Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra

Vége a nyári szünetnek

Ez történt: Hír TV, genderszak, fizuemelés

2018. augusztus 14. - ATorzAtka

Április 8-án lementek a választások, olyan eredménnyel, amilyennel. Következett pár nap apátia. A kormánypárt behúzta a migránsvonaton a kéziféket, pedig „az análvonaton nincsen fék”. Aztán szépen lassan megint egyesbe kapcsolt és minden megy tovább úgy, ahogy eddig, csak lassabban. Látszólag.

A birkanép ellenzéki része elhitte, hogy nyerhet, de legalább megakadályozhatja a kétharmadot, köztük én is. Nem is tévedhettünk volna nagyobbat. Aztán eljött a nyár, jó magyar szokás szerint leállt a GDP termelés. Elhúztunk a Balatonra, picsogtunk, hogy milyen szar a szolgáltatás színvonala. Munkaerőhiány van, mindenki külföldön, a vállalkozók meg köcsögök. Közben Lölö és Tiborcz felvásárolta, amit lehetett, Lölö állítólag Aligát is. Bár ez utóbbi egyelőre pletyka, de az a jó ebben az országban, hogy a pletykák igazak, vagy azzá válnak. Remélem lesz Orbán villa ott Kádáré mellett/helyett, amit majd évtizedek múlva kéthavonta lehet mutogatni, hogy lám milyen puritán volt a nagy vezír, azóta meg hogy lerohadt (mint mondjuk minden, amit a NER épített). Morogtunk egyet, kinyitottunk még egy rozét, aztán el is felejtettük. Jött a fesztivál szezon. Vártuk, hogy ugyanolyan lesz, mint eddig, hogy jönnek majd a VIP-ből a szendvicsben táncoló Orbánlányok, de még egy sikermellény se tűnt fel sehol. Hát mivé lett ez az ország?!

Na sebaj, jön augusztus 20. A vidéki népek felmennek Budapestre megcsodálni a fővárosi tűzijátékot. Arról  meg már évek óta kevés szó esik, hogy ki mennyiért szervezi, úgy látszik ezt is megszoktuk, a budapestiek meg elhúznak a Balatonhoz morogni, hogy minden szar. Majd az M7-esen mindkét irányba állnak egy pár órát, kicsit összevesznek a családtagjaikkal, meg a többi autóssal, aztán megy minden tovább.

Szépen lassan visszaszivárgunk a munkahelyeinkre, a gyerekeket bedobjuk az iskolákba, picsogunk ott is egy kicsit, hogy milyen szar az oktatás színvonala, meg hogy megbüntetnek, pedig csak két percre álltunk meg, elállva az utat az iskola előtt, de befizetjük a büntetést és megyünk tovább.

Bekapcsoljuk a gépet, jó esetben nem multi katonák vagyunk és legalább Indexet lehet olvasni, vagy Origót, kinek hogy tetszik, és megpróbáljuk feltérképezni, hogy mi történt, amíg ebben a borzasztó országban a rohadt kevés pénzünkből, esetleg hitelből, nyaraltunk. A hitelt karácsonyig majd jól visszafizetjük, hogy újra felvehessük karácsonyi ajándékra.

Vehetünk mondjuk egy új TV-t, de egy "ellenzéki" csatornával kevesebbet nézhetünk, mert bedarálták a HÍR TV-t.

Nem hír és mégis. Simicska kapitulált. Jé?! Ha ő elhitte, hogy legyőzheti Orbánt a Vona-féle Jobbikkal, nagyobb barom, mint azok, akik elhitték, hogy bármit kiszivárogtat.

Mondanám, hogy szépen csendben, de inkább hangosan/látványosan, visszavette a Fidesz a HÍR TV-T. Profin szervezett akció volt. Mondjuk nem értem miért nyáron, de az azért az évek alatt bebizonyosodott, hogy véletlenül nem nagyon vannak dolgok a NER-ben, szóval ennek is biztos megvolt az oka.

Páran elmorzsoltak pár könnycseppet. Egy HÍR TV-ért. De tényleg?! Azért az adóért, ami Simicska tulajdon volt, amit a mi közpénz jellegét elvesztett közpénzünkből vett és tartott fent, és amikor úgy diktálta a kedve, ellenzéki lett, majd vesztett és eladta. Egy oligarcha az oligarchának. A töketlen ellenzék, ahogy jó magyar munkásember a Balaton partján rozéval a kezében, morgott egy kicsit, aztán ment minden tovább. Egy épkézláb mondandó nem hagyta el a szájukat. Sajtószabadság haláláról beszéltek, miközben a HÍR TV-t siratták. Emésszük ezt egy kicsit.

A Jobbikos Gyöngyösi azt mondja, reménytelennek tűnik a helyzet. Hát jó reggelt. Hol tetszett lenni az elmúlt 8évben? Az első lépés megvan a helyzetfelismerés, ehhez gratulálok. Most jöhet a saját felelősség kutatása.

Aztán Kálmán Olga volt szerkesztője a Guardiannak azt nyilatkozta, hogy elfáradt. (link) Megértem, kicsit sajnálom is, mert amit Olgával együtt alkottak az jónak is nevezhető, ebben a posványban legalábbis. Megfingattak pár politikust egy pár percig. De azt mondani, hogy:

„nincs már értelme újságírónak lenni ebben az országban”

saját munkájának szembeköpése. Éppen, hogy most van értelme. Ja, hogy most nehezebb?! Hát isten hozott Magyarországon. Persze ettől még szíve joga visszavonulni, de legalább ne mondja azt, hogy nincs értelme csinálni. Menjen legalább tanítani.

Mondjuk ne a GENDER szakra, mert azt betiltják.

Bármit is jelentsen ez a genderszak dolog. Tényleg tegye a szívére a kezét az, aki ebben az országban tudja, mi az a genderszak. Nagyjából lehetnek pár százan (akik ott tanulnak és a rokonaik), meg pár belpesti értelmiségi. Orbánék megint húztak egy zsenit. Bedobtak egy témát, amiről a fél országnak fingja nincs, a másik felének meg annyi sem és csámcsognak rajta. Csak az a baj, hogy az ellenzéknek megint nincs mit mondania erre. Hasonlítsunk össze két politikusi választ, és meglátjuk miért van 2/3-a a Fidesznek és miért kellene sóval behinteni az MSZP-t.

Hollik beleáll, szépen érthetően konzekvensen végig mondja a baromságát (link).

„A társadalmi nemek tanulmánya nem fér bele a keresztény értékrendbe”.

Egyet is lehet vele érteni, meg nem is, de ha nem vagy egy gondolkodó típus, elfogadod az érvelést.

Ezzel szemben a piros sarokban Kunhalmi képviseli az MSZP-t (link). Sikerül ezt mondania:

„A gendertudományok azzal foglalkoznak, hogy miért van az még mindig, hogy ugyanolyan diplomát végez ön is, én is, ugyanannyi éve dolgozunk egy adott munkakörben, de énnekem, mert két cicim van és nő vagyok, kevesebb a bérem. Tetszik érteni, hogy mit mondok?”

Én értem mit mond. Csak az van, hogy egyrészt hiteltelen, nem tudom hány évet dolgozott a versenypiacon, de meglepődnék, ha egyet is melózott volna, másrészt meg ezzel a kormány malmára hajtja a vizet. Egyszerű ember válasza: „Ja, ha tényleg csak ezzel foglalkozik, akkor mi ez a hiszti?”. És ha a két politikust együtt nézzük, akkor érthető, miért van 2/3. 

És ha már Kunhalmi szóba hozta a béreket, akkor érdemes a képviselői fizetésről is szót ejteni, amelyet „genderszaksemlegesen” megszavaztak maguknak.

Én is próbálkoztam ezzel a munkahelyemen. A reggeli kávé mellett a kollégákkal megszavaztuk a fizetésemelést magunknak. A főnök nem lelkesedett sajnos. Nem is értem, pedig ahhoz, hogy jól végezzem a munkámat kellene a lóvé. Szerinte előbb teljesítmény kell, abból majd tud adni és hiába példálóztam a politikusokkal, nem ment át a javaslat.

De nem akarok demagóg lenni. Szerintem is keressenek jól a politikusok. Mégiscsak nemzetközi porondon kell megjelenniük, hitelességet kell sugározniuk, és ne foglalkozzanak már napi apróságokkal, hogy miből veszik meg a kenyeret, addig is tudnak az ország ügyeivel foglalkozni. Szóval, aki ki van akadva, hogy sokat keresnek a politikusok, az egy picit gondolkozzon el. Nem aprópénz-e a fizetés ahhoz képest, amennyi állami lóvét elherdálnak? Aki felháborodik, az mennyiért vállalná a politikusi létet?

Ami viszont egy kicsit kiverte a biztosítékot, az az, hogy három miniszter fizetése 5millió forint lesz. Nem, nem az összeg, hanem az érvelés: nem politikai, hanem vagyonkezelési feladatokat látnak el, ezért a fizetésüket az általuk irányított állami „vállalat” vezetőihez igazítják.

Na bmeg. Mondjanak egy sikeres állami „vállalatot”, amelynek a vezetői megérdemelnek ennyi fizetést. Ha esetleg sikerül, akkor mondjanak még ötöt. De nem leszek újfent demagóg, egy piaci alapokon működő „nagyvállalat” vezetője, mondjuk azt, megérdemel ennyit. Akkor viszont elgondolkodtat az a tudat, hogy az országunk, ami a legnagyobb magyar „vállalat”, vezetői mennyire alulfizetetettek! Nem is értem, miért nem mennek valami piaci alapon működő profitorientált szervezethez pénzt keresni. Én három okot találtam, mindenki jelölje be a neki szimpatikusat:

  1. Tényleg tenni akarnak valamit és a politikusi hivatás nem a pénzkerestről szól (mondjuk ezt az érvet a „megszavazzuk a fizetésemelést magunknak” flashmob cáfolja)
  2. Kutyának nem kellenek a piacon, legalábbis ilyen jól fizető állást nem kapnának (és nem azért, mert két cicijük van)
  3. Máshonnan kiegészítik a fizetésüket (bár a vagyonnyilatkozatuk alapján ez kizárt) 

Ennyit így a nyár végére. Én várom, hogy Viktor visszajöjjön a szabadságról, és nekilóduljon meghódítani Európát. Mondjuk erről is megvan a véleményem.

A bejegyzés trackback címe:

https://voms.blog.hu/api/trackback/id/tr914180363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.