:38

@Tom66: Meg is látszik az állapotokon, bizony. Még jó, hogy van nekünk egy apánk, akinek uralma alatt minden felvirágzik és minket irigyel európa nyugati fele!

felucca02 2018.08.17. 13:50:29

@zokogjatok: Valakiket mégiscsak érdekel, mert erősen odateszik magukat, hogy ne lehessen kutatni. Vajon miért?

VT Man 2018.08.17. 13:52:38

@LebensraumamOsten:
"Bohócegylet. Azért,. mert szlávföldön és kárpátokföldjén akarat és gondolat nélküli birkák élnek, Európa többi részén még lenézik és kiröhögik - igen nem is utálják, vagy gyűlölik - a bohócunkat"

Ne aggods, amerikaban (325 millio birka) is kirogohik es lenezik a bohocukat.

De azt a bohocot ugy hivjak, hogy Trump.

A briteknel se tudjak mar, hogy sirjanak vagy nevessenek azok a komedian, amit a fo bohocok eloadnak ("brexit" cimu eloadas).

VT Man 2018.08.17. 13:55:03

@math0:
"egy normális rendszerben 49%-kkal egyedül még csak nem is kormányoznának."

Kiveve Nagy Britanniaban...

nemecsekerno_007 2018.08.17. 15:32:43

@felucca02: A szabad megmérettetésre remek példa az Amazon és Feff Bezos v. a Google. Végül is hasonló dolgot csinálnak mint a Fidesz és a NER, elszívják a levegőt mindenhonnan és győznek. Csak rájuk nem raknak skarlát betűt mert hát ők építik a jövőt :) A kettős mérce benne van a "ballib" alapító okiratában?!! :)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.08.17. 15:50:41

hehehehe... ettől mindig kiborulnak a naracstálibok. :-))

2018 országgyűlési választás
szavazhatott 8.312.173
szavazott 5.694.751
Fidesz-KDNP 2.824.551
ellenzék 2.870.200

zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt 2018.08.17. 15:54:02

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Az melyik párt, hogy ellenzék? Én nem láttam a pártlistán...

A magyarok 70% két jobboldali, bevándorlásellenes pártra szavaztak, szóval, azt kapták, amit a döntő többség akart.
95% nem kért Jer- csótányoból
98% nem kért a Koncsítás NOmentumból
92% nem kért az elempébűl
85% nem kért a maszopból

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.08.17. 15:55:37

Nahát, nahát..
www.portfolio.hu/gazdasag/emelkedett-a-magyar-allamadossag.295062.html

És a nettó adósság 2014-ben volt a legmagasabb. nahát, nahát...

zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt 2018.08.17. 15:55:53

Elvtársak, komolyan azt hiszitek, az alkoholista Juncker, az NSA- spicli Mürkül a nekrofil Rócsild- bankár Macaron vagy a többibrüsszelisztáni és nyugati ISIS- betelepítő, iszlámista meghívó amerikai báb ellenfele lehet Orbánnak :DDD

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2018.08.17. 15:56:26

@zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt: Mondom én h idegesek lesztek tőle. Mert a fidesz a választási rendszer átalakításával maradt csak hatalmon.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.17. 18:12:50

@Magánvéleményem: linkeltem, tudom, hogy funkcionális analfabéna vagy, de nem kell reklámozni, te baromállat!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.17. 18:15:39

@nemecsekerno_007: tényleg hallottál olyat, hogy a google állami projekteket nyert el, csak azért, mert Orbán Viktor a közeli ismerősük, és a kastélyában laknak, meg a magánrepülőgépével utazgatnak?! ostoba, Fideszbrika vagy.

putris72 2018.08.17. 22:59:34

@teleorman: A ja nem jelentette az,hogy nekünk ilyen már nincs vagy nem is volt! Viszont ellenben ezekből a nyugat bőven szállít oda,embargó ide,vagy oda! Így ezt mi megszívtuk ők nem!

putris72 2018.08.17. 23:16:48

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: hu.wikipedia.org/wiki/2006-os_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1s Azt a kutya! Mikor a balibek nyertek rájuk sokkal többen nem szavaztak! plusz sokan el sem mentek szavazni! Tehát mindig az ellenzék nyert és a balibek elcsalták a választásokat! Mit mondsz erre a skandalumra!

felucca02 2018.08.18. 07:29:17

@zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt: Bárkivel szívesen vitatkozom, de ahhoz kell egy színvonal. Ez a szint a szélsőbalos fidesznél?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.18. 07:30:10

@putris72: nem fogtad fel, faszfej? Magyarországnak soha nem volt saját luxuskocsi gyártása. Nem a nyugat vette el, hanem Magyarország ehhez kevés.

felucca02 2018.08.18. 07:31:30

@VT Man: Ez a Nagy-Britannia, mint állandó hivatkozási alap, ölég gyenge.
Mi a hasonlóság Magyarország és Nagy-Britannia között a választási rendszeren kívül?
Az égvilágon semmi. Kelet-Timort is hozhatnád példának.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.18. 07:43:43

@putris72: a cikkedet illetően meg nincs is szó Roszatomról, hanem egy kanadai cégről, amelyet a Roszatom vásárolt meg. És nincs is olyan döntés, mint Paks II, ami közvetlen a Roszatomnak jó lett volna.

Ezzel szemben Trump Orosz üzletei dokumentáltak, és az orosz kapcsolatai is. A fia orosz lobbistákkal találkozott és működött együtt a választási kampányban. TÉNY. Elismerték.

en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_Russian_interference_in_the_2016_United_States_elections

antiinternáci 2018.08.18. 08:08:48

@VT Man:

49% csak a listás eredmény volt. Az egyéni körzetekben sokkal nagyobb arány volt.

zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt 2018.08.18. 15:43:08

@math0:
wikipedia, mint hiteles forrás :DDD

“The CIA owns everyone of any significance in the major media.” ~ Former CIA Director William Colby, who died suddenly after freak canoe accident.
Bernstein's 1977 Oct. Rolling Stone Magazine