Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra

21-re lapot húzni

Vona az új Gyurcsány. De tényleg. Van ennél lejjebb?

2018. augusztus 16. - ATorzAtka

Mi egy karrierút? HR-eseknek esettanulmány, amit Vona Gábor leművelt az elmúlt néhány évben. Volt ő polgári kör tag Orbán mellett, szélsőjobboldali jobbik vezér (aki nem értené ezt a kifejezést annak segítek: rasszista, antiszemita, cigánygyűlölő), majd lett Fideszváltó, Simicskával szövetkező Jobbik vezér – most hagyok egy kis időt.... 

Most pedig, Vona INFLUENCER lett.

Csupa nagybetűvel. Mert influencer úgy lesz az ember, hogy kinevezi magát annak. Nyilvánvaló. Gyurcsány megcsinálta a DK-t, Vona meg a 21vlog-ot. (Mi a tököm az a 21 a címben?) Sokat segít neki, hogy ezt a teljesítményt megírta az összes sajtóorgánum, köztük egy reklám / marketing szakmai oldal is a kreatív. Tényleg ennyire nincs más hír a reklámszakmában? Az említett cikkben írják: Vona bízik a hirdetőkben. Hát! Én is sok mindenben bízom/bíztam. Például legutóbb abban, hogy nem lesz 2/3. Lett. Vona Gábor meg, ha azt hiszi, a mai Magyarországon lesz piaci hirdetője, akkor távolabb van a valóságtól, mint Gyurcsány Ferenc attól, hogy újra miniszterelnök legyen.

Ahogy Gyurcsánynak köszönhetjük az első kétharmadot, úgy köszönhetjük Vonának a harmadikat. De úgy látszik ebben az országban tényleg az összes politikus egy barom. Nyilván ő ezt nem így látja, és képtelen beismerni, hogy leszerepelt, hogy „viszlát” van neki.

Az antiszemita pártot egykor vezénylő Vona Gábor influencerként első videójában arról elmélkedik, hogy

„megnézné jézust, amikor belelapoz a kereszténydemokrata kormányunk napi sajtójába”.

Na azt én is megnézném. Meg Vona gyűlölettől és hataloméhségtől duzzadó szemét is, amikor Jézus kérdőre vonja, hogy mégis, mi volt ez a „magyar gárda” meg mégis „mi bajod a zsidókkal”?

kepernyofoto_2018-08-16_9_56_12.png

Persze el lehet mondani százszor, hogy megbántuk, meg sosem gondoltuk úgy igazán, meg az csak pragmatizmus volt, akkor épp arra volt szüksége az országnak. Aztán azt is meg lehet magyarázni valahogy, hogy Simicskával szövetkezünk, meg azt, hogy minden körzetben állítunk jelöltet, mert az antiszemita múlttal a jobbik az egyetlen esélyes párt leváltani az Orbánt (félreértés ne essék, nem vagyok összefogás párti). És valószínű mindez működik is. Valljuk be, megmagyarázni bármit meglehet, az emberek meg felejtenek...

Vonának is sikerült mindezeket elfelejteni és ki is jött a második INFLUENCER videóval. Ezzel. Ez tényleg csak engem idegesít fel ebben az országban? Egyik első mondata:

„Eddig is olvastam tanulmányokat a cigányság helyzetéről”.

Gartulálok Gábornak, tud olvasni. Most már csak azt kellene elárulnia, hogy abban a tanulmányban benne volt-e, hogy az általa vezetett Jobbiknak mennyi köze van ahhoz, ahogy ma a cigánysággal és úgy általában a nem magyarnak vélt népekkel bánunk? Benne van-e, hogy a jobbiknak mennyi köze van ahhoz, hogy az ország ilyen kirekesztő? Mondjuk a pirézekkel. Benne van-e, hogy Vona a csodálatos taktikai érzékével hogyan ágyazott meg Orbán és a Fidesz EU és idegengyűlöletének?

kepernyofoto_2018-08-16_9_56_58.png

Képek forrása: 21vlog facebook oldal

A következő mondata a videóban (és bevallom, csak eddig néztem), hogy arra készül még több könyvet/tanulmányt elolvas. Hát tegye. De mi lenne, ha ezt úgy csinálná, ahogy más normális ember. Csendben, magányban elvonultan, nem önjelölt influencerként. Talán foghatna történelemkönyvet is a kezébe (javaslom a második világháborúról szólókat, esetleg a Bibliát), vagy bármi mást, ami a javát szolgálja és elvezeti őt a politikától. Vehetne mondjuk egy halászati kézikönyvet és lehetne halász. A halászok korán kelnek, halszagúak.... Ha értitek mire gondolok. A halak talán nem emlékeznek a szarságaira, élhetne teljes életet anélkül, hogy emberek tömegeit – de legalábbis engem -felbosszantaná.

Mert most azt teszi. Azzal, hogy az ország második Gyurcsányává vált. Egytől sem tudtunk megszabadulni, erre neki köszönhetően, kettő is van.

Mi a jó büdös (és most majdnem leírtam a férfi nemi szerv vulgáris megnevezését) francnak nem képes felfogni ebben az országban egy politikus sem, ha nem kérnek belőle... Pont ugyanolyan a Vona, mint az összes MSZP-s és egyéb ellenzéki leszerepelt barom. Egy lejáratott márka, ami bárhogy csomagolja magát, csak ugyanaz a bűzölgő, rothadó, a pénzünkre pályázó ótvar kotyvalék lesz.

Félek, a magyar ellenzéki szavazó meg pont olyan lesz, mint a mindenkori Gyurcsány szavazó. „Jó - jó csinált sok baromságot, de mégiscsak ő a Vona”. Egyszer már azt mondtam magamnak, ha tényleg Bajnai lesz a miniszterelnök elhúzok innen. Ő lett, nem mentem. Aztán azt mondtam, ha még egyszer Orbán lesz, elhúzok innen. Megint csak nem mentem. Most nem mondom, hogy „ha Vona lesz, akkor elhúzok innen”, mert mérget vennék rá, hogy vissza akar térni (ennyit a hitelességéről újfent, arról hogy visszavonul). Noha jóllehet, húzhatnék lapot én is 21-re, de ezt most mégis kihagyom. És csak abban bízom, hogy ez az Influencer előbb válik divatbloggerré, mint hogy eljön az önkormányzati választás.

 

Update: elkerülte a figyelmemet, amíg a kormánymédia nem kezdte el támadni, hogy a "független" Márki-Zay Péter, beszélgetést szervez.

„A magyarság Szent István óta legfontosabb kérdéséről, az integrációról beszélgetünk a cigányság és az Európai Unió kapcsán”

Azt eddig is tudtuk, hogy Márki-Zay kéz a kézben jár a Jobbikkal és Vonával. De így már értem Vona témaválasztásának aktualitását is. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://voms.blog.hu/api/trackback/id/tr1314184083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szepipiktor 2018.08.16. 19:57:51

Te ki vagy? Mert nagy bátorság kell egy ma már visszavonult palit rugdosni.
Meg a Zay is ellenség igaz?
Megírnád, hogy kit szeretsz, kinek kivel lehet és szabad beszélni?
És azért elég jellemző, hogy ilyen nemlépező szavakkal operálsz: "leművelt".

Budapest a kutyaszar városa 2018.08.16. 20:25:52

Én a Felcsúti Varangykirályt tartom, ócska, leszerepelt, gennyes baromnak, aki csak az ország erőforrásainak a szétlopásával és a jogtipró, sztálinista jogalkotásával tudja hatalomban tartani magát !

vénkujon 2018.08.16. 20:25:57

hád ez nagyon jo irás, hisz Orbán Miniszterelnők Úrhoz képezst mindenki gyurcsánh ferenc.
még csak anyit kérnék, hogy nagyon nézném a tévébe Orbyfia Gáspit, az uj valási egyházával, mer a sándor már nagyon unalmas. sok púszi

gumicukor1 2018.08.16. 20:32:24

Érdekes a gondolat de nem úgy érdekes, hogy hűha erre nem gondoltam de igaz hanem hogy juthat ilyen hülyeség valakinek az eszébe, és le is írja. Kicsit hosszúra sikeredett a poszt ahhoz képest, hogy semmit nem mond. Ment egyszer a nagy hitler vizionálás, majd amikor nem lett belőle semmi akkor miért megy még mindig, hogy de hát lehetett volna? Nem lett...
Személynév elé meg nem kell a határozott névelő, mindenki tudja, hogy "a" Vonáról van szó (pl azért írjuk nagybetűvel).

HaD 2018.08.16. 20:53:08

torgyán csurka vona...minegyiknek ugyanaz volt a szerepe..

Legyen A pénz számolva asszony verve jó szak ELTEn 2018.08.16. 21:23:20

"Most pedig, Vona INFLUENCER lett."

Nem vagyok orvos, de szerintem ez nem influenza, hanem elmebetegseg. :))))

Ménár Atya 2018.08.16. 21:26:15

Vona , egy szimpla kis zsebnáci, aki ráadásul köpönyegforgató is.
Az elvtársai anno, biztos hogy beutalták volna oda ahol a munka szabaddá tesz.azt csak pillogott volna a kiscicás macsó szemével a judea népére, közös barakkban .
Az ilyen kis fx szopók miatt milliók haltak meg, aztán mind ártatlan lett a háború után a perek alatt, és csak mindig utasításokat teljesített, és nem tudott semmiről.
Hát, megértem a zsidó kommandókat, hogy igazságot szolgáltattak a vona féle nyomoroncoknak.

Tisztességes Természettudomány 2018.08.16. 21:26:37

Vona már a Jobbik nevű viccpárt vezetőjeként is súlytalan személyiség volt, pedig akkor még úgy tűnt, hogy mögötte van egy párt és egy rakás szavazó. Most, hogy már sem a párt, sem a szavazók nem látszanak Vona mögött, hiszen vesztettek a választáson, és Vona lemondott, most még inkább jelentéktelennek tűnik. Olyan mint egy vegán gasztroblogger, akinek elvből nem olvasom a hülyeségeit.

Legyen A pénz számolva asszony verve jó szak ELTEn 2018.08.16. 21:30:07

Egy biztos, Magyarorszagon jelenleg, nem egy VICC part van, hanem minimum 4-5. Vona Gabor, legfeljebb a kutyapartnak teremt konkurenciat.

midnightcoder2 2018.08.17. 06:43:35

@Ménár Atya: Hitler kiscserkész volt a maga 6 milliós Holocaustjával az alsó hangon is 60 millió körüli Kínai kulturális forradalomhoz képest. És akkor még nem számoltuk a jó Lenin elvtárs parancsára kiirtott milliókat, Sztálin elvtárs áldozatait, Pol-Pot bácsit és a többi kisebb kommunista gazembert. Szóval, a létező baloldal történetének fényében elég vicces, amikor valaki baloldalról a nácik által legyilkolt milliókról papol.

midnightcoder2 2018.08.17. 06:49:28

@Tisztességes Természettudomány: A Jobbik volt az egyetlen reális esély (bár csak minimális) hogy nyugdíjba küldjük Orbánt. Most nagy vezérünk végképp nyerő helyzetbe került: jobboldali kihívója nincs, a baloldal pedig halott, és az is marad mert a jelenlegi európai és magyar problémáknak nincs baloldali megoldása. Még liberósbolsi sincs, mert hogy a mai úgynevezett baloldalt eleve költői túlzás lenne balnak nevezni, ezek már rég nem a dolgozók érdekeit védik hanem a pénztárcájukat, és nem az a legnagyobb bajuk hogy az Orbán lop, hanem az hogy ők nem. De a liberósbolsi vonal is halott, Európa épp azon a süllyedő pályán van, amire ők irányították az elmúlt 30+ évben.

Emmett Brown 2018.08.17. 09:09:47

@midnightcoder2: egy balközép (nem kommunista) párt nyugodtan papolhat a nácikról. Mint ahogyan egy jobbközép is a kulturális forradalomról meg a gulágról.

lékek és ellensúlyok 2018.08.17. 09:13:20

Vonával az a gond, hogy rosszul indította a politikai retorikáját. Antiszemita, fajgyűlölő, a radikális szelsőjobbos félkatonai szervezetek pártfogója stb.
A súlypont áthelyezés most már nem lehet eredményes:
- vagy azért, mert ilyen hirtelen fordulat nem tud hiteles lenni, (ezzel az esetleges átszavazókat bukja)
- vagy azért, mert ez a szélsőjobb gondolkodásúak szemében pálfordulás (ők elhiszik a fordulatot)

Jobban járt volna, ha tartja a régi retorikát, esetleg a fajgyűlölő riposztokat szépen visszanyesve.

Gazz 2018.08.17. 10:18:03

Lakájmédiás revolverblog az indexen?
Már ezt is eladta a Lajos?

furious ewok 2018.08.17. 11:15:09

Ugye a negatív reklám is reklám... Vona influencerként valószínűleg a kutyát sem érdekli, a legtöbb ember azt se tudja mit indított meg hol, de ha elég, a fentihez hasonló részletes cikk születik róla, linkekkel, kommentekkel, akkor még akár lehet is belőle valami.

LebensraumamOsten 2018.08.17. 11:18:37

@Ménár Atya: Húzd már ki a felcsúti röfi hátsójából a tüskés nyelved elvtársam. Aztán hasonlítsátok össze a pártigazolányotokat és menjetek el közösen Posványosra medvékkel barátkozni.

LebensraumamOsten 2018.08.17. 11:20:35

@Gazz: Csak egy szánalmas ki bérblogger. Arra is képtelen, hogy felfogja, a hazudozó piac már telített. Már az uszító gerincelen bérfirkászok is egymást marják. Honnan gondolja ez a kis debil, hogy majd neki koncot löknek? Hahaha!

LebensraumamOsten 2018.08.17. 11:24:10

@midnightcoder2: Akkor nincs más hátra szolgáljatok és tartsátok el a NER bagázst. Remélem jó képet is vágtok hozzá és ha már hatásosan kimosták az agyatok - ergo beláttátok, hogy ez nektek JÓ - akkor lelkesen x-eljetek a csúti röfire és birkameneteljetek, ha aljas támadás éri az országot: például megerősödik a forint, mert az nem jó az exportnak és többet tudtok vásárolni külföldön és idehaza is az olcsóbb árukból.

LebensraumamOsten 2018.08.17. 11:31:32

@Tisztességes Természettudomány: 3+4=9 (ortodox hungarista aritmetikai alapelvek I. fejezet)
A 8-as szám nem létezik, csakúgy mint a 13-as sem.
Ezek nélkül kell a pénzügyi és fizikai jelenségeket értelmeznünk!
Az új nemzethy számrendszer megköveteli a liberálburzsoá akadémikus tudományos élet megreformálását. Az olyan aljas migránstudományoknak, mint a matematika, vagy megtévesztő liberalista álképződményeknek, mint az informatika és földrajz, nincs helye a magyar tudományos életben és oktatásban! A nyelvtanulást meg kell szüntetni! Mi értelme idegen, más kultúrájú, más szokású népeknek a nyelvét tanítani? Mire jó a földrajz? Mi szükségünk más országokat megismernünk?
Ha idejönnek tanuljanak meg és beszéljenek velünk magyarul!

Tom66 2018.08.17. 12:57:21

Érdekes hozzászólások, néhány hozzászólónak vissza kellene olvasni saját régi kommentjeit. Nem is olyan régen még Vona volt a haza megmentője, még a balliberális oldal is üvöltve asszisztált ehhez. Akkor senkit sem érdekelt a régi/ős Jobbikosok véleménye. Most pedig, hogy Vona elvtárs elhagyta a hajót és a Jobbiknak nevezett csoportosulás erodálódik, mindenki szidja és köpködi.

...in the world 2018.08.17. 13:01:59

nagyon kilóg a lóláb a vonás kétharmadozással, meg MZP fikázásával.
bukott maszopos narratíva szaga van a dolognak.

Ménár Atya 2018.08.17. 13:02:49

@LebensraumamOsten:
Hát ez nem volt sok.
Ezért kár koptatnod a géped.
Kb olyan 8 éves színvonalon van a gondolkodásod.
Amúgy az én apukám erősebb mint a tiéd :D:D:D
Buta díszfasiszta buzernyák vagy mint a főnököd :D:D

Éhesló 2018.08.17. 13:12:16

"Leművelt..."
Ez komoly?
Kérj fel valakit lektornak, mert ez égés.

midnightcoder2 2018.08.17. 13:42:06

@Emmett Brown: Nálunk a baloldal az MSZ(M)P kabátjából bújt ki. Akik kb. sztálinék és maoék helyi verziói voltak.

midnightcoder2 2018.08.17. 13:43:45

@LebensraumamOsten: Olvasd el még egyszer amit írtam. Aztán próbáld meg értelmezni is. A funkcionális analfabetizmus leküzdhetõ, csak akarni kell!

N. Barbie 2018.08.17. 15:43:25

Kedves poszter,

Az aljas hazudozast be kene fejezni, meg a szokasos hazug libsi hivoszavakat is: zsidozik, ciganyozik, rasszista stb.
Mi a tokom az, hogy ciganyozni vagy zsidozni tessek vegre mar megmondani nekem, hogy mik ezek a muszavak. Ugye nem az akar lenni meg veletlenul sem, hogy egyes kisebbsegekrol, holott koztudott problemak vannak veluk, csak jot vagy semmit szabad mondani, kulonben "ciganyozol"? Ugye nem tetszik ilyen rasszistanak lenni? Ugye nem jar egyeseknek pozitiv diszkriminacio, masoknak meg nem?

Aztan a tobbi tipikus hazudozas, mintha csak a fideszprostisracokat olvasnam:
- Simicskával szövetkező Jobbik vezér
Hagyjuk a maszlagot. Mar sokszor levezettem, de akkor gyengebbek kedveert ujra: ha hirdetni, plakatolni akarsz a mai orbanisztanban akkor vagy jelenleg is fideszes oligarchaknal teheted, vagy volt fideszesnel. Vagy egyaltalan nem hirdetsz es azzal alairod, hogy biztos a bukta. Ezek kozul a volt fideszes ajanlott segitseget, kivancsi vagyok a most boszen "simicskamegvetteaJobbikot"-ozo okosok mit csinaltak volna hasonlo helyzetben. Ja, ugyanazt.

-"Most pedig, Vona INFLUENCER lett.Csupa nagybetűvel. Mert influencer úgy lesz az ember, hogy kinevezi magát annak"
Az elfogult iro nevezte ki annak, nem sajat maga, nem mindegy.
Masreszt johogy nem mar Vona-nak valami noname blog tulajatol kene engedelyt kernie, hogy vlogot inditson, mert kb. ez jott le a cikkbol.

- "Meg Vona gyűlölettől és hataloméhségtől duzzadó szemét is, amikor Jézus kérdőre vonja, hogy mégis, mi volt ez a „magyar gárda” meg mégis „mi bajod a zsidókkal”?"

1 mondaton belul vagy 5 hazugsag, nem semmi.
Gyulolettol duzzado szem? Azt megis kit gyulol ez a csunya nacifasisztarasszista? ja, senkit, csak a szerzo keveri ossze a sajat megelhetesi rettegeset mas velt gyuloletevel. Erre vannak megfelelo gyogyszerek manapsag.
Hatalomehseg. Azaz. A hatalomehes politikus legfobb jellemzoje, hogy igeretet betartva lemond, mikor nem nyernek a valasztason. Ja, nem, epp elenkezoleg. Szoval szanalmas vadaskodas ismet.
A valoban hatalomehes politikus soha nem mond le magatol, meg ha csunyan kikap se, lasd viktor, tobbszor is.
mi volt ez a „magyar gárda? Onvedelmi mozgalom a ciganyterror ellen, egyszeru. Ertem en, hogy ez felfoghatatlan egy libsinek, de akkor is van olyan, hogy egy csoport probalja megvedeni magat, ha mar a rendorseg nem akar semmit tenni felve a nagyhangu, de torpekisebbseg libsik megbelyegzesetol.
"„mi bajod a zsidókkal”?" Tessek elfogadni szerzokem, hogy nincs tevedhetetlen es buntelen nepcsoport, a zsidok sem azok. Be kene mar fejezni ezt a szanalmas reflexbol antiszemitazast ha valaki mereszeli nem imaba foglalni a zsidok/Izrael nevet. Ha valaki peldaul kedvtelesbol cellovoldet jatszik amugy is koncentracios taborba zart mas nepcsoporttal, vagy valogatas nelkul egyeb mas modon gyilkol civileket szandekosan, az ellen fel lehet emelni a szavunkat, akkor is ha eppen zsidok csinaljak. Nincs olyan, hogy jogos szamonkereseket elintezzuk a szokasos antiszemitazassal es attol maris nem lesz igaz, az amit a csunya antiszemet mondott.

Nem megyek tovabb, a cikk tobbi resze is szanalmas gyulolkodes. De igazan vicces egyebkent, hogy kenyszeresen belekot minden aprosagba, odaig eljutva, hogy lenyegeben mar a szerzo akarja eldonteni mit csinalhat Vona a szabadidejeben, mivel kene foglalkoznia meg ilyenek. Nevetseges.

antiinternáci 2018.08.18. 18:36:22

Ki ez az idióta, aki rasszistázik, meg fasisztázik?
Még ha lenne is egy-két ilyen ember, az sem számítana a borzalmas bolsevista-veszély tükrében. Mert a békés lakosságot tertorizáló szélsőséges libberráltak tömegesen vannak hazánkbanb is sajnos, az EU-ban meg főleg. Ez az igazi veszély, nem a "faszisták".
Az meg egyenesen undorító, amikor a bolsevisták az hazudják, hogy aki nem akarja idegenektől hagyni elfoglalni a hazáját, az gyűlölné őket. Holott nem az ember, hanem a jelenség: az internácik által erőszakolt betelepítés ellen emel szót minden tisztességes ember. Az áruló Hegedűs hadnagyok gyűlölködnek a Dobó Istvánok ellen? Hát hol élünk???